آموزش نصب آنالیزگر Microsoft Clarity در وردپرس

نصب Microsoft Clarity در وردپرس نصب Microsoft Clarity در وردپرس

امروزه توجه به رفتار، نیازها و انتظارات کاربران یکی از ارکان اساسی در داشتن یک وبسایت موفق می‌باشد، تصور کنید بتوانید رفتار کاربران را در وبسایت خود دنبال کنید و ببینید در کدام قسمت از سایت تعامل خوبی ندارند و یا برعکس در کدام قسمت زمان بیشتری را صرف می‌کنند، این‌ها برخی از قابلیت‌های جدید و محبوب سرویس جدید مایکروسافت به نام مایکروسافت کلاریتی می‌باشد که با در اختیار گذاشتن رایگان این ابزار به شما کمک می‌کند تا بتوانید انتظارات کاربر و صفحات کم بازدید را شناسایی نموده و عملکرد وبسایت خود را افزایش دهید. در صورتی که قصد دارید با رفتار کاربران خود بیشتر آشنا شده و نقاط ضعف وبسایت خود را بشناسید با ما همراه باشید تا روش نصب مایکروسافت کلاریتی را به شما آموزش دهیم.

نصب Microsoft Clarity در وردپرس

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • Microsoft Clarity چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟
  • تفاوت Microsoft Clarity و Google Analytics در چیست؟
  • نصب Microsoft Clarity در وردپرس
  • افزودن کد مایکروسافت کلاریتی به سایت وردپرسی
  • استفاده از مایکروسافت کلاریتی

Microsoft Clarity چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

Microsoft Clarity چیست؟
Microsoft Clarity چیست؟

شرکت مایکروسافت از پلتفرم جدید خود که مایکروسافت کلاریتی نام دارد در سال 2020 رونمایی کرد، یک سرویس تجزیه و تحلیل رایگان که مانند ابزار گوگل آنالیتیکس عمل می‌کند و برای بررسی و مشاهده آمار بازدیدکنندگان سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد، با این ابزار مفید و کاربردی می‌توانید صفحات پربازدید، تعداد و نحوه کلیک، پیمایش و تعامل کاربران با آن صفحات را مشاهده کنید. از مهمترین ویژگی‌های Microsoft Clarity می‌توان به قابلیت بررسی رفتار کاربر، ردیابی کلیک، قابلیت شناسایی مرکز توجه، پیمایش سنجی کاربر، ضبط رفتارهای کاربر و تهیه نقشه توزیع و تراکم کاربران یا Heat map اشاره کرد.

ضبط رفتارهای کاربر به شما کمک می‌کند تا بتوانید رفتار کاربران را در چگونگی مشاهده محتوای وبسایت را مورد بررسی قرار دهید و متوجه شوید وقت خود را بیشتر در کدام قسمت از سایت صرف می‌کنند، این عمل باعث می‌شود با رفتار و علایق کاربران آشنا شده و تجربه کاربری بهتری برایشان مهیا کنید، عملکردهای خود را بهبود بخشید و در نتیجه فروش خود را افزایش دهید.

تفاوت Microsoft Clarity و Google Analytics در چیست؟

تفاوت Microsoft Clarity و Google Analytics
تفاوت Microsoft Clarity و Google Analytics

گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارهای رایگان گوگل است که با در اختیار قرار دادن داده‌ها و گزارشات کامل به بررسی و بهبود وبسایت شما کمک می‌کند. سرویس آنالیزگر گوگل در واقع به شما کمک می‌کند هر چیزی را در وبسایت خود رصد کنید؛ مشاهده تعداد افراد حاضر در وبسایت، نمایش موقعیت مکانی و مدت زمان باقی ماندن در سایت، اطلاع از چگونگی ورود کاربر به سایت، اطلاع از علاقمندی کاربران، اطلاع از مراجعه مجدد کاربر به وبسایت برخی از ویژگی‌های این ابزار محبوب بشمار می‌روند. قبلا در مقاله آموزش نصب گوگل آنالیتیکس به شما به صورت کامل چگونگی استفاده از آنالیزگر گوگل را آموزش دادیم.

مایکروسافت کلاریتی در حال حاضر جایگزین مناسبی برای ویژگی‌های برتر گوگل آنالیتیکس نیست اما ممکن است در آینده قصد رقابت با گوگل آنالیز را داشته باشد، از مایکروسافت کلاریتی می‌توان در کنار Google Analytics برای بررسی رفتار کاربر، ردیابی کلیک، قابلیت شناسایی قسمت‌های مورد علاقه کاربر در وبسایت، پیمایش سنجی کاربر، ضبط رفتارهای کاربر و تهیه Heat map استفاده کرد.

نصب Microsoft Clarity در وردپرس

افزودن و استفاده از پلتفرم Microsoft Clarity در هر وبسایتی از جمله سایت­‌های وردپرسی بسیار آسان است، در ادامه نصب Microsoft Clarity در وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد.

در مرحله اول باید به وبسایت https://clarity.microsoft.com/ مراجعه کنید، مطابق تصویر زیر بر روی دکمه Sign in کلیک کرده و می­‌بایست با یکی از حساب‌­های مایکروسافت، فیسبوک و یا گوگل وارد شد.

وارد شدن در Clarity
وارد شدن در Microsoft Clarity

پس از ورود با یکی از حساب‌های فوق صفحه‌ای مانند تصویر زیر نمایان خواهد شد که پس از کلیک بر روی گزینه Add new project یک فرم برای افزودن پروژه‌ی جدید نمایش داده می‌شود.

اضافه کردن پروژه جدید در Clarity
اضافه کردن پروژه جدید در Microsoft Clarity

ابتدا باید یک نام برای پروژه خود در نظر بگیرید، در فیلد بعد آدرس وبسایت خود را وارد کرده و در فیلد سوم باید یک دسته‌بندی برای وبسایت خود انتخاب کنید، پس از تکمیل نمودن فیلدها بر روی دکمه Create کلیک کنید.

در صفحه بعد مایکروسافت کلاریتی یک ترکینگ کد خاص برای شما تولید می‌کند که در صفحه زیر قابل مشاهده است، این صفحه را نبندید زیرا لازم است این قطعه کد را به وبسایت خود اضافه کنید.

روش نصب مایکروسافت کلاریتی
روش نصب مایکروسافت کلاریتی

افزودن کد مایکروسافت کلاریتی به سایت وردپرسی

کد رهگیری Micorosoft Clarity باید در تمام صفحات وبسایت وردپرس شما وجود داشته باشد. خوشبختانه یک روش آسان و ایمن برای انجام این کار وجود دارد که نیاز به ویرایش هیچ فایل و تغییر در قطعه کدها ندارد. برای افزودن این قطعه کد به هدر یا پاورقی وبسایت ابتدا باید پلاگین Insert Headers and Footers را از مخزن وردپرس نصب کنید (نیازی به FTP یا cPanel نمی‌باشد). روش نصب و استفاده از افزونه Insert Headers and Footers در همیار وردپرس به صورت کامل توضیح داده شده است و برای مطالعه بر روی این لینک کلیک کنید.

پس از نصب و فعالسازی افزونه گزینه جدیدی به نام Insert Headers and Footers به منوی “تنظیمات” وردپرس شما افزوده خواهد شد که با کلیک بر روی آن صفحه جدیدی نمایش داده خواهد شد که می‌بایست قطعه کد تولید شده توسط مایکروسافت کلاریتی را کپی کرده و مطابق تصویر زیر در قسمت Scripts in Header جای‌گذاری نمائید.

افزودن کد ردیابی Clarity در وردپرس
افزودن کد ردیابی Clarity در وردپرس

پس از افزودن کد حتما بر روی دکمه “ذخیره تغییرات” کلیک کنید. پس از آن باید دو ساعت طول منتظر بمانید تا داده‌های وبسایت شما در پنل مایکروسافت کلاریتی اضافه شود.

اکنون این افزونه به طور خودکار کد تجزیه و تحلیل Microsoft Clarity را به تمام صفحات سایت وردپرس شما اضافه می‌کند، با این کار می‌توانید فعالیت بازدیدکنندگان را در وبسایت خود مشاهده و ردیابی کنید.

استفاده از مایکروسافت کلاریتی

پس از کانکت شدن وبسایت شما به سرویس مایکروسافت کلاریتی شاهد فعال شدن دیگر سربرگ‌ها خواهید بود که در ادامه به بررسی هر کدام از این سربرگ‌ها می‌پردازیم.

سربرگ Dashboard

پس از گذشت 2 ساعت با ورود به سربرگ داشبورد می‌توانید اطلاعات کلی از وبسایت خود را مشاهده نمائید.

سربرگ Dashboard در Microsoft Clarity
سربرگ Dashboard در Microsoft Clarity
  • Sessions: نمایش دهنده­‌ی میزان تعامل بازدیدکنندگان از زمان ورود و خروج از سایت
  • Pages per session: نمایش میزان تعامل کاربران در هر صفحه
  • Scroll depth: نمایش مقدار میانگین اسکرول کاربران
  • Engagement: نمایش نرخ تعامل
  • Dead clicks: نمایش تعداد کلیک­‌های مرده (کلیک­‌هایی که بر روی متن، تصاویر یا قسمت­‌های بدون لینک زده می­‌شود.)
  • Rage clicks: نمایش تعداد کلیک­‌های خشمگین (به کلیک‌­هایی که کاربر به سرعت و به دفعات در یک نقطه ضربه می­‌زند، توجه دقیق به این معیارها می­‌تواند به کاربرپسند شدن سایت شما کمک بسیاری کند.)
  • Popular pages: نمایش صفحات محبوب در وبسایت شما
  • Excessive scrolling: پیمایش (اسکرول) بیش از اندازه یک صفحه توسط کاربر
  • Referrers: نمایش تعداد مراجعه کنندگان
  • Quick backs: نمایش درصدی از کاربرانی که پس از خروج سریعا به صفحه برگشته‌­اند.
  • JavaScript errors: نمایش خطاهای جاوا اسکریپت
  • Browsers: نمایش نوع مرورگر کاربران
  • Devices: نمایش نوع دستگاه کاربران (موبایل، کامپیوتر، لپ­‌تاپ)
  • Operating systems: نمایش نوع سیستم­ عامل کاربران (ویندوز، لینوکس، اندروید و …)
  • Countries: نمایش موقعیت جغرافیایی و کشورهای کاربران

سربرگ Recordings

مایکروسافت کلاریتی این قابلیت کاربردی و محبوب را بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده است، مایکروسافت کلاریتی رفتار کاربران را در قالب یک فیلم ذخیره و در این تب به شما نمایش می‌دهد، شما می‌توانید جزئیات دستگاه، سیستم عامل و موقعیت مکانی کاربر را مشاهده کنید، همچنین صفحات بازدید شده، مدت زمان بازدید و تعداد کلیک‌های انجام شده را به شما نمایش می‌دهد.

سربرگ Recordings در مایکروسافت کلاریتی
سربرگ Recordings در مایکروسافت کلاریتی

این فیلم‌های ضبط شده از رفتار کاربران این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا متوجه شوید کاربران بیشتر در کدام قسمت‌ها کلیک می‌کنند، ممکن است یک کاربر چندین بار بر روی یک تصویر بدون لینک کلیک کرده باشد، مشاهده و اطلاع از رفتار و انتظارات کاربران تاثیر مثبتی در بهبود عملکرد وبسایت شما دارد.

سربرگ Heatmaps

تب Heatmaps میزان تراکم کاربران در وبسایت را به شما نشان می‌دهد، قابلیت Heatmaps براساس نقاطی که بیشترین و کمترین کلیک در سایت را داشته قسمت‌های محبوب وبسایت را نمایش می‌دهد.

سربرگ Heatmaps در مایکروسافت کلاریتی
سربرگ Heatmaps در مایکروسافت کلاریتی

سربرگ Settings

آخرین سربرگ نیز مربوط به تنظیمات سرویس مایکروسافت کلاریتی می‌باشد که این قسمت دارای سه بخش مجزا می‌باشد:

  • بخش Overview: این قسمت نمایشگر نام پروژه، آدرس وبسایت و دسته‌­بندی سایت شما می‌­باشد.
بخش Overview در تنظیمات Microsoft Clarity
بخش Overview در تنظیمات Microsoft Clarity
  • بخش Team: مدیریت افراد تیم پروژه از این بخش قابل دسترسی می­‌باشد.
بخش Team در تنظیمات آنالیزگر مایکروسافت
بخش Team در تنظیمات آنالیزگر مایکروسافت
  • بخش Setup: این قسمت کد tracking سرویس کلاریتی را نمایش می­‌دهد، همچنین از این بخش قادر خواهید بود پروژه را به حساب گوگل آنالیتکس خود متصل نمایید.
بخش Setup در تنظیمات آنالیزگر مایکروسافت
بخش Setup در تنظیمات آنالیزگر مایکروسافت

آموزش ویدیویی Microsoft Clarity و نصب آن در وردپرس

نصب Microsoft Clarity در وردپرس

Microsoft Clarity ابزاری جدید برای تجزیه و تحلیل و مشاهده آمار ترافیک ورودی وبسایت است، گرچه جایگزین مناسبی برای گوگل آنالیز به حساب نمی‌آید اما دارای ویژگی‌های جذاب و کاربردی رایگان بسیاری می‌باشد. در این مقاله به معرفی ابزار تحلیل‌گر رایگان شرکت مایکروسافت و روش نصب مایکروسافت کلاریتی پرداختیم. با استفاده از این پلتفرم قدرتمند قادر خواهید بود نقاط ضعف سایت خود را مشاهده کنید و عملکرد وبسایت یا فروشگاه آنلاین خود را بهبود بخشید.

امیدواریم مطالعه این مقاله بتواند در بهینه‌سازی سایت و افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر شما را یاری دهد. شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاه‌ها با ما مطرح کنید. همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

منبع: wpbeginner.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.