آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس برای آنالیز سایت

نصب گوگل آنالیتیکس آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس برای آنالیز سایت

امروزه برای موفقیت و پیشرفت در دنیای وب ضروری است که اقدامات و بررسی‌هایی را انجام داده تا در مورد کاربران خود اطلاعاتی را بدست آورید، زمانی که وبسایت خود را در فضای وب منتشر کرده و در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهید بهتر است به جمع‌آوری اطلاعات مهمی از قبیل تعداد بازدیدکنندگان روزانه سایت، صفحات محبوب سایت، علاقمندی‌ها و نیازمندی‌های بازدیدکنندگان بپردازید؛ این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا با سلایق و نیازهای کاربران آشنا شده، مشکلات موجود در سایت را برطرف کنید، نظر و رضایت آن‌ها را جلب کنید و در نتیجه به جذب بیشتر کاربر کمک کنید. دست‌یابی به این اطلاعات با استفاده از ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس امکان‌پذیر است؛ موتور جستجوی گوگل این ابزار تحلیل‌گر را به صورت رایگان برای تجزیه و تحلیل و آنالیز وبسایت در دسترس وبمستران قرار داده است. چنانچه شما نیز به دنبال چنین اطلاعاتی هستید تا با کاربرپسند شدن وبسایت خود بتوانید ترافیک ورودی بیشتر دریافت کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا این ابزار رایگان را به شما معرفی و نحوه فعال سازی و نصب گوگل آنالیتیکس را به شما آموزش دهیم.

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • گوگل آنالیتیکس چیست؟
  • آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس
  • اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق ویرایشگر پوسته
  • اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق افزونه

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس که با نام‌های گوگل آنالیز و گوگل آنالیتیکس نیز شناخته می‌شود یکی از بهترین ابزارهای رایگان گوگل است که برای تجزیه و تحلیل و آنالیز وبسایت بکار می‌رود و آمار بازدیدکنندگان یک سایت را به صورت کاملا دقیق نمایش می‌دهد. ابزار گوگل آنالیتیکس اطلاعات و آمار دقیقی از جمله تعداد بازدیدکنندگان روزانه، مدت زمان حضور کاربران در سایت، نمایش میزان نرخ پرش یا Bounce Rate، نمایش جنسیت کابران و مرورگرهای مورد استفاده آن‌ها، چگونگی وارد شدن کاربران به سایت شما و بسیاری از اطلاعات مفید دیگری را در اختیار شما قرار می‌دهد. این سرویس، آمار کامل و دقیقی از اطلاعات وبسایت را در اختیار شما قرار می‌دهد.

استفاده از گوگل آنالیتیکس و نصب گوگل آنالیتیکس بسیار راحت است و نیاز به داشتن اطلاعات خاصی ندارد، کاربری ساده و آسان آن یکی از دلایل محبوبیت آن بشمار می‌رود. در ادامه این مقاله نصب گوگل آنالیتیکس بر روی سایت را به صورت گام به گام و تصویری به شما آموزش خواهیم داد.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

در این بخش از مقاله می‌خواهیم نحوه نصب گوگل آنالیتیکس را آموزش دهیم، چنانچه برای بهبود پیشرفت وبسایت خود تمایل به استفاده از این ابزار رایگان را دارید با ما همراه باشید.

در اولین مرحله لازم است به وبسایت گوگل آنالیتیکس وارد شوید که پس از وارد شدن به آن، وارد صفحه زیر خواهید شد:

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

همانند تصویر بالا لازم است که بر روی گزینه Start for free کلیک کنید، با انتخاب این گزینه از شما خواسته می‌شود تا وارد حساب کاربری گوگل‌ خود شوید یا یک حساب کاربری جدید ایجاد نمائید.

در مرحله بعد وارد صفحه خوش‌آمد گویی گوگل آنالیز خواهید شد که لازم است بر روی دکمه Start measuring کلیک کنید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

صفحه بعد در ابتدا از شما می‌خواهد نامی برای حساب کاربری خود وارد کنید. پس از وارد نمودن نام کاربری بر روی دکمه‌ی Next کلیک کنید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

پس از انتخاب نام اکانت و وارد شدن به مرحله بعد صفحه‌ای مانند تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد که دارای گزینه‌ای به نام Property name است، در این قسمت می‌توانید 4 نوع مقیاسی که برای آنالیز وب‌سایت خود نیاز دارید در این بخش وارد کنید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

گزینه بعد هم مربوط به انتخاب کشور و اختلاف ساعت GMT می‌باشد. بعد از اعمال تغییرات دکمه Next را انتخاب و اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را تکمیل کنید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

در انتها بر روی دکمه Create کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

در کادر نخست که در بالای صفحه مشاهده می‌کنید لیستی از کشورهای مختلف وجود دارند که کشور ایران به دلیل تحریم در میان این کشورها موجود نیست و بهتر است آن را بدون تغییر باقی بگذاریم، در ادامه یک گزینه دیگر از شما می‌خواهد که قوانین و مقررات استفاده از سرویس گوگل آنالیتیکس را مطالعه کرده و تایید کنید. این دو گزینه را تیک زده و در نهایت دکمه Accept I را کلیک کنید.

در صفحه‌ی بعد وارد صفحه زیر خواهید شد که مطابق شکل زیر 3 گزینه در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید با توجه به دیتا و نوع نیاز خود هر یک از گزینه‌های وب، اپلیکیشن‌های اندروید و یا آی‌او‌اس را انتخاب کنید. برای استفاده از سایت، گزینه Web را انتخاب کنید.

  نحوه نمایش فایل های مخفی شده در ویندوز

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

با انتخاب گزینه Web، صفحه بعد از شما می‌خواهد تا در بخش Website URL نام دامنه خود را وارد و قسمت Stream name یک نام دلخواه برای وبسایت انتخاب و دکمه Create stream را کنید.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

پس از ایجاد stream با صفحه‌ای مانند تصویر زیر مواجه خواهید شد.

آموزش نصب و فعال سازی گوگل آنالیتیکس

در صفحه فوق می‌بایست کد موجود در گزینه MEASUREMENT ID را در نزد خود نگاه دارید؛ سپس به بخش Add new on-page tag و Global site tag (gtag.js) مراجعه نموده تا کد‌های تولید شده جاوا اسکریپت را مشاهده کنید.

تا این مرحله ثبت نام و نصب گوگل آنالیتیکس با موفقیت انجام شد. در ادامه لازم است کد ردیابی موجود در صفحه را به سایت خود اضافه کنید؛ اگر مهارت لازم جهت افزودن کد به وب‌سایت را دارید می‌توانید کد را به طور کامل کپی کرده و قبل از تگ </head> در قالب سایت خود اضافه کنید، در غیر این صورت این کار را به توسعه‌دهنده وبسایت واگذار نمایید.

اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق ویرایشگر پوسته

پس از انجام مراحل فوق و نصب گوگل آنالیتیکس لازم است با قرار دادن کد ردیابی تولید شده توسط سرویس را به قالب وردپرس سایت خود اضافه کنید، برای این کار می‌بایست مطابق تصویر زیر به پنل مدیریتی وبسایت وردپرسی خود مراجعه کنید و زیر منوی “ویرایشگر پوسته” را از منوی “نمایش” انتخاب کنید.

سپس از میان “پرونده‌های پوسته” که در سمت چپ صفحه قابل مشاهده است می‌بایست فایل header.php را یافته و بر روی آن کلیک کنید تا محتویات فایل نمایش داده شوند. پس از بارگذاری فایل موردنظر، کافیست کدی که از سرویس گوگل آنالیتیکس دریافت کرده‌اید را کپی و در داخل تگ Head قالب قرار دهید.

اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق ویرایشگر پوسته

اینک عملیات اتصال با موفقیت پایان یافته است. این روش یکی از روش‌های راحت برای نصب گوگل آنالیتیکس می‌باشد؛ یکی دیگر از روش‌های آسان برای این کار استفاده از افزونه است که در ادامه به شما آموزش خواهیم داد.

اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق افزونه

در سیستم‌ مدیریت محتوای وردپرس، افزونه‌هایی برای افزودن کدهای دلخواه در هدر و فوتر وردپرس وجود دارند که کار را برای شما ساده‌تر می‌کنند، بخصوص در صورتی که مبتدی هستید و یا تمایل به ایجاد تغییرات در کدهای وبسایت خود را ندارید استفاده از افزونه insert header and footer گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهد بود. پلاگین رایگان insert header and footer با بیش از یک میلیون نصب فعال به شما امکان می‌دهد کدهایی مانندGoogle Analytics ،CSS سفارشی و غیره را بدون نیاز به ویرایش فایل‌های سایت در هدر و پاورقی سایت وردپرسی خود اضافه کنید.

پس از نصب و فعال­سازی افزونه از مخزن وردپرس، بر روی گزینه‌­ای به نام insert header and footer که به منوی “تنظیمات” وردپرس شما افزوده شده است کلیک کنید، سپس کد موجود در گوگل آنالیتیکس را Copy و مطابق تصویر زیر در قسمت Scripts in Header افزونه Paste کنید.

اتصال گوگل آنالیز به وبسایت از طریق افزونه

برای ذخیره‌ی تغییرات بر روی Save کلیک کنید، اینک کد ردیابی گوگل آنالیتیکس را با موفقیت به وبسایت خود اضافه نمودید. توجه داشته باشید که ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا اطلاعات وبسایت شما در گوگل آنالیتیکس تایید و نمایش داده شود.

کلام آخر

امروزه توجه به نیازها و سلایق بازدیدکنندگان و تلاش برای جلب نظر و رضایت آن‌ها می‌تواند تاثیر مثبت و بزرگی در یک وبسایت بگذارد، به همین منظور گوگل یکی از ابزارهای خود را در اختیار شما قرار داده است. یکی از بهترین ابزارهایی که با استفاده از آن قادر خواهید بود آمار بازدیدکنندگان سایت خود را مشاهده کنید گوگل آنالیتیکس می‌باشد، با کمک این ابزار رایگان محبوب می‌توانید بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید و اطلاعاتی از قبیل موقعیت مکانی کاربران و مدت زمان حضور آنها در سایت، زمان بازدید افراد از سایت، نحوه تعامل کاربران با محتوای سایت، نمایش درصد نرخ پرش، نمایش اطلاعات لحظه‌ای، نمایش تعداد بازدیدکنندگانی که تبدیل به مشتریان و مخاطبان ثابت شما شدند را مشاهده کنید. در این مقاله نحوه‌ی نصب گوگل آنالیتیکس را به دو روش مورد بررسی قرار دادیم، امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید جهت بهبود پیشرفت سایت خود از امکانات این ابزار رایگان و محبوب نهایت استفاده را ببرید و بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید. شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاه‌ها با ما مطرح کنید؛ همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

منابع :

webfx

searchbusinessanalytics

wpbeginner.com

سوالات متداول

گوگل آنالیتیکس که با نام‌های گوگل آنالیز و گوگل آنالیتیکس نیز شناخته می‌شود یکی از بهترین ابزارهای رایگان گوگل است که برای تجزیه و تحلیل و آنالیز وبسایت بکار می‌رود و آمار بازدیدکنندگان یک سایت را به صورت کاملا دقیق نمایش می‌دهد. ابزار گوگل آنالیتیکس اطلاعات و آمار دقیقی از جمله تعداد بازدیدکنندگان روزانه، مدت زمان حضور کاربران در سایت، نمایش میزان نرخ پرش یا Bounce Rate، نمایش جنسیت کابران و مرورگرهای مورد استفاده آن‌ها، چگونگی وارد شدن کاربران به سایت شما و بسیاری از اطلاعات مفید دیگری را در اختیار شما قرار می‌دهد. این سرویس، آمار کامل و دقیقی از اطلاعات وبسایت را در اختیار شما قرار می‌دهد. استفاده از گوگل آنالیتیکس و نصب گوگل آنالیتیکس بسیار راحت است و نیاز به داشتن اطلاعات خاصی ندارد، کاربری ساده و آسان آن یکی از دلایل محبوبیت آن بشمار می‌رود.
برای این منظور فقط کافیست کد رهگیری گوگل آنالیتیکس خود را در سایت قرار دهید تا از این به بعد تمامی صفحات و بخش‌های سایتتان را مورد بررسی قرار دهد.
اطلاعاتی از تمامی پست‌ها و برگه‌های سایت به همراه خطاهایی که سایت در زمان‌های مختلف دریافت می‌کند ارائه می‌دهد. در واقع شما با کمک گوگل آنالیتیکس می‌توانید تحلیل کاملی از سایت انجام دهید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 3 سال عضو همیار وردپرس

    سلام خواهش میکنم این مطلب رو به روز رسانی کنید مطلب شما لینک یک گوگل هست اما اصلا به روز نیست محیط انالیتکس فرق کرده من هزار تا سایت رو گشتم اما هیچ کدوم به روز نکردن خب شما که لینک یک هستید خواهش میکنم این مطلب روز کنید !

    • 6 سال عضو همیار وردپرس

      درود بر شما
      این مقاله در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۹ بروزرسانی شده.بازم بنده چک میکنم اگر نیاز به بروزشدن داشت حتما انجام میدم.

    • 3 سال عضو همیار وردپرس

      با سلام من هم دقیقا همین مشکل رو دارم ، متاسفانه همی نتایج قدیمی هستن