همه ما برای کسب و کارمان به دنبال بستر ایمنی هستیم تا بتوانیم در آن خدمات، محصولات و محتوای خود را به مخاطب عرضه کنیم. از میان تمامی بسترهایی که موجودند، وردپرس محبوبیت و شهرت بالایی داشته و سالهاست کسب و کارها از آن برای ساخت وبسایتهای خود استفاده میکنند. برای اینکه بتوانیم از آن استفاده کنیم باید درمورد وردپرس بطور کامل اطلاعاتی کسب کنیم. بنابراین در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم وردپرس چیست، از کجا آمده و چه مزایایی دارد.
وردپرس چیست
آنچه به اختصار در این مقاله خواهید خواند:
- تاریخچه وردپرس
- وردپرس چیست
- کاربردهای وردپرس
- راه اندازی سایت با وردپرس
- افزونه ها و قالب های وردپرسی
- توابع وردپرس
- سئوی وردپرس
- امنیت وردپرس
- پشتیبانی وردپرس
- قدرت وردپرس
با بررسی هر یک از موارد بالا نه تنها میتوان دریافت که وردپرس چیست بلکه میتوان اطلاعاتی را کسب کرد که در تمامی مراحل انتخاب تا نصب و شخصیسازی وردپرس به کارمان میآید.
تاریخچه وردپرس
وردپرس در 27 مِی سال 2003 توسط Matt Mullenweg بنیان گذار وردپرس، رونمایی رسمی شد. در همان زمانهای ابتدایی وردپرس به عنوان یک سیستم بلاگنویسی روی کار آمد که اسقبال از آن زیاد بود اما به مرور زمان امکانات زیادی به آن افزوده شد که در حال حاضر شما با کمک وردپرس میتوانید بهترین وبسایتها از وبلاگی گرفته تا یک فروشگاه اینترنتی کامل را پیادهسازی کنید. روز به روز بر امکانات وردپرس افزوده شده و در حال حاضر وبسایتهای مشهوری از آن برای کسب و کارشان استفاده میکنند.
وردپرس چیست
در اصل، وردپرس سادهترین و محبوبترین سیستم سایتساز برای ایجاد وبسایت یا وبلاگ خود است. در حال حاضر، وردپرس بیش از 43.3 درصد از تمام وبسایتهای موجود در اینترنت را در اختیار دارد. از هر چهار وبسایتی که بازدید میکنید حتما یکی از آنها وردپرسی است.
اگر بخواهیم در سطح کمی فنیتر بگوییم وردپرس چیست بایدد گفت، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز یا open source است که تحت مجوز GPLv2 کار میکند. به این معنی که هر کسی میتواند به صورت رایگان از وردپرس استفاده کند و به شخصیسازی آن بپردازد. سیستم مدیریت محتوای وردپرس اساساً ابزاری است که مدیریت جنبههای مهم وب سایت شما – مانند تولید محتوا – را بدون نیاز به دانستن چیزی در مورد برنامه نویسی آسان میکند. شاید یکی از مهمترین جنبههای موفقیت و محبوبیت وردپرس همین موضوع باشد!
نتیجه نهایی این است که وردپرس ساخت یک وبسایت را برای همه – حتی افرادی که توسعهدهنده نیستند – قابل دسترس میکند.
کاربردهای وردپرس
وردپرس قطعا کاربردهای متعددی دارد اما لازم میدانیم قبل از ورود به مبحث کاربردها، به ویژگیهای آن بپردازیم:
- امکان سفارشیسازی
- سیستمی سازگار با موتورهای جستجو
- یک پروژه منبع باز و رایگان برای استفاده
- سازگاری وبسایت صرف نظر از نوع آن
- فوق العاده منعطف است. مجموعه عظیمی از افزونه ها به کاربران اجازه میدهد تا به راحتی ظاهر و نوع وبسایتها را تغییر دهند و همچنین ویژگیهای اضافی مانند ارسال پست، گالری تصاویر و غیره را اضافه کنند.
- یادگیری محیط کاربری وردپرس آسان بوده به طوری که نیاز به یک طراح وب برای هر تغییر وجود ندارد.
- بر خلاف محدودیتهای معمول محتوا در سایر پلتفرمها، کنترل بهتری بر محتوای مدیریتشده وجود دارد و همچنین امکان وارد کردن مطالب از وبلاگهای خارجی را فراهم میکند.
- آپلود سریع محتویات و پشتیبانی بیشتر از پلتفرمهای رسانهای طبقه بندی شده
حال که با ویژگیهای وردپرس آشنا شدید به سراغ کاربردهای آن میرویم.
- با کمک وردپرس میتوانید یک سایت دسته بندی شده برای اهداف تجاری یا سازمانی ایجاد کنید.
- استفاده از وردپرس به شما کمک میکند تا برای یک منطقه مشخص وب لیست املاک و مستغلات ایجاد کنید.
- برنامههای کاربردی وردپرس به شما امکان میدهد صفحات فرود فردی بسازید که بینظیر و حرفهای هستند.
- راه اندازی سریع وردپرس، نصب سریع قالب موردنظر روی آن و استفاده از افزونهها برای هر مقصودی امکانپذیر است.
- ایجاد یک دایرکتوری با کمک وردپرس. مانند دایرکتوری مشاغل.
- ایجاد هر نوع فروشگاه اینترنتی با امکانات کامل و دسترسی راحت برای مشتریان.
- استفاده از افزونه و قالبهای رایگان و پرمیوم بومیسازی شده. برای دریافت قالب وردپرس و افزونه وردپرس رایگان میتوانید از همیار وردپرس کمک بگیرید.
مواردی که در بالا گفته شد تقریبا جزء برترین کاربردهای وردپرس است که دانستنش خالی از لطف نیست.
راه اندازی سایت با وردپرس
همین که تصمیم بگیرید از وردپرس برای راهاندازی سایت خود استفاده کند، به راحتی با مراجعه به مخزن وردپرس و دریافت آخرین نسخه وردپرس میتوانید آن را تنها در عرض چند دقیقه نصب و راهاندازی کنید. برای اثبات این مسئله تنها کافیست نگاهی به مقاله آموزش طراحی سایت با وردپرس در کمتر از یک ساعت بیاندازید.
تنها چیزی که شما در این مسیر به آن نیازمندید مشاهده دورههای رایگان آموزش وردپرس و آموزش ووکامرس است که به شما در نصب و راه اندازی تا اجرای وردپرس در مدت زمان کوتاه کمک شایانی خواهند کرد.
و اما سوال مهمی که مطرح میشود: چه نوع سایتهایی را میتوان با وردپرس ساخت؟
درست است که سالها پیش، وردپرس تنها ابزاری برای ایجاد وبلاگ بود، نه وبسایتهای دیگر. هرچند که برای مدت طولانی تغییرات عظیمی در آن شکل گرفت. امروزه، به لطف تغییرات در هسته اصلی، و همچنین اکوسیستم عظیم افزونهها و تمهای وردپرس، میتوانید هر نوع وبسایتی را با وردپرس ایجاد کنید. برای مثال، وردپرس نه تنها تعداد زیادی از سایتها و وبلاگهای تجاری را حمایت میدهد، بلکه محبوبترین راه برای ایجاد یک فروشگاه کامل اینترنتی نیز هست! سایتهای زیر به راحتی با وردپرس قابل اجرا هستند:
- وبسایتهای تجاری
- فروشگاههای آنلاین
- وبلاگها
- نمونه کارها
- رزومه
- انجمنها
- شبکههای اجتماعی
- سایتهای عضویت ویژه
- و تقریباً هر چیز دیگری که در رویای شماست
افزونه ها و قالب های وردپرسی
زمانی که میپرسیم وردپرس چیست، قطعا در کنار آن باید بپرسیم افزونه وردپرس و قالب وردپرس چیست؟ اینها اجزای جدایی ناپذیر وردپرس و خانواده محبوب آن هستند. در واقع وردپرس بدون داشتن این دو مورد نمیتواند تبدیل به یک وبسایت عالی و کاربرپسند شود.
قالب وردپرس پوششی برای ایجاد جذابیت و افزودن امکانات متعدد به وردپرس بوده که روی ظاهر تمرکز دارد. قالبهای رایگان و پرمیوم زیادی برای وردپرس طراحی و تعبیه شده که میتوانید با توجه نوع فعالیت خود انتخاب کنید.
افزونههای وردپرسی در واقع کمک اصلی را به وردپرس برای کامل شدن انجام میدهند. برای اینکه بخواهید سایت شما امکانات خوبی داشته باشد چاره کار یا کدنویسی است یا استفاده از افزونهها. در حال حاضر برای هر امکانی که در سایت به آن نیاز دارید، افزونهای در مخزن وردپرس موجود است.
توابع وردپرس
توابع وردپرس معمولاً به عنوان فایل functions.php در یک فایل قالب وردپرس شناخته میشوند. این فایل به شما این امکان را میدهد که تک تک عملکردها را تعریف کنید. وردپرس را میتوان سفارشی کرد و با قرار گرفتن در معرض صدها عملکرد که به راحتی نصب میشود، عملکرد مورد نظر را ارائه میدهد. افرادی که دستی در توسعه یا برنامهنویسی دارند به راحتی میتوانند با این توابع کار کنند. برخی از توابع مهم وردپرس عبارت است از:
- get_theme_mod()
- apply_filters()
- add_filter()
- get_option()
- esc_url()
- absint()
- get_template_part()
- is_singular()
- get_post_type()
- get_the_ID()
- the_content()
- have_posts()
- post_class()
- the_ID()
- get_permalink()
- get_the_title()
- get_footer()
- wp_nav_menu()
- add_section()
- current_user_can()
سئوی وردپرس
وردپرس به خودی خود سیستمی بهینه است. برای اینکه کاملا سایت خود را بهینه نگه دارید باید از تمامی امکانات به نحو عالی استفاده کنید. به عنوان مثال استفاده از قالب و افزونههای استاندارد و بدون نقصی که تست شدهاند، از کدنویسی کاملا تمیز و بهینه و از همه مهمتر محتوایی که کاملا بهینه شده است. افزونههای متعددی برای بهینهسازی وردپرس وجود دارند که با کمک آنها میتوانید با اطمینان وبسایت خود را محبوب موتورهای جستجو سازید.
امنیت وردپرس
یکی دیگر از مسائل مهمی که باید متوجه آن باشیم، امنیت سایتمان است. وردپرس به طور پیشفرض سیستم ایمنی است و این امنیت خود را بیشتر از کدنویسی استاندارد، بروزرسانیهای منظم و … میگیرد. اما به مرور زمان با نصب افزونهها و تغییراتی که ایجاد میشود، برای ایمنسازی کامل میتوان از افزونهها و امکانات مناسب استفاده کرد. عملیات متعددی را میتوان برای حفظ امنیت وردپرس درنظر گرفت.
پشتیبانی وردپرس
خوشبختانه وردپرس سیستم کاملا بروزی است. از روزی که روی کار آمد بطور منظم بروزرسانی شد. این امر نیز محبوبیت وردپرس را دو چندان کرد. شما میتوانید در صورت بروز مشکل با پشتیبانی وردپرس در ایران و خارج از ایران ارتباط برقرار کرده و مشکلات خود را مطرح سازید.
وردپرس چیست؟
در دنیایی که همه به دنبال راهاندازی کسب و کار آنلاین هستند از یک بستر کاملا ایمن، کارا و حرفهای استفاده میکنند. یکی از این بسترهای عالی و محبوب، وردپرس است. وردپرس امکانات عالی برای ساخت هر نوع وبسایتی را در اختیارمان قرار داده و علاوه بر آن پشتیبانی خوبی نیز ارائه میدهد.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، حتما تجربه کار با آن را برایمان کامنت کنید. در ضمن لینکهای زیر اطلاعات مفید و تکمیلی را در اختیارتان قرار میدهند.
Mh512002 6 سال عضو همیار وردپرس
سالها بود میخواستم یک کلاس خوب و مطمئن در زمینه وب سایت سازی و کلا مباحث مربوط به اون پیدا کنم که خدا رو شکر همیار وردپرس رو تصادفا یکی از دوستام بهم پیشنهاد کرد.
واقعا خوشحالم از یاد گرفتن وردپرس و همچنین آشنا شدن با گروه نازنین همیار.
موفق باشید و پاینده
اردلان پوررستم
با سلام و احترام خدمت شما بانو کوهستانی
من جزو اولین و تازهکارترین افرادی هستم که تمایل دارم به امید خدا اولین فروشگاه اینترنتی فایلم رو براساس وُردپرس ایجاد کنم. این پُستتون در وهلۀ نخست به بهترین شکل ممکن من رو با اینکه وُردپرس اصلاً چیه ؟! آشنا کرد و از زحمات شما برای تهیه این پُست آموزشی بینهایت سپاسگزارم. به امید خدا تا چند روز آینده قصد خرید هاست و دامنه رو دارم و بعد از این که این مرحله ابتدایی رو به انتها رسوندم، حتما برای کسب راهنماییهای بیشتر درخصوص کار با وُردپرس از سایر مطالب آموزشی همیار وردپرس به نحو احسن استفاده خواهم کرد.
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
براتون آرزوی موفق میکنم