در چند سال گذشته صحبتی از گواهینامه SSl بهعنوان یکی از معیارهای سئو به میان نمیآمد. اما امروزه اهمیت سئو و بهینه سازی وبسایت نسبت به قبل پررنگ تر شده است. این در حالی است که اکثر وبسایتها از این گواهینامه برای امنیت و سئوی وبسایت خود استفاده میکنند.
برخورداری از یک وبسایت امن یکی از فاکتورهایی است که امروزه بر روی سئو اثرگذار است. در واقع گواهینامه SSL به عنوان یکی از راهکارهایی که به افزایش امنیت سایت شما کمک میکند، مطرح است. خوب است بدانید که هدف گوگل از این کار این است که تا دنیای وب برای کاربران امنتر باشد. این موضوع سبب شده تا صاحبان وبسایتها، برای دریافت این گواهی نامه اقدام نمایند. در این مطلب قصد داریم به معرفی گواهینامه ssl، انواع و تاثیر آن در سئو بپردازیم. پس همراه ما باشید.
گواهینامه SSL چیست؟
گواهینامه ssl با نام (Secure Sockets Layers) روشی است مناسب، که از آن به منظور برقراری ارتباط ایمن میان یک سرویس دهنده و یک سرویس گیرنده استفاده میکنند. به بیان دیگر این پروتکل، امنیت انتقال دادهها را در فضای وب فراهم می سازد.
توسط این سرویس، رمزگذاری دادهها بین سرویس دهنده و گیرنده انجام میشود؛ این موضوع باعث میشود تا در زمان انتقال، دادهها و اطلاعات شخصی شما از فضاهای غیر امن از قبیل اینترنت، اینترانت و …، ایمن بمانند. اگرچه امکان دسترسی به این دادهها و اطلاعات وجود دارد. اما برای دستیابی به آنها باید کلید آن در در دسترس باشد زیرا این اطلاعات رمز گذاری شدهاند و نفوذ به آنها غیر از کلید اصلی امکان پذیر نیست.
فرض کنید که مشغول گشت و گذار در وب هستید؛ ممکن است روزانه وارد وبسایتهای زیادی شوید که از شما یکسری اطلاعات شخصی دریافت میکنند. به عنوان مثال در یک وبسایت آموزشی رایگان، از شما میخواهند تا در این وبسایت ثبت نام کنید و نام کاربری و رمز عبوری را برای خود در نظر بگیرید. یا حتی ممکن است بخواهید در یک دوره آموزشی ثبت نام کنید و هزینه آن را به صورت آنلاین پرداخت کنید. در این صورت شما علاوه بر این که اطلاعات شخصی مانند شماره موبایل، نام و نام خانوادگی و ایمیل خود را وارد میکنید به درگاه بانکی هدایت میشوید و با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود، اطلاعات شخصی خودتان را با دیگران به اشتراک میگذارید.
در نتیجه برای برقراری ارتباطی ایمن و حفظ حریم خصوصی خود لازم است محیطی فراهم شود تا انتقال اطلاعات کاربران به سرور به صورت امن انجام پذیرد. به همین دلیل لازم است این گونه وبسایتها از گواهینامه SSL در سایت خود استفاده کنند تا بتواند از پروتکل HTTPS بهرهمند شوند.
توجه داشته باشید، هنگامی که این گواهینامه بر روی وبسایت نصب میشود، یک آیکون قفل سبز در کنار آدرس وبسایت مشاهده میگردد. در حقیقت امنیت وبسایت توسط گواهینامه SSL انجام میپذیرد و در ابتدای آدرس اینترنتی پروتکل HTTPS قرار میگیرد. امروزه بیشتر کسب و کارها برای اطمینان مشتریان خود، این گواهینامه را بر روی وبسایتشان نصب میکنند.
در حقیقت پروتکل HTTPS یک متد جهت رمزگذاری اطلاعات است که باعث ایجاد محیطی امن و رمز گذاری شده در انتقال اطلاعات کاربران بر روی سرور میباشد. با استفاده از این پروتکل به دلیل رمزگذاری شدن اطلاعات کار هکرها جهت دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران شما سختتر میشود.
افزودن گواهی SSL به وبسایت شما، علاوه بر محافظت از اطلاعات کاربران، به جلب اعتماد آنها کمک میکند.
درک اصول اولیه HTTP و HTTPS
ممکن است شما با پروتکلهای HTTP و HTTPS تا حدی آشنا باشید. اما آیا تفاوت این دو را می دانید؟ برای درک بهتر شما عزیزان توضیحات مختصری در خصوص هر یک از این پروتکلها خدمت شما ارائه خواهیم داد.
HTTP
HTTP یک پروتکل است که وظیفه اصلی آن برقراری ارتباط میان سرور و کلاینت میباشد. هنگامی که کاربر به یک وبسایت وارد شود، در اصل یک صفحه وب را از سرور درخواست میکند و سرور به آن پاسخ داده و آن صفحه باز میشود.
در این وضعیت همه اطلاعاتی که منتقل میشود، برای هر فردی بر روی شبکه قابل مشاهده است و هکرها از این طریق میتوانند به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشند.
HTTPS
HTTPS در واقع یک آدرس اینترنتی امن است و به امنیت وبسایت شما کمک میکند. از طریق این پروتکل انتقال دادهها و اطلاعات کاربران به صورت رمزگذاری شده و محرمانه منتقل میشود. در نتیجه دسترسی هکرها به اطلاعات شخصی شما امکانپذیر نیست.
SSL
اصطلاح دیگری که در کنار HTTPS قرار میگیرد، SSL است. در واقع نقش SSL کمک به رمزگذاری دادههای ارسال شده توسط کاربران وبسایت است، در حقیقت از این طریق قفل بر روی پروتکل HTTPS فعال میشود و اتصال ایمن از سرور به مرورگر انجام میگردد.
مقاله پیشنهادی : گواهینامه SSL در وردپرس و راهاندازی آن با Really Simple SSL
تاثیر گواهینامه SSL در سئو
در سال 2014، گوگل اعلام کرد که امنیت وبسایتها یکی از عوامل تاثیرگذار در رتبه وبسایتها است. در واقع داشتن یک سایت امن میتواند رتبه وبسایت شما را بهبود بخشد. به عنوان مثال، نرخ بازگشت (bounce rate) – درصد افرادی است که به وبسایت شما میآیند و بلافاصله از سایت خارج میشوند ، بر رتبه بندی کلی سایت شما تأثیر می گذارد. اگر یک وبسایت امن نباشد، کاربر عبارت “Not Secure” را در بالای صفحه مرورگر مشاهده میکند، در نتیجه ممکن است بسیاری از کاربران بلافاصله سایت شما را ترک کنند، بنابراین نرخ پرش وبسایت شما افزایش مییابد. این عمل میتواند بر رتبه بندی وبسایت شما تأثیر منفی بگذارد. از طرف دیگر، اگر کاربران احساس اطمینان به وبسایت شما داشته باشند، پس مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما سپری خواهند کرد. حتی ممکن است از وبسایت شما کالایی را خریداری کنند. این موضوع بر روی سئوی وبسایت شما تاثیر مستقیم دارد و باعث افزایش رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو مانند گوگل میشود.
انواع گواهینامه SSL برای امنیت وبسایت شما
گواهینامه SSL تک دامنه
گواهی SSL تک دامنه فقط برای یک دامنه (دومین) اعمال میشود. پس نمیتوان از آن برای احراز هویت سایر دامنهها، حتی زیر دامنههای دومینی که برای آن صادر شده است، استفاده کرد. توجه داشته باشید در این نوع گواهینامه، همه صفحات این دامنه نیز با گواهی ایمن میشوند. به عنوان مثال، اگر example.com دارای گواهینامه تک دامنه است، example.com/learning نیز تحت پوشش آن گواهی قرار میگیرد.
گواهینامه Wildcard SSL
گواهینامه Wildcard SSL برای یک دامنه واحد و تمام زیر دامنههای آن بکار میرود. یک زیر دامنه در زیر چتر دامنه اصلی قرار دارد. معمولاً زیر دامنهها دارای آدرسی هستند که با عبارتی غیر از www شروع میشوند. به عنوان مثال، www.example.com تعدادی زیر دامنه دارد، از جمله blog.example.com، support. example.com و developers. example.com. هر کدام یک زیر دامنه تحت دامنه اصلی example.com هستند.
یک گواهی SSL Wildcard میتواند برای همه این زیر دامنهها اعمال شود. کاربران میتوانند با کلیک بر روی قفل در نوار URL مرورگر خود، روی دامنههای فرعی که تحت گواهی خاصی قرار گرفتهاند، کلیک کنند. همچنین به منظور مشاهده جزئیات گواهینامه، بر روی “گواهی” کلیک نمایند.
گواهینامه های SSL چند دامنه (MDC)
یک گواهینامه SSL چند دامنه یا MDC، چندین دامنه مجزا را در یک گواهینامه فهرست میکند. با MDC، دامنههایی که زیر دامنه یکدیگر نیستند، میتوانند یک گواهینامه را به اشتراک بگذارند.
در واقع شرکت صادر کننده، مجوزهای SSL رایگان را صادر میکند تا از این طریق رمزگذاری HTTPS را برای هر شخصی امکان پذیر کنند، این گواهیها MDC نام دارند. گواهینامه های اختصاصی و سفارشی SSL برای خرید در دسترس شما قرار میگیرند.
نتیجه گیری
به طور حتم میدانید که بک لینک و محتوا به سئوی شما کمک میکند، در حالی که زمان بر هستند؛ ولی دریافت گواهینامه SSL روشی سریع و آسان است و تاثیر مستقیمی بر روی سئوی شما در کوتاهترین زمان ممکن میگذارد. با توجه به تشویق گوگل برای داشتن محیط امنتر برای کاربران و بهبود رتبه در وبسایتهایی که از آن استفاده میکنند، بهتر است نسبت به خرید گواهینامه SSL اقدام نمایید. از این روش ساده میتوانید برای بهبود سئوی وبسایت خود نسبت به رقبا استفاده کنید.
مراجع :
https://www.codeauthority.com/Blog/Entry/ssl-and-seo
https://www.cloudflare.com/learning/ssl/types-of-ssl-certificates/
https://www.digicert.com/faq/which-ssl-cert-for-seo-ranking-boost.htm
https://www.mooveagency.com/web-development/ssl-certificates-seo-rankings
مهندس احمدی 3 سال عضو همیار وردپرس
با سلام
خیلی ممنون بابت مطلب عالیتون …
دوستان در صورتیکه به دنبال ثبت آگهی توی اینترنت هستید می توانید به سایت آگهی سازه agahisazeh.com
مراجعه نموده و با ثبت نام در این وب سایت آگهی خود را منتشر نمایید…