داده های ساختار یافته Structured Data در سئو چیست؟

داده های ساختار یافته Structured Data در سئو چیست؟ داده های ساختار یافته Structured Data در سئو چیست؟

ممکن است درباره داده های ساختار یافته در سئو، RDFA و Microdata شنیده باشید. حتی ممکن است شنیده باشید که افزودن آن‌ها به سایت شما روزبه‌روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مورد دیگر این که یکی از مواردی که به موتور‌های بررسی برای دریافت بهتر صفحات وب‌سایت کمک می‌کند استراکچر دیتا خواهد بود. با عبور کاربران از مجموعه‌های کامپیوتری به سمت دستگاه‌های تلفن هوشمند و انجام جستجوها با این دستگاه‌ها، داده های ساختار یافته در سئو بیشتر از واژه‌های کلیدی، بر روی نتیجه‌های موتور‌های جستجو تأثیر می‌گذارند. اما این اصطلاحات دقیقاً به چه معنا هستند؟ Structured Data چه کاری انجام می‌دهند؟ پس طرز فکر سئوی خود را تغییر دهید و به اهدافی بزرگ‌تر از صفحه اول گوگل فکر کنید. این مقاله مختص تمام کسانی است که علاقه‌مند هستند تا جواب این سؤالات را بدانند. پس با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

  • داده های ساختار یافته در سئو را بهتر بشناسید
  • ‌کارهایی که می‌توانیم با داده های ساختار یافته در سئو انجام دهیم
  • علت مهم بودن استراکچر دیتا در سئو چیست و چگونه از آن می‌توان استفاده کرد؟
  • برای ایجاد داده ساختار یافته بدون کد نویسی راه حلی داریم ؟

  • داده‌های ساختاریافته در مقابل داده‌های بدون ساختار

داده های ساختار یافته در سئو structured Data in SEO را بهتر بشناسید

داده های ساختار یافته در سئو راهی برای توصیف سایت شما است تا درک آن برای موتورهای جستجو آسان‌تر شود و برای توصیف سایت خود برای موتورهای جستجو، به واژگانی نیاز دارید که محتوا را به‌گونه‌ای ارائه کند که موتورهای جستجو بتوانند آن را درک کنند. واژگان مورداستفاده توسط موتورهای جستجوی بزرگ Schema.org نامیده می‌شود که محتوای شما را به کدی تبدیل می‌کند که آن‌ها به‌راحتی می‌توانند پردازش کنند.

موتورهای جستجو کننده کدها را می‌خوانند و از آن برای نشان‌دادن نتایج جستجو به روشی خاص و بسیار پربارتر استفاده می‌کنند. شما به‌راحتی می‌توانید این قطعه کد را در وب‌سایت خود قرار دهید و یک وب‌سایت با دستورالعمل‌های زیادی را به وجود آورید. اگر داده های ساختار یافته در سئو را به صفحه‌ای با دستور غذا اضافه کنید، ممکن است نتیجه شما در موتورهای جستجو تغییر کند. در مورد محتوای دیگری که نشان‌داده‌شده است، بسیار ‘غنی‌تر’ خواهد بود. به همین دلیل است که ما این نتایج را rich results یا rich snippets می‌نامیم.

انواع داده های ساختار یافته در سئو قابل‌مشاهده است که همیشه شامل یک کد می‌باشد. داده های ساختار یافته در سئو برای کتاب‌ها، نقدها، فیلم‌ها و همین‌طور محصولات فروشگاه اینترنتی شما وجود دارند. در همه این موارد استفاده از داده‌های ساختاری موجب غنی‌تر شدن نمایش سایت شما در نتایج جستجو گوگل می‌گردد. در اینجا باید نکته‌ای را ذکر کنیم. متأسفانه، گوگل همیشه یک تصویر واضح از صفحه شما ایجاد نمی‌کند، حتی اگر داده‌های ساختاریافته را اضافه کرده باشید. هیچ تضمینی وجود ندارد؛ بنابراین تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که آن را به صفحه خود اضافه کنید و امیدوار باشید که گوگل از آن‌ها در نتایج جستجو بهره ببرد.

داده های ساختار یافته در سئو structured Data in SEO را بهتر بشناسید

کارهایی که می‌توانیم با داده های ساختار یافته در سئو انجام دهیم

به کمک داده های ساختار یافته در سئو، می‌توانید با موتورهای جستجو «صحبت کنید». شما می‌توانید به موتورهای جستجو بگویید که چه موادی در دستور پخت شما وجود دارد. یا حتی می‌توانید به آن‌ها بگویید که مدت‌زمان آماده‌سازی غذا چقدر است. همچنین می‌توانید به آن‌ها بگویید که این غذا حاوی چه مقدار کالری است. در این صورت گوگل قادر خواهد بود تمام آن اطلاعات را فوراً درک کند و تصمیم بگیرد که آن‌ها را در نتایج جستجو نشان دهد.

داده های ساختاریافته در سئو ابزاری است که با استفاده از آن می‌توانید اطلاعات دقیق یک صفحه در وب‌سایت خود را به گوگل بگویید. سپس، گوگل می‌تواند از این اطلاعات برای ایجاد نتایج آموزنده و غنی‌تر استفاده کند. همچنین کاربران نیز این داده‌ها را دوست دارند و با استفاده از این داده‌ها به آن هدفی که دارند برسند.

در ادامه با چند نمونه از سایت هایی که به ما کمک می کنند در محتوای سایت استراکچر دیتا داشته باشیم, آشنا می‌شویم :

schema.org

Schema.org در واقع نتیجه رابطه‌ای بین صفحات گوگل، یاهو، بینگ و ایندکس است. موتورهای جستجو برای اینکه چند زبان نشانه‌گذاری گسترش پیدا نکند و در بین مردم پخش نشود یک استاندارد نشانه‌گذاری را ایجاد کرده‌اند که مورد قبول همه آن‌ها است. بزرگ‌ترین موتورهای جستجوی دنیا پروژه‌ای را تحت عنوان Schema.org را به وجود آورده‌اند که می‌توانند در آن‌همه داده‌های ساختاریافته قابل پشتیبانی را مشاهده و از آن استفاده کرد. این موضع باعث شده است که این وب‌سایت به مجموعه بزرگی از کدها تبدیل شده باشد و همچنین شما می‌توانید با استفاده از schema.org کدهای مرتبط با صفحه خود را بیابید و از آن‌ها بهترین استفاده را ببرید.

 به‌عنوان‌مثال اگر شما در حال خریدوفروش لباس در وب‌سایت خود هستید، می‌توانید رنگ‌ها و سایزهای قابل‌ارائه تیشرت را به‌صورت داده های ساختار یافته در سئو قرار دهید. می‌توانید سایت را بادقت کنکاش کرده و داده‌های ساختاریافته مرتبط را بیابید. در این وب‌سایت شما می‌توانید کدها را کپی کرده و با تنظیمات درست از آن در وب‌سایت خود استفاده کنید. تعداد بسیار زیادی از کدها در این‌ سایت وجود دارند که شما می‌توانید از آن‌ها بهترین استفاده را بکنید. در بین فصل‌های بهار و پاییز سال 2019 میلادی، سایت اسکیما چهار مورد جدید rich result، پنج مورد بهبود کنسول جستجوگر‌های گوگل و هفت نسخه واژگان را به سایت خود اضافه کرد.

اما زبان یا کد نحوه عملکرد صفحه وب را دیکته می‌کند. این مسئله ما را به سمت شناخت رفتار موتورهای جستجو سوق می‌دهد. هیچ قانونی وجود ندارد که همه موتورهای جستجو باید یکسان رفتار کنند. در واقع، دلیل خوبی وجود دارد که این کار را نمی‌کنند. ازآنجایی‌که مدیران وب‌سایت‌ها مجموعاً بر روی قطعه کدهای رایج توافق دارند، مجبور نیستند 500 قطعه مختلف را به هر صفحه در سایت خود اضافه کنند و این نکته را باید گفت که کدهای اسکیما برای هر صفحه‌ای مؤلفه‌های مخصوص خودش را دارد.

JSON-LD

JSON LD یک کد جاوا اسکریپت است که در حقیقت روشی برای نوشتن و استفاده از کدهاست. همچنین این کد با متن‌هایی کاربردی در سایت قابل‌مشاهده می‌شود، هیچ‌گونه تداخلی ایجاد نمی‌کند. ما به‌شدت توصیه می‌کنیم از این قالب سبک و ساده استفاده کنید زیرا می‌توانید آن را بدون شکستن هیچ کدی به سایت خود اضافه کنید. گوگل این قالب را نسبت به سایر قالب‌های مشابه ترجیح می‌دهد. مورد دیگر این که گوگل می‌تواند این کد را زمانی که به‌صورت دینامیکی وارد محتوایی در یک صفحه خواهد شد، شناسایی کند. چه از روش کد جاوا اسکریپتی و چه از راه افزونه‌هایی که استفاده می‌گردد.

  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

RDFA

RDFA همان چارچوب شرح منبع در ویژگی‌ها است که از داده‌های مرتبط با معرفی ویژگی‌های HTML پشتیبانی می‌کند. درواقع RDFA مربوط به محتوای قابل‌فهم و درک توسط کاربر است که برای موتورهای جست‌وجو توصیف می‌شود.

Microdata

Microdata همانند RAFA از ویژگی‌های  HTML برای نام گذاشتن روی خصوصیاتی که می‌خواهید به‌عنوان داده های ساختار یافته در سئو نشان داده شود، استفاده می‌کند. این فرمت سئوی پیشنهادی بود، اما JSON LD از آن زمان پیشرفت کرده است. با این فرمت، داده‌های ساختاریافته در HTML اصلی صفحه شما ادغام می‌شوند. به همین دلیل است که احتمال خراب‌شدن صفحه بدون اجرای صحیح کمی بیشتر از برنامه سئوی قبلی است. اگر با کد راحت هستید، احتمالاً این اتفاق نمی‌افتد اما حتی کارآموز غیر برنامه‌نویس شما می‌تواند JSON LD را بدون آسیب رساندن به داده‌های گذشتة سایت به آن اضافه کند.

علت مهم بودن استراکچر دیتا در سئو چیست و چگونه از آن می‌توان استفاده کرد؟
استراکچردیتا یا Schema.org (داده های ساختاری) چیست؟

علت مهم بودن استراکچر دیتا در سئو چیست و چگونه از آن می‌توان استفاده کرد؟

قبلاً بیان کردیم که مهم‌ترین سود و منفعت داده های ساختار یافته در سئو این است که گوگل و بقیه موتورهای جستجو محتوای ما را بهتر می‌فهمند و آن را بهتر درک می‌کنند. اگر قصد این را دارید که سایتتان رتبه خوبی در گوگل داشته باشد در مرحله اول باید کاری کنید تا ربات‌های گوگل محتوای شما را راحت‌تر درک کنند و بفهمند موضوع سایت شما درباره چیست. اگر از استراکچر دیتا استفاده کنید شبیه آن است که با گوگل درباره سایتتان صحبت کنید. علاوه بر این استراکچر دیتا با بهبود وضعیت دیداری نمایش نتایج در SERP گوگل می‌تواند ۵ تا ۳۰ درصد در افزایش نرخ کلیک سایت یا CTR تأثیر مثبت داشته باشد.

 بدین صورت ورودی سایت شما افزایش‌یافته و رتبه سایت شما در موتورهای جستجو بهتر خواهد شد. البته مهم‌ترین کاری که باید انجام داد استفاده از داده های ساختار یافته در سئو برای آمادگی به‌روزرسانی‌های بعدی است که ممکن است دستة زیادی از سایت‌هایی که این مورد را در سایت خود موردتوجه قرار نداده باشند به‌زودی توسط گوگل توبیخ شوند. استفاده از این داده‌ها ممکن است سخت به نظر برسد، اما همه می‌توانند آن را انجام دهند و با آموزش مناسب از آن استفاده کنند. شما باید کد مناسب را دریافت کنید و سپس آن را در وب‌سایت قرار دهید. در ادامه این بحث تأثیر استراکچر دیتا را برای شما خواهیم گفت.

به‌کارگیری داده‌های ساختاریافته تأثیر مثبت و خوبی بر روی سئو وب‌سایت‌ها دارد. باتوجه‌به این موضوع داده‌های ساختاریافته به دو روش به افزایش سئو کمک می‌کند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • اولین مورد اینکه اطلاعات و توضیحاتی که توسط داده های ساختار یافته در سئو ارائه می‌شوند برای موتورهای جستجوگر به‌راحتی قابل‌درک و فهم هستند و آن‌ها را قادر می‌سازد که داده‌ها را به‌درستی و شفافی نشان دهند.
  • مورد دوم اینکه گونه‌های مختلفی از داده‌ها توسط موتورهای جستجو قابل سرچ هستند که در قالب یک جز کوچک محتوایی در صفحه نتایج جستجو نشان داده می‌شود. به‌عنوان نمونه سایت Betty Crocker شامل داده ساختاریافته دررابطه‌با زمان موردنیاز برای پختن غذا و مقدار کالری آن غذا است. هنگامی که گوگل این پیج‌ها را در نتایج جستجوی خود نشان می‌دهد، این اطلاعات نیز همراه آن به نمایش گذاشته می‌شوند که باعث می‌شود این پیج‌ها بیشتر موردتوجه کاربران قرار گیرد.

برای ایجاد داده ساختار یافته بدون کد نویسی راه حلی داریم ؟

افزونه‌های موجود در سایت شما می‌توانند به راحتی داده‌های سایت شما را سازماندهی کنند. شما می‌توانید در هر صفحه یا مقاله تعیین کنید که چه نوع محتوایی در آن وجود دارد؛ بنابراین، می‌توانید صفحه موردنظر در سایت خود را به‌عنوان یک صفحه‌نمایش برای موتورهای جستجوگر توصیف کنید. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید با استفاده از این پلاگین‌ها به‌راحتی داده‌های مرتبط با سایزهای لباس‌ها را در پیج‌های موردنظر خود قرار دهید. همچنین دیگر نیازی نیست تا از کدهای مختلف استفاده کنید. شما می‌توانید باتوجه‌به اینکه تعداد پلاگین‌های زیادی در این زمینه وجود دارد از کدها دیگر استفاده نکنید و تنها از پلاگین‌ها بهره ببرید.

داده‌های ساختاریافته در مقابل داده‌های بدون ساختار

اگر داده های ساختار یافته در سئو اطلاعات سازمان‌یافته هستند، داده‌های بدون ساختار نیز شامل ویژگی‌هایی هستند: از جمله PDFها ، تصاویر، ویدئوها، فایل‌ها، ارائه‌ها و غیره (اشکالی از نشانه‌گذاری طرح‌ها هستند که می‌توانید از آن‌ها برای کمک به موتورهای جستجوگر استفاده کنید). اگر کارهای خود را در زمان خودش به یک بلاگ ارسال کنید و همچنین وظایف اولویت‌دار خود را در گردش کار هفتگی مدیریت کنید، می‌توان گفت که شما با حرکت از داده‌های بدون ساختار به‌سوی داشتن داده های ساختار یافته در سئو آشنا هستید. در واقع تمام آن کاری که شما باید انجام دهید آن است که روند کاری خود و داده های سایتتان را برای گوگل توضیح دهید.

همان‌طور که انتظار می‌رود، داده‌های نیمه‌ساختاریافته، تلاقی بین دیتای ساختاریافته و بدون ساختار هستند. این داده‌ها ساختار محکم و سختی ندارند. با این وجود از آن‌ها با استفاده از برچسب‌ها، ویژگی‌ها و داده‌های متا برای انتقال سریع اطلاعات مانند HTML استفاده می‌کنند. به طور کلی اولین دیتایی در وب بارگذاری می‌شود بدون ساختار است و شاکله مشخصی برای موتورهای جست و جو ندارد. حال اگر این اطلاعات بدون ساختار را با روشی خاص سازماندهی یا ترکیب کنید، می‌توانید در نهایت به یک محصول نیمه‌ساختاریافته دست پیدا کنید.
این امر برای اطلاعات آفلاین نیز صادق است. محتوای بدون ساختار همراه با ابر داده برای کمک به موتورهای جستجوگر ساخته شده‌اند. علاوه بر آن به موتورهای جست و جو کمک می‌کند تا با مفهوم آن چه ما در اختیارشان قرار می‌دهیم آشنا شوند. درست مانند یک کاتالوگ، موتورهای جستجوگر همه آن صفحات وب را تبدیل به فایل می‌کنند تا مردم بتوانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند. نشانه‌گذاری مطرح شده تضمین می‌کند که آنچه در SERP ظاهر می‌شود مفیدتر و سودمند‌تر باشد. در واقع نشان دهد که این مورد بیشتر متناسب با نیازهای کاربر است و توانایی بیشتری برای انتقال سریع اطلاعات دارد.

سخن آخر

داده های ساختار یافته در سئو شامل ابزاری هستند که به گوگل در خصوص محتوای شما اطلاعاتی می‌دهند. این امر باعث می‌شود تا گوگل بداند که محتوای صفحه شما درباره چیست و راجع به چه موضوعی صحبت می‌کند. سپس گوگل از این اطلاعات استفاده می‌کند تا نتایج با ارزشی را نشان دهد. پیشنهاد سئو در اینجا به شما کمک می‌کند تا تمامی مقالات و ویدئوهایی که در زمینه آموزش سئو تهیه کرده‌اید را استفاده کنید و حتماً این داده‌ها را برای پیشرفت صفحات خود به کار ببرید.

منابع :

https://yoast.com/what-is-structured-data/

https://terakeet.com/blog/structured-data/

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.