آیا تا به حال کتابی را در ساحل خواندهاید؟
اگر این کار را انجام داده باشید، متوجه خواهید شد که محیط چقدر، در لذت خواندن یک کتاب تاثیر دارد. در طراحی وبلاگ خود، باید همین موضوع را در نظر بگیرید و آن را چنان طراحی کنید که تمام عناصر، بسیار هماهنگ و زیبا در کنار هم قرار گرفته باشند و محیطی آرام و جذاب برای کاربر ایجاد شود تا از خواندن مطالب وبلاگ شما لذت ببرد. رعایت این اصل یکی از آسانترین راهکارها برای بیشتر خوانده شدن مطالب وبلاگ شما است.
در ادامه ۷ نکته مهم در طراحی وبلاگ را بیان میکنیم… نکاتی که با رعایت آن، مطالب وبلاگ توسط کاربران بیشتری خوانده و دنبال خواهند شد.
1- در اول مطالب از Drop Cap استفاده کنید
البته این نکته بیشتر مخصوص مطالب با زبان انگلیسی است. احتمالاً در اول مطالب مجلات و یا مقالات انگلیسی دیدهاید که حرف اولِ، اولین کلمه متن، بسیار بزرگتر نوشته میشود. این قابلیت را Drop Cap مینامند. با این تکنیک، نگاه خواننده به اول متن جلب میشود و اول متن را راحتتر پیدا میکند و در نتیجه احتمال بیشتر خوانده شدن مطالب وبلاگ خواهد بود.
چگونه Drop Cap ایجاد کنیم؟
کافی است، کد زیر را در فایل style.css وارد کنید:
.drop_cap { color:#888; float:left; font-family:Georgia; font-size:3em; font-style:normal; text-shadow:#333 1px 1px;}
و اولین حرف پست را در کد زیر قرار دهید:
<span class=“drop_cap”>I</span>f you’ve ever…
2- در اول هر مطلب وبلاگ، یک مقدمه با فونت بزرگتر بنویسید
یکی از نکات مهم در قرار دادن پستی در وبلاگ این است که، پست با یک مقدمه یک یا دو خطی شروع شود. این مقدمه به خواننده کمک میکند تا متوجه شود که مطالب چه موضوعی را دنبال میکنند. مقدمه را با فونتی بزرگتر بنویسید تا نگاه کاربر به متن جلب شود و با خواندن مقدمه مفید و مختصر، ترغیب شود تا تمام پست را بخواند. این نکته راهکاری ساده است که احتمال خوانده شدن پستهای وبلاگ توسط کاربران را بیشتر میکند.
چگونه پاراگراف اول را بزرگتر کنیم؟
کد زیر را در فایل style.css قرار دهید:
p.intro { color:#333; font-size: 1.4em; line-height:1.4em; }
اولین پاراگراف پست وبلاگ را در کد زیر وارد کنید:
<p class=“intro”> <span class=“drop_cap”>I</span>f you’ve ever…</p>
البته چنانچه از وردپرس استفاده میکنید به راحتی میتوانید اندازه فونت را بزرگتر از بقیه بخشها کنید.
3- پاراگرافهای کوتاه داشته باشید
یک نکته بسیار مهم در بیشتر خوانده شدن مطالب وبلاگ، پاراگرافهای کوتاه است. در مقالات مجلات، پاراگرافها اکثراً شامل ۸ تا ۱۰ جمله هستند؛ اما درباره پستهای وبلاگ شرایط متفاوت است. زیرا پاراگرافهای طولانی، کاربران را آشفته میکند. شما باید مفاهیم پستها را در پاراگرافهایی کوتاه و به صورت پیوسته و آرام به خواننده ارائه دهید. پاراگرافها باید شامل یک تا سه جمله باشند.
4- یک فونت مناسب انتخاب کنید
فونتهای زیادی برای نوشتن مطالب و بیشتر خوانده شدن مطالب وبلاگ وجود دارند، اما فونتی را انتخاب کنید که ظاهر مطالب آراسته و خوش منظر داشته باشد تا کاربر مطالب را به راحتی بخواند. فونتهای Arial و Verdana بهترین فونت برای نوشتن محتوای وبلاگ هستند. البته برخی از طراحان وبلاگ معتقدند که یک فونت برای همه سایتها مناسب نیست.
برای انتخاب فونت، میتوانید خلاق باشید و خودتان یک فونت انتخاب کنید یا فونتی که سایتهای معروف انتخاب کردهاند را استفاده کنید.
در ادامه، فونتهایی که وبسایتهای معروف استفاده شدهاند، آوردهایم:
- Google: rial
- Wikipedia: Sans-Serif
- CNN: Arial
- Yahoo: Arial,Georgia
- MSN: Arial
- New York Times: Georgia
- Wall Street Journal: Arial
- Yekan
- B Yekan
- IranSans
- Mitra
- و…
5- حداقل اندازه فونت باید 14 باشد
اندازه فونتها در دنبال کردن محتوای وبلاگ و بیشتر خوانده شدن مطالب وبلاگ توسط کاربران و درک مطالب تاثیر دارد. اندازه فونت را حداقل 14 انتخاب کنید تا خواندن مطالب برای کاربران آسان باشد.
6- نسبت طلایی را برای ارتفاع مطالب رعایت کنید
پس از اینکه اندازه فونت را انتخاب کردید، با کمک نسبت طلایی، فاصله بهینه بین خطوط را تعیین کنید. نسبت طلایی 618/1 به شما کمک میکند تا فاصله خطوط را بهینه کنید.
ابزار جالبی در سایت pearsonified قرار دارد تا بتوانید با استفاده از این نسبت، ابعاد مناسب محتوای وبلاگ را انتخاب کنید.
چگونه نسبت طلایی را تنظیم کنیم؟
به وسیله ابزاری که در سایت به شما معرفی شد، قادر خواهید بود با توجه به اندازه فونت و پهنای محتوا، ارتفاع بهینه متن را تعیین کنید. فرض کنید، مطالب با فونت Arial و با اندازه ۱۴ و پهنای محتوا 600 پیکسل است. کد زیر را در فایل style.css وارد کنید:
.format_text p { font-size: 14px; line-height: 23px; }
7- رنگ زمینه را ملایم انتخاب کنید
رنگ زمینه پستها در خوانده شدن مطالب وبلاگ توسط کاربر بسیار موثر است. از رنگهای ملایم برای زمینه صفحات وبلاگتان استفاده کنید تا خواننده اشتیاق بیشتری به خواندن و دنبال کردن پستهای شما داشته باشد. برای مثال خاکستری کمرنگ، برای این کار بسیار مناسب است.
چگونه رنگ زمینه را تغییر دهیم؟
قالب شما برخی از قابلیتهای داخلی برای کنترل رنگ زمینه را دارد. البته میتوانید، کد زیر را در فایل style.css قرار دهید و رنگ مناسبی برای وبلاگ خود انتخاب کنید.
body { background-color:#FBF7D1;}
نتیجه گیری
برای جذاب و بیشتر خوانده شدن مطالب خود، از مطالب جذاب و محتواهای خلاقانه استفاده کنید. حتماً برای آماده کردن محتوای وبلاگ وقت و انرژی میگذارید؛ پس بسیار عالی میشود که وقتی را هم به رعایت نکات طراحی که گفته شد، اختصاص دهید تا وبلاگ جذابی داشته باشید و تعداد خوانندگان مطالب شما بیشتر شود.
اگر در خصوص این نکات سوالی داشتید، در کامنتها بنویسید. ما سعی میکنیم به شما کمک کنیم.
ترجمه و تهیه توسط سمیه زارع