استراتژی سئو چیست؟ + نکات و مراحل تدوین استراتژی سئو

استراتژی سئو چیست؟ + نکات و مراحل تدوین استراتژی سئو استراتژی سئو چیست؟ + نکات و مراحل تدوین استراتژی سئو

سئو (SEO) در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین مباحث در امر دیجیتال مارکتینگ و افزایش مخاطب در سایت‌ها تبدیل شده است. برای موفقیت در به وجود آوردن یک سایت پرمخاطب ما باید به استراتژی سئو توجه کافی داشته باشیم. در همین رو ما تصمیم گرفته‌ایم در این مقاله هرآنچه باید درباره استراتژی سئو بدانید، به شما ارائه دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

در این سال‌ها با بیشتر شدن و توسعه کسب و کارها در فضای مجازی، مفهوم سئو برای سرمایه‌گذاران کاملا قابل درک شده است. اما تبیین استراتژی سئوی خوب هنوز هم برای برخی از افراد کمی مبهم و گیج‌کننده است.

ما در این مقاله به شما می‌گوییم که استراتژی سئو چیست و چگونه می‌توان یک استراتژی خوب را تدوین کرد. پس اگر می‌خواهید در موتورهای جستجو رتبه بهتری به دست آورید و مخاطب‌های بیشتری را به سمت خود بکشانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

استراتژی سئو چیست؟

استراتژی سئو چیست؟

در واقع هدف از تدوین استراتژی سئو این است که مفیدترین و مرتبط‌ترین نتایج در جستجوها به مخاطبان ارائه شود. همچنین این امر موجب می‌شود که نام تجاری و برند شما نیز بازخوردهای خوبی دریافت کرده و بر سر زبان‌ها بیفتد.

در واقع با این رویکرد شما می‌توانید خود را بیش از پیش به کاربران بشناسانید. وقتی مردم با نام برندتان آشنا شوند و بهتر شما و کارتان را بشناسند، معمولا راحت‌تر اعتماد می‌کنند. این اعتماد نیز در صورت عملکرد خوب شما موجب می‌شود که کاربران به خدمات‌تان پایبند و وفادار بمانند.

استراتژی سئو به شما کمک می‌کند که پس از تولید یک محتوا، بتوانید در مسیر درست قرار گرفته و آن را به بهترین شکل ارائه دهید. شاید تصور کنید دارید محتوایی تولید می‌کنید که مردم به دنبال آن هستند، در صورتی که ممکن است شما ذهنیت غلطی داشته‌باشید. اما استراتژی سئو ارائه محتوایی که کاربران به دنبال‌اش هستند را برای شما تضمین می‌کند.

برای کسانی که در زمینه تولید و بازاریابی محتوا فعالیت می‌کنند، این امر کاملا حیاتی است؛ زیرا موجب می‌شود محتوای تولید شده به سرعت در دسترس کاربران فضای مجازی قرار گیرد. اگر محتوای شما سازماندهی درستی نداشته باشد، بات‌های موتورهای جستجو قادر به شناسایی سریع آن نخواهند بود و در نتیجه نمی‌توان آن را در صفحات ابتدایی سرچ مشاهده کرد. پس در صورتی که می‌خواهید صفحات سایت‌تان جزو پیشنهادات اولیه موتورهای جستجو باشند، باید حتما تدوین استراتژی سئو را مد نظر داشته باشید.

استراتژی سئو چیست؟

 

مقاله پیشنهادی : نکات استراتژی سئو برای بهینه شدن در موتورهای جستجو

استراتژی سئو موبایلی

استراتژی سئو موبایلی (Mobile SEO Strategy) برای کسانی که می‌خواهند به بهترین نتایج برسند، اهمیت زیادی دارد. این امر موجب می‌شود که صفحات شما برای تلفن‌های هوشمند کاملا بهینه شوند و کاربران موبایل به بهترین شکل بتوانند از محتوای سایت شما استفاده کنند. اگر شما به این موضوع توجه کافی داشته باشید، کاربران موبایل می‌توانند مانند استفاده‌کنندگان از مرورگرهای کامپیوتر به راحتی محتوای سایت شما را ببینند.

راهنمای تدوین استراتژی سئو

  1. لیستی از موضوعات تهیه کنید

کلمات کلیدی قلب سئو هستند، اما دیگر نمی‌توان آن‌ها را اولین قدم برای رسیدن به مخاطبان بیشتر در نظر گرفت. در عوض اولین کار این است که باید لیستی از موضوعاتی تهیه کنید که قصد دارید تمرکز خود را روی آن‌ها قرار دهید.

برای شروع یک لیست 10 تایی از کلمات و عبارات مرتبط با محصولات یا خدمات‌تان به وجود آورید. برای این کار می‌توانید از ابزاری نظیر Google’s Keyword Tool، Ahrefs، SEMRush  یا  GrowthBarاستفاده کنید. این ابزار با بررسی عبارات و ویژگی‌های شما، آن‌ها را ارزش‌گذاری می‌کنند. سپس تغییراتی به وجود می‌آورند که بهترین نتایج را برای شما در بر دارد. با این کار شما این موضوعات را با کلمات کلیدی کوتاه محبوب ارتباط می‌دهید، اما قرار نیست پستی جداگانه برای هر کلمه کلیدی روی سایت به وجود آورید. در ادامه با یک مثال موضوع را برای شما شرح می‌دهیم.

(تصویر 1)

تصور کنید می‌خواهید کسب و کاری مربوط به استخر شنا راه بیندازید و قصد دارید با نام Fiberglass Pool رتبه خوبی در موتور جستجو به دست آورید. فرض کنید این عبارت ماهانه 110 هزار بار جستجو می‌شود. این کلمه کلیدی کوتاه همان چیزی است که شما برای ارائه محتوای‌تان از آن استفاده می‌کنید. اما با این وجود کسب و کار شما باید شامل یک سری کلمات کلیدی دیگر نیز باشد. برای مثال همان‌طور که در تصویر می‌بینید، کلمات کلیدی fiberglass pool prices و fiberglass pool cost موارد پیشنهادی شما هستند. با استفاده از آن‌ها می‌توانید رتبه بهتری در سرچ‌ها به دست آورید.

شما می‌توانید لیستی 10 یا 15 تایی از کلمات کلیدی کوتاه که مرتبط با کسب و کارتان هستند یا فکر می‌کنید توسط کاربران جستجو می‌شوند را تهیه کنید. سپس آن‌ها را بر اساس میزان جستجو در یک ماه اولویت‌بندی کنید.

هر یک از این کلمه کلیدی‌ها ستون (Pillar) نامیده می‌شوند. آن‌ها حامی اولیه خوشه‌های (Cluster) کلمات کلیدی طولانی هستند که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

  1. بر اساس موضوعات انتخابی، لیستی از کلمات کلیدی طولانی تهیه کنید

در این مرحله شما بهینه‌سازی صفحات‌تان برای کلمات کلیدی مشخص را شروع می‌کنید. برای هر یک از ستون‌هایی که مشخص کرده‌اید، از ابزار کلمه کلیدی استفاده کرده و 5 تا 10 کلمه کلیدی طولانی را معین کنید. هدف از این امر عمق دادن به کلمات کلیدی اصلی است.

برای مثال ما به طور مرتب درباره سئو مقاله منتشر می‌کنیم. اما این موضوع بسیار محبوب است و در نتیجه قرار گرفتن در بین پیشنهادات ابتدایی گوگل کار ساده‌ای نیست. اما در هر حال ما ریسک این رقابت را به جان می‌خریم و صفحات متعددی با این کلمه کلیدی مشخص به وجود می‌آوریم. همچنین ما محتواهایی تولید می‌کنیم که مخاطب را به سمت این کلمه کلیدی بکشاند و در این راه از بهینه‌سازی تصاویر برای موتور جستجو و به وجود آوردن یک استراتژی سئو نیز کمک می‌گیریم.

این راهکار موجب می‌شود که افراد با علایق و خصوصیات متنوع به سمت کسب و کار شما جذب شوند. از کلمات کلیدی طولانی‌تان برای به وجود آوردن مطالب بلاگ یا صفحات وب که موضوعات خاصی را در ستون‌های مورد نظرتان توضیح می‌دهند، استفاده کنید. در واقع تمام کلمات کلیدی طولانی شما نهایتا یک خوشه را پیرامون موضوع یک ستون به وجود می‌آورند. ارتباط بین خوشه‌ها در الگوریتم‌های موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد. در واقع همین‌ها هستند که کاربران را به اطلاعات مورد نیازشان می‌رسانند.

  1. برای هر موضوع، صفحه درست کنید

رتبه گرفتن یک صفحه برای چند کلمه کلیدی در موتورهای جستجو شاید غیر ممکن به نظر برسد. اما آیا در عمل واقعا این امر نشدنی است؟

  سئو سایت وردپرس و بهبود آن برای افزایش ورودی از گوگل

از موضوعات ستونی که در نظر دارید برای ساخت یک صفحه یا پست استفاده کنید. این صفحه باید درباره موضوع مورد نظر اطلاعات مفیدی بدهد و همچنین در آن باید از کلمات کلیدی طولانی هر خوشه که در مرحله دوم مشخص شد، استفاده کنید. این صفحات می‌توانند از توصیف موضوع اصلی و خلاصه‌ای مربوط به موضوعات فرعی تشکیل شده باشند.

در نهایت هم باید تعداد موضوعاتی که شما برای هر صفحه ستون در نظر گرفته‌اید با نیازهای کسب و کار شما تطابق داشته باشند. این امر در استراتژی سئو موجب می‌شود که مشتری راحت‌تر شما را از طریق موتورهای جستجو پیدا کند.

  1. بلاگ بسازید

در استراتژی سئو استفاده از بلاگ یک راه فوق‌العاده برای رتبه گرفتن از کلمات کلیدی و تعامل با کاربران است. هر چه نباشد هر پست روی بلاگ یک صفحه وب محسوب می‌شود که این یعنی رتبه شما در موتورهای جستجو بهبود خواهد یافت. اگر تا به حالا به این موضوع توجه کافی نداشته‌اید، بهتر است آن را در نظر بگیرید.

وقتی در حال نوشتن پست‌های بلاگ هستید و هم‌زمان خوشه‌ها را هم گسترش می‌دهید، بهتر است به موارد زیر نیز دقت کنید:

  • کلمات کلیدی طولانی خود را بیش از سه یا چهار بار در مطالب‌تان به کار نبرید. زیرا گوگل برخلاف گذشته به آن‌ها بها نمی‌دهد. در واقع استفاده زیاد از کلمات کلیدی می‌تواند خط قرمزی برای موتورهای جستجو باشد و این موضوع از دید آن‌ها Keyword Stuffing تشخیص داده می‌شود. پس از به کار بردن بیش از حد کلمات کلیدی پرهیز کنید، وگرنه رتبه خوبی در گوگل به دست نخواهید آورد.
  • همیشه سعی کنید به صفحه ستونی که ساخته‌اید لینک بدهید. این کار را می‌توانید با استفاده از تگ‌های مربوط به CMS یا انکرتکست‌های مقالات انجام دهید.
  • وقتی یک پست را منتشر می‌کنید به آن از طریق صفحه ستونی مرتبط، لینک بدهید. اگر با این روش ستون و شاخه را به هم مرتبط کنید، به این معنی است که به گوگل می‌گویید بین کلمات کلیدی طولانی و موضوعی که شما سعی دارید برای آن رتبه کسب کنید، رابطه‌ای وجود دارد.
  1. برای مطالب بلاگ خود یک برنامه مشخص داشته باشید

در استراتژی سئو نیازی نیست حتما هر پست یا صفحه‌ای که می‌سازید مربوط به یک شاخه موضوع باشد. نوشتن درباره موضوعات مرتبطی که برای کاربران شما اهمیت دارد نیز، در رتبه گرفتن شما در گوگل تاثیر گذار است.

پس سعی کنید حداقل یک مقاله در هفته روی بلاگ منتشر کنید. اما باید در نظر داشته باشید که شما در مرحله اول در حال تولید محتوا برای کاربران هستید، نه موتورهای جستجو. پس باید مطالب را دقیق و حساب شده کار کنید تا کاربران از خواندن‌شان راضی باشند.

از همین رو بهتر است یک استراتژی محتوا نیز تدوین کنید تا بتوانید بهتر روی اهداف‌تان تمرکز داشته باشید.

  1. برای لینک‌سازی برنامه تعریف کنید

در استراتژی سئو باید به مدل خوشه‌ای موضوع اهمیت زیادی بدهید. با این حال باید بدانید که این تنها روشی نیست که بتوانید با آن رتبه محتوای تولید شده را بهبود ببخشید.

اگر دقت کرده باشید، پنج قدم اول ما در این مقاله به سئو داخلی (On-Page) مربوط می‌شد. اما لینک‌سازی هدف اصلی سئو خارجی (Off-Page) است. لینک‌سازی به پروسه جذب لینک‌های ورودی گفته می‌شود که به آن بک‌لینک (Backlink) هم می‌گویند. در واقع در این حالت شما از منابع دیگر به سایت خود لینک می‌دهید. این امر موجب می‌شود که بتوانید در موتورهای جستجو رتبه بهتری به دست آورید.

برای مثال شما می‌توانید با سایر کسب و کارها ارتباط برقرار کرده و به تبادل لینک بپردازید. همچنین می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی مختلف فرایند لینک‌سازی را انجام دهید. علاوه بر این، شما می‌توانید در وب‌سایت‌های دیگر به عنوان مهمان مقاله بنویسید و در آن‌ها به سایت خود لینک دهید.

  1. پیش از آپلود فایل‌های رسانه‌ای روی سایت، آن‌ها را فشرده کنید

در مرحله از استراتژی سئو شاید وقت زیادی نگیرد، اما اهمیت فراوانی دارد. این کار به خصوص به بهینه کردن سایت برای گوشی‌های موبایل کمک زیادی می‌کند.

هرچه محتوای سایت شما گسترش بیشتری پیدا کند، به محتوای تصویری و ویدیویی زیادتری برای مطالب خود نیاز خواهید داشت. قرار دادن عکس و ویدیو به جلب توجه کاربران کمک زیادی می‌کند، اما شاید کسی به حجم آن‌ها اهمیتی ندهد. افزایش سرعت بارگذاری سایت در رتبه‌گیری موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد. در نتیجه باید سعی کنید تا حد امکان فایل‌هایی با حجم کم را آپلود کنید.

هرچه فایل‌های شما حجم بیشتری داشته باشند، زمان بیشتری برای بارگذاری مطالب می‌طلبند. مرورگرهای موبایل روی این موضوع حساسیت زیادی دارند و سایت‌های سنگین را با سرعت کمتری لود می‌کنند. در نتیجه حجم کمتر سرعت بارگذاری را افزایش می‌دهد. اما چطور بدون کاهش کیفیت، حجم فایل‌ها را کم کنیم؟

شما برای این کار می‌توانید از ابزار مختلف استفاده کنید. این ابزار حجم فایل‌های ویدیویی، عکس‌ها و گیف‌ها را بدون کاهش کیفیت، کم می‌کنند. از جمله این موارد می‌توان به سایت TinyPNG اشاره کرد.

  1. سعی کنید همیشه اخبار مربوط به سئو را دنبال کنید

درست مانند بازاریابی، سئو نیز هر روز در حال گسترده‌تر شدن است. یکی از اقدامات مهم در استراتژی سئو این است که اخبار مربوط به این حوزه را باید دنبال کرده و همیشه خود را به روز نگه دارید. سایت‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند به شما در این راه کمک کنند. در ادامه ما به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم:

  1. میزان موفقیت محتوای خود را بررسی کرده و آن را تحت نظر بگیرید

استراتژی سئو از شما وقت و انرژی زیادی می‌گیرد و به همین دلیل شما باید بدانید که آیا تلاش‌های‌تان موفقیتی را در بر داشته یا نه. این که میزان موفقیت خود را تحت نظر داشته باشید اهمیت زیادی دارد. با این کار می‌توانید راه‌هایی را تشخیص دهید که به پیشرفت‌تان کمک می‌کند.

از ابزار تحلیل مختلف استفاده کنید تا بتوانید ترافیک ارگانیک خود را تحت نظر بگیرید. همچنین برای این کار می‌توانید ازExcel یا Google Sheets هم استفاده کنید.

استراتژی سئو چیست؟

کلام آخر

در پایان باید گفت که تدوین استراتژی سئو زمان‌بر بوده و نباید انتظار دیدن نتایج خوب در کوتاه‌مدت را داشته باشید. اما با تلاش و کوشش کافی مطمئنا می‌توانید به موفقیت دست پیدا کنید. جامعه هر روز بیشتر به سمت ارتباطات آنلاین حرکت می‌کند. پس سعی کنید با استفاده از این روش‌ها، از همین امروز موفقیت آینده خود را تضمین کنید. این بود هرآنچه باید درباره استراتژی سئو و راه‌های تدوین آن می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع

How to Create an SEO Strategy for 2021 [Template Included] (hubspot.com)

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.