مدل بندی محتوا:راهکار پنهان سایت های موفق

سلام دوستان!سایت ها معمولا قسمت های مختلفی دارند.مثلا یه سایت دانلود دارای صفحه دانلود ,صفحه اخبار و اطلاعیه و … است,مشخصه که قابلیت ها,چینش و محتوای صفحه دانلود کاملا با صفحه اخبار فرق میکنه(مثلا دکمه دانلود داره یا قسمتی به  اسم راهنمای نصب).

خوبه که یه سایت دانلود طرح خاصی برای برگه دانلود داشته باشه که دارای دکمه دانلود و غیره هست و برگه خاصی برای اخبار که دکمه دانلود نداره و مثلا اگه چیزی هم میفرشه برگه محصول داشته باشه که توضیح درباره ی محصول و دکمه خرید و … داشته باشه.

خب هرکدوم از این برگه ها و خصوصیات آنها یه مدل محتوا است.

اگه کمی به مباحث پایگاه داده آشنایی داشته باشید میدونید که هر نوع مطلب میتونه یه جدول باشه و سطر های این جدول خصوصیات اون مطلب هست.

مثلا:

نوع مطلب:دنلود

سطرهای جدول:عنوان,متن نوضیح,لینک دانلود,اموزش نصب,لینک پیش نمایش و…

وقتی کسی به یه aspx نویس سایتی رو سفارش میده معمولا این قسمت ها و نوع مطالب رو هم در سناریو ذکر میکنه تا در پنل مدیریت برای هر نوع مطلب قسمت جدا با امکانات جدا قرار داده بشه.

تمام سایتهای کاربرپسند از این نکته ی ریز استفاده میکنند تا کاربر برای هر محتوا بهترین دید رو داشته باشه.

اما در وردپرس چی در وردپرس هم امکان مدل بندی محتوا هست؟

وردپرس و مدل بندی محتوا:

نوشته,برگه,دسته ها,برچسب ها.

وردپرس برای مدیریت محتوا به صورت پیش فرض فقط همین چهار مورد رو داره.که تازه فرق زیادی از نظر محتوایی بین نوشته و برگه نیست.چیه از وردپرس دلسرد شدین؟(یه وردپرسی هیچ وقت دلسرد نمیشه)

در حقیقت وردپرس برای وبلاگ نویسان طراحی شده و اگه دقت کنید قالب های پیش فرض و ساده ی اون هم وبلاگی هستند.پس به مسئله ی مدل بندی محتوا بال و پر نداده.اما مثل بیشتر امکانات وردپرس این قسمت رو هم میشه به وردپرس اضافه کرد.

راه های اضافه کردن مدل بندی به وردپرس:

  • پوسته ها:بسیاری از قالب ها مخصوصا قالب های فروشی دارای این مدل بندی ها هستند.اگه قالبی خوب و اختصاصا برای موضوعی خاص طراحی شده باشه میبینید که در داشبورد مدیریت کنار نوشته ها و برگه ها قسمت های دیگه ای مثل گالری,نمونه کار,معرفی کارشناس و … اضافه شده (البته نصبت به موضوع این مدل ها فرق داره)بیشتر قالب های پولی دارای افزونه ی اختصاصی هستند که با نصب این افزونه این مدل بندی ها به صفحه ی شما اضافه میشه.
  • افزونه ها:افزونه های زیادی هستند که برای مدل بندی های خاص طراحی شدند.مثلا افزونه ای که گالری تصویر میسازه یا افزونه ی ووکامرس که برای ایجاد فروشگاه هست و مدل”محصول”رو میسازه و در داشبورد قسمتی به نام محصول اضافه میشه.یا افزونه ی فرم ساز که مدل فرم رو میسازه و …
  • دستی:که در این روش خودمون برای وردپرس خودمون مدلی خاص تعریف میکنیم.(در این باره در آینده بیشتر حرف میزیم)
  قلق هایی درباره آموزش ساخت قالب و مولدهای سیلیکونی و اکسسوریهای سنگی که به شما نمی گویند

در تصویر زیر یه نمونه از مدل محتوا (در اینجا این محتوا صفحه محصول هست) نشان داده شده.این مدل دارای خصوصیاتی هست که فقط برای نمایش و یا فروش یه محصول هست.چون برگه و نوشته این خصوصیات رو نداشتند پس مدل محتوای محصول برای نمایش محصول ایجاد شده.

Captqqure

Captssure

راه های قرار گیری این مدل ها در وردپرس:

  • برگه هم یه مدل محتوا است.همه ی مدل های محتوای دیگه رو هم میشه مثل برگه به فهرست اضافه کرد.
  • معمولا پوسته ها یا افزونه ها از ابزارک های خاصی برای نمایش مدل های محتوایی که تعریف کردند استفاده میکنند.
  • shortcode ها هم راه حلی برای نمایش یه مدل محتوا در جایی از صفحه است.اگه علاقه مند هستید درباره ی shortcode بیشتر بدونید این مطلب رو پیشنهاد میکنم:استاد shortcode های وردپرس شوید !

حالا که اشنایی  کمی نسبت به مدل محتوا پیدا کردید شاید فکر کنید بهتره قالب فعلی سایتتون رو با قالبی که دارای این مدل ها (مربوط به کار سایتتون)هست عوض کنید.اما من اصلا این کار رو توصیه نمیکنم چون در این صورت باید تمام محتوا رو دوباره بنویسید!پس بهتره همون اول که قصد دارید سایتی داشته باشید به این موضوع فکر کنید و از هزینه کردن برای قالبی که امکانات بیشتری رو میده ترسی نداشته باشید.

من در آینده حتما درباره ی نحوه ی ایجاد مدل محتوا و افزونه هایی که این کار رو انجام میدهند بیشتر مینویسم.پس تا بعد.

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.