فروشگاه ساز چیست؟ آشنایی با بهترین فروشگاه ساز ها

فروشگاه ساز چیست؟ آشنایی با بهترین فروشگاه ساز ها

زمانی که شما تصمیم می گیرید خدمات و محصولاتتان را به صورت اینترنتی به مردم عرضه کنید، در واقع نیاز به بستری برای اجرای این کار دارید. بستری که این امکان را به شما بدهد تا محصولاتتان را در آن بارگذاری کنید، شیوه های پرداخت و ارسال مختلف تعریف کنید و به طور کلی به فروشگاه اینترنتی خود را به آسانی  مدیریت کنید. این بستر فروش اینترنتی را نرم افزار آماده ای برای شما انجام می دهد که اصطلاحا به آن  فروشگاه ساز می گویند. پس می توان در پاسخ به این سوال که فروشگاه ساز چیست؟

فروشگاه ساز چیست؟

فروشگاه ساز یک سیستم فروشگاهی بر پایه سیستم مدیریت محتوا آماده یا CMS است که تمام امکانات مورد نیاز برای فروش اینترنتی را برای شما فراهم می کند. با کمک فروشگاه ساز دیگر نیازی به دانش کدنویسی نخواهید داشت و به راحتی می توانید با کمترین میزان دانش، سایت فروشگاهی خود را مدیریت کنید.

انواع مختلفی از فروشگاه ساز وجود دارد که در ادامه شما را به صورت کامل با هریک از آنها و ویژگی های آن آشنا می کنیم.

انواع فروشگاه ساز

به صورت کلی فروشگاه سازها در 2 دسته کد باز ( Open Source) و اشتراکی دسته بندی می شوند. در ادامه تفاوت این دو را با هم بررسی خواهیم کرد و و به معرفی بهترین فروشگاه ساز در هر دو نوع خواهیم پرداخت .

فروشگاه‌ سازهای کد باز (Open Source)

فروشگاه ساز کد باز، نوعی فروشگاه ساز است که شما به کد های برنامه نویسی آن به صورت کامل دسترسی دارید. یعنی شما می توانید در هر زمان به راحتی فروشگاه را از هر نظر ویرایش کنید یا با کد نویسی آن را توسعه دهید.

فروشگاه ساز های کد باز به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرند. شاید از خودتان بپرسید که درآمد این فروشگاه سازها از کجاست؟

زمانی که شما اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاه ساز کد باز می کنید، در ابتدا نیاز به پرداخت هزینه ندارید. اما رفته رفته  برای افزایش امکانات مورد نیاز خود، به افزونه های مختلفی احتیاج پیدا خواهید کرد.

به عنوان مثال شما باید فروشگاهتان را به درگاه های بانک ایرانی متصل کنید تا مردم به راحتی بتوانند هزینه سفارش های خود را پرداخت کنند. اضافه کردن این امکان به فروشگاه ساز تنها با کمک افزونه امکان پذیر است. بسیاری از این افزونه ها رایگان نبوده و در نتیجه شما مجبور خواهید شد برای تهیه آنها هزینه ای را به شرکت سازنده فروشگاه ساز پرداخت کنید.

بنابراین می توان گفت فروشگاه سازهای کد باز به صورت کامل هم رایگان نبوده و در نهایت برای توسعه و نگهداری آن شما باید هزینه هایی را پرداخت کنید.

بهترین فروشگاه سازهای کد باز

ووکامرس

ووکامرس

یکی از بهترین فروشگاه سازهای کد باز، ووکامرس است. البته باید این را بدانید که ووکامرس به تنهایی یک سیستم مدیریت محتوا اپن سورس نیست؛ بلکه افزونه ای است که وردپرس را به یک فروشگاه اینترنتی بی نظیر تبدیل می کند.

یعنی کافیست وردپرس را نصب کرده و سپس افزونه ووکامرس را روی آن نصب و فعال کنید. به این صورت شما یک فروشگاه ساز کد باز رایگان خواهید داشت.

از مزایای ووکامرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ووکامرس رایگان است
به راحتی قابلیت تغییر دارد
امنیت مناسبی دارد
افزونه های متنوع و رایگان زیادی دارد

مجنتو

مجنتو بر خلاف ووکامرس یک افزونه نبوده و خودش به تنهایی یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی متن باز است. این فروشگاه ساز طرفداران و کاربران کمتری نسبت به ووکامرس دارد و به همین نسبت هم توسعه دهنده و افزونه های کمتری برای آن پیدا میشود.  از مزایا این سیستم می توان به هسته قوی و کد نویسی اصولی اشاره کرد.

اپن کارت

اپن کارت نیز یکی دیگر از فروشگاه ساز های کد باز است که به صورت رایگان در دسترس شما قرار دارد. این سیستم با رابط کاربری بسیاری خوبی که دارد، کار کردن با آن را بسیار آسان کرده است.

اما بر خلاف وردپرس، افزونه های متنوعی نداشته و شما باید با پرداخت هزینه افزونه مورد نیازتان را تهیه کرده یا از ابتدا کد نویسی کنید.

پرستاشاپ

بعد از ووکامرس، پرستاشاپ از محبوب ترین فروشگاه ساز های اپن سورس است. شما میتوانید به راحتی با این فروشگاه ساز کار کنید. البته مانند اپن کارت مجبور هستید برای تهیه افزونه های حرفه ای آن، هزینه ای را پرداخت کنید و در کل برنامه نویسان آشنا با معماری آن کمتر است

فروشگاه سازهای اشتراکی (SaaS)

فروشگاه ساز چیست؟

فروشگاه ساز های اشتراکی تمامی امکانات فروشگاه ساز کد باز را دارند، اما با این تفاوت که شما دسترسی به تمام یا بخشی از کدنویسی آن ندارید.

در واقع این نوع فروشگاه سازها را شرکت های طراحی سایت آماده کرده و در اختیار شما قرار می دهند. شما نیز در ازای استفاده از این فروشگاه ساز، هزینه ای را به عنوان اجاره یا شارژ به صورت ماهانه یا سالانه به شرکت مربوطه پرداخت می کنید.

استفاده از فروشگاه ساز های اشتراکی یا SaaS معمولا هزینه های جانبی مثل خرید هاست، خرید دامنه یا تهیه افزونه های مختلف را ندارد.

اما بهتر است که به اینها دلخوش نباشید! چرا که در واقع شما فروشگاهی با مالکیت 100% خودتان ندارید؛ بلکه شما مانند مستاجری هستید که در صورت عدم پرداخت شارژ، خدمات دهی به شما قطع خواهد شد.

شاید به شما بگویند که با خرید این اشتراک در فروشگاه ساز های اشتراکی، متخصصان حرفه ای از فروشگاهتان پشتیبانی کرده و با پرداخت هزینه تغییرات مد نظر برایتان انجام شود. اما اینها به تنهایی کافی نیست؛ شما باید از این دید نگاه کنید که هزینه سالیانه ای که می پردازید در طی چندین سال بسیار زیاد خواهد بود و در آخر هم شما فروشگاهی مادام العمر و برای خودتان نخواهید داشت.

بهترین فروشگاه سازهای اشتراکی:

  1. فروشگاه ساز وب پویا
  2. فروشگاه ساز پرتال
  3. فروشگاه‌ساز وبزی
  4. فروشگاه‌ساز سازیتو
  5. فروشگاه‌ساز بیدک
  6. فروشگاه‌ساز کاموا

اما چطور بهترین فروشگاه ساز را انتخاب کنیم؟

1- امکانات اولیه فروشگاه را بررسی کنید

از مهمترین معیارهایی که در انتخاب یک فروشگاه ساز خوب به شما کمک می کند، امکانات اولیه و ضروری فروشگاه ساز است.

برخی از امکانات اولیه یک فروشگاه ساز حرفه ای عبارت است از:

امکان ایجاد نامحدود دسته بندی و محصولات
قابلیت اتصال به سامانه پیام کوتاه و ایمیل
امکان ثبت نظرات کاربران
امکان اعمال تخفیفات زمان دار
امکان اتصال به درگاه های بانکی و پستی

2- کارکردن با فروشگاه ساز باید آسان باشد

بسیاری از صاحبان کسب و کار، اطلاعات و دانش درستی در زمینه طراحی سایت ندارند؛ به همین دلیل فروشگاه ساز باید به نحوی طراحی شده باشد که حتی افراد مبتدی هم بتوانند به راحتی با آن کار کنند. همانطور که برای کار با یک گوشی موبایل هوشمند نیاز به تجربه و دانش قبلی نیست و حتی نوجوانان به سرعت با آن ارتباط برقرار می کنند.

3- وبلاگ حرفه ای داشته باشد

فروشگاه شما تنها با داشتن صفحات معرفی محصولات نمیتواند در گوگل رتبه مناسبی بگیرد. یکی از عواملی که به رشد و بهبود رتبه سایتتان کمک می کند، تولید محتوای مناسب و مستمر است. فروشگاه شما باید بخشی را تحت عنوان وبلاگ داشته باشد تا شما بتوانید محتواهای مرتبط با موضوع کسب و کارتان را در آن منتشر کنید.

4- امکان توسعه پذیری و پشتیبانی داشته باشد

با گذشت زمان شما به امکانات بیشتری نیاز خواهید داشت  و باید بتوانید به راحتی امکانات فروشگاه اینترنتی خود را افزایش داده یا تغییرات لازم را در آن اعمال کنید.

این کار به واسطه افزونه ها یا اعمال کدنویسی در سایت امکان پذیر است. فروشگاه ساز مورد نظر باید به صورت کد باز باشد و در صورت تمایل بتوان  به راحتی و با نصب افزونه های مختلف، امکاناتش را افزایش داد. فروشگاه ساز باید پشتیبانی حرفه ای داشته باشد

بسیاری از افراد توجهی به پشتیبانی فروشگاه ساز ندارند؛ این در حالی است که به مرور زمان سوالاتی برایتان پیش می آید یا فروشگاه به تغییراتی نیاز پیدا خواهد کرد. در بیشتر اوقات اعمال این تغییرات و پاسخگویی به سوالات شما، باید توسط یک فرد متخصص صورت بگیرد. به همین دلیل یک سایت فروشگاهی باید از پشتیبانی خوبی برخوردار باشد.

5- امکان سئو و بهینه سازی فروشگاه وجود داشته باشد

فروشگاه شما زمانی به فروش خواهد رسید که رتبه خوبی در گوگل کسب کرده باشد. کسب رتبه خوب در گوگل هم در صورتی امکان پذیر است که فروشگاه شما از سئو خوبی بهره مند باشد. تکنیک های سئو بسیار زیاد هستند و فروشگاه ساز شما باید از نظر کدنویسی قالب، سرعت، عملکرد تجربه کاربر و … با آخرین الگوریتم های گوگل سازگار باشد.

6- تنوع قالب ها باید زیاد باشد

قالب سایت های فروشگاه ساز باید متنوع باشد؛ چرا که قالب سایت تاثیر زیادی در ظاهر، سرعت سایت و جذب کاربر دارد. فروشگاه سازی های حرفه ای معمولا آپشنال هستند. یعنی در پنل مدیریت برای تغییر هر قسمت امکاناتی از قبل نوشته شده است. به این ترتیب برای انجام بیشتر تغییرات ظاهری در پوسته و قالب فروشگاه از طریق پنل مدیریت قادر به انجام آن خواهید بود.

مزایای استفاده از فروشگاه ساز چیست؟

مزایای فروشگاه ساز

راه اندازی فروشگاه اینترنتی در کمترین زمان

با کمک فروشگاه سازها می توانید به راحتی و در سریع ترین زمان ممکن، یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید. با استفاده از فروشگاه ساز آماده دیگر نیازی به کد نویسی های پیچیده و زمان بر نخواهید داشت. کافیست محصولات، تصاویر و توضیحات آنها را در سایت بارگذاری کنید و بقیه کار را به فروشگاه بسپارید تا برای شما صفحه محصول و فرآیند خرید را بسازد.

فروش بدون محدودیت زمانی

یکی دیگر از مزایای استفاده از فروشگاه ساز، فروش و ارائه خدمات بدون محدودیت است. فرقی نمی کند چه ساعتی از شبانه روز است، شما می توانید به صورت 24 ساعته و در ایام تعطیل هم کسب درآمد کنید.

جذب مشتری از تمام نقاط کشور

مشتریان فروشگاه فیزیکی شما محدود به همان محله و منطقه ای است که فروشگاه شما در آن واقع شده است. در حالی که با راه اندازی فروشگاه اینترنتی به کمک یک فروشگاه ساز می توانید از نقاط مختلف ایران و حتی خارج از کشور مشتری جذب کنید.

صرفه جویی در هزینه و وقت

هزینه راه اندازی فروشگاه فیزیکی بسیار بیشتر از هزینه ساخت یک فروشگاه اینترنتی است. شما دیگر نیازی به پرداخت هزینه بابت خرید یا اجاره مغازه و یا ساخت ویترین گران قیمت نخواهید داشت. با در اختیار داشتن یک نرم افزار سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی در هر زمانی می توانید ظاهر سایتتان را تغییر داده، بدون اینکه هزینه ای کرده باشید.

تبلیغ فروشگاه با کمک اصول سئو

برای تبلیغات سنتی شما باید هزینه های زیادی را بپردازید که در بیشتر اوقات این هزینه برایتان نتیجه ای نخواهد داشت. این در حالی است که شما با کمک ابزار و اصول سئو و بهینه سازی سایت می توانید به صورت رایگان رتبه سایتتان را در نتایج گوگل بهبود دهید. زمانی که سایت شما در صفحه اول گوگل نمایش داده شود، مشتری های شما افزایش خواهند یافت و در نتیجه بدون صرف هزینه  یا با کمترین هزینه

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید