آیا به دنبال راهی آسان برای یافتن صفحات 404 در وردپرس و تغییر مسیر آنها هستید؟ خطاهای 404 زمانی رخ میدهند که کاربران سعی میکنند به صفحهای در وبسایت شما برسند که دیگر وجود ندارد. این خطاها یک تجربه کاربری بد ایجاد کرده که میتواند منجر به افت رتبه در موتورهای جستجو و کاهش فروش شود. در این مقاله به شما میدهیم که مدیریت لینک های 404 در وردپرس را چگونه انجام داده و مشکل را برطرف کنید.
مدیریت لینک های 404 در وردپرس
خطای 404 یک کد وضعیت HTTP است که نشان میدهد سرور نمیتواند به صفحه وبی که میخواهید ببینید، دسترسی پیدا کند. این بدان معنی است که اگر URL یک صفحه وب را وارد کنید که وجود ندارد، خطای “404 Page Not Found” را مشاهده خواهید کرد. اکنون، دلایل زیادی برای نمایش چنین صفحهای وجود دارد. ممکن است به این دلیل باشد که مخاطب هنگام وارد کردن URL اشتباه کرده است، صفحه از وبسایت حذف شده یا نام دامنه دیگر وجود ندارد.
یکی دیگر از دلایل بروز خطای 404 زمانی است که یک صفحه به URL دیگری منتقل شده اما به درستی هدایت نشده و منجر به شکستگی یا خرابی لینک میشود. در نهایت، گاهی اوقات خرابی سرور میتواند منجر به خطای 404 در وبسایت وردپرسی شود. اما سوال اصلی اینجاست که چگونه بای در کل وبسایت این خطا را یافته و مدیریت لینک های 404 در وردپرس را انجام دهیم.
چرا باید 404 صفحه را در وردپرس ردیابی و تغییر مسیر دهیم؟
اکنون که دلایل مختلف خطاهای 404 را میدانید، بیایید نگاهی بیندازیم که چرا برای صاحبان وبسایت ردیابی خطاهای 404 و رفع آنها بسیار مهم است. خطاهای 404 برای تجربه کاربری سایت مضر هستند. اگر کاربران نتوانند صفحه مورد نظر خود را پیدا کنند، احتمالاً سایت شما را ترک کرده و به سراغ رقبای شما خواهند رفت.
این بدان معناست که مشتریان بالقوه را از دست خواهید داد و فرصتی را برای تبدیل مخاطب خود به مشتری از دست میدهید. جدای از آن، خطاهای 404 تأثیر منفی بر رتبه بندی سئوی وردپرس شما دارد. الگوریتمهای رتبه بندی موتورهای جستجو اغلب وبسایتها را در صورت برخورد با لینکهای شکسته جریمه میکنند.
ناگفته نماند، این لینکهای خراب باعث از دست دادن بک لینکهای ارزشمند برای وبسایت شده که منجر به کاهش اعتبار دامنه و کاهش قابل توجه رتبه بندی کلمات کلیدی گوگل میشود. با این گفته، بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه میتوان به راحتی مدیریت لینک های 404 در وردپرس را برای جلوگیری از مشکلات انجام داد.
- ردیابی و جایگزین کردن صفحات ۴۰۴ با کمک Yoast Seo
- ردیابی و تغییر مسیر 404 صفحه با استفاده از افزونه Redirection
ردیابی و جایگزین کردن صفحات ۴۰۴ با کمک Yoast Seo
سادهترین راه برای مدیریت لینک های 404 در وردپرس خود استفاده از افزونه Yoast Seo است که برای بهینهسازی محتوا و سایت خود نصب میکنیم. Yoast Seo به شما این امکان را میدهد تا با استفاده از قسمت تغییر مسیر، صفحات دارای لینکهای شکسته را به راحتی پیدا کرده و آنها را تنها با چند کلیک به صفحات موجود تغییر مسیر دهید. انواع تغییر مسیرهای آن در تصویر زیر مشاهده میشود:
همانطور که میبینید هر کدام از این گزینهها برای تغییر مسیر گزینه مشخصی هستند که میتوانید مورد استفاده قرار دهید.
ناگفته نماند که امکان تغییر مسیر در افزونه Yoast Seo تنها برای نسخه پرمیوم فعال بوده و در نسخه رایگان چنین امکانی موجود نیست.
ردیابی و تغییر مسیر 404 صفحه با استفاده از افزونه Redirection
روش بعدی برای مدیریت لینک های 404 در وردپرس استفاده از افزونه Redirection است. این یک افزونه پیشرفته بوده، بنابراین ممکن است برای برخی از مبتدیان استفاده از آن دشوار باشد. ابتدا باید افزونه را نصب و فعال کنید. پس از فعال سازی، به ابزارها» Redirection بروید و سپس روی دکمه شروع نصب کلیک کنید تا تغییر مسیرهای خود را تنظیم کنید.
پس از آن، افزونه از شما میپرسد که آیا میخواهید تغییرات پیوند ثابت در وردپرس را بررسی کنید و گزارشهای تغییر مسیرها و خطاهای 404 را نگه دارید. فقط کافی است کادر این گزینهها را انتخاب کنید و روی دکمه «ادامه تنظیمات» کلیک کنید.
اکنون افزونه وضعیت REST API را تست میکند. هنگامی که نتیجه وضعیت به عنوان “خوب” بازگشت، میتوانید روی دکمه “اتمام نصب” کلیک کنید.
پس از آن، افزونه تغییر مسیر را تنظیم کرده و آماده مدیریت لینک های 404 در وردپرس است. این فرآیند چند ثانیه طول میکشد و پس از تکمیل، باید روی دکمه «ادامه» و سپس روی دکمه «آماده برای شروع!» کلیک کنید. اکنون، میتوانید شروع به تغییر مسیر صفحات 404 خود کنید. به سادگی آدرس صفحهای را که میخواهید تغییر مسیر دهید را در ستون «نشانی اینترنتی منبع» وارد کنید.
سپس، انتخاب کنید که آیا میخواهید دقیقاً با پارامترهای پرس و جو مطابقت داشته باشد، آنها را نادیده بگیرید یا آنها را از منوی کشویی «پارامتر پرس و جو» به URL مورد نظر ارسال کنید. اکنون باید URL هدف را به جایی که صفحه 404 هدایت میشود وارد کنید، گزینه Group را به عنوان “Redirection” نگه دارید و روی دکمه “Add Redirect” کلیک کنید.
اگر گزینههای بیشتری برای تنظیم تغییر مسیر میخواهید، فقط روی نماد چرخدنده در کنار دکمه «Add Redirect» کلیک کنید. میتوانید با افزودن URL قدیمی که نشاندهنده 404 در فیلد «URL منبع» است، پارامتر Query را مانند قبل انتخاب کنید و عنوانی را برای توصیف هدف این تغییر مسیر اضافه کنید. پس از آن، گزینه “Match” را از منوی بازشو انتخاب کنید. گزینه های متعددی از جمله فقط URL، URL و ارجاع دهنده، URL و عامل کاربر، URL و وضعیت ورود را مشاهده خواهید کرد.
در بیشتر موارد، شما میخواهید از تنظیمات “URL and referrer” استفاده کنید. به این دلیل که اگر چندین درخواست 404 را برای یک صفحه خاص مشاهده کردید، آن کاربران احتمالاً به جای اینکه همه یک آدرس وب اشتباه را تایپ کنند، روی همان پیوند به URL اشتباه کلیک کردهاند. اکنون، هر زمان که شخص دیگری روی URL شکسته کلیک کند، به طور خودکار آنها را به مکان جدید هدایت میکند.
در مرحله بعد، مطمئن شوید که عملکرد شما “Redirect to URL” است. گزینههای دیگر پیچیده هستند و به دانش فنی پیشرفته نیاز دارند.
برای نوع تغییر مسیر، باید گزینهای را از منوی کشویی کد HTTP انتخاب کنید. برای تغییر مسیر دائمی، این باید «301 – Moved Permanently» باشد. در نهایت، URL مورد نظر را در قسمت “Matched Target” وارد کنید. پس از اینکه این اطلاعات را وارد کردید، فقط دکمه «افزودن تغییر مسیر» را بزنید. میتوانید برای آزمایش به URL جدید بروید و مطمئن شوید که تغییر مسیر به درستی کار میکند.
این افزونه همچنین دارای گزینهای برای ردیابی گزارشهای خطای 404 است. به سادگی بر روی زبانه 404s در بالا کلیک کنید و افزونه خطاهای 404 اخیر را که از زمان نصب افزونه در سایت شما رخ داده است را به شما نشان میدهد.
مدیریت لینک های 404 در وردپرس
خطاهای ۴۰۴ در سایت از بدترین انواع خطاها بوده که کاربران را با یک صفحه غیرمرتبط روبه رو کرده و همین امر سبب میشود مخاطبهای خود را از دست بدهید. در نهایت سایت با افت بازدید وحشتناکی مواجه شده و در رتبه بندی به مشکل میخورد. برای این منظور یا باید صفحات ۴۰۴ سفارشی ایجاد کرده یا آن ها را مدیریت و ریدایرکت کنیم.