بهینهسازی جستجوی پیشرفته وردپرس از جمله مهمترین مواردی است که در سئو وبسایت نقش موثری را ایفا میکند، به عبارتی دیگر با استفاده از جستجوی پیشرفته، کاربر با سرعت بیشتری محتوای موردنظر خود را پیدا کرده، در نتیجه این عمل موجب افزایش نرخ کلیک و بازدیدکننده شده و مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما سپری خواهد کرد. عدم رضایت بازدیدکننده در هنگام مواجهه با نتایج جستجو و عدم یافتن صفحات و مطالب موردنیاز باعث از بین رفتن تعامل با کاربر شده و امتیاز سایت شما را کاهش میدهد، در این مقاله قصد داریم افزونهای کاربردی و محبوب جهت بهبود جستجو در سایتهای وردپرسی به شما معرفی کنیم، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا افزونه جستجوی پیشرفته وردپرس به نام Relevanssi را به شما آموزش دهیم.
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- جستجوی پیشرفته وردپرس
- افزونه جستجوی پیشرفته وردپرس
- آموزش افزونه Relevanssi
جستجوی پیشرفته وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای یک ابزار جستجوی پیشفرض میباشد که استفاده از آن برای سایتهای وردپرسی مناسب بوده اما دارای ضعفها و محدودیتهایی نیز میباشد که در سایتهای بزرگ ممکن است استفاده از آن کافی نباشد و به امکانات پیشرفتهتری از جمله سفارشیسازی جستجو، محدودسازی در جستجو، انتخاب روش جستجو و غیره نیاز داشته باشید که افزونه Relevanssi کلیه این امکانات را برای شما فراهم میکند. در صورتی که به تازگی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شدهاید توصیه میکنیم ابتدا قبل از مطالعه این مقاله، مقاله آموزش وردپرس را مطالعه کرده، سپس با ما همراه باشید تا به معرفی و آموزش این افزونه کاربردی بپردازیم.
افزونه جستجوی پیشرفته وردپرس
افزونه Relevanssi با بیش از 100 هزار نصب فعال از بهترین افزونههای جستجوی پیشرفته در وردپرس میباشد. این پلاگین کاربردی جستجوی استاندارد وردپرس را با یک موتور جستجوی پیشرفتهتر، با بسیاری از امکانات و گزینههای قابل تنظیم جایگزین میکند. این افزونه محبوب در دو نسخه رایگان و پرمیوم عرضه شده است که نسخه رایگان آن، امکانات بسیاری جهت بهبود جستجوی پیشرفته وبسایتهای وردپرسی را دارا میباشد.
نسخه رایگان این افزونه را میتوانید از انتهای همین مقاله یا از مخزن وردپرس دریافت و نصب نمایید.
آموزش افزونه Relevanssi
پس از نصب و فعالسازی افزونه مطابق تصویر زیر گزینه جدیدی به نام Relevanssi به منوی “تنظیمات” وردپرس شما افزوده خواهد شد.
با کلیک بر روی این گزینه وارد تنظیمات افزونه خواهید شد، تنظیمات این پلاگین دارای سربرگهای مختلفی است که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت:
سربرگ Overview
اولین سربرگ از تنظیمات افزونه Overview نام دارد که حاوی پیام خوشامدگویی بوده و اطلاعاتی از افزونه را نمایش میدهد.
سربرگ Indexing
این سربرگ دارای تنظیمات مربوط به ایندکس کردن مطالب میباشد.
- Build the index: این دکمه کلیه مطالب و صفحات وبسایت شما را ایندکس میکند.
- Index unindexed posts: چنانچه به هر دلیلی عملیات ایندکس مطالب ناتمام ماند، این دکمه مطالب و پستهای ایندکس نشده را ایندکس میکند.
- State of the index: این بخش وضعیت محتواهای ایندکس شده را نمایش میدهد.
- Indexing options: از این بخش میتوانید انواع پستهایی که قصد ایندکس شدن آنها را دارید انتخاب کنید.
- Taxonomies: از این قسمت نیز میتوانید دسته و طبقهبندی محتواها را مشخص کنید.
- Comments: در صورتی که بخواهید نظرات ایندکس شوند، میتوانید از طریق این گزینه انتخاب کنید که فقط کامنتها یا کامنتها و بازخوردها ایندکس شوند.
- Custom fields: در صورتی که برای ذخیره محتوای موردنظر خود از فیلد سفارشی استفاده میکنید از طریق این گزینه میتوانید آنها را اضافه کنید.
- All: کلیه فیلدهای سفارشی را برای پستها ایندکس میکند.
- Visible: کلیه فیلدهای سفارشی که قابل مشاهده هستند را ایندکس میکند.
- Some: این گزینه امکان انتخاب فیلدهای سفارشی به صورت تکی را فراهم میکند.
- Author display names: این گزینه نام نویسنده را ایندکس میکند بطوری که امکان جستجوی پستهای یک نویسنده را فراهم میکند.
- Excerpts: در صورت فعال بودن این گزینه میتوان پستها را براساس چکیده مطالب آنها جستجو کرد.
- Expand shortcodes: در صورت فعالسازی این گزینه، افزونه قبل از شروع ایندکس، کد کوتاه را در محتوای پست گسترش میدهد، در غیر این صورت کد کوتاه برداشته خواهد شد، اما اگر کد کوتاه محتوای پویا را نمایش دهد، افزونه در زمان ایندکس کردن، پست را با محتوای آن ایندکس میکند و با تغییر محتوای پویا، ایندکس را بروز نمیکند. (شورت کدهای موجود در ووکامرس با افزونه Relevanssi به خوبی سازگاری ندارد، توجه داشته باشید در زمان ایندکس محتوای ووکامرس این گزینه غیرفعال باشد.)
- Advanced indexing settings: افزونه دارای تنظیمات پیشرفته دیگری نیز میباشد که با کلیک بر روی این دکمه، نمایش داده میشوند؛ این تنظیمات شامل: حداقل طول کلمه جستجو، کنترل علائم نگارشی، جداکنندهها، نقل قولها و غیره میباشد.
سربرگ Attachment
این سربرگ مربوط به ایندکس محتواهای پیوست شده از جمله PDFها، اسناد Word و غیره میباشد، استفاده از امکانات این سربرگ در نسخه پرمیوم افزونه قابل دسترس است.
سربرگ Searching
چهارمین سربرگ از تنظیمات افزونه مختص به تنظیمات جستجو میباشد که در ادامه به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.
- Default operator: این گزینه عملگر پیشفرض جستجو را تعیین میکند، عملگر AND نتایج کمتر و دقیقتر و عملگر OR نتایج بیشتر با دقت کمتر را نمایش میدهد.
- Default order: از طریق این گزینه میتوانید نحوه مرتبسازی نتایج را براساس کلمه جستجو شده یا تاریخ انتشار پست انتخاب کنید.
- Keyword matching: این گزینه میزان تطابق کلمه کلیدی با نتایج را به شما نشان میدهد.
- Weights: وظیفه این گزینه تخصیص وزن یا اهمیت عناصر موجود در پست میباشد، برای افزایش اهمیت یک عنصر، از عدد بالاتر استفاده کنید؛ همچنین برای این که یک عنصر از اهمیت کمتری برخودار باشد، از عددی کمتر از 1 استفاده کنید.
- Boost exact matches: از این گزینه برای تقویت مطابقت دقیق موارد مورد جستجو استفاده میشود.
- Admin search: در صورت فعالسازی این گزینه، از افزونه Relevanssi برای جستجو در رابط مدیر استفاده خواهد شد.
- Respect exclude_from_search: در صورت فعالسازی این گزینه، افزونه پستهای سفارشی را به خوبی نمایش نمیدهد.
- Throttle searches: در صورت فعال بودن این گزینه، افزونه Relevanssi نتایج جستجو را حداکثر به 500 نتیجه در هر مرتبه محدود میکند.
- Category restriction: برای کلیه جستجوها میتوانید نتایج جستجو را به یک دسته محدود کنید.
- Category exclusion: چنانچه هر کدام از دستههای موجود در این قسمت را انتخاب کنید افزونه آن دسته را مورد جستجو قرار نمیدهد.
- Post exclusion: پستهایی که میخواهید در نتایج جستجو نمایش داده نشوند، آیدی آنها را در این قسمت وارد کرده و با کاما (,) از یکدیگر جدا کنید.
پس از ایجاد تغییرات بر روی دکمه Save the option کلیک کنید.
سربرگ Logging
سربرگ Logging مربوط به تنظیمات گزارشگیری است که حاوی تنظیماتی مانند فعال نمودن ورود کاربر به سیستم، نمایش آیپی کاربران، محدود کردن کاربران و مدت زمان نگهداری گزارشها در پایگاه داده میباشد. همچنین میتوانید از گزارشات در قالب فایل CSV خروجی بگیرید.
سربرگ Excerpts and highlights
این سربرگ به طور پیشفرض تنظیم شده و نیاز به ایجاد هیچگونه تغییراتی ندارد، تنها با فعال و یا غیرفعالسازی گزینه Custom search result snippets میتوانید قسمتهای مرتبط پست را در نتایج جستجو نشان دهید.
سربرگ Synonyms
در قسمت Synonyms یا مترادفها میتوانید برای کلمات کلیدی مترادفهایی در نظر بگیرید که با این اقدام در صورت جستجوی کلمات مترادف، کلمه کلیدی اصلی نمایش داده میشوند.
سربرگ Stopwords
کلماتی که در این بخش وارد میکنید، از آنها چشمپوشی شده و مورد جستجو قرار نمیگیرند. افزونه این کلمات را به طور کامل از ایندکس داخلی افزونه حذف خواهد کرد.
پس از انجام کلیه تغییرات، از سربرگ Indexing لازم است سایت خود را ایندکس نمایید.
کار با افزونه جستجوی وردپرس
با استفاده از یک افزونه رایگان و کاربردی به راحتی میتوانید جستجوی پیشرفته وردپرس خود را تا چندین برابر بهبود ببخشید، بازدیدکنندگان بیشتری را جذب و به بهینهسازی سئو وبسایت وردپرسی خود کمک کنید. افزونه جستجوی پیشرفته وردپرس با امکانات پیشرفتهای که دارد به شما کمک میکند کنترل بیشتری بر روی تنظیمات جستجوی سایت داشته باشید. در این مقاله به معرفی افزونه Relevanssi و بررسی تنظیمات آن پرداختیم. امیدواریم با کمک این مقاله بتوانید گامی مثبت در راستای بهبود جستجوی وبسایت خود بردارید. شما میتوانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاهها با ما مطرح کنید؛ همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.