انتخاب قالب وردپرس
امروزه اکثر افراد با کمک سیستم مدیریت محتوای وردپرس توانستهاند وبسایت و کسب و کار آنلاین خود را راهاندازی کنند و به آسانی به درآمد برسند، اما یکی از مهمترین مواردی که کاربران پس از نصب وردپرس با آن مواجه میشوند انتخاب یک قالب مناسب برای سایت وردپرسی خود میباشد. قالبها ظاهر و شکل سایت را نمایش میدهند، بطوریکه با کمک آنها به راحتی میتوانید ظاهرهای مختلفی را بر روی سایت خود آزمایش کنید. وردپرس دارای قالبهای رایگان و غیررایگان مختلفی است که میتوان براساس سلیقه و نوع فعالیت سایت یکی از آنها را انتخاب نمود، چنانچه وبسایت خود را به تازگی راهاندازی کردهاید و در مرحله انتخاب قالب وردپرس هستید توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا فاکتورهای انتخاب قالب وردپرس را مورد بررسی قرار دهیم.
انتخاب قالب مناسب وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- قالب وردپرس چیست؟
- فاکتورهای انتخاب قالب وردپرس
قالب وردپرس چیست؟
احتمالا تاکنون پیش آمده است که در حین وبگردی و مشاهده سایتهای گوناگون؛ شکل و ظاهر برخی سایتها را پسندیده باشید و این فکر به ذهن شما خطور کرده باشد که چطور میتوانید سایتی مشابه این سایتها ایجاد کرده و کسب و کار آنلاین خود را ایجاد کنید، که این کار با استفاده از قالبهای وردپرسی امکانپذیر است. هزاران قالب وردپرسی رایگان و غیررایگان وجود دارد که برای ساخت و طراحی سایتهای فروشگاهی، خبری، مجلهای، وبلاگ و یا شرکتی از آنها استفاده کنید.
در واقع قالبها شکل و ظاهر اولیه سایت شما را تشکیل میدهند که میتوانید آنها را براساس نیاز و سلیقه خود طراحی و سفارشیسازی کنید. در صورتی که به تازگی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شدهاید پیشنهاد میکنیم ابتدا مقاله آموزش وردپرس را مطالعه نموده سپس با ما همراه باشید تا شما را با مواردی جهت راهنمای انتخاب قالب مناسب برای سایت وردپرسی آشنا کنیم.
فاکتورهای انتخاب قالب وردپرس
در هنگام انتخاب قالب وردپرس همواره میبایست فاکتورهایی را مد نظر قرار داد که در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.
- انتخاب نوع فعالیت سایت
نخستین فاکتور مهمی که در انتخاب قالب وردپرس میبایست بدان توجه ویژهای کرد تعیین هدف و فعالیت وبسایت وردپرسی میباشد. قالبهای مختلفی برای ساخت سایتهای فروشگاهی، خبری، شرکتی و وبلاگی وجود دارد که بسته به نوع نیاز و فعالیت سایت خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب نمایید. پس در مرحله اول بهتر است هدف خود را از راهاندازی یک وبسایت وردپرسی مشخص کنید.
- قالب رایگان و غیررایگان
برای راهاندازی سایت وردپرسی خود میتوانید از قالبهای گوناگونی استفاده کنید، به طور کلی قالبهای قابل استفاده در وردپرس به دو دستهی رایگان و غیررایگان دستهبندی میشوند. برای استفاده از قالبهای رایگان نیاز نیست هیچگونه هزینهای پرداخت نمایید و ممکن است اکثر قالبهای رایگان حاوی کدهای مخربی باشند و دسترسی هکرها را به سایت شما فراهم کند، پس در صورت تمایل به استفاده از قالبهای رایگان توصیه میکنیم از طریق سایتهای معتبر نسبت به مشاهده و دریافت قالب رایگان وردپرس اقدام نمایید. قالبهای رایگان وردپرس فاقد پشتیبانی هستند و در صورت استفاده از آنها در صورت ایجاد مشکل و یا هرگونه سوال، هیچ سایتی در قبال آنها مسئولیتی برعهده نخواهد داشت.
پیشنهاد ویژه: دوره اموزش طراحی وبسایت
در صورت تمایل به داشتن پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش میتوانید با پرداخت هزینه از از قالبهای غیررایگان استفاده کنید، این گونه قالبها قابلیت سفارشی و اختصاصیسازی بسیار زیاد با آپدیتهای منظم و رایگانی هستند.
- ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن قالب
امروزه با رشد روزافزون و استفاده از دستگاههای هوشمند حدود 50 درصد افراد از موبایل و تبلت برای وبگردی در فضای وب استفاده میکنند، بنابراین لازم است قالبی که برای سایت وردپرسی خود استفاده میکنید کاملا ریسپانسیو بوده و با دستگاههایی مانند موبایل و تبلت بسیار سازگار عمل کند، به عبارتی سادهتر کلیه قسمتهای سایت میبایست در دستگاههای موبایل و تبلت به خوبی قابل نمایش باشند.
- سازگار با سئو
از دیگر فاکتورهای مهم در انتخاب قالب وردپرس سازگار بودن آن با سئو میباشد، رعایت قواعد و قوانین سئو و بهینهسازی سایت موجب میشود تا وبسایت شما در موتورهای جستجو رتبه خوبی کسب کرده و مخاطبان فراوانی را از طربق موتورهای جستجوی گوگل جذب کنید؛ بنابراین لازم است قالبی را انتخاب کنید که از لحاظ کدنویسی مطابق با قوانین و قواعد موتورهای جستجو طراحی شده باشد.
- سازگار با انواع مرورگرها
مرورگرهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها براساس ابزارهای گوناگون و کاربردی که دارند میتوان از آنها استفاده کرد، به همین دلیل باید قالبی را انتخاب کنید که با همه مرورگرها سازگاری کامل داشته باشد؛ زیرا ممکن است هر کدام از کاربران برحسب عادت و یا علاقه از مرورگر محبوب خود استفاده کند.
- زمان بروزرسانی قالب
یکی دیگر از مواردی که در انتخاب قالب مناسب وردپرس حائز اهمیت است توجه به زمان بروزرسانی قالب میباشد. فرقی نمیکند قالبی که قصد تهیه آن را دارید رایگان یا غیررایگان باشد، در هر دو صورت باید به تاریخ آخرین بروزرسانی که روی این قالب صورت گرفته توجه کنید، در صورتی که آخرین بروزرسانی مربوط به چندین ماه اخیر باشد مشکلی وجود ندارد اما چنانچه آخرین بروزرسانی آن مربوط به یکسال گذشته و یا بیشتر باشد بهتر است به سراغ قالب دیگری بروید، زیرا به احتمال زیاد با افزونهها و نسخه جدید وردپرس ناسازگاریهایی خواهد داشت و باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.
- پشتیبانی از افزونه های مختلف
افزونهها بخش مهمی از وبسایتها را تشکیل میدهند که با کمک آنها قادر خواهید بود قابلیتها و امکانات پیشرفته و حرفهای را به وبسایت وردپرسی خود اضافه کنید، اکثر افزونههای وردپرس با قالبها سازگار هستند، اما در برخی موارد با عدم سازگاری افزونه با قالب موجب بروز اختلالاتی میشود بنابراین لازم است در هنگام انتخاب قالب وردپرس این نکته را مدنظر قرار دهید که قالب موردنظر شما با افزونههای مختلف سازگاری کامل داشته باشد تا بعدها دچار مشکل نشوید.
- فارسی سازی قالب
یکی دیگر از مهمترین عوامل انتخاب قالب، فارسیسازی قالب است، برخی از قالبها ممکن است ترجمه خوبی نداشته باشند و باعث بروز مشکلات گوناگونی شوند. نداشتن ترجمه مناسب ممکن است در نمایش نادرست اطلاعات در وبسایت تاثیر منفی گذاشته و از اعتبار وبسایت شما بکاهد.
- قابلیت نظرسنجی و امتیاز دادن
یکی از عوامل حیاتی و ضروری برای سئو و بهینهسازی سایت، دارا بودن قابلیت نظرسنجی و امتیازدادن میباشد تا بازدیدکنندگان بتوانند برای مطالب موجود در سایت نظر خود را به اشتراک بگذارند و به آنها امتیاز بدهند. به مرور زمان و بعد از مدتی که سایت شما فعالیت مثبتی داشته باشد، این امتیازات یا Rich Snippets مانند تصویر زیر در مطالب جستجوی سایت شما در گوگل نیز نمایش داده میشود.
- قابلیت چند زبانه بودن قالب
در برخی موارد نیاز دارید سایت خود را چندزبانه کنید که برای این کار پلاگینهای متعددی وجود دارند که از طریق آنها میتوانید سایت خود را تنها با یک کلیک به یک سایت چندزبانه تبدیل کنید، اما در صورتی که قالب شما از آنها پشتیبانی نکند چندزبانه نمودن سایت امکانپذیر نخواهد بود، پس بهتر است قبل از انتخاب قالب این فاکتور مهم را مورد توجه قرار دهید.
- امنیت
یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب قالب وردپرس که به یکی از دغدغههای مدیران و صاحبان سایت تبدیل شده است امنیت سایت می-باشد، در صورتی که سایت شما از امنیت بالایی برخوردار نباشد هکرها میتوانند به راحتی به سایت دسترسی پیدا کرده و آن را هک کنند، به همین جهت میبایست قالب خود را از وبسایتهای معتبر تهیه کنید و وردپرس خود را نیز همیشه آپدیت کنید. همچنین برای افزایش امنیت سایتهای وردپرسی میتوانید از افزونههای امنیتی محبوب و پرطرفدار استفاده کنید.
- سازگاری با صفحه سازها
ظاهر و جذابیت سایتها در جذب بازدیدکنندگان و افزایش نرخ کلیک سایت تاثیر فراوانی دارد، با استفاده از صفحهسازهای موجود در سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدون نیاز به کدنویسی، در کوتاهترین زمان و به راحتی میتوانید صفحات وبسایت خود را به طرز دلخواه و به وطور کامل سفارشیسازی کنید. توجه داشته باشید در زمان انتخاب قالب مناسب وردپرس، قالبی تهیه کنید که دارای یک صفحهساز اختصاصی باشد و یا قادر باشد از صفحهسازها پشتیبانی کند.
انتخاب قالب وردپرس
داشتن یک وبسایت زیبا و کارپسند در افزایش، جلب نظر و رضایت بازدیدکننده نقش مهمی را ایفا میکند، همچنین در سئو، بهینهسازی و افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجوی گوگل نیز تاثیر بسیار مثبتی دارد. یکی از فاکتورهای اصلی که در شکلگیری یک سایت کاربرپسند و جذاب دخیل است انتخاب یک قالب مناسب وردپرس میباشد. در این مقاله به معرفی و بررسی فاکتورها و معیارهایی پرداخیتم که لازم است در زمان انتخاب قالب مناسب وردپرس به آنها توجه کرد. اینک از مواردی که در بالا ذکر شد چک لیستی تهیه نمایید و هنگام انتخاب قالب از آن استفاده کنید. شما میتوانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاهها با ما مطرح کنید؛ همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.