تفاوت طراحی سایت اختصاصی با استفاده از قالب های آماده و وردپرس در چیست و کدام بهتر است؟

دفعه اولی که عبارت طراحی سایت اختصاصی به گوشم خورد فکر می‌کردم یعنی سایتی که مخصوص به یک فرد یا برند است! اما بعدتر متوجه شدم این یک اصطلاح بین طراحان سایت است و در مقابل استفاده از قالب ها و یا CMS (Content Management System) های آماده استفاده می‌شود. در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد اما پیش از آن بیایید مراحل طراحی یک سایت را با هم مرور کنیم.

از طراحی سایت تا طراحی سایت اختصاصی

شما در طراحی سایت پیش از رسیدن به مرحله طراحی سایت اختصاصی باید ابتدا یک دامنه که همان آدرس سایت شماست و یک هاست که در واقع سروری است که محتوای شما روی آن قرار می‌گیرد، را خریداری کنید و پس از آن CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا خود را انتخاب کنید. یکی از معروفترین سیستم های مدیریت محتوا وردپرس است. پس از تعیین نوع CMS به تناسب آن می‌توانید از قالب های گوناگون برای سایت تان بهره ببرید. قالب در واقع آن شمایل اصلی سایت است که به آن تمپلیت (Template) نیز می گویند. اکنون توضیح طراحی وب سایت اختصاصی ساده تر می‌شود.

طراحی سایت اختصاصی دقیقا یعنی چه؟

حال اگر با توجه به نوع سیستم مدیریت محتوایتان می‌توانید یک قالب یا شمای بیرونی برای سایت خود تعیین کنید. این کار به دو روش انجام می‌شود. در روش نخست می‌توانید از قالب های آماده متناسب با CMS خود استفاده کنید. مثلاً اگر CMS وردپرس دارید می‌توانید از قالب های آماده وردپرس استفاده کنید که دو نوع رایگان و پولی دارد. در روش دوم می‌توانید قالب را به صورت اختصاصی طراحی کنید. یعنی اجرای شمای بیرونی سایت را به وسیله کدنویسی انجام دهید. برای مثال اگر می‌خواهید طراحی سایت مشابه دیجی کالا را انجام دهید، باید حتما از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید. بنابراین می‌توان گفت طراحی وب اختصاصی به معنی عدم استفاده از قالب های آماده (که کد آماده دارند) و کدنویسی به جای آن است. البته باید اشاره کنم که این طراحی اختصاصی سایت می‌تواند در مورد CMS هم صورت بگیرد یعنی به جای استفاده از یک CMS آماده، تیم برنامه نویسی خود CMS تخصصی خود را طراحی کند. با این حساب باید گفت در زمینه طراحی سایت سه نوع سایت به طور عمده وجود خواهد داشت:

  • طراحی سایت با CMS آماده مثل وردپرس و طراحی قالب با استفاده از قالب آماده وردپرس
  • طراحی سایت با CMS آماده مانند وردپرس و طراحی قالب اختصاصی با استفاده از کدنویسی
  • طراحی سایت با CMS اختصاصی و طراحی قالب با استفاده از قالب تخصصی و کدنویسی

تفاوت های اصلی طراحی سایت اختصاصی و استفاده از قالب آماده در چیست؟

هرکدام از این انواع طراحی سایت مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ابتدا به مزایا و معایب طراحی با قالب آماده می‌پردازم و پس از آن مزایا و معایب طراحی سایت تخصصی و اختصاصی را بیان می‌کنم:

مزایای طراحی سایت با قالب آماده

  • قیمت
  • زمان اجرا

اولین مورد قیمت است. طراحی سایت با قالب آماده کمتر از طراحی سایت اختصاصی است. همچنین بسیاری از قالب های آماده اصلا رایگان هستند و مشتری نیاز به پرداخت هزینه‌ای ندارد. برخی از شرکت‌های نرم‌افزاری ایرانی قالب های رایگان معروف را تغییر داده و با زبان فارسی منطبق می کنند و با قیمت مناسب در سایت خود به فروش می‌رسانند. دومین مورد زمان است. زمان مورد نیاز برای طراحی سایت با قالب آماده به مراتب کمتر از طراحی اختصاصی است چراکه قالب آماده در واقع یک کد آماده است که می‌توان آناً روی سایت بارگذاری کرد.

معایب طراحی سایت با قالب آماده

  • امنیت پایین
  • سئو نامناسب
  • خلاقیت کم و احتمال تشابه بالا با سایر سایت ها

امنیت پایین سایت یکی از مهم‌ترین معایب این نوع طراحی است. کد قالب آماده از لحاظ امنیتی در سطح پایینی قرار دارد و از آن‌جایی که به روزرسانی آن حتما باید توسط فردی با دانش کافی انجام بگیرد، مشتریان معمولی خود نمی‌توانند با به روزرسانی و تغییرات کد امنیت سایتشان را تضمین کنند. مورد بعدی سئو نامناسب است. ویژگی‌های قالب آماده از طریقی ساده و بدون نیاز به دانش کدنویسی قابلیت تغییر دارند؛ این سادگی باعث تولید کدهای غیرضروری و افزایش حجم کد و به تبع آن سرعت لود پایین سایت می‌شود. عیب بعدی طراحی سایت با قالب آماده در مقایسه با طراحی سایت اختصاصی امکان اعمال کم تغییرات است. قالب آماده فیچرهای محدودی دارد و امکان خلاقیت را از طراح سلب می‌کند. در نتیجه زمانی که طراح می‌خواهد سایت را مطابق با نیاز مشتری طراحی کند خود را در دام قالب آماده می‌یابد و در بهترین حالت سعی می‌کند راه حلی بینابینی پیدا کند؛ بنابراین با احتمال زیادی سایت های دارای قالب آماده بسیار شبیه به هم خواهند بود و این برای برندینگ یک سایت اصلا خوب نیست. خب اکنون به مزایا و معایب طراحی سایت اختصاصی می‌پردازم.

مزایای طراحی سایت اختصاصی

برخلاف قالب های آماده، قالب ها با طراحی اختصاصی و یا در کل طراحی سایت اختصاصی از صفر تا صد از امنیت بالایی برخوردارند. همچنین طراحی سایت اختصاصی سئوپذیرتر است؛ چراکه توسط یک تیم تخصصی کدنویسی شده است و از کدهای اضافی و طولانی برای ایجاد تغییرات استفاده نمی‌کند. از لحاظ طراحی گرافیکی نیز باید گفت طراحی سایت اختصاصی معمولاً بهتر از قالب آماده است چون که طراح آن را با توجه به رنگ برند و حوزه کسب و کار مربوطه دیزاین را انجام داده است و فیچرها هر کدام از لحاظ U  و UX (رابط کاربری و تجربه کاربری) حساب شده تر جایگذاری شده‌اند.

معایب طراحی سایت اختصاصی

معایب قالب اختصاصی در مقایسه با قالب آماده بسیار کم است و مشکل امنیتی و سئویی ندارد اما همین ویژگی‌ها باعث شده تا قالب های اختصاصی و یا به طور کلی طراحی سایت اختصاصی قیمت بالایی داشته باشد و مدت زمان انجام آن هم در مقایسه با سایت دارای قالب آماده بیشتر باشد. حال که مزایا و معایب اصلی این دو نوع طراحی سایت را باهم مقایسه کردیم، می‌توانیم بگوییم کدامشان بهتر است یا در واقع هر کدام برای چه کسانی مناسب تر است؟

کلام آخر: طراحی سایت اختصاصی بهتر است یا قالب های آماده و وردپرسی؟

با توجه به مزایا و معایبی که گفتیم باید بگویم طراحی اختصاصی چه در طراحی قالب و چه در طراحی صفر تا صدی اختصاصی، برای افرادی که می‌توانند بیشتر هزینه کنند و برنامه ای بلندمدت دارند مناسب تر است؛ همچنین افرادی که به سایت خود به چشم یک منبع درآمد مستقیم یا غیرمستقیم (سایت جهت برندینگ و تبلیغات) می‌نگرند، باید اقدام به خرید سایت اختصاصی کنند. در مقابل استفاده از قالب ها و CMS های آماده (که بهترین آن‌ها از نظر من وردپرس است) برای افرادی خوب است که سایت شان منبع درآمدشان نیست و هم نمی‌خواهند بودجه زیادی صرف سایت کنند و هم به دنبال سفارش سریع یک سایت هستند. مثلاً بسیاری از هنرمندان برای ارائه کارهای هنری خود و ساختن یک رزومه یا پورتفولیو آنلاین نیازمند طراحی سایتی برای معرفی هستند. این دسته از افراد یک وب سایت ساده با قابلیت‌های محدود می‌خواهند که به سرعت آماده و تحویل شود؛ همچنین تمایل دارند که خودشان بتوانند جزئیات آن را ویرایش کنند. بنابراین من استفاده از قالب های آماده خصوصاً قالب های وردپرسی را به این افراد پیشنهاد می‌کنم.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 2 سال عضو همیار وردپرس

    سلام ببخشید میشه یک توضیحی در مورد حدود قیمت طراحی سایت اختصاصی بدید؟؟؟ چه قدر با وردپرس فرق داره؟؟؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام دوست عزیز
      بهتره قیمت رو از دوستان طراح بپرسید. معمولا باید نیاز خودتون از سایت رو براشون مطرح کنید تا قیمت بهتون بدند.
      تفاوتش بستگی به نوع طراحی داره اما امروزه بیشتر سایت‌ها با وردپرس طراحی میشن.

    • 2 سال عضو همیار وردپرس

      ممنون از پاسخگویی تون

  2. 2 سال عضو همیار وردپرس

    بسیار عالی و مفید بود با تشکر از شما

  3. 2 سال عضو همیار وردپرس

    ممنون مطلب کاملی بود:)

مطالب زیر را حتما بخوانید