بازاریابی محتوا چیست و چه تاثیری بر وب سایت کسب و کار دارد؟

اینجا قراره شما رو با دنیای جذاب محتواها آشنا کنیم؛ با هم ببینیم که بازاریابی محتوایی چیه و دقیقاً چه تأثیری روی وب سایت ها میتونه داشته باشه. پس کنار ما باشید.

وقتی صحبت از استراتژی های بازاریابی است، روش ها و تکنیک های بسیار متنوعی پیش رویمان هستند که باید ببینیم از هر کدام دقیقاً کجا استفاده کنیم. حالا وقتی حرف بازاریابی در فضای آنلاین است، دیگر وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ می شویم. خود دیجیتال مارکتینگ هم یک دریای پهناور است که پر از ایده، استاندارد و اصول است. اما یکی از بهترین ایده های دیجیتال مارکتینگ که تأثیر آن به کرّات ثابت شده، بازاریابی محتواست. اگر تا به الآن چندان با مقوله بازاریابی محتوایی آشنا نبوده اید، پیشنهاد می دهیم که این مطلب را از دست ندهید تا با این دنیای شگفت انگیز آشنا شوید.

بازاریابی محتوا چیست؟

همین ابتدای مطلب به سراغ جواب مهم ترین سؤال می رویم: “بازاریابی محتوا چیست؟”. خب هدف اصلی و مشترک بازاریابی، جذب مخاطب است. حالا در کسب و کارهای مختلف، این جذب کردن با ابزارها و روش های مختلف انجام می شود. در بازاریابی محتوایی هم هدف اصلی همین است. اما موضوع مهم اینجاست که در بازاریابی محتوا (Content Marketing) ابزار اصلی، محتواست.

حالا منظور از محتوا چیست؟ انواع و اقسام محتواهای متنی، تصویری، ویدئویی و صوتی (اصولاً هر چیزی که در دسته “رسانه” یا “مدیا” قرار می گیرد). پس در یک تعریف کلی باید بگوییم که وقتی سعی می کنیم محتوایی را تولید و منتشر کنیم که مخاطب را جذب کند، داریم بازاریابی محتوایی می کنیم.

البته در کنار جذب مخاطب، می توانیم اهداف دیگری هم از بازاریابی محتوا داشته باشیم؛ مثل فروش بیشتر، دریافت کلیک بیشتر، جمع آوری ایمیل کاربران و … .

اجازه دهید همینجا اشاره کنیم که از مهم ترین دستاوردهای بازاریابی محتوایی این است که مخاطبان را با خود درگیر می کنید. یعنی همیشه آنها را با خود همراه می کنیدو نیازشان را برطرف می کنید. با این کار اعتماد آنها جلب می شود و به دنبال این اعتماد، می توانید به اهدافی که برای کسب و کارتان دارید برسید.

منظور از “محتوا” دقیقاً چیست؟

اگر بخواهیم کمی دقیق تر انواع “محتوا” را مرور کنیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مقالات
  • خبرنامه ها
  • پست های رسانه های اجتماعی
  • محتوای ایمیل ها
  • ویدئوهای آموزشی
  • و … .

این که دقیقاً چه نوع محتواهایی را در بازاریابی محتوایی مان بگنجانیم، کاملاً به شرایط کسب و کار بستگی دارد. از طرفی موضوع این محتواها را هم باز همان حوزه کسب و کار تعیین می کند.

مثلاً اگر یک کسب و کار سایت داشته باشید، مقالاتی که در مجله (یا بلاگ) سایت منتشر می شوند، از اولویت ها هستند. به عبارتی دیگر سایت ها بدون مقالات (یا همان محتوای متنی) کامل نیستند. حالا اگر این سایت بخواهد که یک قدک جلوتر برود و شرایطش را هم داشته باشد، می تواند محتواهای ویدئویی هم تولید کند. مثلاً ویدئوهایی بسازد که در آنها نحوه استفاده از محصولاتش را توضیح می دهد یا محصولاتش را فقط نشان می دهد (مثل ویدئوهای معرفی محصول دیجی کالا).

استراتژی محتوایی چیست؟

بد نیست همینجا در مورد “استراتژی محتوایی” هم صحبت کنیم. همین که برنامه ریزی می کنید که دقیقاً چه محتواهایی را برای کسب و کار تولید کنید، یعنی دارید یک استراتژی محتوایی طراحی می کنید. مثلاً می گویید که دو روز در هفته ویدئوی آموزش محصول منتشر می کنیم و 5 روز در هفته مقاله آپلود می کنیم. بعضی از این مقالات هم آموزش های سریالی هستند که 3شنبه هر هفته قسمت جدید آن را منتشر می کنیم. موضوع هر از این محتواها را هم مشخص می کنیم. به این مراحل و تصمیم گیری ها، می گوییم “طراحی استراتژی محتوایی” است.

تمام تصمیماتی که در طراحی استراتژی محتوایی می گیریم، باید در مسیر رسیدن به اهداف کسب و کار باشند. اگر بتوانیم تعداد، زمان انتشار و موضوع محتواها را درست انتخاب کنیم، قطعاً به راحتی به اهدافی که داریم می رسیم.

منظور از بهینه سازی محتوا چیست؟

خب شاید در مورد بهینه سازی محتوا شنیده باشید. بخش بسیار مهمی از بازاریابی محتوایی، مربوط به همین بهینه سازی می شود. بهینه سازی محتوا (یا سئو محتوا) به این معنی است که یک سری استانداردها را روی محتوا پیاده کنید. حالا این استانداردها چه هستند؟ اصولی هستند که از طرف موتورهای جست و جو (به خصوص گوگل) تعیین شده اند.

  • مثلاً در مورد محتوای متنی، موارد زیر از اصول بهینه سازی محتوا به حساب می آیند:
    انتخاب یک کلمه کلیدی و استفاده از آن در متن به اندازه کافی (از جمله در تیترها)
  • طولانی نبودن بیش از حد پاراگراف ها
  • طولانی نبودن جمله ها (در حالت ایدئال هر یک جمله فقط باید یک مفهوم را منتقل کند و جمله بعدی بعد از نقطه بیاید)
  • استفاده از کلمه کلیدی در توضیح متا
  • و … .

حالا در مورد محتواهای دیگر هم اصول دیگری وجود دارد. مثلاً در مورد تصاویر و ویدئوها، بهتر است کلمه کلیدی را به عنوان متن جایگزین آن بنویسید و … .

همه این کارها برای این است که محتوایمان را از نظر گوگل استاندارد و باکیفیت کنیم. با این کار وقتی گوگل این محتواها را ارزیابی می کند و متوجه استاندارد بودن آنها می شود، رتبه سایت را ارتقا می دهد. وقتی هم که رتبه سایت بالا برود، این سایت در صفحه نتایج گوگل، در صفحه اول (و حتی به عنوان اولین گزینه) نمایش داده می شود. در این صورت نهایتاً سایت شما بیشتر در معرض دید است و ترافیک بیشتری دریافت می کند.

توجه : شما با مراجعه به صفحه بهینه سازی محتوا می توانید مسئولیت اپدیت و بهینه سازی محتواهای قدیمی خود را برون سپاری کنید و وظیفه اپدیت مقالات را به فریلنسر های کارازموده ژاکت سرویس بسپارید.

چند آمار جالب از اهمیت بازاریابی محتوا

بیایید نگاهی به آمارهای جذاب از تأثیرات بازاریابی محتوا بیندازیم:

  • کسب و کارهایی که وبلاگ دارند و به طور مرتب در آن محتوا منتشر می کنند، 67% بیشتر از سایر مشاغل سر نخ پیدا می کنند (منظور از سرنخ، اطلاعاتی از کاربران است که به بازاریابی کمک می کند).
  • 47% از مشتریان، قبل از این که تصمیم به خرید بگیرند، حدود 3 تا 5 محتوای آن مجموعه را مشاهده می کنند.
  • کسب و کارهایی که بازاریابی محتوایی هم دارند، تقریباً 30% نرخ رشد بالاتری دارند.
  • 72% از بازاریابان مشاغل B2B (شرکت با شرکت) می گویند که بازاریابی محتوا باعث افزایش تعامل آنها شده است.

بازاریابی محتوایی بر وب سایت یک کسب و کار چه تأثیری دارد؟

خب تا این جای کار متوجه شدید که بازاریابی محتوا چیست. از طرفی دیگر می دانید که با این روش بازاریابی، می توانید تقریباً به همه اهداف کاری تان برسید. اما بیایید تأثیرات بازاریابی محتوا را جزئی تر بررسی کنیم. وقتی این بازاریابی را در وب سایت کسب و کارمان پیاده می کنیم، چه دستاوردهایی را خواهیم داشت؟ در ادامه به 8 مورد از این دستاوردها اشاره می کنیم.

1- کاربران بیشتری سایت شما را می شناسند

بیشترین چیزی که کسب و کارهای نوپا نیاز دارند، این است که افراد بیشتری آنها را بشناسند. تکنیک های مختلفی برای رسیدن به این هدف وجود دارند؛ مثل بازاریابی در شبکه های اجتماعی، تبلیغ دادن به سایت های دیگر و … . اما طبق تحقیقات انجام شده، محتواها بهترین راه برای جذب مخاطبان بیشتر هستند. چگونه؟

خب وقتی یک کاربر می خواهد مثلاً یک گوشی موبایل بخرد، معمولاً اولین کاری که می کند تحقیق کردن در فضای وب است. پس کمی درباره بهترین گوشی ها، جدیدترین گوشی ها، فروشگاه های آنلاین و … سرچ می کند. اینجا دقیقاً جایی است که شما باید خودتان را به کاربر نشان دهید. تنها راه هم برای این که در معرض دید کاربران باشید، تولید محتواست. پس باید موضوعاتی که طرفدار زیادی دارند (در واقع همان کلمه کلیدی های محبوب) را پیدا کنید،  در مورد آنها محتوا تولید کنید و آنها را بهینه کنید.

2- مخاطبان زمان بیشتری در سایت می مانند

چه چیزهایی می توانند یک مخاطب را در سایت نگه دارند؟ بله؛ محصولات (یا خدمات) و محتوا. خب از محصولات که بگذریم، می رسیم به محتواهای باکیفیت. اگر بتوانید محتواهای جذابی تولید کنید که دقیقاً به نیاز کاربران جواب بدهند، می توانید آنها را زمان بیشتری در سایت نگه دارید. از ان مهم تر، آنها را ترغیب می کنید که باز هم به شما سر بزنند (و در نتیجه آن، احتمال خرید آنها هم بیشتر می شود).

مثلاً اگر یک سایت فروش آنلاین موبایل دارید، می توانید یک محتوای متنی یا ویدئویی با موضوع “مقایسه جدیدترین میان رده ها” تولید کنید. کسانی که به سایت شما آماده اند، متقاضی خرید موبایل هستند. پس این محتوای مقایسه ای می تواند خیلی به کارشان بیاید.

هر چه کاربران زمان بیشتری را در سایت صرف کنند، نرخ Engagement سایت هم بالا می رود. این عدد یکی از فاکتورهایی است که برای گوگل بسیار مهم است. چون هر چه این نرخ بالاتر باشد، گوگل می فهمد که شما بهتر توانسته اید با کاربران ارتباط برقرار کنید.

3- محتواهای باکیفیت، سایت را به یک منبع موثق تبدیل می کنند

اگر بتوانید سایت تان را تبدیل به یک منبع موثق کنید، قطعاً می توان سایت شما را موفق دانست. یک منبع موثق چه ویژگی هایی دارد؟

  • جدیدترین اخبار روز حوزه خود را منتشر می کند.
  • آموزش های مفید و کاربردی دارد.
  • همیشه آماده پاسخگویی به سؤالات و ابهامات در مورد حوزه کاری خود است.
  • طبق یک برنامه منظم محتوا منتشر می کند.
  • از همه مهم تر، محتواهایش یونیک است و هرگز از منابع دیگر کپی نمی کند.

بنابراین می توان گفت تبدیل شدن به یک منبع موثق آنلاین، بدون تولید محتوا، تقریباً نشدنی است. ضمناً یادتان باشد که هر چه محتواهایتان خلاقانه تر باشد، از نظر کاربران هم جذاب تر خواهید بود. پس حتی در کنار محتوای اصلی منحصر به فرد، سعی کنید تصاویر و گرافیک های منحصر به فرد هم داشته باشید.

4- کاربران راحت تر به سایت اعتماد می کنند

مهم ترین چیزی که کسب و کارهای آنلاین نیاز دارند، اعتماد کاربران است. با تولید محتوا انگار دارید با مخاطبان حرف می زنید. از طرفی احتمالاً کاربرانی هستند که در بعضی از محتواها نظر یا سؤال شان را می نویسند. بعد شما با جواب دادن به آنها، عملاً یک ارتباط قوی با آنها ایجاد می کنید. در این صورت است که آنها هم می توانند خیلی راحت به شما اعتماد کنند.

یادتان باشد که هر چه قدر محتواهای با کیفیت تری داشته باشید، کاربران حساب بیشتری روی شما باز خواهند کرد.

5- سرنخ های بیشتر و مهم تری پیدا می کنید

بالاتر هم اشاره کردیم که سر نخ ها، اطلاعاتی درباره کاربران هستند که می توانند مسیر تعامل با آنها را روشن کنند. از مهم ترین دستاوردهای بازاریابی محتوایی برای کسب و کارها، به دست آوردن سر نخ های بیشتر است.

این که کاربران چه نظری درباره محتواها دارند، این که روی کدام لینک های CTA (که در محتواها گذاشته اید) کلیک می کنند، این که کدام محتواها ورودی بیشتری از گوگل دارند و … همگی به شما می گویند که کاربران از شما چه می خواهند.

6- محتوای باکیفیت نرخ تبدیل را بالا می برد

منظور از نرخ تبدیل، نسبت کاربرانی است که به مشتری تبدیل می شوند. تجربه ثابت کرده که محتواهای باکیفیت، درصد بیشتری از کاربران را به مشتری تبدیل می کنند.

یکی از مهم ترین دلایل این واقعیت، همان جلب اعتماد بیشتر است که بالاتر درباره آن صحبت کردیم. علاوه بر این می توانید در محتواهایتان لینک های CTA را قرار دهید و مخاطب را دقیقاً در مسیری که می خواهید هدایت کنید.

مثلاً اگر یک محتوا در مورد “5 تا از بهترین گوشی های پرچمدار” می نویسید، لینک خرید هر یک از این 5 گوشی را هم در متن قرار دهید. با این کار مسیر خرید کردن را برای مخاطبان راحت تر می کنید. پس نرخ تبدیل تان هم بیشتر خواهد شد.

محتوای باکیفیت نرخ تبدیل را بالا می برد

7- با بازاریابی محتوایی، سئو کردن سایت به مراتب راحت تر است

بالاتر در مورد بهینه سازی محتوا یا همان سئو محتوا صحبت کردیم. فرض کنید سایت شما اصلاً بخش بلاگ یا مجله ندارد. در این صورت محتوای اصلی سایت تان همان محصولات یا خدمات هستند. خب باید بدانید که سئو کردن چنین سایتی به مراتب سخت تر است. در واقع این که بتوانید این سایت را که محتوای ویژه ای ندارد را به رتبه های بالای گوگل برسانید، بسیار زمانبرتر خواهد بود.
در مقابل، اگر می خواهید در سریع ترین زمان ممکن سایت تان را سئو کنید و نتیجه آن را ببینید، باید بخش بلاگ را به آن اضافه کنید. اگر بتوانید کلمه کلیدی های محبوب حوزه خود را پیدا کنید و درباره آنها محتوا تولید کنید و البته این محتواها را بهینه کنید، خیلی زودتر سایت تان مورد قبول گوگل واقع می شود.

در واقع بازاریابی محتوا مهم ترین ابزاری است که باعث می شود سایت سئو شود و در معرض دید مخاطبان بیشتری قرار بگیرد.

8- در هزینه های بازاریابی برای سایت صرفه جویی می شود

طبق تحقیقی که اولین بار ده سال پیش انجام شد، بازاریابی محتوایی به عنوان مقرون به صرفه ترین روش بازاریابی شناخته شد. شاید هزینه های اولیه برای تولید محتوا زیاد به نظر برسد؛ اما تجربه نشان داده که بازاریابی محتوایی در دراز مدت (در مقایسه با تبلیغات پولی، بازاریابی سنتی و …) از نظر مالی بسیار به صرفه تر است. در واقع با بازاریابی محتوا، با صرف پول کمتر، نتیجه پر و پیمان تری به دست می آورید.

چگونه بازاریابی محتوایی را به کسب و کارم اضافه کنم؟

خب برای این کار باید با کارشناس تولید محتوا همکاری کنید. کارشناسی که بتواند در مورد موضوعات و نوع محتواها (با توجه به امکانات) تصمیم گیری و برنامه ریزی کند. برای همکاری با یک کارشناس و مدیر محتوا هم دو روش دارید: یا او را به صورت دائم استخدام کنید یا با او قرارداد فریلنسری ببندید.

بازاریابی محتوایی، جزو مشاغلی است که بسیار از کارشناسان آن به صورت فریلنس کار می کنند. بنابراین اگر در مجموعه فریلنسرها به دنبال همکار خود بگردید احتمالاً زودتر به نتیجه می رسید.

شروع همکاری با یک فریلنسر با ژاکت سرویس

ژاکت سرویس جایی است که فریلنسرها و کارفرماها یکدیگر را پیدا می کنند. این پلتفرم به طور خاص روی 5 حوزه تخصصی تمرکز دارد:

  1. طراحی سایت
  2. طراحی گرافیک
  3. خدمات وردپرس
  4. سئو و بهینه سازی سایت
  5. خدمات تولید محتوا

دسته ای که شما برای بازاریابی محتوایی کسب و کارتان به آن نیاز دارید، حوزه خدمات تولید محتوا است. پس به پلتفرم ژاکت سرویس بروید و وارد دسته “خدمات تولید محتوا” شوید.

اینجا می توانید لیستی از فریلنسرهای این حوزه را مشاهده کنید. در پروفایل هر یک از این فریلنسرها هم مشخصات و مهارت های دقیق تر آنها آمده است. به علاوه اکثراً نمونه کارهایشان را هم در پروفایل شان قرار داده اند و گفته اند که سابقه همکاری با چند پروژه را داشته اند. همه این اطلاعات کمک می کنند که راحت ترین بتوانید تصمیم بگیرید.

لازم است اشاره کنیم که برای پیدا کردن فریلنسر مورد نظرتان می توانید از فیلترهای ژاکت سرویس هم استفاده کنید. مثلاً می توانید لیست فریلنسرهای خدمات تولید محتوا را بر اساس نوع دقیق مهارت، محدوده قیمت، زمان تحویل و زمان پاسخگویی فیلتر کنید.

اگر در مورد نحوه همکاری با فریلنسرها در ژاکت سرویس و دریافت خدمات تولید محتوا در این پلتفرم سؤالی دارید، می توانید از راه هایی که در صفحه تماس با ما در این پلتفرم می بینید، راهنمایی های لازم را دریافت کنید. ممنونیم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید