زمانی که حرف از تولید محتوا برای سایت میشود، فقط تولید یک متن ساده نیست! بلکه این متن باید مطابق با اصول خاصی پیش رفته و حرفهای تولید شود. ما این متن را تولید میکنیم تا به چشم مخاطب برسد و سپس باعث جلب اعتماد او شده و درنهایت با رضایت کامل منجر به خرید شود. مسلما باید محتوای خاص و نظر کردهای باشد اما چطور؟ با سئو محتوا. محتوایی که طبق اصول و قواعد سئو تولید نشود جایگاهی نزد گوگل نداشته و به نگاه مخاطب هم نمیرسد. از این رو شما به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفهای باید آموزش سئو محتوا را ببینید. در این آموزش که منبع آن مقاله سئو محتوا از ژاکت آکادمی است همراه ما باشید تا هم اهمیت محتوای سئو شده برای سایت را بدانیم و هم ببینیم چگونه میتوانیم یک محتوا را سئو کنیم.
سئو محتوا چیست؟
با تمام صحبتهایی که در بخش مقدمه انجام شد باید خدمتتان عرض کنم، تنها یک راه برای موفقیت شما وجود دارد آن هم تولیدمحتوایی است که هم مخاطب ببیند و هم از نظر گوگل ارزشمند و حائز رتبه و جایگاه خوبی باشد. پس تعریف سئو محتوا به نقل از مقاله منبع تعریف زیر میتواند باشد:
این مدل محتوا یک ساختار اصولی را با قوانین خاصی طی میکند تا به آن استاندارد موردنظر گوگل برسد. این قوانین و چارچوبها همان گزینههای مهم در تولید یک محتوای بهینه است که با تحقیق درست کلمات کلیدی، اصل و فرع کردن آنها، به کار بردن هدینگهای مناسب، استفاده از یک مقدمه عالی، متناسب بودن پاراگرافها، به کار بردن تصاویر مرتبط در مقالات و از همه مهمتر لحن جذاب و ساده که مخاطب را ترغیب به خواندن میکند، موضوع مفیدی که دقیقا یک مشکل از مخاطب شما حل کرده و زیاد در گوگل سرچ میشود و کلی ساختار دیگر. قطعا در ادامه هر بخش از ساختار اصلی را بطور کامل مورد بررسی قرار میدهیم.
اهمیت تولید محتوا برای سئو سایت
هیچ میدانید طبق آمارهای رسیده از منابع موثق، ترافیک بیزینسهایی که بطور منظم یک محتوای کامل و بهینه منتشر میکنند 350 درصد بیشتر از بقیه سایتهاییست که هیچ اعتقادی به محتوا ندارند؟ این آمار بسیا شگفتانگیز است! به گونهای که افراد را تشویق به فعالیت مستمر در سایت میکند. بنابراین محتوا یکی از فاکتورهای مهم و اساسی در سئو بوده و قطعا بدون آن سایت بهینهای نخواهید داشت. در واقع طبق گفتههای گوگل، محتوا یکی از سه فاکتور اصلی در سئو است.
قطعا همین اطلاعات خود نشان از میزان اهمیت بالای محتوا در سئو است. سه عامل بازاریابی محتوایی، تولید محتوا و سئو در کنار یکدیگر باعث به وجود آمدن ترافیک ارگانیک و جذب مخاطبین بیشتر خواهد شد که در نتیجه این مسئله منجر به فروش بیشتر شما میشود. اما باید بدانید و به این مسئله برسید که هر محتوایی رتبه نگرفته و به جایگاه خوب نمیرسد مگر اینکه دقیقا مطابق با نیاز مخاطب باشد و تمامی فاکتورهای بهینهسازی را رعایت کند. این وسط باید بدانیم که هدف اصلی سئو، رساندن محتوای موردنیاز مخاطب به دست اوست و این مسئله با توجه به مشکل مخاطب رقم میخورد.
مزایای محتوای سئو شده را بطور خلاصه میتوان موارد زیر در نظر گرفت:
- داشتن رتبه خوب و حضور در صفحه اول گوگل
- افزایش ترافیک سایت که منجر به افزایش فروش میشود
- بالا رفتن اعتبار شما نزد افراد
- ایجاد یک تجربه کاربری عالی برای مخاطبین
با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه شد، در یک جمله باید بگوییم که بهینهسازی محتوا در نتیجه رضایت مشتری و گوگل در به دست میدهد که مهمترین خواسته ماست.
آموزش سئو محتوا به زبان ساده و قدم به قدم
حال نوبت به آموزش سئو محتوا رسید. در این بخش تصمیم داریم دقیقا مسیر تولید یک محتوای بهینه و اصولی را مطابق با ساختار خاص به شما بگوییم. قطعا تمامی این موارد قدم به قدم باید در سئو محتوا رعایت شده و مورد توجه قرار گیرد.
- درک نیاز بیزینس
- کیورد ریسرچ
- آنالیز رقبا
- کیورد تارگتینگ
- توجه به نیاز کاربر
- نوشتن عنوان محتوا بر اساس سئو
- نگارش بدنه محتوا و سئو آن
حال هر مرحله را بطور کامل به شما میگوییم:
درک نیاز کسب و کار و سایت
قدم اول مسلما بررسی نیازهای یک کسب و کار است. ما باید حول محور هدف خودمان فعالیت کنیم و به مشکلات افراد در آن بپردازیم. خارج شدن از دایره هدف ما را کاملا دور کرده و دیگر به موتورهای جستجو امکان مشاهده ما و رساندن پیاممان به مخاطب را نمیدهد. پس در همان ابتدای کار این مسئله را برررسی کرده و برای خودتان برنامه هدفگذاری شدهای بچینید. حتما بررسی کنید که در حوزه شما، مشکلات افراد چیست؟ سوالاتشان چیست؟ سایر افراد هم حوزه شما به چه مطالبی پرداختهاند؟ همه اینها را باید در همان ابتدا بررسی کنید.
تحقیق کلمات کلیدی
بعد از درک نیازها، نوبت به مشخص کردن کلمات کلیدی متشکل از کلمه کلیدی اصلی و کلمات کلیدی فرعی میرسد. با جستجو در گوگل و با ابزارهای کمکی مانند Google’s Keyword Planner یا Moz’s Keyword Explorer میتوانید این موارد را بیابید و با کمک google trends نیز اصلی و فرعی را با هم جدا کنید. مسلما کلمه کلیدی اصلی در عنوان، متن اصلی، نتیجهگیری و حتی در بخش متن جایگزین تصویر باید وجود داشته باشد.
بررسی رقبا
یکی از راههای رسیدن به مطالبی که افراد دنبال آن هستند و حتی مطالب ترند، بررسی عملکرد و محتواهاییست که رقبای شما تولید میکنند. منظورم از رقبا همان همکارانی هستند که جایگاه بهتری نسبت به شما داشته و در حال حاضر موفق هستند. این افراد مسیر درست را یافته و مطابق با همان قدم برمیدارند پس شما نیز میتوانید از موضوعات و عملکرد آنها کپی برداری کرده و با سبک خود به آن بپردازید. یادتان باشد قصد ما از بررسی عملکرد رقبا به هیچ وجه کپی برداری نیست!
تحلیل رقبا در سئو چه برای سئو کردن محتوا باشد چه برای موارد دیگر مانند مباحث آف پیج، نیازمند دانش و علم کافی در این زمینه است. برای به دست آوردن این دانش لازم است که با شرکت در دوره جامع سئو از آکادمی ژاکت، تمامی روشهای بهینهسازی سایت یعنی سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را یاد بگیرید تا به بهترین شکل ممکن بتوانید فرآیند SEO را بر روی سایت خود یا دیگران پیادهسازی کنید.
کیورد تارگتینگ
مرحله کیورد تارگتینگ یک مرحله مهم و جذاب در سئو محتوا است. ما پس از تحقیق کلمات کلیدی، به تعداد کثیری کلمه میرسیم و حالا باید بدانیم که این کلمات هر کدام باید برای چه بخشی مورد استفاده قرار گیرند. برخی به قسمت بلاگ اختصاص مییابند، برخی برای صفحه محصولات، برخی برای لندینگها و … . این مرحله را کیورد تارگتینگ میگویند که واقعا مرحله مهمی در دستهبندی اصولی است و نباید بیخیال آن شد.
توجه به نیاز کاربر و پاسخ به سوال او
محتوایی که برحسب نیاز و مشکل مخاطب نباشد اصلا ارزشی ندارد و باید حذف شود. باور کنید هیچکس علاقهای به خواندن مقالاتی که ب درد نمیخورد ندارد! همه مخاطبین با هدف خاصی در گوگل جستجو میکنند و فقط و فقط تمایل دارند به پاسخ سوال خود برسند. به عنوان مثال سوال مخاطب این است که سئوی محتوا چه تاثیری بر سایت دارد؟ یعنی فقط به دنبال آن سایتی است که پاسخ این سوال را کاملا واضع به او بدهد. پس ما قبل از تولید هر نوع محتوایی باید ببینیم چه سوالاتی در حوزه ما ذهن مخاطب را درگیر کرده! این سوالات را میتوان با کمک کامنتهایی که زیر پستهای خودمان و رقبا قرار گرفته بیابیم، با مراجعه به انجمنها بیابیم، با توجه به سوالات افراد در شبکههای اجتماعی بیابیم.
نوشتن عنوان محتوا بر اساس اصول سئو
عنوان محتوا اولین برخورد کاربر با محتوای شما است. در سئو کردن یک محتوا باید موارد زیر را در خصوص عنوان در نظر داشته باشید:
- عنوان باید جذاب و کوتاه باشد تا توجه مخاطب را جلب کند.
- حتما کلمه کلیدی اصلی را در عنوان قرار دهید.
- عنوان باید تا حد امکان دقیق و خلاصهای از محتوای اصلی باشد.
- سعی کنید عنوان جنجالی یا اغراقآمیز انتخاب نکنید مگر اینکه کاملا مرتبط باشد.
- در نهایت، عنوانی را انتخاب کنید که همزمان برای کاربران و موتورهای جستجو جذابیت داشته و قابل فهم باشد.
نوشتن بدنه محتوا سئو شده
حال نوبت به نوشتن بخش اصلی یا همان لُپ مطلب که به آن بدنه اصلی میگویند، رسیده است. بخشهای مختلفی را در بدنه اصلی باید درنظر گرفته و روی آن کار کنیم. از جمله:
- دقت به پراکندگی کلمات کلیدی
با توجه به تعداد کلماتی که مقاله شما دارد باید به همان میزان کلمات کلیدی فرعی و کلمه اصلی را تکرار کنید چند بار بطور کاملا اصولی استفاده کنید. در این مرحله باید حواستان باشد که بدون آگاهی کلمه را در هر جایی که به جمله نمیخورد قرار ندهید. جذابیت یک متن با ترکیب عالی محتوای آن خلق میشود.
- استفاده از مترادفهای کلمات کلیدی
رسالت ما فقط تاکید روی کلمه کلیدی اصلی نیست بلکه کلمات کلیدی فرعی را که برای یک محتوا وجود دارد باید استفاده کنیم. تکرار و به کار بردن آن نیز به حجم مقاله مرتبط است اما حتی شده یکبار باید به کار رود زیرا ممکن است مخاطب شما با آنن کلمه فرعی جستجویی انجام داده و اینگونه به سایت شما برسد.
- استفاده از لینکسازی داخلی مرتبط
یکی دیگر از عناصر مهم در سئو محتوا، لینکسازی داخلی و اصولی است. محتواهای سایت شما باید بصورت زنجیروار به هم متصل شوند و این اتفاق زمانی میافتد که شما درست و اصولی متناسب با هدف سایت، محتوا بسازید. بهتر است این لینکها روی anchor text یعنی روی کلمات کلیدی مقاله قبلی قرار گیرند که دقیقا به همان مسئله مرتبط شوند. به عنوان مثال؛ در یک مقاله قبلی پیرامون طراحی سایت صحبت شده و حالا در این مقاله درمورد مزایای استفاده از وردپرس در طراحی سایت قرار است صحبت کنیم. روی کلمه طراحی سایت قطعا باید لینک به مقاله قبلی داده شود.
- استفاده از عکس و فیلم و سئو هرکدام
برای جلوگیری از خستگی چشم و جذاب شدن محتوا حتما از تصاویر مرتبط یا ویدیوی مرتبطی که ایجاد کردهاید، استفاده کنید. حواستان باشد تصاویر و ویدیو نیز بهینه میشوند. شما باید در تصاویر متن جایگزین یا همان alt قرار دهید که متکل از کلمات کلیدی است، برای ویدیو نیز چنین موردی واجب است. اما چرا وقتی مخاطب این عبارات را نمیبیند باید به آن اهمیت دهیم؟ چون گوگل تصاویر و ویدیو را نمیبیند و تنها از روی همین متن جایگزین متوجه داستان میشود.
- درست کردن url صفحه
url یا آدرس صفحه محتوا شامل بخش اصلی که همان آدرس سایت است، میشود به همراه نامکی که در انتهای آن برای هر مقاله میآید. بهترین نوع نامک مفهوم مقاله به انگلیسی است. مثلا فرض کنید مقاله ما درباره طراحی سایت با وردپرس است، آدرس آن به این شکل https://yoursite.com/wordpress-web-design یک گزینه استاندارد و عالیست. خوشبختانه در وردپرس در بخش پیوندهای یکتا تمامی انواع نامک برایتان درنظر گرفته شده مثلا نامکی که در آن تاریخ انتشار مقاله نیز باشد. میتوانید گزینه موردنظر را انتخاب کنید اما عموما بهترین گزینه نام نوشته است.
- بهینه سازی عنوان سئو و متادیسکریپشن
ما به غیر از عنوان اصلی، عنوان سئو و توضیحاتی برای نمایش در گوگل نیز داریم. در واقع این دو بسیار مهم هستند و در نتایج گوگل به افراد نشان داده میشوند مانند تصویر زیر:
برای این بخش کافیست یک افزونه سئو مانند یواست سئو را نصب کنید تا به راحتی این بخشها را اضافه کنید:
- عنوان سئو: در ابتدای این بخش قطعا باید کلمه کلیدی اصلی بیاید.
- متادیسکریپشن: کلمه کلیدی اصلی + توضیحی جذاب برای کلیک کردن مخاطب
در تصویر بالا بصورت کاملا عملی این مسئله را به شما نشان دادیم.
کلام آخر
محتوا پادشاه است! این جمله را تا به حال چند بار شنیدهاید؟ قطعا آنقدر مهم است که آن را پادشاه خواندهاند و از اینکه نباشد، بیزینسی دیده نخواهد شد. اما هر محتوایی هم به درد نمیخورد، بلکه باید محتوای شما کاملا اصولی و حرفهای باشد. محتوای کاملا سئو شده که مخاطب به جواب مشکل خود برسد و گوگل نیز به آن نگاه کند. تمامی مراحلی را که باید در تولید یک محتوای اصولی رعایت کنید بصورت آموزش سئو محتوا در این مقاله آوردیم.