اضافه شدن ویدئوی آموزشی در تاریخ 23 آبان ماه 1396
بروز رسانی در تاریخ 24 مهر ماه 1396 توسط وحید زعفرانلو
باسلام خدمت شما کاربران وردپرسی!
در مدیریت یک وبسایت موارد زیادی هستند که مدیران سایتها باید برای هریک از آنها اهمیت زیادی قائل باشند. یکی از مواردی که در مدیریت وبسایت اهمیت زیادی دارد، مسئله پشتیبان گیری منظم از سایت است. در هر سایتی ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که شما را به استفاده از آخرین نسخه پشتیبان در سایت اجبار کند؛ پس باید بک آپ و بازگردانی در وردپرس را حتما در نظر بگیرید.
بک آپ و بازگردانی در وردپرس
تهیه نسخه پشتیبان از وظایف میزبان وب و مدیریت سرور است اما گاهی آنها نیز در این مورد مسئولیتپذیری کافی را ندارند. در این مواقع مدیریت سایت باید به فکر تهیه نسخه پشتیبان از سایت باشد که سادهترین راه بک آپگیری بهصورت دستی از هاست است که البته زمان زیادی را از شما میگیرید.
وجود افزونههای مختلف و حرفهای در زمینه بک آپ و بازگردانی در وردپرس به شما کمک میکنند تا بتوانید بهصورت منظم و در کمترین زمان ممکن از سایت وردپرسی خود بک آپ تهیه نموده و در صورت نیاز آن را استفاده کنید. در ادامه این مقاله قصد معرفی افزونهای را داریم که بسیار قدرتمند بوده و به شما در این زمینه کمک شایانی می کند.
افزونه UpdraftPlus
افزونه UpdraftPlus یک افزونه حرفهای و کاربردی برای بک آپ و بازگردانی در وردپرس است که به شما کاربران وردپرسی قابلیت تهیه بک آپ بهصورت منظم را میدهد. این افزونه توانسته است از میان یک میلیون نصب خود از طریق مخزن وردپرس امتیاز 4/8 از 5 را به خود اختصاص دهد. یکی از ضعفهایی که سایر افزونههای موجود دارند، عدم سازگاری آنها با نسخه PHP هاست است اما این افزونه با تمامی نسخههای PHP وب سرور سازگاری کامل دارد.
برخی از ویژگیهای افزونه
- قابلیت تهیه نسخه پشتیبان از سایت
- قابلیت بازگردانی بک آپ تهیه شده
- قابلیت ذخیرهسازی نسخه پشتیبان بر روی فضاهایی نظیر گوگل درایو، آمازون و وان درایو
- سرعت بالای افزونه در بازیابی اطلاعات
- قابلیت زمانبندی برای تهیه بک آپ
- تهیه خودکار بک آپ در زمانهای تعیین شده
- قابلیت مدیریت بک آپگیری چندین سایت توسط پیشخوان یک سایت
- قابلیت بک آپگیری دوباره در صورت وجود مشکل در فرآیند بک آپگیری
- پشتیبانی از تمامی نسخههای PHP
نصب و راهاندازی افزونه
برای استفاده از این افزونه ابتدا اقدام به نصب و فعالسازی آن کنید. پس از نصب در پیشخوان وردپرس بخشی به نام پشتیبانهای UpdraftPlus نمایان میشود که از طریق بخش تنظیمات در دسترس است.
وضعیت کنونی
این بخش اطلاعات کاملی را از آخرین بک آپتهیه شده، تمامی بک آپ های تهیه شده، زمانبندی بک آپ گیری و… را در اختیار شما قرار میدهد.
تهیه پشتیبان: با انتخاب این گزینه میتوانید از سایت وردپرسی خود به صورت کامل بک آپ تهیه کنید تا در صورت نیاز از آن استفاده نمایید.
Include the database in the backup: با انتخاب این گزینه از تمامی جداول دیتابیس نیز بک آپ تهیه میشود.
Include any files in the backup: با انتخاب این گزینه از تمامی فایلهای موجود در محل نصب وردپرس نیز بک آپ تهیه میشود.
بازنشانی: با انتخاب این گزینه میتوانید بک آپ های تهیه شده در گذشته را بازگردانی کنید. با کلیک بر روی این بخش افزونه بهصورت خودکار شما را به تب پشتیبانهای موجود منتقل میکند. در این بخش میتوانید نسخه پشتیبان خود را بازگردانی کنید.
آپلود فایلهای پشتیبان: با استفاده از این گزینه میتوانید فایلهای خود را بهصورت دستی از کامپیوتر خود آپلود کنید.
جستجوی مجدد فولدر جهت ایجاد بکاپ: با کلیک بر روی این گزینه فولدر مربوط به بک آپ مجدد بهروزرسانی میشود و در صورت وجود فایل بک آپ در این بخش نمایش داده میشود.
اسکن دوباره فضا: با کلیک بر روی این گزینه در صورت وجود بک آپ بر روی فضاهای آنلاین نمایش داده میشوند.
تکثیر/مهاجرت کردن: با استفاده از این گزینه میتوانید بک آپ تهیه شده را به سایت دیگری منتقل کنید و آن سایت را با این بک آپ بهروزرسانی کنید.
تنظیمات
در این بخش میتوانید تنظیمات افزونه را متناسب با نیاز خود اعمال کنید.
Files backup schedule: در این بخش شما باید نوع بک آپ و بازگردانی در وردپرس را به صورت دستی یا خودکار را انتخاب کنید. در صورت انتخاب آن بهصورت خودکار باید بازه زمانی موردنیاز خود را جهت تهیه بک آپ انتخاب کنید. با انتخاب بازه زمانی افزونه نسخه پشتیبان جدیدی را در زمان تعیین شده تهیه میکند و میتوانید از طریق همین بخش آن را مشاهده کنید.
Database backup schedule: در این بخش شما باید تنظیمات مربوط به بک آپگیری بانک اطلاعاتی دیتابیس خود را انتخاب کنید. در صورت انتخاب آن بهصورت خودکار باید بازه زمانی موردنیاز خود جهت تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس را انتخاب کنید. با انتخاب بازه زمانی افزونه نسخه پشتیبان جدیدی از دیتابیس در زمان تعیین شده تهیه میکند و میتوانید از طریق همین بخش مربوط به آن را مشاهده کنید.
and retain this many scheduled backups: این بخش از شما تعداد نسخه های پشتیبان موجود را میخواهد؛ با انتخاب این گزینه میتوانید مشخص کنید پس از چه تعداد نسخه پشتیبان، بک آپ های جدید جایگزین قبلیها شود.
حافظه ریموت خود را انتخاب کنید: با استفاده از این بخش میتوانید بجای انتقال نسخه پشتیبان به هاست اصلی سایت، آن را به هاست یا فضای آنلاین دیگری منتقل کنید. با کلیک بر روی هریک از آنها میتوانید اطلاعات مربوط به ورود به آنها را وارد کنید و بک آپ ها را به آن منتقل کنید. با استفاده از این بخش میتوانید فایل خود را به بیش از یک فضا منتقل کنید.
به طور مثال اگر بخواهید اطلاعات نسخه پشتیبان به هاست دیگری منتقل شوند، باید از طریق FTP این کار را انجام دهید.با کلیک بر روی گزینه FTP کادر جدیدی را در بخش پایین همین صفحه مشاهده میکنید که باید اطلاعات آن را وارد کنید.
FTP server: در این بخش باید آدرس سرور خود را وارد کنید.
FTP login: در این بخش باید نامکاربری اکانت FTP خود را وارد کنید.
FTP password: در این بخش پسورد مربوط به نام کاربری وارد شده در بخش قبلی را وارد کنید.
Remote path: در این بخش باید آدرس مسیر قرار گرفتن بک آپ و بازگردانی در وردپرس را وارد کنید.
قرار گرفتن در فایلهای پشتیبان: در این بخش میتوانید فایلهایی را که نیاز دارید در نسخه پشتیبان شما قرار بگیرند را وارد کنید؛ افزونهها، پوستهها و فایلهای اصلی جزو اصلیترین مواردی هستند که میتوانید آنها را در نسخه چشتیبان خود در نظر بگیرید.
ایمیل: با تیک زدن این بخش در صورت تهیه بک آپ و بازگردانی در وردپرس اطلاعات کامل مربوط به آن به ایمیل شما ارسال میشوند که میتوانید آن را فعال کنید و از بک آپ های آخر مطلع شوید.
تنظیمات حرفه ای: با کلیک بر روی این گزینه تنظیمات دیگری نمایان میشود.
حالت رفع عیب: در صورت بروز مشکل در فرآیند بک آپ و بازگردانی در وردپرس، افزونه اقدام به عیبیابی میکند تا آن را رفع نماید.
فایلها را خردکن هر: با استفاده از این گزینه فایلها بهصورت حداکثر حجم تعیینشده ذخیره میشوند! به طول مثال اگر فایل شما یک گیگابایت و فایل تعیینشده 500 مگابایت باشد؛ فایل بک آپ بهصورت دو فایل 500 مگابایتی ذخیره میشود.
فایل محلی را پاککن: با استفاده از این گزینه فایلهای زائد و اضافی که در افزونه موجود باشند بهصورت خودکار حذف میشوند.
پوشه فایلهای پشتیبان: در فرآیند بک آپگیری، پوشهای برای ذخیره فایلها در هاست ایجاد میشود که میتوانید از طریق این بخش نام پوشه و آدرس آن را شخصیسازی کنید.
از سروری با گواهینامههای SSL استفاده نمایید: در صورتی که هاست شما از SSL استفاده میکنید این گزینه را تیک بزنید.
گواهینامه SSL را تائید ننمایید: اگر گزینه قبلی را فعال کرده باشید باید این بخش را نیز تائید کنید.
SSL را در هر جای ممکن غیرفعال کن: با استفاده از این گزینه در صورت نیاز SSL هاست غیرفعال میشود و پس از فرآیند بک آپگیری فعال خواهد شد.
بازگردانی
برای بازگردانی نسخه ی پشتیبان می توانید به قسمت پشتیبان های موجود مراجعه کنید و عملیات را انجام دهید.
به همین راحتی با کلیک بر روی گزینه ی بازنشانی می توانید در صورت لزوم نسخه ی پشتیبان تهیه شده را بازگردانی نمایید.
ویدئوی آموزشی
جمع بندی!
تهیه بک آپ و بازگردانی در وردپرس یکی از مهمترین وظایف مدیران سایتها است که انجام فرآیند آن کمی وقتگیر و خستهکننده است. استفاده از افزونههای موجود در این زمینه میتواند شما را کمک کنید تا در زمانهای مشخص بهصورت خودکار بک آپ تهیه کنید. در این مقاله اقدام به معرفی افزونهای حرفهای برای بک آپ گیری بهصورت خودکار در وردپرس کردیم که با استفاده از آن دیگر نگران تهیه بک آپ در سایت وردپرسی خود نخواهید بود.
حسین مهدوی 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
موقع بازیابی این خطا رو میده :
این بک آپ از دیتابیس فاقد جدول های هسته ی وردپرس است: comments
با تشکر
حسین
سلام وقت بخیر
من فایل پشتیبان از دیتابیس رو ایجاد کردم. اما موقع بازیابی این خطا رو میده :
این بک آپ از دیتابیس فاقد جدول های هسته ی وردپرس است: comments
با تشکر
مهدی
سلام
من اگه بخوام فقط از مطالبم بک آپ بگیرم چطوریه ؟؟
آرمان
سلام
من قبلا یه سایت وردپرس داشتم و آخرین بار یک بک آپ از کل سایت تهیه کرده بودم . الان که به فایل زیپ بک آپ مراجعه میکنم تمام محتویات سایتم از قالب ها و افزونه ها و حتی فایل های آپلود شده داخل پوشه های فایل هستش
سوال: من نزدیک 500 تا پست گداشته بودم و توی همه پست های سایت از یک کد html خاصی که کلی هم برای css اون زحمت کشیده بودم استفاده میکردم
حالا چجوری میتونم به اون کد html که توی پست ها میذاشتم دسترسی داشته باشم؟؟؟
البته منطورم اینه که از داخل پوشه های فایل بک آپ جایی هست که به اون کد دسترسی پیدا کنم؟
ناشناس
قابلیت زمانبندی برای تهیه بک آپ دقیقا کجای این افزونه هست؟
محمد
سلام
میخواستم بپرسم چطور میتونم پایگاه داده وردپرس رو بازیابی کنم.
مشکل از اینجا شروع شد که زمپ اجرا نشد و مجبور شدم پاک کنم و دوباره نصب کنم و وردپرس رو هم مجدد نصب کنم.با این کار زمپ اجرا شد ولی کلن دیگه نتونستم برم تو سایتی که کلی طراحی کرده بودم روش.
آیا میشه فایل پایگاه داده ای که اطلاعات تمام پست ها و فرم ها و … رو تو خودش داره به وردپرسی که تازه نصب کردم اضافه کنم.
اینم بگم که قبل از این اتفاق از پوشه ی htdocs کامل یک کپی گرفتم و سورس کامل فایل style.css یا همون شیوه نامه رو هم دارمش.
آیا امیدی هست ؟
ممنون میشم کمک کنید .
m.a.valiollahi@gmail.com
naaz
سلام
ممکنه راهنمایی کنید که چطور میشه بعد از اینکه یک بک آپ رو با این افزونه بازنشانی کردیم، دوباره اطلاعات بازنشانی شده رو حذف کنیم و سایت رو به حالت قبل از بازنشانی برگردونیم
ممنونم
نفس
سلام خسته نباشید من بک آپ گرفتم ولی توی الان میخوام بازنشانی کنم میزنه موفقیت آمیز در صورتی که قالبو عوض نمیشه من پوسته هم بک آپ گرفته بودم ممنون میشم راهنماییم کنین
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
به هر حال قالب باید یک بار نصب بشه در غیر اینصورت به شکل قالب خام و پیش فرض نمایان میشه.
هر افزونه ی نسخه پشتیبان میتونه اطلاعات رو بک آپ بگیره اما در مورد تنظیمات ظاهری وظیفه ای نداره.
نفس
یعنی هیچ راهی نیست من از پنل وردپرس از قالب خودم بک آپ بگیرم و در سایت دیگر استفاده کنم؟ چون به Cpanelam دیگه دسترسی ندارم ممنون میشم کمکم کنین
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
نه متاسفانه.
اشکان
سلام و خسته نباشید و تشکر از مظالب مفیدتون
سوالم اینه که وقتی با این پلاگین بک آپ میگیریم دیگه نیازی نیست از هاست فولدر content و از دیتابیس (جدول ها …) کپی بگیریم ؟
حسین رحیمی 11 سال عضو همیار وردپرس
با احترام
خیر نیازی نیست. بکاپ این افزونه از تمام سایت و دیتابیس است.
هروی
سلام
این افزونه رو نصب کردم اما فارسی نیست! چه کار باید انجام بدم