خطای Mixed content چیست؟ | رفع خطای https در گوگل کروم

خطای Mixed content خطای Mixed content

یکی از راه­‌های افزایش امنیت، تغییر پروتکل­‌های وبسایت از http به https است. اما گاهی در پروسه تغییر پروتکل ممکن است با مشکلات و چالش‌هایی­ روبرو شوید. یکی از این مشکلات، خطای  Mixed content است. خطای Mixed content چیست؟ این خطا به ترکیبی از منابع امن و غیر امن موجود در یک صفحه وب اشاره دارد. همچنین برخی از سایت­‌ها با پروتکل https ممکن است در گوگل کروم نمایش داده نشود،به همین دلیل قصد داریم در این آموزش هم به رفع خطای https در گوگل کروم بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا این دو خطای مهم را در وردپرس بررسی کنیم.

در این مطلب به موارد زیر می‌­پردازیم:

  • خطای Mixed content و روش‌­های شناسایی آن
  • رفع خطای https در گوگل کروم

خطای Mixed content

اگر وبسایت خود را از HTTP به HTTPS منتقل کرده‌­اید، اما همچنان در مرورگر اخطاری مبتنی بر هشدارهای مربوط به محتوای فعال مخفی یا “اتصال شما به این سایت کاملاً ایمن نیست” مشاهده می‌­کنید، این مطلب برای کمک به شما مناسب است و به شما در رفع خطای Mixed content کمک خواهد کرد پس حتما آن را تا انتها مطالعه کنید.

توصیه اکید می­‌شود HTTPS / SSL را در وردپرس اضافه کنید، زیرا بعد از ژوئیه 2018، گوگل کروم تمام نسخه‌های http وبسایت را به عنوان ناامن علامت‌گذاری می­‌کند. SSL یک لایه امنیتی اضافی به داده­‌های منتقل شده از وبسایت شما به مرورگرهای کاربران اضافه می­‌کند. موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده از SSL را در سایت نیز توصیه می‌­کنند.

برخی از شرکت­‌های ارائه دهنده هاست، SSL رایگان را به عنوان بخشی از بسته­‌های خود ارائه می‌­دهند. اگر SSL را به طور صحیح در سایت خود پیاده‌سازی کنید، یک نماد قفل سبز کنار URL وبسایت خود در نوار آدرس مرورگر مشاهده خواهید کرد. اما اگر تنظیمات HTTPs / SSL خود را به درستی تنظیم نکرده باشید، به صورت یک علامت اطلاعات یا نمادی از قفل شکسته، در نوار آدرس مشاهده می­‌کنید.

not secure- عدم تایید ssl
عدم تایید SSL

این در حالی است که وبسایت شما از گواهی SSL استفاده می­‌کند، اما برخی از مطالب موجود در وبسایت­تان هنوز از آدرس‌های اینترنتی غیر HTTPS را دارند. با استفاده از inspect گرفتن، متوجه می‌­­شوید که کدام محتوا از طریق پروتکل ناامن ارائه می­‌شود. خطای mixed content، به عنوان یک هشدار با جزئیات مربوط به هر خطا در کنسول نمایش داده می‌­شود.

inspect element- بررسی خطاها در کنسول گوگل
یافتن خطاها در کنسول

اگر یک خطای mixed content، مشاهده کنید، می‌­توانید به صورت دستی آن را رفع کنید. اما در صورت مشاهده خطای بیشتر، رفع خطا به صورت دستی امکان‌پذیر نیست.

تعریفی دقیق از خطای Mixed content

هنگامی که یک کاربر از صفحه­‌های ارائه شده از طریق HTTPS بازدید می­‌کند، ارتباط آن‌ها با وب‌سرور از طریق TLS رمزگذاری می­‌شود و از این رو در برابر اکثر حملات ایمن و محافظ می‌گردند. اما وقتی سایت کاملاً محافظت نشده یا از کلیه محتوا محافظت نمی­‌کند، مرورگر خطای Mixed content را نشان می­‌دهد. هنگامی که یک صفحه وب حاوی ترکیبی امن (HTTPS) و غیر امن (HTTP) است، محتوا از طریق SSL به مرورگر ارسال می‌­شود و باعث بروز خطای Mixed content خواهد شد. به عبارتی هنگام بارگیری محتوای HTTP در صفحه HTTPS، یک خطای Mixed content ایجاد می­‌شود.

روش‌­های یافتن خطای Mixed content

در هر نوع عیب‌یابی روش‌های مختلفی را تست می‌کنیم. مسلما برای یافتن این خطا نیز باید روش‌هایی را بررسی کنیم.روش‌های ما عبارت است از:

  • یک راه برای یافتن خطای Mixed content، مراجعه به سایت و استفاده از ابزارهای داخلی مرورگر است. علاوه بر این به شما کمک می‌کند تا هرگونه اسکریپت ناامن بارگیری شده به درخواست HTTPS را پیدا کنید.
  • از ابزار Screaming Frog SEO Spider استفاده کنید.
  • استفاده از اسکنر JitBit
  • از جستجوگر HTTPS استفاده کنید

رفع خطای Mixed content در وردپرس

اگر تعداد این خطا زیاد باشد، رفع این خطا به روش دستی امکان پذیر نیست، شما باید از افزونه SSL Insecure Content Fixer استفاده کنید. این افزونه را دریافت کنید و در سایت خود نصب نمایید.

ssl insecure- خطای Mixed content چیست؟
رفع خطا به کمک افزونه

حال برای دسترسی به تنظیمات افزونه به پنل مدیریتی بروید و گزینه SSL Insecure Content را از زیرمنوی تنظیمات انتخاب کنید. این افزونه دارای سطوح مختلف برای رفع خطای Mixed content است، که در ادامه به معرفی این سطوح می­‌پردازیم.

دانلود افزونه صفحه افزونه

Simple:  سریع‌­ترین و بهترین روش برای کلیه کاربران مبتدی است. به طور خودکار خطای Mixed content در وردپرس را برای اسکریپت‌ها، شیوه نامه‌­ها و تصاویر سایت برطرف می­‌کند.

Content: اگر روش فوق، خطاهای Mixed content را شناسایی و رفع نکرد، باید از این روش استفاده کنید. در این روش علاوه بر بررسی­‌هایی که در سطح Simple انجام می­‌شود، در محتوای وردپرس و ابزارک‌های متنی جستجوهایی برای تشخیص خطای مربوطه صورت می­‌گیرد.

Widgets: این روش شامل تمام بررسی­‌های سطح Content به همراه یک مورد اضافی برای بررسی موارد بارگذاری شده در تمام ابزارک‏‌های سایت است.

Capture: این گزینه، تمامی موارد موجود در صفحات سایت، از هدر تا فوتر را بررسی می­‌کند. تمام آدرس‌ها را با پروتکل HTTPs  جایگزین می‌کند. عملکرد این سطح کندتر است و سایت شما را تحت تاثیر قرار می­‌دهد.

Capture all: اگر سطوح قبل به شما در رفع خطای Mixed content کمک نکرد، از این سطح استفاده کنید. این سطح تلاش می‌­کند تا تمام مواردی که باعث بروز خطا شده را شناسایی و رفع کند. اما ممکن است تاثیر منفی بر روی سایت شما بگذارد.
در نهایت یکی از سطوح را انتخاب و تغییرات را ذخیره نمایید. در ادامه باید به بخش HTTPS detection بروید و نحوه شناسایی محتوای HTTP را در سایت خود انتخاب کنید.

ssl fixer- تنظیمات تشخیص ssl
شناسایی محتوای http

به صورت پیش فرض گزینه standard WordPress function انتخاب شده است، که در بیشتر سایت­‌ها کار می­‌کند. در ادامه موارد دیگری هم وجود دارد که با توجه به نیاز یکی از آنها را انتخاب نمایید. پس از انتخاب گزینه مورد نظر تغییرات را ذخیره کنید.

پس از انجام و ذخیره‌سازی تغییرات به سایت خود مراجعه و ببینید که خطای Mixed Content رفع شده است یا خیر. در صورت عدم رفع خطا سطوح بعدی افزونه را بررسی کنید.

خطای https در گوگل کروم

رفع خطای https در گوگل کروم از جمله خطاهایی است که برای مرورگرهای بی‌شماری رخ می­‌دهد و از باز شدن صفحات وبسایت HTTPS جلوگیری می‌­کند. پیام خطای HTTPS در مرورگرهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال “NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID” و “(SSL Error Cannot connect to the real (website URL” پیام­‌های خطا HTTPS در زبانه‌های باز مرورگر کروم است.
در ادامه به بررسی این خطا و چگونگی رفع خطای https در گوگل کروم می­‌پردازیم.

۱- پاک کردن کش SSL

رفع خطای https در گوگل کروم می­‌تواند به دلیل منسوخ  شدن یا ناسازگاری گواهینامه SSL باشد. بنابراین پاک کردن حافظه نهان SSL یکی از راه­‌ها برای این خطاست. با انجام مراحل زیر می­‌توانید گواهی SSL را برای گوگل کروم پاک کنید.
ابتدا مرورگر گوگل کروم را باز کنید، سپس بر روی دکمه Customize Google Chrome (سفارشی‌سازی گوگل کروم)در سمت راست از بالای پنجره، کلیک کنید.

  آموزش تست استرس وبسایت وردپرس
customize google chrome- خطای Mixed content
تنظیمات گوگل کروم برای رفع خطا

گزینه Settings (تنظیمات) را انتخاب کنید تا صفحه تنظیمات همانند تصویر زیر برای شما باز شود.

chrome setting- تنظیمات گوگل کروم
تنظیمات گوگل کروم

بر روی Advanced کلیک کنید تا گزینه‌­های بیشتر نشان داده شود. سپس به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه Open proxy settings را انتخاب کنید تا زیر پنجره‌­­ی جدیدی باز شود.

advance setting- تنظیمات پیشرفته
تنظیمات پیشرفته مرورگر

در ادامه به تب Content بروید و برای پاک کردن کش SSL بر روی Clear SSL state کلیک کنید.

clear ssl cache- پاک کردن کش
پاک کردن کش SSL

۲- پاکسازی کامل کش DNS ویندوز 10

  • برای پاک کردن داده­‌های ذخیره شده قدیمی یا خراب، شاید لازم باشد کش DNS را کامل پاکسازی کنید.
  • کلمه کلیدی Command Prompt را در کادر جستجوی منوی استارت بنویسید.
  • سپس بر روی Command Prompt کلیک راست کرده و زیرمنوی Run as administrator را انتخاب نمایید.
Command Prompt- اجرای تنظیمات
پاک کردن کش از ویندوز
  • در صفحه مشکی عبارت ipconfig /flushdns را وارد کنید و دکمه Enter را بزنید تا کش DNS به طور کامل پاک شود.

۳- بررسی تنظیمات زمان و تاریخ در ویندوز 10

خطای HTTPS اغلب به دلیل تنظیمات زمان و تاریخ در ویندوز 10 است. حتی اگر ظاهرا ساعت و تاریخ در نوار وظیفه ویندوز شما درست باشد، ممکن است که منطقه زمانی را درست تنظیم نکرده باشید. برای انجام تنظیمات تاریخ و زمان در ویندوز 10 به صورت زیر عمل کنید:

  • در منوی شروع بر روی گزینه Setting کلیک کنید.
  • سپس Time & language را انتخاب کنید و بر روی time and date برای تغییر زمان کلیک کنید.
Time & language
Time & language- تنظیمات زمان و زبان
  • بر روی پنجره کشویی Time zone کلیک کنید.
Time zone- تنظیمات تایم زون
تنظیمات زمان محلی
  • در اینجا تنظیمات منطقه زمانی متعددی وجود دارد که دارای زمان و تاریخ یکسان هستند. دقت داشته باشید که منطقه زمانی مناسبی را انتخاب کنید.
  • از طرف دیگر، می­توانید ویندوز را با یک سرور زمان دیگر همگام‌سازی کنید. برای انجام این کار بر روی Add clocks for different time zones در همان پنجره time and date کلیک کنید.
  • در پنجره جدید باز شده، زبانه Internet Time را انتخاب کنید.
  • در تصویر زیر بر روی دکمه Change settings کلیک کنید.
internet time- رفع خطای https در گوگل کروم
تغییر زمان در اینترنت
  • سپس تیک گزینه Synchronize with an internet time server را بزنید و از بخش منوی کشویی server ، سرور موردنظرتان را انتخاب نمایید.
Synchronize with an internet time server- انتخاب سرور
انتخاب سرور مورد نظر

۴- بروز رسانی گوگل کروم

بررسی کنید که گوگل کروم آپدیت هست یا خیر. برای بروز رسانی گوگل کروم به Customize گوگل کروم بروید و همانند تصویرکارهای زیر را انجام دهید.

chorme setting- تنظیمات گوگل کروم
بروزرسانی‌های مرورگر کروم

سپس مرورگر به صورت خودکار در صورت بروز نبودن، آپدیت می‌­شود. بعد از بروزرسانی، دکمه راه اندازی مجدد را فشار دهید.

auto update- بروزرسانی خودکار
بروزرسانی خودکار گوگل کروم

۵- غیرفعال کردن نرم افزار VPN و نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث

سایت‌هایی که با HTTPS شروع می­‌شوند، ممکن است به دلیل نصب برخی از نرم افزارهای VPN و آنتی ویروس، باز نشوند. با غیرفعال کردن VPNها و آنتی ویروس این مشکل برطرف می­‌شود. برای غیرفعال یا خاموش کردن آنتی ویروس بر روی آیکون آن  در نوار وظیفه ویندوز راست کلیک کنید و آن را غیرفعال یا خاموش نمایید.

یا نرم افزار آنتی ویروس را از طریق پنجره اصلی آن خاموش کنید. البته یک راه دیگر وجود دارد که باید مراحل زیر را انجام دهید.

  • با استفاده از کلید میانبر Windows و R، پنجره Run را باز کنید
  • عبارت Control Panel را در بخش جستجوی Run بنویسید و بر روی OK کلیک کنید (البته روش‌­های متعددی برای رفتن به پنجره کنترل پنل وجود دارد)
  • سپس روی Network and Sharing Center کلیک نمایید
Network and Sharing Center- تنظیمات شبکه
تنظیمات مربوط به شبکه
  • در پنجره تنظیمات اینترنت از پنل سمت چپ Change adapter settings را انتخاب نمایید.
Change adapter settings- تنظیمات آداپتور شبکه
تنظیمات پیشرفته شبکه
  • سپس بر روی اتصال VPN خود راست کلیک کرده و Disable را انتخاب کنید.

در این صورت اتصال VPN را قطع کردید، برای اتصال دوباره، کارهای گفته شده را انجام دهید.

۶- تنظیم مجدد مرورگر کروم

برگرداندن تنظیمات کروم به تنظیمات پیش فرض آن، ممکن است به رفع خطای https در گوگل کروم بیانجامد. انجام این کار باعث حذف کل اطلاعات و افزونه اضافه شده به گوگل کروم می­‌شود. در ادامه به بررسی مراحل بازگردانی تنظیمات پیش‌فرض گوگل کروم می‌­پردازیم:

  • در گوگل کروم بر روی Customize Google Chrome در بالای سمت راست صفحه کلیک کنید.
  • سپس از منوی باز شده Settings را انتخاب نمایید.
  • برای انجام تنظیمات بیشتر بر روی Advanced کلیک کنید.
  • در ادامه بر روی Reset همانند تصویر زیر کلیک کنید.
reset setting- تنظیمات مربوط به بازیابی
تنظیمات بازگردانی
  • حال برای بازگردانی تنظیمات پیش فرض بر روی دکمه Reset کلیک کنید. تا تغییرات صورت گیرد.
reset setting- رفع خطای https در گوگل کروم
بازگردانی تنظیمات کروم
تایید بازیابی
تایید بازگردانی تنظیمات

۷- پاک کردن پیشینه جستجو

مراحل زیر را برای حذف داده‌­های مرور شده از مرورگر کروم خود دنبال کنید:

  • مرورگر کروم را باز کنید و کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Delete را فشار دهید. در واقع باید به بخش تنظیمات پیشینه جستجو بروید.
  • محدوده زمانی را تغییر دهید و حالت All Time را انتخاب کنید.
  • تیک گزینه­‌های Cookies and other site data و Cached images and files را بزنید.
  • سپس بر روی دکمه Clear Data کلیک کنید.
clear data- حذف داده ها
پاک کردن داده‌ها

صبر کنید تا فرآیند به صورت کامل انجام شود، و پس از اتمام کار، دوباره وبسایت را در مرورگر خود بارگذاری کنید.

۸- غیرفعال کردن پروتکل QUIC در کروم

برای رفع خطای https در گوگل کروم، باید پروتکل QUIC را در مرورگر کروم غیرفعال کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را انجام دهید:

  • عبارت chrome://flags/#enable-quic را در آدرس بار کروم وارد کنید و اینتر را بزنید.
  • سپس در بخش تنظیمات Experimental QUIC Protocol، حالت Disable را انتخاب کنید.
Experimental QUIC Protocol-
غیرفعال کردن پروتکل QUIC در کروم

حال کروم را دوباره راه اندازی کنید و دوباره وب سایت را باز کنید.

نتیجه­‌گیری نهایی

گاهی اوقات پس از فعال‌سازی گواهی‌نامه SSL برای وبسایت و فعال‌سازی پروتکل HTTPS ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. مانند عدم ‌تشخیص صحیح پروتکل از سوی وبسایت که در این‌ گونه موارد با خطای Mixed Content  در وردپرس مواجه خواهید شد. در این آموزش با استفاده از افزونه SSL Insecure Content Fixer، این مشکل را برطرف کردیم، البته راه حل­‌های مختلفی وجود دارد.
همچنین اگر وبسایتی با پروتکل  HTTPS در برخی از مرورگرها از جمله کروم نمایش داده نمی­‌شود و با خطای HTTPS روبرو شدید، نگران نباشید. روش‌هایی برای رفع خطای https در گوگل کروم وجود دارد که در این آموزش معرفی شدند. آیا این مشکلات برای شما پیش آمده است؟ برای حل آن چه راهکاری داشته‌اید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منابع:

افزونه Really Simple SSL

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.