کامل‌ترین آموزش ویژوال کامپوزر در وردپرس

آموزش ویژوال کامپوزر آموزش ویژوال کامپوزر

نخستین چیزی که در لحظه‌ی اول نظر کاربر را به خود جلب و او را به ماندن بیشتر در صفحه تحریک می‌کند ظاهر زیبا و جذاب یک سایت می‌باشد، سیستم مدیریت محتوای وردپرس با صفحه ساز ویژوال کامپوزر این امکان را برای شما فراهم کرده تا با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان، بدون نیاز به طراح سایت و دانش کدنویسی، صفحات زیبا خلق کنید. درست است که با روی کار آمدن صفحه ساز المنتور کاربران بسیاری به سمت این صفحه ساز قدرتمند کشیده شده‌اند اما قدرت و محبوبیت صفحه ساز ویژوال کامپوزر را نمی‌توان نادیده گرفت، شما با استفاده از این صفحه ساز قادر خواهید بود هر آنچه که در سایت خود به آن نیاز دارید را به زیباترین شکل ممکن طراحی کنید. اگر شما نیز به دنبال یادگیری و آموزش کار با ویژوال کامپوزر هستید با ما تا آخر این مقاله از آموزش وردپرس همراه باشید.

آموزش ویژوال کامپوزر

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • ویژوال کامپوزر چیست؟
  • ویژگی­‌های افزونه ویژوال کامپوزر
  • نصب ویژوال کامپوزر
  • تنظیمات افزونه ویژوال کامپوزر
  • ساخت صفحات گرافیکی در ویژوال کامپوزر
  • ایجاد المان جدید در ویژوال کامپوزر
  • اضافه کردن الگو
  • نمونه صفحه طراحی شده با ویژوال کامپوزر

ویژوال کامپوزر چیست؟

what is visual-composer-آموزش ویژوال کامپوزر
ویژوال کامپوزر چیست؟

افزونه قدرتمند ویژوال کامپوزر در سال 2011 توسط گروه WP Bakery تولید شده و با بیش از 2 میلیون نصب فعال پرفروش‌ترین صفحه ساز وردپرس بعد از المنتور شناخته شده و پس از خرید و دانلود قابل استفاده است. با کمک این افزونه قادر خواهید بود با المان‌های موجود در آن ساختار سایت خود را به دلخواه طراحی کنید، برخی از این المان‌ها شامل بلاک‌های متنی، تصاویر، ایجاد گالری، آیکون‌ها، جداول، نمودار، باکس پیغام، دکمه‌ها، ایجاد اسلایدر و ایجاد کدهای HTML خام می‌باشند. در ادامه به بررسی برخی از قابلیت‌های این افزونه خواهیم پرداخت.

ویژگی‌­های افزونه ویژوال کامپوزر

  • طراحی کاربری بسیار آسان
  • عدم نیاز به کدنویسی
  • طراحی ریسپانسیو و واکنش‌­گرا
  • قابلیت ویرایشگر Drag & Drop المان­‌ها
  • دارای بیش از 40 المان طراحی
  • قابلیت پیش نمایش سریع
  • قابلیت ایجاد اسلایدرهای جذاب و کاربرپسند
  • پشتیبانی از زبان فارسی
  • سازگار با اکثر قالب­‌های وردپرسی
  • سازگاری با افزونه ووکامرس
  • قابلیت ایجاد و دسترسی شورت کدها
  • قابلیت افزودن سطر و ستون­‌های دلخواه

نصب ویژوال کامپوزر

پس از خرید و دانلود افزونه از پیشخوان وردپرس، بخش افزونه‌ها، بارگذاری افزونه جدید را انتخاب و فایل زیپ حاوی افزونه را در وردپرس خود آپلود کنید، پس از بارگذاری و فعالسازی افزونه مطابق تصویر زیر منو جدیدی به نام “ویژوال کامپوزر” به داشبورد وردپرس شما افزوده خواهد شد.

visual-composer-setting menu-آموزش ویژوال کامپوزر
منوی تنظیمات ویژوال کامپوزر

تنظیمات افزونه ویژوال کامپوزر

افزونه ویژوال کامپوزر دارای زیر مجموعه‌هایی می‌باشد که شامل تنظیمات عمومی، تنظیمات طراحی، کدهای css سفارشی و غیره می‌باشد، بطور پیشفرض نیاز به تغییر این تنظیمات نمی‌باشد اما برای دانستن کارایی آن‌ها مروری بر روی هر کدام از این سربرگ‌ها خواهیم داشت.

تنظیمات عمومی

visual-composer-General settings-آموزش ویژوال کامپوزر
تنظیمات عمومی
  • غیرفعال‌سازی المان‌های محتوای ریسپانسیو: با فعالسازی این گزینه می‌توانید این افزونه را برای دستگاه‌های هوشمند مانند موبایل غیرفعال کنید.
  • زیرمجموعه های فونت های گوگل: از این بخش می‌توانید فونت­‌های خاصی را برای المان‌های visual composer در وردپرس انتخاب کنید، بطور پیشفرض بر روی latin تنظیم است.
  • Disable Gutenberg Editor: این گزینه نمایش حالت ویرایشگر گوتنبرگ را غیرفعال می­‌کند.
  • الگو پیش فرض برای انواع نوشته: این بخش به شما اجازه می‌دهد در صورت تمایل یکی از صفحات از قبل طراحی شده را به عنوان الگوی اصلی انتخاب کنید.

نقش مدیر

The role of the manager in Visual composer-آموزش ویژوال کامپوزر
نقش مدیر

در این سربرگ لیستی از دسترسی نقش کاربران را مشاهده خواهید کرد که با باز کردن منوی کشویی هر کدام از آن‌ها به ویژگی‌ها و تنظیمات پیشرفته دسترسی خواهید داشت، به عنوان مثال گزینه‌های نقش مدیر کل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

User role access-آموزش ویژوال کامپوزر
لیست دسترسی کاربران به ویژوال کامپوزر
  • پست تایپ­‌ها: با استفاده از این گزینه می‌توانید ویژوال کامپوزر را برای بخش‌های مورد نظر مانند برگه‌­ها، مطالب و غیره فعال کنید. بطور پیشفرض ویژوال کامپوزر فقط برای برگه­‌ها فعال می­‌باشد.
  • ویرایشگر پیشرفته: در این بخش می­‌توانید ویرایشگر پیشرفته مربوط به ویژوال کامپوزر را فعال و یا غیرفعال کنید، همچنین بصورت کامل ویرایشگر کلاسیک را غیرفعال نمایید.
  • ویرایشگر زنده: با کمک این گزینه قادر خواهید بود تغییرات ایجاد شده را به صورت زنده مشاهده کنید.
  • HTML فیلتر نشده: این گزینه اجازه استفاده از HTML سفارشی در ویژوال کامپوزر را فعال می­‌کند.
  • تنظیمات صفحه: فعال یا غیرفعالسازی کنترل دسترسی به تنظیمات صفحه ویژوال کامپوزر از این گزینه امکانپذیر است.
  • گزینه های تنظیمات: امکان استفاده از گزینه­‌های تنظیمات برای انواع المان­‌ها را فراهم می­‌کند.
  • الگوها: در این قسمت می‌توان تعیین کرد که چه کسانی به الگوها دسترسی داشته باشند.
  • المنت­‌ها: از این بخش کنترل دسترسی کاربران به محتوای المان­‌ها را می­‌توان مشخص کرد.
  • سازنده شبکه بندی: چنانچه می‌خواهید امکان دسترسی به عنصر شبکه‌ساز وجود داشته باشد این گزینه را فعال کنید.
  • پیش تنظیمات المان: هر کدام از عناصر تنظیماتی دارند که با کمک این گزینه می‌توانید برای افراد صاحب دسترسی در سایت آن‌ها را فعال یا غیرفعال کنید.
  • Drag and Drop: هر کدام از المان‌های موجود قابلیت درگ و دراپ (کشیدن و رها کردن) دارند، در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را فعال یا غیرفعال کنید.

تنظیمات دیگر نقش‌ها به همین ترتیب خواهند بود.

تنظیمات طراحی

Design settings in visual-composer-آموزش ویژوال کامپوزر
تنظیمات طراحی

ویژوال کامپوزر به طور پیشفرض از تم خاکستری روشن برای طراحی المان‌ها استفاده می‌کند. در این سربرگ می‌توانید با فعالسازی گزینه “استفاده از تنظیمات سفارشی طراحی” رنگ و ظاهر المان‌های محتوای ویژوال کامپوزر را بنا به سلیقه خود سفارشی سازی کنید. در این قسمت علاوه بر تنظیم رنگ‌بندی‌های هر بخش می‌توانید عرض جداول، فاصله پیشفرض افقی و عمودی بین المان‌ها و عرض صفحات موبایل را نیز تنظیم کنید، پس از انجام تغییرات بر روی ذخیره تغییرات کلیک نمایید.

Css سفارشی

custom CSS in visual-composer-آموزش ویژوال کامپوزر
Css سفارشی

این سربرگ امکان افزودن کدهای Css سفارشی را جهت ایجاد تغییراتی در افزونه ویژوال کامپوزر بدون نیاز به ویرایش فایل برای شما فراهم می‌کند.

قرار دهنده کد کوتاه

Shortcode inserter-آموزش ویژوال کامپوزر
قرار دهنده کد کوتاه

اگر افزونه‌هایی دارید که با ویژوال کامپوزر سازگار نیستند و امکان استفاده از آن‌ها را ندارید با کمک این صفحه ساز قدرتمند می‌توانید آن‌ها را در صفحات خود نمایش دهید. برای این کار لازم است افزونه موردنظر خود ار نصب و شورت کد مربوط به آن را کپی و در این قسمت Paste نمایید.

سازنده شبکه‌بندی

Networking builder-آموزش ویژوال کامپوزر
سازنده شبکه بندی

شما می‌توانید با کمک این قسمت، بخش‌های شبکه‌ای را بصورت مجزا و خارج از محیط اصلی ویرایشگر بسازید و بعدها در صورت نیاز از آن استفاده کنید، همچنین هر شخص دیگری که دسترسی به این بخش را داشته باشد می‌تواند از آن استفاده کند.

ساخت صفحات گرافیکی در ویژوال کامپوزر

در ابتدا برای شروع لازم است از قسمت برگه‌ ها در وردپرس، افزودن برگه جدید را انتخاب کنید. پس از باز شدن صفحه ویرایشگر مطابق تصویر زیر در قسمت بالای صفحه بر روی دکمه آبی رنگی که”ویژوال کامپوزر” نام دارد کلیک کنید.

visual-composer Button
دکمه ویژوال کامپوزر

در صفحه بعد دو گزینه مشاهده خواهید کرد که در حالت Frontend Editor علاوه بر ایجاد تغییرات می‌توانید همزمان صفحه خود و تغییرات ایجاد شده را بصورت زنده مشاهده کنید و حالت ویرایشگر پیشرفته که دارای عناصر ویژوال کامپوزر برای ساخت صفحات گرافیکی به کار می‌رود. دکمه “ویرایشگر پیشرفته” را انتخاب کنید.

Frontend Editor
دکمه Frontend Editor

پس از انتخاب حالت ویرایشگر پیشرفته مطابق شکل زیر سه گزینه‌ی افزودن المان، اضافه کردن الگو و اضافه کردن بلاک متن برای شما نمایان می‌شود.

add element button
افزودن المان، اضافه کردن الگو و اضافه کردن بلاک متن

افزودن المان جدید در ویژوال کامپوزر

با کلیک روی گزینه افزودن المان، صفحه‌ای مانند تصویر زیر نمایش داده خواهد شد که دارای المان‌ها و امکانات بسیاری می‌باشد. در سربرگ صفحه آن دسته‌های مختلفی را مشاهده می‌کنید که شامل همه المان‌ها، المان‌های مربوط به محتوا، شبکه‌های اجتماعی، ساختار، ابزارک‌های وردپرس، ووکامرس (در صورت استفاده از ووکامرس) و منسوخ شده می‌باشد. با کلیک بر روی هر کدام از المان‌ها می‌توانید آن‌ها را به صفحه خود اضافه و براساس نیازهای خود اطلاعات لازم را تکمیل کنید.

elements in visual composer
المان‌های ویژوال کامپوزر

هر المانی که قصد دارید به صفحه خود اضافه کنید بهتر است یک ردیف جداگانه به آن اختصاص دهید. این ردیف‌ها باعث ایجاد نظم و فاصله منطقی در صفحه می‌شوند. در مرحله اول ایجاد یک صفحه می‌بایست از بخش افزودن المان، المان “ردیف” را انتخاب کنید.

Row button
المان افزودن ردیف

پس از انتخاب المان ردیف، به صورت زیر به صفحه ویرایشگر شما افزوده خواهد شد که با استفاده از گزینه‌های موجود در آن می‌توانید نسبت به اعمال تغییرات و شخصی سازی ردیف خود اقدام نمائید.

row in visual composer
ردیف در ویژوال کامپوزر
  1. قابلیت کشیدن و رها کردن ردیف برای جابجایی و مرتب­‌سازی در صفحه
  2. افزودن ستون به ردیف
  3. تغییر اندازه ستون­‌ها
  4. ویرایش ستون
  5. حذف ستون
  6. افزودن المان دلخواه به ردیف
  7. کوچک کردن ردیف
  8. ویرایش ردیف
  9. کپی کردن ردیف
  10. حذف ردیف

به عنوان مثال قصد دارم با کمک دکمه شماره 3 که مربوط به تغییر اندازه ستون‌ها بود ردیف خود را به دو ستون مساوی تقسیم کنم، در یک بخش المان بلاک متن را قرار می‌دهم و با ویرایش بلاک متن می‌توانم متن موردنظر خود را وارد کنم. بخش دوم را مانند بخش قبل از قسمت افزودن المان‌ها، تصویر تکی را انتخاب و تصویر دلخواه خود را آپلود می‌کنم. تا اینجای کار مطابق تصویر زیر خواهد بود.

row in visual composer1
ردیف در ویژوال کامپوزر

بر روی ذخیره تغییرات یا پیش نمایش کلیک کنید تا بتوانید نتیجه کار را مشاهده کنید.

row in visual composer3
ردیف در ویژوال کامپوزر

به راحتی می‌توانید با کمی صبر و تامل المان‌های موجود در ویژوال کامپوزر را امتحان کنید و از امکانات جذاب آن بهره ببرید و صفحات زیبا بسازید.

اضافه کردن الگو

گاهی اوقات نیاز دارید برای صرفه جویی در زمان صفحاتی را که طراحی می‌کنید بتوانید مجددا از ساختار آن در دیگر صفحات استفاده کنید، یکی دیگر از قابلیت‌های جالبی که این افزونه دارد امکان ذخیره کردن یک صفحه به عنوان الگو می‌باشد. برای این کار لازم است صفحه‌ای که قبلا طراحی کرده‌اید را باز نموده بر روی دکمه “الگوها” کلیک کنید.

Add template in visual composer-آموزش ویژوال کامپوزر
اضافه کردن الگو

پس از انتخاب دکمه الگوها صفحه‌ای مانند تصویر زیر نمایش داده خواهد شد، که در قسمت نام قالب می‌بایست نام الگو خود را به دلخواه وارد کرده و سپس بر روی ذخیره الگو کلیک کنید.

Add template name in visual composer
وارد کردن نام الگو

اینک برای استفاده از این الگو در یک صفحه دیگر، از قسمت برگه‌ها، یک برگه جدید ایجاد کرده و با مراجعه مجدد به بخش الگوها، الگوی ذخیره شده را به صفحه اضافه نمایید.

my template in visual composer
لیست الگوهای شما

نمونه صفحه طراحی شده با ویژوال کامپوزر

در تصویر زیر صفحه‌ای را مشاهده خواهید کرد که با افزونه ویژوال کامپوزر ساخته شده است.

Sample page designed with Visual Composer
نمونه صفحه طراحی شده با ویژوال کامپوزر

همان‌طور که مشاهده می‌کنید به راحتی می‌توان با کمک visual composer در وردپرس یک صفحه اختصاصی و زیبا طراحی کرد.

ویدیو آموزش کار با ویژوال کامپوزر

آموزش ویژوال کامپوزر

افزونه قدرتمند و کاربردی ویژوال کامپوزر امکان طراحی صفحات جذاب و حرفه‌ای را بدون نیاز به دانش کدنویسی برای شما فراهم می‌کند. در این مقاله معرفی کامل افزونه ویژوال کامپوزر، امکانات، نصب و آموزش کار با ویژوال کامپوزر که یکی از مراحل یادگیری آموزش وردپرس است را در اختیار شما قرار دادیم. اگر شما نیز قصد دارید صفحات سایت خود را با این افزونه خلق کنید توصیه می‌کنیم مطالعه‌ی این مقاله را از دست ندهید. شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. باسلام.
    ببخشید موقع اضافه کردن المان ها وقتی در صفحه موبایل نگاه می کنیم از چپ به راست زیر هم قرار می گیرن ولی در موقع مشاهده با صفحه مانیتور همونجوری که اضافه کردیم هستش. چجوری تغییر بدیم؟

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      طبیعتا باید همین اتفاق بیفته چون حالت واکنش گرایی رو رعایت میکنه.

  2. با عرض سلام و خسته نباشید. اگر من تمام قسمت های سایتمو با ویژوال کامپوزر بسازم ولی بخوام اسلایدر رو از یکی از افزونه های معرفی شده از سایت شما درست کنم، چجوری باید این کارو بکنم؟ اصلا میشه یه قسمتی رو با ویژوال کامپوزر ساخت یک قسمتی رو با افزونه؟

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      بله میشه. به شرطی که اسلایدر مورد نظر شما قطعه کد پی اچ پی داشته باشه که بتونید داخل قالب قرار بدید.

  3. سلام ببخشید من نصبش کردم
    موقع که میخای تعییراتو ذخیره کنی نمیشه
    هر چی روی ذخیره نعییرات میزنی هیچ اتفاقی نمیوفته
    مشکل از کجاس

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      این یعنی با قالب یا وردپرس شما سازگاری نداره.

  4. 7 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام و احترام
    ماژول WPBakery Page Builder فعال و تا دیروز داشتم باهاش کار میکردم منتها امروز برام باز نمیشه و وقتی میخوام برم تو تنظیماتش میگه متاسفانه دسترسی ندارید
    میشه لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل کار از کجاست؟

  5. با سلام.من ی مشکلی که دارم اینه که کامپوزر من اصن المان اضافه نمیکنه..با هر نسخه ای هم امتحان کردم روی هر تم هم امتحان کردم.نشد که نشد. تازه از نسخه تجاری هم استفاده میکنم.اصن موضوع عجیبیه.راهنمایی میکنید.

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      افزونه به همراه قالب بوده یا شما نصب کردید؟
      در صورتی که خودتون نصب کردید اولید شک به سمت عدم سازگاری با قالب میره.

    • هم قالب و هم افزونه بصورت تجاری هستن و جالب اینکه خود افزونه هم داخل خود قالب هست و تو سایت themeforst هم کاملا سازگاری زده.

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      اگه نیاز به بروزرسانی داره حتما انجام بدید

  6. 7 سال عضو همیار وردپرس

    سلام
    من استفاده کردم قبلا کامل کار میکرد اما الان روی یه وردپرس ورژن جدید و قالب جدید که خودم ساختم تست کردم کار می کنه اما کافی به صفحه اسلایدر یا اسلاید پستی اضافه کنم کلا صفحه نمایش برگه خطای ؛ The connection was reset؛ روی میده هیچی نشون نمی تا دوباره اون اسلایدر رو از تو صفحه پاک نکنم .درضمن با ومپ کار می کنم ماژول rewrite هم فعال کردم .حتی پوسته ۲۰۱۷ روهم تست کردم با اونم همین مشکل رو داره . اگه لطف کنید راهنمایی بکنید ممنون میشم
    باتشکر

    • 7 سال عضو همیار وردپرس

      مشکل رو پیدا کردم این طوری حل شد میزارم شاید به کار دوستان بیاد بعدا :

      در سرور لینوکسی اگر گاها در مرورگر با خطای the connection was reset مواجه شدید مشکل از تنظیمات آپاچی می باشد

      درصورتیکه موردی را تغییر دادید به حالت قبل بازگردانید ، اگر موردی را تغییر نداده اید خط زیر را به انتهای فایل httpd.conf اضافه کنید

      ThreadStackSize 8388608

      برگرفته از انجمن پارسی(حق کپی رایت هم رعایت بشه بهتر)

  7. سلام من این افزونه رو دارم روی وب سایتم ولی چندتا افزونه مثل سئو نسب کردم ایتمهای که داخل صفحه بود که می تونستم عکس و ایکون هر چیزی رو تغییر بدم تبدیل به کد شدن باید چیکار کنم برگردن و یا توی تنظیمانتش باید تغییراتی اعمال کنم

  8. سلام میشه اول سایت رو روی لوکال با این افزونه طراحی کرد بعد روی هاست بارگزاری کرد؟
    این افزونه روی لوکال به خوبی کار میکنه؟

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      بله مشکلی نداره روی لوکال و هاست فرقی نداره.

  9. سلام

    من از دانش آموختگان قدیمی همیار ورد پرس هستم و پس از دوره آموزشی هم همیشه از مطالب حرفه ای نویسندگان حرفه ای شما استفاده میکنم. برای طراحی سایت جدیدم نیاز به قالبی با باکسهای استاندارد برای بنرهای تبلیغاتی داشتم به صورتی که کاملا آزادانه بتوانم این باکس ها را Drag & Drop کنم. ایا این افزونه برای بنرهای تبلیغاتی هم فکری کرده است؟

  10. سلام
    بخش extra class name یا “نام کلاس اضافه”
    کار باهاش به چه شکلی هست و کدهای داخل اون رو از کجا باید بگیریم؟