افت بازدید سایت اتفاقی نیست

افت بازدید سایت

وقتی وضعیت بازدید سایتمان در ادامه فروش، بازخورد و … کم می‌شود؛ و اصطلاحا با پدیده افت بازدید سایت روبه‌رو می‌شویم، ناخودآگاه یک استرسی برای کسانی که سایت را جدی‌تر از یک تفریح حساب می‌کنند، و در واقع کسب و کار خود می‌دانند، پیش می‌آید.
ولی همه اتفاقات پیش آمده را نمی‌توان به فصل و تغییرات محیطی ربط داد. شاید کار خود ما، جایی مشکل دارد که از آن بی‌خبریم.

وقتی کسی از من سوال می‌پرسد که “چرا بازدیدها انقدر کم شده ؟”
من همیشه در جواب می‌گویم که کل بازدیدها قطعا کم نشده که می‌گویید “چرا بازدیدها کم شده؟”، بهتره بگویید بازدید من کم شده است. در ضمن شما آمار بازدید سایت خود را بررسی نموده‌اید؟ می‌گوید، “بله بررسی می‌کنم و نشان‌دهنده این است که بازدید ما نصف شده است”. بعد از خود فرد علت را جویا می‌شوم، بیان می‌کند که “علت خاصی ندارد، محتوا همان محتوای قبل است و محصولات و روند ما هم تغییری نکرده”. ولی وقتی حساس می‌شوم می‌بینم بنده خدا تقصیری ندارد و سرویس آمارگیر ضعیف استفاده می‌کند یا حتی از سرویس قوی مثل Google Analytics استفاده می‌کند ولی فقط در حد خلاصه دیدن آن و وارد جزئیات نمی‌شود.

راه حل

وقتی وارد جزئیات گوگل آنالیتیکز می‌شویم، با واقعیت های سایتمان و اتفاقاتی که داخل و خارج از سایت می‌افتد روبه‌رو شده و متوجه می‌شویم که از چه جاهایی ورودی می‌گرفتیم وبهترین و بدترین صفحات سایت ما چه هستند. همچنین مسیر حرکت کاربران در سایت را بررسی کرده و با طراحی هدف‌های مختلف روند پیش‌رفت خودمان را بررسی می‌نماییم.

روزهای اول که با اهمیت بررسی آمار و اطلاعات سایت آشنا شدم، همه‌ی ابزارها را تست کرده و برای مدتی از ابزارهای ساده استفاده نمودم ولی از ابزار گوگل آنالیتیکز استفاده نمی‌کردم. چون وقتی برای اولین بار مدیریت آن را دیدم ( با اینکه چندین مرتبه ساده‌تر از نسخه‌ی کنونی بود) حسابی گیج شدم. ولی بعد از چند وقت تصمیم  گرفتم با این ابزار فوق‌العاده، شروع به کار کنم و بعد از چندین ماه مطالعه توانستم روی این ابزار مسلط شده و از آن به طور جدی در تحلیل سایت استفاده نمایم.

یادگیری گوگل آنالیتیکز

با توجه به تغییرات زیاد این ابزار، هیچ‌کدام از فیلم‌های آموزشی در سطح اینترنت، مطابق با خود پنل نیست و خیلی از قسمت‌ها و حتی اصطلاحات دست‌خوش تغییرات می‌شود و بنظرم بهترین روش یادگیری، استفاده از خود Knowledge google analytics می‌باشد که کمی وقت گیر است. ولی اگر زمان دارید حتما فرا بگیرید.

البته خود شخص بنده هم در دوره حضوری وبمستران هوشمند یک جلسه 3 ساعته به آموزش کامل این ابزار و تمامی قسمت‌های آن، همچنین تعریف هدف و تحلیل اطلاعات می‌پردازم که روی دید حرفه‌ای این وبمستران حرفه‌ایِ در حال آموزش، تاثیر بسزایی خواهد داشت.

در کل …

از هر طریقی ( دوره حضوری وبمستران هوشمند یا مطالعه شخصی ) تصمیم به استفاده از گوگل آنالیتیکز گرفتید، توصیه میکنم، از ابزار و آمورش‌های زیر هم استفاده نمایید:

امیدوارم همیشه پربازدید باشید  🙂

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.