برنامه نویسی فرانت اند چیست و چه مهارت‌هایی لازم دارد؟

برنامه نویسی فرانت اند چیست و چه مهارت‌هایی لازم دارد؟ برنامه نویسی فرانت اند چیست و چه مهارت‌هایی لازم دارد؟

برقراری ارتباط، همان واژه‌ای که شاید تا سال‌های پیش از نظر بسیاری امری دشوار و زمان‌بر به حساب می‌آمد. برقرای ارتباط این روزها با روش‌های گوناگونی در حال انجام است و کم‌تر کسی با این روش‌ها آشنایی ندارد. سایت‌ها و پیام رسان‌ها از عمده‌ترین ابزار‌های ایجاد ارتباط و البته انتقال اطلاعات هستند که حتی محدودیت‌ فاصله هم بر روی آن‌ها موثر نیست. پایه و اساس تمام ابزار‌های برقراری ارتباط،  کد‌نویسی و برنامه‌نویسی است. کد نویسی در واقع زبان مشترک میان سیستم‌های الکترونیکی و انسان‌هاست که به وسیله آن برنامه‌ها و سایت‌ها طراحی می‌شوند. در این مقاله سعی داریم شما را با روش‌های به وجود آمدن یک سایت و بررسی یکی از مهم‌ترین موارد کمک‌کننده و لازم برای آن، یعنی همان برنامه نویسی فرانت اند آشنا کنیم.

در این مقاله ابتدا در مورد این صحبت می‌کنیم که برنامه‌ نویسی فرانت اند چیست. موضوع بعدی صحبت ما در این مقاله، کاربردهای برنامه نویسی فرانت اند است. در ادامه نیز در مورد مهارت‌های لازم برای این‌که بتوانید یک برنامه‌نویسی فرانت اند خوب شوید صحبت می‌کنیم که باعث می‌شود ما به سراغ بحث اصلی یعنی زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند و فریم‌ورک‌های آن‌ها برویم. این مقاله، یک مقاله کامل و جامع برای آشنایی هر فردی با برنامه‌نویسی فرانت‌اند است،؛ پس ما را تا انتهای آن در وبسایت همیار وردپرس همراهی کنید.

FRONT-END چیست؟

برنامه نویسی FRONT END، در اصل تمام آن فعالیت‌هایی را شامل می‌شود که یک کاربر وبسایت در اولین بازخورد خود با آن‌ها روبرو می‌شود و به بیانی ساده‌تر یک برنامه‌نویس که این وظیفه را بر عهده دارد، باید با همکاری دیگر بخش‌ها یک سایت را به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارد. برای بارگذاری یک سایت حداقل نیاز به سه فرد مجرب است تا بخش‌های برنامه نویسی فرانت اند، برنامه نویسی بک اند و UI DESIGNER را پوشش دهند. در اصطلاحات تخصصی کد نویسی به شخصی که برنامه نویسی فرانت اند را انجام می‌هد، FRONT-END DEVELOPER گفته می‌شود.
برنامه نویس فرانت اند به طور تخصصی بر روی آن المان‌هایی کار می‌کند که کاربر با آن‌ها ارتباط مستقیم دارد. در مثالی کاربردی می‌توان فعالیت‌های یک برنامه نویس فرانت اند را به طراحی کلید‌های یک خودپرداز توسط مهندسان تشبیه کرد. این کلید‌ها در واقع همان اجزایی هستند که کاربر به طور مستقیم با آن‌ها ارتباط دارد. برای واضح‌تر شدن این مبحث در ادامه به بررسی  مراحل طراحی و اجرای یک وبسایت می‌پردازیم تا عمیق‌تر با مفهوم برنامه نویسی فرانت اند آشنا شوید.

کاربردهای برنامه ‌نویسی فرانت ‌اند

در این بخش قرار است که با هم به شکلی بسیار ساده، با توضیح وظایف برنامه‌نویس‌های دیگر در کنار برنامه نویس فرانت اند، متوجه تمامی کاربردهای برنامه ‌نویسی فرانت اند و وظایف یک برنامه نویسی فرانت اند شویم. در ابتدای طراحی یک سایت، عمده همکاری میان برنامه نویس فرانت اند و برنامه‌نویس بک‌اند است. بر خلاف برنامه نویسی فرانت اند، در برنامه‌نویسی بک‌اند، شخص به مباحثی می‌پردازد که کاربر آن‌ها را مشاهده نمی‌کند و به گونه‌ای پیش‌زمینه ایجاد سایت را فراهم می‌آورد. برنامه‌نویس بک‌اند در واقع به مدیریت مباحثی هم‌چون سرور، دیتابیس و فضایی که سایت بر روی آن ذخیره می‌شود، می‌پردازد تا پایه و اساس را برای گام‌‌‌های بعدی و برنامه نویسی فرانت اند، آماده کند.

در گام بعدی برنامه نویس فرانت اند با طراحان گرافیک همکاری می‌کند تا مشخص کنند که شکل ظاهری سایت شامل رنگ‌ها، کادرها و تمام المان‌های قابل مشاهد توسط کاربر، به چه صورتی خواهند بود. در واقع طراحان گرافیکی با کمک مباحث زیبایی شناختی و طرح‌هایی مختلف کمک می‌کنند تا همه اجزا در کنار یکدیگر به بهترین صورت در اختیار کاربر قرار گیرد.

در مرحله سوم و مرحله نهایی برنامه نویس فرانت اند با برقراری ارتباط میان اعضای تیم و مدیریت سایت، می‌تواند به جمع‌بندی کلی در رابطه با چگونگی طراحی و پیاده‌سازی تمام ایده‌ها می‌پردازد. برنامه نویس فرانت اند کمک خواهد‌کرد تا پیش‌زمینه آماده شده توسط برنامه‌نویس بک‌اند و طراحان گرافیکی، توسط کد‌نویسی یکپارچه شده و سایت شکل نهایی را برای ارائه به کاربر به دست بیاورد. شما برای تبدیل‌شدن به یک برنامه نویس فرانت اند حرفه‌ای و البته با تجربه، باید آماده باشید تا با سایت‌های مختلف و البته با محتواهای متفاوت، همکاری کنید تا بتوانید تجربیات و توانایی‌های لازم را به طور کامل کسب کنید.

کاربردهای برنامه ‌نویسی فرانت ‌اند

مهارت لازم برای یک برنامه نویس فرانت اند

مهم‌ترین ویژگی یک برنامه نویس فرانت اند، داشتن روحیه همکاری و تیم‌ ورک است؛ چرا که بهترین نتیجه به کمک همکاری‌های کارآمد حاصل می‌شود. ایجاد جوی حرفه‌ای و البته صمیمانه در تیم بارگذاری سایت می‌توانید خروجی را پدید آورد که از نقاط ضعف کمتری برخوردار باشد. برنامه نویسی فرانت اند یکی از 10 تکنولوژی برتر در سال 2019 انتخاب شد و هم‌چنین یکی از پردرآمدترین شغل‌ها، پس می‌بایست به ماهیت این کار آشنایی داشته باشید و نگاه کاملا حرفه‌ایی و آینده نگرانه به این کار داشته باشید تا در مسیر کسب تجربیات با سرعت بالاتری پیشرفت کنید. در ادامه مسیر تبدیل شدن به یک برنامه نویس فرانت اند، شما می‌بایست از توانایی کار با زبان‌های برنامه نویسی نیز برخوردار باشید؛ البته زبان‌های برنامه‌نویسی که در این زمینه استفاده می‌شوند گستردگی چندانی ندارند و ما در این مقاله به بررسی 10 مورد از این زبان‌ها و توضیح در رابطه با آن‌ها خواهیم پرداخت.

زبان‌ ها و مهارت‌های برنامه نویسی مورد استفاده در برنامه نویسی فرانت اند

همان‌طور که در قبل هم ذکر شد، مهم‌ترین ویژگی و مهارت یک برنامه ‌نویس فرانت اند، زبان‌های برنامه‌نویسی و فریم‌ورک‌هایی است که به ان‌ها مسلط است. در ادامه تصمیم داریم که ده مورد از ان‌ها را برای شما ذکر کنیم که عبارتند از:

1. HTML/CSS

HYPERTEXT MARKUP LANGUGE یا همان HTML به عنوان اساسی‌ترین مورد و پایه بلوک‌گذاری یک وبسایت است که در گام‌های ابتدایی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

CASCADING STYLE SHEETS یا همان CSS زبان برنامه نویسی است که برنامه نویس فرانت اند به کمک آن سند و داده‌هایی که توسط HTML به دست آمده را پیاده‌سازی می‌کند.

HTML پایه و اساس یک سایت را بنا می‌کند و این در صورتی است که به کمک CSS می‌توان به ساخت لایه‌های سایت، رنگ‌ها، فونت کلمات و حالت کلی سایت پرداخت. البته که حتما باید توجه داشت که استفاده از هر دوی این زبان‌ها برای برنامه نویسی فرانت اند لازم و ضروری به حساب می‌آید.

HTML/CSS

2. JAVASCRIPT/JQUERY

JAVASCRIPT یا JS همان چیزی است که به شما این اجازه را می‌دهد تا صدا و تصویر، اعمال پیمایشی و انیمیشن‌ها را بتوانید وارد قالب کلی سایت کنید و یکی از ابزار‌های مهم به حساب می‌آید.

JS به طور پیش فرض دارای ذخیره‌هایی از دسته‌ها و پلاگین‌هایی از کد‌هاست که در فرآیند کد نویسی فرانت اند بسیار شما را سریع‌تر به پیش می برند. JQUERY ‌می‌تواند فرمان‌هایی را که توسط JS ممکن است در چندین خط کد به دست آیند را در ابعاد‌ی کوچک‌تر و تعداد خط‌های کمتر به شما ارائه دهد که در سرعت پیشرفت برنامه نویسی فرانت اند بسیار موثر خواهد بود.

3. FRAMEWORKS

CSS و JAVASCRIPT FRAMEWORKS مجموعه‌ای هستند که شامل فایل‌های از پیش طراحی شده هستند و درون خود بسیاری از فرمان‌هایی را که در برنامه نویسی فرانت اند مورد نیاز است را به صورت پیش فرض آماده کرده‌اند و شما می‌توانید به جای آن که از صفر شروع کنید با استفاده از فریم ورک‌ها، قدم خود را چند پله بیش‌تر به جلو بردارید.  فریم ورک‌ها انواع مختلفی دارند و شما می‌توانید بنا به نوع سایت در دست طراحی، از گزینه‌ای که بهترین استفاده را برای شما دارد بهره ببرید و در زمان نیز صرفه‌جویی داشته باشید.

4. RESPONSIVE DESIGN/ طراحی تعاملی

طراحی تعاملی یا همان طراحی رابط کاربری یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای برنامه نویسی FRONT-END است؛ چرا که امروزه وبسایت‌ها هم از طریق سیستم‌های کامپیوتری و هم از طریق گوشی‌های تلفن همراه قابل دسترسی هستند و باید توجه داشت که هر کدام بنا به برند متفاوت خود، پیچیدگی‌هایی را به دنبال دارند که می‌بایست توسط برنامه نویس فرانت اند قابل درک باشد. مهم‌ترین مسئله در طراحی رابط کاربری سایت، آشنایی با علایق و نکات مورد توجه کاربران است که در نتیجه برنامه نویس بتواند به کمک این دانش و البته کد‌نویسی ظاهر قابل مشاهده سایت را به بهترین نحو ممکن آماده و قابل رویت کند.

5. VERSION CONTROL,GIT

این ابزار کاربردی اساسی در مرحله‌ای پس از آماده‌سازی سایت دارد و به کمک آن می‌توان به شناسایی مشکلات ایجاد‌شده در کدهای نوشته‌شده پرداخت. این ابزار به برنامه‌نویس این توانایی را می‌دهد که برای زیر نظر گرفتن کد‌های سایت و شناسایی ایرادات، نیاز به بررسی کدها از ابتدا را نداشته باشد و کد‌های معیوب را شناسایی کند و همچنین آن‌ها را به حالت اولیه باز گرداند. در مرحله بعد، برنامه نویس فرانت اند می‌تواند با بررسی کلی به منبع ایجاد مشکل دست پیدا کند.

6. TESTING,DEBUGGING/ تست و عیب یابی

پس از اتمام مراحل آماده سازی یک سایت، برنامه نویس فرانت اند می‌بایست به آزمودن کد‌های نوشته‌شده بپردازد تا سایت قبل از ارائه به کاربران، از نظر فنی بدون ایراد باشد. فرآیند عیب‌یابی و تست سایت به دو صورت کلی انجام می‌گیرد.

در گام اول تست عملکرد، تست به صورت دسته‌ای انجام می‌گیرد تا مطمئن باشید که کد‌ها در مجموع به صورت صحیح و برنامه‌ریزی‌ شده عمل خواهند‌کرد. در گام دوم مقدار‌‌های کمتری از کد‌ها، برای مثال یک خط کد را مورد بررسی قرار می‌دهند تا از عملکرد صحیح آن، اطمینان حاصل کنند. تست و عیب‌ یابی از مهم‌ترین مراحل طراحی سایت است که در تجربه کاربری بسیار موثر است. به کمک نرم‌افزار‌هایی که در این زمینه وجود دارند شما می‌توانید با سرعت بیشتری به تست و عیب‌یابی بپردازید. مثال بارز از نرم‌افزار‌ها MOCHA و JASMINE هستند.

7. BROWSER DEVELOPER TOOLS/ ابزار‌های جستجو برنامه نویسی

با کمک موتور‌های جستجوی پیشرفته و به‌روز که برای دسترسی به سایت‌ها وجود دارند، برنامه نویس فرانت اند می‌تواند به تست و عیب‌یابی کد‌های نوشته شده بپردازد و حتی به صورت آنلاین اجرای این کد‌ها را مشاهده کند. این جستجوگر‌ها به طور کلی شامل JS CONSOLE و INSPECTOR هستند. به کمک INCPECTOR برنامه نویس فرانت اند می‌تواند به نحوه‌‌ی عملکرد کد‌های HTML و CSS بپردازد و حتی به شما اجازه ویرایش و مشاهد نتیجه ویرایش را نیز می‌دهد. JS CONSOLE نیز به کاربر خطا‌هایی را که ممکن‌است کد‌ها با جستجوگر داشته باشند را نشان می‌دهد و همچنین خطاهایی که ممکن است در زمان جستجوی سایت به وقوع بپیوندند.

8. WEB PERFORMANCE/عملکرد سایت

بررسی عملکرد سایت، اقدامی است که می‌بایست الزاما قبل از ارائه سایت انجام گیرد. این عملکرد می‌تواند شامل مواردی هم چون دیر بالا آمدن سایت باشد که برنامه نویس فرانت اند می‌تواند با کم‌کردن میزان کد‌ها و یا کم‌کردن حجم عکس‌های به کار‌رفته در سایت این موضوع را حل کند.

9. CSS PREPROCESSING

CSS PREPROCESSOR در واقع نسخه پیشرفته‌تر CSS است تا به برنامه نویس فرانت اند کمک کند تا کد‌های تکراری مانند قالب‌ها یا رنگ‌ها را تنها یک‌ بار وارد کند و نیاز به نوشتن تکراری کدها نداشته باشد. سه نوع کلی از  PREPROCESSORها وجود دارند که عبارتند از SASS،   LESSو STYLUS. کد‌هایی که در PREPROCESSOR نوشته می‌شوند در نهایت به قالب CSS منتقل می‌شوند تا قابلیت اجرا بر روی سایت و هماهنگی با دیگر کد‌ها را داشته باشند.

10. COMMAND LINE

GUI یا همان رابط کاربری گرافیکی می‌تواند تا حد زیادی در دسترسی به اجزا مختلف سایت موثر باشد، اما محدودیت‌هایی دارد که برنامه نویس فرانت اند می‌تواند به کمک خط‌های فرمان آن‌ها را پشت سر بگذارد و به آن‌چه نیاز دارد، دسترسی پیدا کند. با تسلط بر این ابزار شما می‌توانید برنامه نویسی فرانت اند را حرفه‌ایی تر از پیش ادامه دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی ریشه‌ایی و کامل در رابطه با طراحی سایت، شما را بهتر با مفهوم برنامه نویسی فرانت اند آشنا کنیم. همان‌طور که اشاره کردیم فرانت اند در کنار بک اند و طراحی گرافیکی، هر سه می‌توانند یک سایت مناسب و جذاب را به کاربر ارائه دهند. هر کدام از این سه، دنیایی متفاوت دارند که در نهایت باید به آماده‌سازی یک مجموعه کلی یعنی یک سایت منجر شود. خیلی خرسندیم که ما را تا انتهای این مقاله در وبسایت همیار وردپرس همکاری کردید. امیدواریم که این مقاله، دید شما را نسبت به برنامه نویسی فرانت اند باز کرده باشد. با این حال شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را در ادامه برای ما بنویسید.

منابع :

 Top 10 Front End Developer Skills You Need to Know

Front End vs. Back End Development

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.