تقریبا همه ما با وردپرس آشنا هستیم و در دنیای امروزی دوست داریم وبسایتی را برای کسب و کارمان با آن طراحی و ایجاد کنیم. مسلما برای ساخت یک وبسایت به فضایی به نام هاست نیازمندیم. یکی از سرویسهایی که برای نصب وردپرس مناسب بوده، لینوکس است و از طرفی یکی از بهترین پنلهای لینوکسی، سی پنل است. امروز قصد داریم آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را داشته باشیم تا دوستان در صورت تهیه چنین هاستی قادر به نصب و راه اندازی وردپرس باشند.
هاست سی پنل چیست؟
هاست در واقع محلی است که اطلاعات مربوط به سایت روی آن ذخیره میشود و برای مدیریت هاست ابزارهای مختلفی وجود دارد که از جمله مهمترین پنلهای مدیریت هاست دایرکت ادمین، plesk و سی پنل هستند که ما در این محتوا به آموزش نصب وردپرس روی Cpanel خواهیم پرداخت.
نصب وردپرس روی سی پنل
نصب وردپرس روی سی پنل مراحلی دارد که سریع و آسان است. تنها باید دقت کرده و قدم به قدم با ما در این مسیر همراه شوید تا بتوانید در نهایت وبسایت خود را ایجاد کنید.
مرحله اول: دانلود جدیدترین نسخه وردپرس
در اولین گام باید جدیدترین نسخه وردپرس را از مخزن وردپرس به نشانی www.wordpress.org دانلود کرده و فایل آن را که یک فایل فشرده است روی سیستم خود ذخیره کنید.
مرحله دوم: بارگذاری فایل وردپرس و نصب آن روی هاست Cpanel
در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس را روی هاست سایت خود در مسیر مشخصی آپلود کنید برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام اجرا کنید:
۱- ورود به حساب کاربری هاست Cpanel سایت
در گام اول برای آپلود فایل روی هاست Cpanel، باید وارد بخش مدیریت حساب کاربری هاست سایت خود شوید برای این منظور قبلا آدرس ورودی به هاست برایتان توسط شرکت هاستینگ ارسال شده. آدرس مورد نظر را در مرورگر وارد کنید.
۲- وارد کردن اطلاعات حساب کاربری
در این مرحله در صفحه لاگین بخش مدیریت هاست، باید اطلاعات کاربری سایت که از شما درخواست میشود را وارد کنید تا وارد پنل مدیریت Cpanel هاست خود شوید.
۳- رفتن به بخش File Manager
در این گام شما باید در صفحه مدیریت هاست Cpanel خود به بخش File Manager بروید.
۴- رفتن به پوشه public_html
در این مرحله باید وارد پوشه public_html شوید و فایل وردپرس خود را در این بخش که روت یا شاخه اصلی Cpanel است آپلود کنید. مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload در این صفحه این کار را انجام دهید. فایل زیپ را در این بخش آپلود کنید.
در این مرحله میتوانید فایل فشرده وردپرس را در مسیر public_html آپلود کنید و بعد از آپلود فایل زیپ وردپرس، آنها را در همان هاست با انتخاب گزینه Extract از حالت فشرده خارج کنید و سپس فایل زیپ را با استفاده از گزینه Delete حذف کنید.
مرحله سوم: ایجاد پایگاه داده در هاست
بعد از آپلود فایلهای وردپرس روی هاست Cpanel نوبت به ایجاد پایگاه دادهبرای اتصال سایت به هاست میرسد. برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.
۱- به بخش MySQL در سی پنل بروید.
در اولین گام باید از صفحه مدیریت هاست Cpanel خود روی گزینه MySQL مطابق شکل زیر کلیک کنید.
۲- تعیین نام پایگاه داده
در گام بعدی برای ایجاد پایگاه داده ، باید برای پایگاه داده خود یک نام تعیین کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید.
۳- تعریف کاربر یا همان user برای پایگاه داده
در این مرحله باید برای دسترسی به پایگاه داده سایت خود یک کاربر یا همان user تعریف کنید. برای این منظور در صفحهای مطابق شکل زیر نام کاربری و رمز عبور تعریف کرده و روی دکمه Create User در پایین صفحه کلیک کنید.
البته در این مرحله سعی کنید حتما از کلمه عبوری استفاده کنید که ایمن باشد برای این منظور میتوانید از حروف بزرگ و کوچک و علائم به طور همزمان و ترکیبی در پسورد خود استفاده کنید. بعد از تعیین نام کاربری و رمز عبور، حتما آنها را به خاطر بسپارید.
۴- اختصاص مجوزها به کاربر برای دسترسی به پایگاه داده سایت
بعد از اینکه برای سایت خود پایگاه داده ایجاد کردید به صورت پیشفرض ممکن است کاربر تعریف شده به پایگاه داده سایت شما دسترسی نداشته باشد به همین دلیل باید مجوزهای لازم برای این منظور ایجاد شود. برای ایجاد دسترسی کاربر به پایگاه داده مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید:
- به بخش Add User To Database بروید.
- کاربر مورد نظر خود را از منو کشویی که شامل نام کل کاربرها است انتخاب کنید.
- پایگاه داده مورد نظر خود را در منوی کشویی Database انتخاب کنید و روی دکمه Add کلیک کنید.
- در گام بعدی ، اختیارات و دسترسی های کاربر به پایگاه داده را تعیین کنید.
- بعد از اجرای مراحلی که بیان کردیم روی دکمه Make Changes کلیک کنید تا دسترسی های لازم به پایگاه داده در اختیار کاربر تعریف شده قرار بگیرد.
مرحله چهارم: پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس روی سی پنل
در ادامه آموزش نصب وردپرس روی سی پنل، نوبت به پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس میرسد. راههای زیر را برای این منظور طی میکنیم:
آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید و در صفحه باز شده زبان سایت خود را تعیین کنید برای این منظور باید در سایتهای فارسی زبان سایت را فارسی انتخاب کنید.
در گام بعدی به صفحه ای مطابق شکل زیر منتقل خواهید شد که در این مرحله نیاز به تنظیمات خاصی نیست فقط کافی است روی دکمه “بزن بریم” یا “lets go” کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.
در گام بعدی باید در صفحهای مطابق تصویر زیر اطلاعات مربوط به پایگاه داده سایت خود را وارد کنید. (همان اطلاعاتی که موقع ساخت پایگاه داده داشتیم.) همانطور که مشاهده میکنید در این بخش باید اطلاعات مربوط به نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و سپس روی دکمه فرستادن یا submit در پایین صفحه کلیک کنید.
در تمام کادرهای بالا باید اطلاعاتی را که در هنگام ساخت دیتابیس ایجاد کردیم، وارد نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات روی گزینه فرستادن کلیک کنید تا با صحنه جذاب زیر مواجه شوید:
مرحله پنجم: تکمیل اطلاعات سایت
با کلیک روی دکمه راه اندازی نصب به بخشی منتقل میشوید که باید اطلاعات سایت را در آن وارد کنید:
حال روی گزینه راه اندازی وردپرس بزنید و کار نصب وردپرس روی سی پنل انجام میشود. کار تمام است! از سایت خود لذت ببرید.
جمع بندی محتوا
در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را به شما ارائه کردیم. با کمک این آموزش میتوانید سایت خود را در کمترین زمان و بطور کاملا استاندارد روی سیپنل نصب کرده و به فعالیت روی آن بپردازید.
چنانچه در مسیر نصب مشکلی داشتید، حتما در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید.
مهدی راد
بابا خیلی دمت گرم.نکته به نکته توضیح دادی!اگه من بودم اصن حوصلم نمیذاشت.
خعلی ممنون از آموزش مفیدتون
موفق باشید
رضا
سلام باتشکرازآموزش خوب شما ، من موارد نصب راقدم به قدم پیش بردم اما درنهایت به پیغام Index of / در صفحه اصلی مواجه شدم . ممنون میشم اگر منوراهنمایی کنید با سپاس …
Bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
آدرس رو درست و با دقت با دیتا بیس وارد کنید
با احترام
حمید رضا آسایش
سلام
همه ی کارایی رو که گفتین انجام دادم ولی باز نمیشه صفحه سایتم!!!! چیکار کنم؟؟
Bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
اطلاعات پایگاه داده رو درست وارد کنید
با احترام
مریم76
سلام.من فایلهای وردپرس را از فایل زیلا روی صفحه اصلی فایل منیجر منتقل کردم.منتها در پوشه ای به اسم وردپرس(نه اینکه باز شده روی فایل اصلی قرار بگیرد)زیر پوشه htdocsو فایلهای wp-adminوwp-contentوwp-includes در این پوشه وجود دارد.بعد سعی کردم /wordpress/را از آخر آدرس سایت در تنظیمات پیشخوان(مدیریت محتوا)پاک کنموبعد دکمه ثبت تغییرات را زدم اما پیغام خطا آمد.پس ار آن وقتی سعی کردم صفحه پیشخوانم را بیاورم پیغام 403 forbidden می آید.آدرس سایتم mother.gigfa.comاست که بصورت indexمی آیدوبا آدرس mother.gigfa.com/wordpress/خود سایت و نوشته ها می آید.سوال:آیا فایلهای وردپرس را بصورت اشتباه واردrootکرده ام؟چه باید بکنم؟چه کنم که صفحه پیشخوان باز گردد؟
حسین رحیمی 11 سال عضو همیار وردپرس
با سلام.وقتی فایل ها را در پوشه root/wordpress ریخته اید و نصب کرده اید.پایگاه داده شما با این ادرس هماهنگ شده است.
شما باید فایل ها ی داخل پوشه wordpress را در پوشه روت می ریختید و بعد اقدام به نصب میکردید.الان به دلیل تنظیم نبودن پایگاه داده حتی اگر فایلها را جابجا کنید باز دچار مشکل می شوید.
را ساده این است که از ابتدا همه ی مراحل را دوباره شوع کنید و پایگاه داده و فایل های قبلی را پاک کنید.
اما در راه دیگر باید سایت را ابجا و پایگاه داده را هماهنگ کنید که کمی مشکل است و ممکن است به مشکل برخورد کنید.
چون شما تازه شروع کردید بهتره همه چیز رو از اول نصب کنید فقط خاطرتون باشه فایلهای داخل پوشه وردپرس را داخل root بریزید و بعد شروع به نصب کنید.
سهراب
آقا خیلی خیلی ممنون از توضیحات کامل و قشنگت.واقعا مشکل منو با این مطلب حل کردی
f-kh
ا خب کار م با فایل wp-config نیز تمام شد . میتوانید با زدن دکمه Save آن فایل را ذخیره نمایید و سپس ببندید.من تا اینجا کارو کردم!!نمیدونم منظور چیه example/wordpress? مثلا همون مدیریتی که قبلا باهاش وارد میشدم اون ادرس؟اینطوری؟animationclub.ir/wp-admin?این صفحه رو بازکردم animationclub.ir/wordpress
این میاد:Index of /wordpress
به خدا نمیدونم چیکار کنم دارم تلاشمو میکنم لطفا کمکم کنین چون اینجا تنها جاییه که واسه یادگرفتنش اومدم و هیچ سایت بهتری نمیشناسم که بتونه درست و حسابی راهنماییم کنه…پشتیبانمم فقط میخواد ازم پول بگیره!!!میگه ما فقط یه بار رایگان نصب میکنم باید پول بدید و… منم دانش آموز به زور از پس پول هاست بر اومدم…راستی بهترین سایت برای تهیه سرور و هاست چیه؟
bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
دوست عزیز این همه هراس برای چی ؟
برای نصب وردپرس شما اول از همه وقتی پوشه ی وردپرس رو بارگذاری می کنید داخل public_html سپس باید تمامی محتویات پوشه رو بعد از اکسترکت کردن به publice_html منتقل کنید و بعد از ساختن دیتابیس خودتون توی هاست اعم از نام دیتابیس ، نام کاربری ، پسورد فایل wp-config-sample.php رو به wp-config.php تغییر نام دهید و سپس باز کنید و جایگاه نام دیتابیس ، نام کاربری و پسورد رو با توجه به مواردی که ساختید وارد کنید ! حالا باید آدرس سایت خودتون رو مثلاً http://hamyarwp.com رو بزنید تا ادامه نصب برای شما بیاد، همین!
با احترام
مینا
سلام با تشکر از شما.من یه هاست از گیگفا خریدم.موقع آپلود فایل وردپرس پیغام میده که فایل زیادی بزرگه و یک سرور FTPمعرفی کنید.نام سرور هم که http://FTP.GIGFA.COM هست.وارد می کنم نمیشه.من خیلی تازه کارم و به سایتهای زیادی مراجعه کردم اما نتونستم سایتمو مدیریت کنم فقط توضیحات شما ساده بود و متوجه شدم.لطفا کمکم کنید و بگویید برای FTP چه باید بکنم.درضمن بگویم که فضای هاست گیگفا زیاده.ممنون امیدوارم زود پاسخ دهید.
bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
دوست عزیز شما در هر صورت مشکلتون مربوط به فضا میشه، باید با هاستینگ خودتون تماس بگیرید و مشکل رو شرح بدید
با احترام
masud
پس برای نام پایگاه داده(توی عکس هست) چی بنویسم؟
bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
نام پایگاه داده رو همون localhost قرار بدید
با احترام
masud
سلام.من طبق آموزشی که داده بودین پیش رفتم و وردپرس رو نصب کردم ولی این وردپرسی که من نصب کردم جدیدتر از این وردپرسی هست که شما آموزش دادین و الان برای مرحله ی آخر که خواستم وارد
سایت بشم این تصویر اومد
http://112255.ir/cpanel.png
الان میشه بگید باید به جای میزبان پایگاه داده و پیشوند جدول رو چی بنویسم؟
bahar 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
میزبان باید همون localhost باشه
و پیشوند جدول هم دست نزنید
با احترام
حامد
آقا من همین کارهارو کردم آخرش که رفتم به سایت برای نصب با یک صفحه سفید با این جمله روبه رو شدم
sts, get_option
قضیه چیه؟؟؟