لوکال هاست یا فضای تستی همان جایی است که با خیال راحت میتوانید آزمون و خطاهای خود را انجام دهید، بیاموزید، حرفهای شوید و سپس به فضای هاست واقعی اطلاعات خود را منتقل کنید. به نوعی پشت صحنهای است که هر اتفاقی را پذیراست و درنهایت به شما امکان ورود به فضای حقیقی را با اطمینان خاطر میدهد. لوکال هاست چیست؟ همان جایی است که ما میتوانیم سایت تستی خود را قبل از ورود به دنیای وب، راهاندازی کنیم. در ادامه بیشتر پیرامون این مسئله صحبت کرده و آموزش کار با آن را نیز برایتان اجرا میکنیم.
لوکال هاست چیست؟
یک محیط کاملا تستی است که بر روی کامپیوتر به صورت نرمافزار نصب شده و به ما فضایی میدهد تا سایتمان را روی آن راه بیندازیم. در واقع ما برای راهاندازی سایت به یک فضای هاست نیازمندیم، حال این فضا بر روی کامپیوترمان ایجاد شده و تنها کسی که آن را مشاهده میکند خودمان هستیم. بدون نیاز به اینترنت کار میکند و برای افراد مبتدی که تازه تصمیم گرفتند ساخت سایت را بیاموزند، افراد حرفهای که به یک محیط تستی برای بررسی کدها نیاز دارند و برای افرادی که قبل از نصب و اجرای هر چیزی روی سایت اصلی آن را در یک محیط آزمایشی بررسی میکنند، مناسب است. این تمام تعریفی است که میتوان از لوکال هاست داشت.
بیشتر بیاموزید: انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست
کاربردهای لوکال هاست
به لوکال هاست یک هاست محلی نیز میگویند زیرا دقیقا روی کامپیوتر شما نصب شده و فعال میشود. در ادامه میخواهیم بدانیم که این هاست محلی برایمان چه کاربردهایی دارد و به چه کاری میآید.
- آزمایش سایت قبل از انتقال به هاست
- تست شبکه و سرعت
- یادگیری طراحی وب سایت
- مسدود کردن آی پی های مخرب
بررسی و آزمایش قبل از انتقال به هاست اصلی
زمانی که تصمیم به راه اندازی سایت میگیرید، در واقع از همان ابتدا همه چیز کامل نیست. یک سایت خام را دارید که باید گزینههای زیادی را روی آن راهاندازی کنید. مثلا نصب افزونهها برای اضافه شدن امکانات موردنیاز، یا افزودن محتوا برای اینکه حرفی برای گفتن داشته باشید، نصب یک قالب یا طراحی آن برای اضافه کردن ظاهری جذاب و مخاطبپسند یا افزودن محصولات در فروشگاه اینترنتی و بسیاری تنظیمات دیگر. همه اینها گزینههایی هستند که باید اول انجام شده و بعد از سایت رونمایی شود. اینجاست که قدرت لوکال هاست را متوجه میشویم؛ فضایی که تمامی این موارد را روی آن درست میکنیم و درنهایت زمانی که سایت به حالتی استاندارد رسید به محیط اصلی یعنی هاست اصلی منتقل میکنیم.
تست سرعت و شبکه
با کمک لوکال هاست امکان تست سرعت و شبکه نیز امکانپذیر است. کافیست درخواست خود را به لوکال هاست ارسال کرده و این مسئله را بررسی کنید. وضعیت فعالیت سختافزار یا نرمافزار سیستم را به شما میگوید. با این کار آزمایش سرعت برنامهها و سرعت پینگ و فعالیت شبکه را میتوان به راحتی انجام داد.
یادگیری طراحی سایت
شما برای اینکه طراحی سایت را بیاموزید، قطعا نیاز به فضایی برای اجرا دارید و قطعا بهترین فضای برای شما لوکال هاست است. طی انجام و طراحی سایت تمامی مراحل را روی لوکال بررسی کرده، تصحیح میکنید و با این صحیح و خطا کردن طراحی سایت را بطور کامل میآموزید و بعدها میتوانید در فضای هاست اصلی، سایت را بارگذاری کنید.
بلاک کردن آی پی های مخرب
صاحبان وبسایتها در صورت مشاهده درخواستهای مخرب میتوانند وبسایتهای مخرب را شناسایی کرده و به لوکال هاست تغییر مسیر دهند. این عمل با تغییر دادن فایل میزبان کامپیوتر انجام میشود. برای جلوگیری از این تخریب کافیست دامنه وبسایت را در فایل هاست وارد کرده و آن را به آدرس IP 127.0.0.1 اختصاص دهید. حالا زمانی که کاربر آدرس سایت را وارد میکند با خیال راحت به لوکال وارد میشود که بستری امن است.
بیشتر بیاموزید: افزایش سرعت وردپرس در لوکال هاست
آموزش راه اندازی لوکال هاست
حالا که فهمیدیم لوکال هاست چیست و با کاربردهای مهم آن آشنا شدیم، نوبت به روش راه اندازی آن میرسد. در ادامه این مسئله را با هم بررسی میکنیم.
ما نرم افزارهای مختلفی برای ایجاد فضای لوکال در کامپیوتر خود داریم که عموما تمامی آنها بصورت نرمافزار در دسترس هستند و ما به بهترین و کاربردیترینها در اینجا میپردازیم.
لوکال هاست معمولا با یک برنامه سرور آپاچی، MySQL و PHP راهاندازی میشود و در هر دستگاهی تنها با یک آی پی مشخص یعنی 127.0.0.1 میتوان آن را در مرورگر مشاهده کرد.
آموزش کار با لوکال هاست Xampp
از معروفترین و پراستفادهترین گزینههای لوکال هاست زمپ است که میتوان به راحتی نرم افزار آن را از سایت آپاچی دریافت کرد. پس از دانلود این نرمافزار، به راحتی میتوان آن را نصب و راه اندازی کرد:
در زمان نصب این پنجره را مشاهده میکنید. تمامی مولفههای موجود در لوکال هاست زمپ را نشان میدهد و میتوانید هر کدام که لازم است را تیک بزنید. تصویر بالا حالت پیشفرض است که کفایت میکند. حال روی دکمه Next بزنید تا به مرحله بعدی منتقل شویم.
مجدد باید در صفحه بالا روی گزینه Next بزنید تا نصب زمپ آغاز شود. در این مرحله دیگر نیازی به انجام کاری نیست زیرا آیکون زمپ در کامپیوتر شما ایجاد میشود. حال کافیست روی آن کلیک کرده تا صفحهای مشابه زیر را ببینید:
دو گزینه Apache و Mysql باید اجرا شوند تا بتوانید وارد لوکال هاست شوید. پس کافیست روی دکمه استارت بزنید تا رنگ آنها سبز شده و اجرا شوند. در صورتی که آپاچی فعال نشد، حتما مقاله اجرا نشدن آپاچی در ویندوز10 را بخوانید. حالا کافیست آی پی 127.0.0.1 یا آدرس localhost را در مرورگر خود وارد کنید تا وارد محیط لوکال شوید. چنانچه تمایل به نصب وردپرس روی لوکال هاست دارید حتما مقاله موردنظر در همیار وردپرس را مطالعه کنید.
- یکی دیگر از نرمافزارهای ویندوزی WAMP است که مخفف Windows، Apache، MySQL و PHP است نیز یکی از نرمافزارهای عالی است که استفاده میشود. تقریبا عملکرد آن مشابه زمپ است.
- MAMP نیز یکی از نرمافزارهای راهاندازی لوکال هاست است که فایلهای php را بدون نیاز به آپلود آنها در یک سرور راه دور اجرا کنیم. این نرمافزار بیشتر برای Mac OSX مورد استفاده میشود.
- LAMP مخفف نرم افزارهای پرکاربرد Linux، Apache، MySQL، PHP/Perl/Python است که برای راه اندازی لوکال هاست روی سیستم عامل لینوکس یا MacOS کاربرد دارد.
موردی را که نام بردیم عموما از نرمافزارهای لوکالی هستند که محبوبیت بالایی داشته و افراد زیادی از آنها استفاده میکنند. شما نیز بنا به نوع سیستم عامل و راحتی خود میتوانید یک نمونه را انتخاب کرده و نصب کنید.
کلام آخر
زمانی که قرار است حرفه طراحی سایت را بیاموزیم یا میخواهیم ابزارها و امکاناتی را روی سایت خود تست کنیم، بهتر است از لوکال هاست استفاده کنیم. محیطی امن و خصوصی بر روی کامپیوتر شخصی است که میتوان تمامی امور ساخت سایت را روی آن انجام داد بدون اینکه در معرض دید کاربران قرار گیرد.