نرخ بازگشت سئو یا SEO ROI چیست ؟

نرخ بازگشت سئو یا SEO ROI چیست ؟ نرخ بازگشت سئو یا SEO ROI چیست ؟

مدیران کسب وکارها همواره به دنبال افزایش سود کسب وکار خود هستند و از هر سرمایه گذاری که انجام میدهند انتظار دارند درآمدی منطقی داشته باشند در حوزه دیجیتال مارکتینگ هم این موضوع صادق است و مدیران کسب وکارها به ازای سرمایه گذاری که در حوزه های مختلف انجام میدهند انتظار کسب درآمد دارند نرخ بازگشت سئو هم به همین موضوع میپردازد. نرخ بازگشت سرمایه یا در اصطلاح تخصصی SEO ROI که مخفف کلمه Seo Return Of Investment است به معنای میزان درآمدی است که یک کسب وکار در طول یک بازه زمانی مشخص در ازای سرمایه گذاری که در حوزه سئو انجام میدهد به دست می آورد. نرخ بازگشت سئو مثل بازگشت سرمایه در حوزه املاک است وقتی شما خانه ای خریداری میکنید شاید ارزش آن در کوتاه مدت افزایش نیابد ولی این نوع سرمایه گذاری حتی با وجود داشتن هزینه نگهداری یکی از بهترین انتخابها برای سرمایه گذاری در بلندمدت است.

در ادمه این محتوا در مورد هر یک از بخشهای زیر به صورت جداگانه صحبت خواهیم کرد:

  • نحوه بازگشت سرمایه با سئو
  • نحوه محاسبه SEO ROI
  • زمان مورد نیاز برای بازگشت سرمایه

 نحوه بازگشت سرمایه با سئو

بر اساس آماری که وجود دارد حدود نیمی از ترافیک مربوط به سایتها از طریق جستجوی ارگانیک حاصل میشود در نتیجه سایتهایی که در حوزه سئو ، سرمایه گذاری مناسبی انجام داده باشند میتوانند عملکرد خوبی در جذب ترافیک و در نتیجه افزایش سود خود داشته باشند. ترافیک ارگانیک حدود 5 برابر بیشتر از ترافیک حاصل از جستجوی پولی و تقریبا 10 برابر بیشتر از ترافیک شبکه های اجتماعی است در نتیجه سرمایه گذاری در حوزه سئو نسبت به حوزه تبلیغات پولی و یا شبکه های اجتماعی میتواند نتایج بهتری برای کسب وکار داشته باشد و قطعا نرخ بازگشت سئو نسبت به درآمد حاصل از سرمایه گذاری در این دو حوزه بیشتر است. در این بخش به این موضوع میپردازیم که سرمایه گذاری در حوزه سئو چطور میتواند باعث افزایش درآمد شود.

 از مهمترین دلایلی که باعث کسب درآمد بوسیله سئو میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

تصاحب سهم بیشتری از جستجوی ارگانیک

ترافیک ارگانیک سهم عمده ای از ترافیک سایتها را شامل میشود براساس آمارها حدود 77 درصد کل کلیکهای دسکتاپ مربوط به ترافیک ارگانیک است. فرض کنید سایتی در یک کلمه کلیدی خاص دارای در صفحه دوم گوگل دارای رتبه 20 است بر اساس آمارها به طور میانگین این سایت حدود 1.03 درصد از کل ترافیک ارگانیک را به دست خواهد آورد حالا اگر این شرکت با سرمایه گذاری در بخش سئو بتواند رتبه سایت خود را ارتقا دهد قطعا میتواند سهم بیشتری از ترافیک ارگانیک را تصاحب کند. به عنوان مثال اگر این سایت بتواند به صفحه اول نتایج گوگل برسد و رتبه 5 را از آن خود کند میتواند تعداد کلیکهای خود را حدود 4 برابر افزایش دهد و با رسیدن به رتبه 3 هم میتواند حدود 9 برابر ترافیک ارگانیک جذب شده خود را افزایش دهد. در نتیجه با افزایش رتبه سایت در موتور جستجوی گوگل میتوان به ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کرد و این موضوع باعث افزایش درآمد و بالارفتن نرخ بازگشت سئو خواهد شد.

تصاحب سهم بیشتری از کل بازار

از طریق سرمایه گذاری در بخش سئو میتوان سهم بیشتری از کل بازار را فارغ از سهم جستجو و کلیک ارگانیک به دست آورد و این موضوع یکی از مزایای سئو برای کسب وکارهاست. در بسیاری از موارد مدیران کسب وکارها نقشی که سئو در افزایش سهم آنها از کل بازار هدف دارد را نادیده میگیرند و برای بررسی میزان اثربخشی سئو فقط روی میزان ورودی سایت از طریق جستجوی ارگانیک در موتورهای جستجو تمرکز میکنند در حالی که سئو روی سهم بازار کسب وکارها هم تاثیر مثبتی دارد و قطعا نرخ بازگشت سئو خیلی بیشتر از بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو است.

افزایش ترافیک سایت

با بهبود رتبه سایت خود برای کلمات کلیدی هدف میتوانید ترافیک با کیفیتی جذب سایت خود کنید که این موضوع در واقع اصلی ترین هدف سئو است. برای اینکه بتوانید به شکل هدفمند ترافیک سایت خود را بالا ببرید باید به پرسشهای زیر به شکل پاسخ مناسبی پیدا کنید:

  • آیا مخاطب هدف شما به روش خاصی و براساس الگوی مشخصی جستجو می کند و آیا صفحات فعلی شما به این سوالات پاسخ مناسب می دهند؟
  • آیا برای بهبود رتبه سایت با کلمات کلیدی هدف و با تعداد جستجوی بالا اقدامات مناسبی انجام داده اید؟
  • آیا استراتژی سئوی شما برای مراحل کلیدی قیف خرید به شکل مناسبی تدوین شده است
  • آیا می توانید با هدف قرار دادن چند کلمه کلیدی بلند با هر قطعه محتوایی که تولید می کنید، ترافیک پایدار وب سایت خود را افزایش دهید؟

با اجرای استراتژی مناسب در حوزه سئو میتوان ترافیکی بیشتری را جذب کرد و در نتیجه میزان درآمد را افزایش داد. 

نرخ بازگشت سئو یا SEO ROI چیست ؟

کاهش نرخ پرش

بعد از جذب کاربر به سایت ، نکته ای که خیلی اهمیت دارد حفظ کاربر در سایت و جلوگیری از ترک زودهنگام سایت توسط وی است خروج کاربر از سایت را در اصطلاح نرخ پرش یا Bounce Rate میگویند. بالا بودن میزان نرخ پرش سایت تاثیر منفی بر وجهه و کاریزمای برند دارد و باعث میشود کاربران دید منفی نسبت به آن برند پیدا کنند. بالا بودن نرخ پرش علاوه بر تاثیر منفی بر برند مورد نظر این سیگنال را به گوگل میدهد که سایت مورد نظر پاسخ مناسبی به درخواستهای کاربران نمیدهد و در نتیجه رتبه آن را پایین می آورد و این موضوع تاثیر منفی بر سئو سایت دارد. با تدوین یک استراتژی مناسب سئو میتوان نرخ پرش سایت را به میزان قابل توجهی کاهش داد و نرخ بازگشت سئو را بالاتر برد.

برای اینکه بتوانید نرخ پرش سایت را کاهش دهید باید به دنبال یافتن بهترین پاسخ ممکن به پرسشهای زیر باشید.

  • به صورت استراتژیک پرسش هایی را که مخاطبان هدف شما به دنبال پاسخ به آن هستند را شناسایی کنید؟
  • هدف جستجوی آنها را برای هر درخواست آنها مطابقت دهید؟
  • مفیدترین محتوا را برای این پرسش های کاربران تولید کنید؟
  • بهترین تجربه کاربری را به مخاطبین هدف خود ارائه دهید؟

در شناسایی و هدف گیری مخاطبین خود همواره سعی کنید افرادی را جذب سایت خود کنید با که حوزه فعالیت کسب وکار شما مرتبط باشند تا محتوای سایت شما برای آن شخص مفید و جذاب باشد.

افزایش نرخ تبدیل

با سرمایه گذاری در بخش سئو و بازاریابی محتوا میتوان در مراحل مختلف قیف تبدیل مخاطبین جدیدی را جذب کرد و با ارائه محتوا مناسب به آنها ، این مخاطبین را به مشتریان واقعی تبدیل کرد و در نتیجه نرخ تبدیل مخاطبین به مشتریان واقعی را افزایش داد. یکی از مزایای سئو که در نرخ بازگشت سئو بسیار موثر است همین ویژگی افزایش نرخ تبدیل است که در آن نهفته است. با استفاده از یک استراتژی مناسب سئو و طراحی واسط کاربری مناسب میتوان نرخ تبدیل و درنتیجه درآمد کسب وکار را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

افزایش درآمد

با سرمایه گذاری مناسب در بخش سئو و تدوین یک استراتژی سئو مناسب و اجرای آن به طور حتمی درآمد کسب وکار افزایش مییابد و حتی اگر کاربر در ابتدای ورود خود به سایت خریدی انجام ندهد باز هم از لحاظ برندینگ و افزایش آگاهی مخاطبین در مورد کسب وکار مورد نظر بهبود سئو بسیار اهمیت دارد و همین موضوع یکی از موارد موثر در نرخ بازگشت سئو است. همانطور که در بخشهای قبلی بیان کردیم افزایش ترافیک سایت باعث افزایش درآمد کسب وکار مورد نظر میشود.

نکته ای که وجود دارد این است که کیفیت ترافیک جذب شده به سایت هم بسیار مهم است برخی کلمات کلیدی تعداد بالای جستجو را دارند ولی قصد خرید و نرخ تبدیل مخاطب به مشتری در آنها کمتر است در مقابل برخی کلمات کلیدی شاید تعداد جستجوی کمتری داشته باشند ولی نرخ تبدیل آنها بالاتری داشته باشند. برای دستیابی به بازگشت سرمایه سئو در کوتاه مدت ، باید روی کلمات کلیدی با نرخ تبدیل بالا عملکرد خوبی داشته باشید.

در هنگام میزان کارآیی و اثربخشی سئو نباید فقط به درآمد برای نرخ بازگشت سرمایه توجه کرد بلکه باید سایر مزایای سئو مثل افزایش آگاهی مخاطبین در مورد برند و سایر موارد این چنینی را هم در نظر داشت.

کاهش هزینه جذب مشتری

یکی از مزایای مهم سئو که برای محاسبه نرخ بازگشت سئو باید مورد توجه قرار گیرد این است که هزینه جذب مشتری جدید از طریق سئو برای کسب وکارها بسیار به صرفه تر از سایر روشهاست. به عنوان مثال اگر مدیران یک بیزینس به دنبال جذب مشتری از طریق تبلیغات پولی گوگل یا همان گوگل ادوردز باشند احتمالا باید هزینه بیشتری نسبت به سئو پرداخت کنند و به احتمال زیاد نرخ تبدیل مخاطبین آنها کمتر از سئو هم خواهد بود. یکی از مهمترین مزایای سئو نسبت به تبلیغات پولی گوگل این است در تبلیغات پولی تا زمانی که هزینه ای برای تبلیغات میکنید میتوانید انتظار جذب مخاطب را داشته باشید ولی در مورد سئو این طور نیست و تا زمانی که در موتورهای جستجو رتبه مناسبی داشته باشید میتوانید ترافیک مناسبی را جذب سایت خود کنید.

طول عمر بیشتر مشتری

یکی دیگر از مزایای سئو برای نرخ بازگشت سئو این است که مخاطبینی که از طریق جستجوی ارگانیک جذب سایت میشوند به نسبت سایر مخاطبین وفادارتر خواهند بود و در نتیجه مشتریانی که از طریق سئو و جستجوی ارگانیک در موتورهای جستجو جذب میشوند برای کسب وکارها بسیار سودآورتر هستند و طول عمر بیشتری برای کسب وکارها خواهند داشت.

نحوه محاسبه نرخ بازگشت سئو

 نرخ بازگشت سئو به راحتی با استفاده از فرمول زیر قابل محاسبه است:

هزینه سئو /(هزینه سئو) – (درآمد حاصل از ترافیک ارگانیک)

به عنوان مثال فرض کنید کسب وکاری برای سئو ماهیانه 1 میلیون تومان هزینه میکند و در آمد ماهیانه حاصل از ترافیک ارگانیک آن ماهیانه 5 میلیون تومان است با استفاده از فرمول بالا SEO ROI این کسب وکار به صورت زیر محاسبه خواهد شد:

1.000.000/ (1.000.000 – 5.000.000 )

که نرخ بازگشت سرمایه این کسب وکار برابر 400 درصد خواهد بود. ایراد اصلی این فرمول برای محاسبه نرخ بازگشت سئو این است که در آن فرض شده است که در بازه زمانی تعیین شده درآمدها حاصل میشود که طبیعتا در حوزه سئو تعیین بازه زمانی مشخص برای کل درآمد غیرممکن است. مدیرانی که با مفهوم و کاربرد سئو آشنا هستند به خوبی میدانند که کسب درآمد و عایدی حاصل از سرمایه گذاری در حوزه سئو نیاز به زمان دارد و حتی تا چندین ماه ممکن است سایت درآمد زیادی نداشته باشد.

برای حل این مشکل چندین روش و معیار مختلف برای محاسبه SEO ROI وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.

معیارهای موثر بر نرخ بازگشت سئو

درآمد تنها یکی ازجنبه ها برای محاسبه نرخ بازگشت سئو است و در کنار این معیار باید به سایر معیارها هم توجه کرد تا بتوان SEO ROI را به طور موثرتری محاسبه کرد.

برخی از معیارهایی که در محاسبه SEO ROI باید مورد توجه قرار گیرد میتواند شامل موارد زیر باشد:

  1. رتبه سایت برای کلمه کلیدی هدف : میزان بهبود رتبه سئو را در محاسبات خود در نظر داشته باشد تا بتوانید دید بهتری نسبت به کارآیی استراتژی سئو خود داشته باشید.
  2. احساسات مخاطبین نسبت به برند : یکی از موارد دیگری که برای تعیین نرخ بازگشت سئو بسیار اهمیت دارد دید کلی مخاطبین نسبت به برند مورد نظر است که باید به آن توجه ویژه ای داشت زیرا دیدگاهی که کاربران نسبت به یک برند دارند برای موفقیت یک برند بسیار موثر است.
  3. هزینه جذب مشتری : تعداد کل ترافیک ارگانیک را در مقایسه با هزینه برنامه سئو خود در نظر داشته باشید.
  4. میزان اعتبار یا Authority سایت : در محاسبه نرخ بازگشت سئو باید به تعداد بک لینکهای سایت ، میزان افزایش اعتبار دامنه و جایگاه کلی دامنه نیز توجه داشت.
  5. میزان پیشرفت در قیف فروش : برای محاسبه SEO ROI عملکرد کلمات کلیدی را بر اساس مرحله مختلف قیف فروش یعنی آگاهی ، ملاحظه و تصمیم دنبال کنید.
  6. نرخ تبدیل مخاطب به مشتری : یکی از مواردی که در محاسبه SEO ROI باید به آن توجه ویژه داشت نرخ تبدیل مخاطب به مشتری است که ارزش افزوده برای هر کسب وکاری است که میتواند سودی پایدار را برای آن بیزینس تضمین کند.
  7. درآمد : همانطور که در ابتدا این بخش گفتیم درآمد شاید مهمترین معیار برای محاسبه میزان کارآیی استراتژی سئو سایت درآمد حاصل از سرمایه گذاری در آن بخش است که باید به شکل ویژه ای به این معیار برای محاسبه SEO ROI توجه کرد.

زمان مورد نیاز برای بازگشت سرمایه

در حالت طبیعی با اجرای استراتژی مناسب سئو برای یک سایت ، میتوان طی یک بازه زمانی شش ماهه تا یک ساله به نتایج مطلوبی رسید هر چند که اگر سایتی به شکل مناسبی در حوزه سئو عمل کند در همان ماه اول هم میتوان نتایج ملموسی را مشاهده کرد. فرض کنید رتبه سایت فروشگاه اینترنتی لباس ورزشی برای کلمه کلیدی “خرید لباس ورزشی” در ابتدا 60 باشد و با اجرای اصولی استراتژی سئو رتبه سایت طی یک ماه به عدد 30 برسد هر چند جایگاه 30 ، رتبه ایده آلی برای این کسب وکار نیست اما بهبود مناسب رتبه سایت یک نشانه و سیگنال برای تایید کارآیی مناسب سئو آن سایت است. در ابتدای کار علاوه بر پایین بودن رتبه سایت ، پایین بودن نرخ تبدیل مخاطبین به مشتری هم امری طبیعی است و با گذشت زمان و بهبود استراتژی محتوایی و برقراری تعامل با مخاطبین این معیار هم به تدریج بهبود خواهد یافت. برای بررسی میزان کارآیی استراتژی سئو و نرخ بازگشت سئو یک کسب وکار باید عملکرد آن را طی یک بازه زمانی 2 یا 3 ساله بررسی کرد.

نتیجه گیری

در این محتوا ما به معرفی مفهوم نرخ بازگشت سئو پرداختیم و ضمن بیان اینکه چطور سرمایه گذاری در حوزه سئو میتواند باعث کسب درآمد و در نهایت بازگشت سرمایه انجام شده در حوزه سئو شود نحوه محاسبه SEO ROI را هم به شما آموزش دادیم.

منبع : تراکت

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.