در دهه گذشته، وردپرس خود را به عنوان یک سکوی وبلاگنویسی قدرتمند و سیستم مدیریت محتوا نشان داده است. در حقیقت، به همین دلیل است که وبسایتهای حرفهای مانند NFL، CNN، TechCrunch و TED از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند. این ابزار بسیار قابل اعتماد است که با افزونهها، قالبها و ویژگیهایی ارائه شده، تا تجربه بهتری برای کاربران به ارمغان آورد. در حالی که WordPress یک ابزار باور نکردنی برای اداره یک وبلاگ و یا وبسایت است، و میتواند بسیار بیشتر از انتشار یک وبلاگ باشد.
به عنوان مثال، در اینجا ۱۱ ویژگی جالب در وردپرس وجود دارد که میتوانید به سایت وردپرس خود اضافه کنید. در ادامه آنها را برای شما شرح خواهیم داد.
ویژگی جالب در وردپرس
1- ایجاد یک سایت چند منظوره با وردپرس
این ویژگی جالب در وردپرس نخستین بار در سال ۲۰۱۰ به وردپردس اضافه شد. شما میتوانید به وسیله این ویژگی، سایت خود را به قسمتهای گوناگون نظیر: انجمن، فروشگاه آنلاین و… تقسیم کنید. همچنین میتوانید برای هر قسمت، قالب و استایل دلخواه و جداگانه تعریف کنید. یکی دیگر از ویژگیهای کاربردی آن، قابلیت تعریف ادمین کل با امکان دسترسی به هر قسمت است.
شما میتوانید ویژگی سایت چند منظوره را با اضافه کردن کد زیر به فایل wp-config.php برای سایت خود فعال کنید.
/* Multisite */define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );
اگر شما از کد بالا به صورت صحیح استفاده کنید، مشکلی پیش نمیآید و این ویژگی به خوبی برای سایت شما فعال میشود.
2- شبکه اجتماعی
آیا میدانید، میتوانید سایت وردپرسی خود را به یک شبکه اجتماعی تبدیل کنید؟ برای این کار میتوانید از افزونههای متعددی که در وردپرس برای شبکههای اجتماعی موجود است استفاده کنید. بادی پرس نیز این امکان را به بازدید کنندگان سایت میدهد که ثبت نام کنند، برای خود پروفایل بسازند و پیام ارسال کنند. از این رو شما میتوانید به وسیله این افزونه با کاربران خود در ارتباط باشید و همچنین بین آنها ارتباط برقرار کنید. همچنین به علت داشتن بیش از ۳۳۰ پلاگین برای بادی پرس، میتوانید آن را متناسب با نیازهای خود، شخصی سازی کنید. همچنین این افزونه قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی را هم دارد.
3- انجمن
علت ارائه bbpress توسط وردپرس این است که، برای مدیریت و پیشرفت انجمن خود درون وردپرس به شما کمک کند. ساخت انجمن برای وردپرس به سادگی با یک کلیک امکان پذیر است و یک ویژگی جالب در وردپرس محسوب میشود.
علاوه بر bbPress پلاگین و قالبهای گوناگونی در این زمینه عرضه میشود:
CM Answers
این یک افزونه برای پرسش و پاسخ در وردپرس است، که در دو نسخه رایگان و پرو منتشر میشود. برخی از ویژگیهای این افزونه عبارتند از: قابلیت ورود با شبکههای اجتماعی، قابلیت بارگذاری ضمیمه، استفاده از شورتکدها، توانایی هماهنگی با انجمن ساز bbPress و قسمت نظرات وردپرس.
AnsPress
این افزونه نیز مشابه افزونه CM Answers قابلیت پرسش و پاسخ با امکان امتیاز دادن به پرسش و پاسخها، همچنین ویرایش و علامتگذاری آنها را برای شما فراهم میکند. ویژگیهای بیشتری که اخیراً به این افزونه اضافه شده است عبارتند از: صفحه دستهبندی، قرار دادن برچسب برای صفحات، سیستم امتیاز دهی، انتخاب قالب و…
Forum Engine
طراحی جدید و مدرن، سادگی و طراحی واکنشگرا از قابلیتهای این افزونه است، که میتواند به عنوان یک انجمن مستقل یا در کنار سایت اصلی شما با یک زیر دامنه استفاده شود. همچنین امکان دنبال کردن مطالب و تاپیکها، ورود با اکانت شبکههای اجتماعی و آپدیتهای هفتگی از دیگر ویژگیهای این افزونه است.
4- امنیت
اگر شما یک سایت جدید راهاندازی کردهاید، امنیت آن یک نگرانی جدی برای شما ایجاد میکند. بیشتر مردم میدانند باید به امنیت توجه کنند… چون روزانه سایتهای زیادی هک شده و حدوداً هر روز ۳۰۰۰۰ سایت تازه ساخته میشود، که بسیاری از آنها سایتهای مربوط به کسب و کار هستند.
چگونه از امنیت سایت خود اطمینان حاصل کنیم؟
در ابتدا مطمئن شوید که سایت شما به درستی کدنویسی شده است و به طور منظم آن را اسکن و بررسی نمایید. برخی از ویژگیهای امنیتی عبارتند از:
- ورود کاربران
- احراز هویت (تشخیص انسان از ربات)
- بارگیری و بارگذاری تنظیمات
- قابلیت محافظت از سایتهای چند منظوره
- مخفی کردن مشکلات امنیتی وردپرس
- بن کردن کاربران و رباتهای دردسر ساز
- مانیتور و بررسی کردن سایت
- تهیه پشتیبانی از دیتابیس سایت
پلاگین WordPress All in One Security & Firewall یکی دیگر از پلاگینهای کارآمد در این زمینه است، که میتواند از اطلاعات کاربران، ورود به سایت، ثبتنام و دیتابیس محافظت کند. همچنین این پلاگین قابلیت لیست سیاه و فایروال را هم دارا است. حفظ امنیت سایت با کمک افزونه ها یک ویژگی جالب در وردپرس است.
5- شورتکدها (کدهای کوتاه)
شما قبلاً درباره شورتکدها شنیدهاید… اما آیا دقیقاً میدانید آنها چه میکنند؟
شورتکدها ویژگی جالب در وردپرس هستند که برای جایگزینی کدهای طولانی و تکراری HTML استفاده میشوند، و میتوانند در هر قسمت از سایت شما قرار بگیرند. هنگامی که میخواهید یک دکمه رسانه اجتماعی یا تبلیغ Google AdSense اضافه کنید نیز، شورتکدها به شما کمک میکنند. بهترین بخش در مورد استفاده از شورتکدها این است که، میتوانید بدون نگرانی درباره اشتباه کردن، آنها را در صفحات خاص سایت خود قرار دهید. زیرا شما از تعداد زیادی کدهای HTML یا CSS استفاده نمیکنید.
یک راه برای اداره شورتکدها از طریق استفاده از یک افزونه است. به عنوان مثال، پلاگین Symple Shortcodes که حاوی شورتکد برای آیکونهای اجتماعی، توصیفات، تعویض، جدول قیمت گذاری و ستونها است.
افزونه دیگری که میتوان از آن استفاده کرد WordPress shortcodes است. این افزونه نیز رایگان بوده و با ویژگیهایی که شامل بیش از 26 شورتکد، تبهایی مطابق با قوانین سئو، ویرایشگر شورتکد و یک قالب سفارشی است، ارائه میشود.
6- سایت فروشگاهی
آیا میدانستید که میتوانید سایت وردپرس خود را به یک فروشگاه آنلاین تبدیل کنید؟ یکی از محبوبترین روشها برای کسب درآمد از سایت شما، استفاده از Woocommerce است. این افزونه با قابلیتهای شخصیسازی فراوان، امکان پیگیری سفارشات دریافتی، پرداخت از طریق درگاههای آنلاین نظیر پیپال در مارکتهایی با فروش بینالمللی را دارد و همچنین امکان افزودن درگاههای ایرانی نیز به آن وجود دارد. همچنین مدیریت حمل و نقل محصولات شما با این افزونه امکان پذیر است. به طور کلی افزونه Woocomemerce میتواند تمامی خواستههای شما از فروشگاه آنلاین را برطرف سازد و خود ویژگی جالب در وردپرس است.
7- صفحات بازاریابی/ صفحه فرود/ محتوای پرمیوم
آیا تمایل به ایجاد سایتی با قابلیت کاربران ویژه دارید؟
شما به سادگی میتوانید مطالب و آرشیوهایی مختص به کاربران ویژه سایت خود ایجاد کنید. افزونههای متعددی نظیر: UserPro ,Magic Members ,PrivateContent ,Membership برای این کار موجود است. همه اینها امکان قرار دادن محتواهایی مختص به گروههای خاصی برای سایت شما را فراهم میکنند؛ اما هر افزونه ویژگیهای خاص و هزینه خودش را نیز دارا است. با این حال میتوانید از افزونه Membership به طور رایگان استفاده کنید.
اما چگونه بازدیدکنندگان را ترغیب به عضویت در سایت کنیم؟
صفحات فرود یکی از راههای این موضوع است… هنگامی که یک صفحه ورود موثر در سایت خود دارید، مطمئن شوید که افراد را به ثبت نام برای اشتراک سایت خود از طریق فرم تماس میخواهید. فرمهای جاذبه یکی از محبوبترین گزینههای زمانی است، که شامل یک فرم تماس در سایت وردپرس شما میشود.
8- شبیهسازی قالبها
چه باور کنید یا نه، شما واقعاً میتوانید تمها را شبیه سازی کنید. در حالی که این موضوع جالب به نظر میرسد، اما چرا باید چنین کاری را انجام دهید؟ فواید شبیه سازی یک موضوع میتواند در صورتی استفاده شود، که یک قالب قدیمی وردپرس را تبدیل کنیم یا وبلاگ خود را در یک وبسایت موجود، ادغام کنیم. البته، این کار را میتوان با استفاده از سایت ThemeMatcher انجام داد.
استفاده از این روش بسیار ساده است… فقط ورودی نشانی که میخواهید کپی کنید را وارد کرده؛ یک چیدمان را مشخص کنید و ThemeMatcherدر عرض چند ثانیه از بقیه مراقبت میکند. دیگر نیازی به نگرانی در مورد تمام کدها، تصاویر و css ها وجود ندارد. افزونه همه این اطلاعات ارزشمند را به هم متصل و در فایلی به نام Theme.zip ذخیره میکند. این یک روش سریع و ارزان برای شبیه سازی قالب یا سایت است.
۹- ابزار مدیریت پروژه / تحریریه
یک ویژگی جالب در وردپرس این است که شما حتی میتوانید از وردپرس به عنوان یک مدیریت پروژه و ابزار تحریریه برای ایجاد تقویمها یا برنامههای زمانبندی استفاده کنید. یکی از افزونهها برای مدیریت پروژه و سند، SP Project & Document Manager است. این افزونه به شما این امکان را میدهد، که فایلهای خود را سازمان دهی کرده، به اشتراک بگذارید، آپلود کنید و فایلهای خود را با همکاران بررسی کنید.
10- گالری تصاویر
آیا شما یک عکاس و یا هنرمند هستید که باید کار خود را به نمایش بگذارد؟ وردپرس حتی میتواند به عنوان یک گالری تصویر، مورد استفاده قرار گیرد. افزونه NextGEN Gallery نه تنها آپلود تصاویر را کنترل میکند، بلکه میتواند اندازه، سبک و انتقال را هم کنترل کند. این افزونه همچنین دو سبک نمایش لبه جلویی را نمایش میدهد: نمایش اسلاید و گالری تصاویر بند انگشتی.
Photo Gallery: افزونه دیگری است که به شما قدرت ایجاد گالریهای تصویر را میدهد. این افزونه میتواند به شما توانایی ایجاد عکسهای بند انگشتی، فرعی، گالری فشرده، آلبوم گسترش یافته، یا سبک گالری / آلبوم را بدهد.
11- میز کار
فرقی نمیکند که کارمند، کارآفرین، توسعه دهنده یا وبلاگ نویس هستید. شما میتوانید از وردپرس به عنوان یک میز مدیریت استفاده کنید. یکی از موثرترین بوردهای کاری وردپرس WPJobBoard و فهرست طولانی آن است. برای مثال، یک موتور جستجو پیشرفته وجود دارد که میتواند به کمک محل کار، نوع شغل، دسته، یا زمانی که شغل پست شده، کمک کند. درخواستهای شغلی، سوابق کارفرما، و هشدارهای شغلی نیز وجود دارد. همچنین ویجتها نیز میتوانند به بهبود تعامل در سایت کمک کنند.
11 ویژگی جالب در وردپرس را امروز با هم بررسی کردیم. با کمک این موارد میتوانید یک کسب و کار حرفه ای راهاندازی کنید و آن را ادامه دهید.
محمد
با سلام و خسته نباشید من از قالب 2017 استفاده می کند و هر وقت سرچی انجام می گیره مثل پست ها نیست و عکس ندارد میشه کمکم کنید و افزونه یا کد رو بهم معرفی کنید که مشکلم رو حل کنه