تقریبا همه ما با وردپرس آشنا هستیم و در دنیای امروزی دوست داریم وبسایتی را برای کسب و کارمان با آن طراحی و ایجاد کنیم. مسلما برای ساخت یک وبسایت به فضایی به نام هاست نیازمندیم. یکی از سرویسهایی که برای نصب وردپرس مناسب بوده، لینوکس است و از طرفی یکی از بهترین پنلهای لینوکسی، سی پنل است. امروز قصد داریم آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را داشته باشیم تا دوستان در صورت تهیه چنین هاستی قادر به نصب و راه اندازی وردپرس باشند.
هاست سی پنل چیست؟
هاست در واقع محلی است که اطلاعات مربوط به سایت روی آن ذخیره میشود و برای مدیریت هاست ابزارهای مختلفی وجود دارد که از جمله مهمترین پنلهای مدیریت هاست دایرکت ادمین، plesk و سی پنل هستند که ما در این محتوا به آموزش نصب وردپرس روی Cpanel خواهیم پرداخت.
نصب وردپرس روی سی پنل
نصب وردپرس روی سی پنل مراحلی دارد که سریع و آسان است. تنها باید دقت کرده و قدم به قدم با ما در این مسیر همراه شوید تا بتوانید در نهایت وبسایت خود را ایجاد کنید.
مرحله اول: دانلود جدیدترین نسخه وردپرس
در اولین گام باید جدیدترین نسخه وردپرس را از مخزن وردپرس به نشانی www.wordpress.org دانلود کرده و فایل آن را که یک فایل فشرده است روی سیستم خود ذخیره کنید.
مرحله دوم: بارگذاری فایل وردپرس و نصب آن روی هاست Cpanel
در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس را روی هاست سایت خود در مسیر مشخصی آپلود کنید برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام اجرا کنید:
۱- ورود به حساب کاربری هاست Cpanel سایت
در گام اول برای آپلود فایل روی هاست Cpanel، باید وارد بخش مدیریت حساب کاربری هاست سایت خود شوید برای این منظور قبلا آدرس ورودی به هاست برایتان توسط شرکت هاستینگ ارسال شده. آدرس مورد نظر را در مرورگر وارد کنید.
۲- وارد کردن اطلاعات حساب کاربری
در این مرحله در صفحه لاگین بخش مدیریت هاست، باید اطلاعات کاربری سایت که از شما درخواست میشود را وارد کنید تا وارد پنل مدیریت Cpanel هاست خود شوید.
۳- رفتن به بخش File Manager
در این گام شما باید در صفحه مدیریت هاست Cpanel خود به بخش File Manager بروید.
۴- رفتن به پوشه public_html
در این مرحله باید وارد پوشه public_html شوید و فایل وردپرس خود را در این بخش که روت یا شاخه اصلی Cpanel است آپلود کنید. مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload در این صفحه این کار را انجام دهید. فایل زیپ را در این بخش آپلود کنید.
در این مرحله میتوانید فایل فشرده وردپرس را در مسیر public_html آپلود کنید و بعد از آپلود فایل زیپ وردپرس، آنها را در همان هاست با انتخاب گزینه Extract از حالت فشرده خارج کنید و سپس فایل زیپ را با استفاده از گزینه Delete حذف کنید.
مرحله سوم: ایجاد پایگاه داده در هاست
بعد از آپلود فایلهای وردپرس روی هاست Cpanel نوبت به ایجاد پایگاه دادهبرای اتصال سایت به هاست میرسد. برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.
۱- به بخش MySQL در سی پنل بروید.
در اولین گام باید از صفحه مدیریت هاست Cpanel خود روی گزینه MySQL مطابق شکل زیر کلیک کنید.
۲- تعیین نام پایگاه داده
در گام بعدی برای ایجاد پایگاه داده ، باید برای پایگاه داده خود یک نام تعیین کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید.
۳- تعریف کاربر یا همان user برای پایگاه داده
در این مرحله باید برای دسترسی به پایگاه داده سایت خود یک کاربر یا همان user تعریف کنید. برای این منظور در صفحهای مطابق شکل زیر نام کاربری و رمز عبور تعریف کرده و روی دکمه Create User در پایین صفحه کلیک کنید.
البته در این مرحله سعی کنید حتما از کلمه عبوری استفاده کنید که ایمن باشد برای این منظور میتوانید از حروف بزرگ و کوچک و علائم به طور همزمان و ترکیبی در پسورد خود استفاده کنید. بعد از تعیین نام کاربری و رمز عبور، حتما آنها را به خاطر بسپارید.
۴- اختصاص مجوزها به کاربر برای دسترسی به پایگاه داده سایت
بعد از اینکه برای سایت خود پایگاه داده ایجاد کردید به صورت پیشفرض ممکن است کاربر تعریف شده به پایگاه داده سایت شما دسترسی نداشته باشد به همین دلیل باید مجوزهای لازم برای این منظور ایجاد شود. برای ایجاد دسترسی کاربر به پایگاه داده مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید:
- به بخش Add User To Database بروید.
- کاربر مورد نظر خود را از منو کشویی که شامل نام کل کاربرها است انتخاب کنید.
- پایگاه داده مورد نظر خود را در منوی کشویی Database انتخاب کنید و روی دکمه Add کلیک کنید.
- در گام بعدی ، اختیارات و دسترسی های کاربر به پایگاه داده را تعیین کنید.
- بعد از اجرای مراحلی که بیان کردیم روی دکمه Make Changes کلیک کنید تا دسترسی های لازم به پایگاه داده در اختیار کاربر تعریف شده قرار بگیرد.
مرحله چهارم: پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس روی سی پنل
در ادامه آموزش نصب وردپرس روی سی پنل، نوبت به پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس میرسد. راههای زیر را برای این منظور طی میکنیم:
آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید و در صفحه باز شده زبان سایت خود را تعیین کنید برای این منظور باید در سایتهای فارسی زبان سایت را فارسی انتخاب کنید.
در گام بعدی به صفحه ای مطابق شکل زیر منتقل خواهید شد که در این مرحله نیاز به تنظیمات خاصی نیست فقط کافی است روی دکمه “بزن بریم” یا “lets go” کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.
در گام بعدی باید در صفحهای مطابق تصویر زیر اطلاعات مربوط به پایگاه داده سایت خود را وارد کنید. (همان اطلاعاتی که موقع ساخت پایگاه داده داشتیم.) همانطور که مشاهده میکنید در این بخش باید اطلاعات مربوط به نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و سپس روی دکمه فرستادن یا submit در پایین صفحه کلیک کنید.
در تمام کادرهای بالا باید اطلاعاتی را که در هنگام ساخت دیتابیس ایجاد کردیم، وارد نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات روی گزینه فرستادن کلیک کنید تا با صحنه جذاب زیر مواجه شوید:
مرحله پنجم: تکمیل اطلاعات سایت
با کلیک روی دکمه راه اندازی نصب به بخشی منتقل میشوید که باید اطلاعات سایت را در آن وارد کنید:
حال روی گزینه راه اندازی وردپرس بزنید و کار نصب وردپرس روی سی پنل انجام میشود. کار تمام است! از سایت خود لذت ببرید.
جمع بندی محتوا
در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را به شما ارائه کردیم. با کمک این آموزش میتوانید سایت خود را در کمترین زمان و بطور کاملا استاندارد روی سیپنل نصب کرده و به فعالیت روی آن بپردازید.
چنانچه در مسیر نصب مشکلی داشتید، حتما در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید.
معتمدی
سلام و خسته نباشید
خطا در برقراری ارتباط با پایگاهداده
علت ارور بالا رو لطفا توضیح بدید
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
اطلاعات پایگاه داده را دقیق وارد کنید. تنها موردی که میتواند وجود داشته باشد مشکل در ایجاد پایگاه داده در سی پنل هست.
امیر
سلام من همه مراحل رو طبق مراحل شما پیش رفتم ولی ارور
This webpage is not available
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
برام میاد.ممنون میشم کمکم کنید
مجید
سلام …..تمام تنظیماتش رو طبق آموزش های سایت شما انجام دادم نمیدونم چرا بالا نمیاد.. ارور ارتباط با پایگاه داده میده .لطفا راهنمایی کنید باتشکر
نام دیتا بیس:cp22459_dbmajid
نام کاربری:cp22459_wp
پسورد:wordpress123456
و در فایل wp_config.php جایگزین کردم:
define(‘DB_NAME’, ‘cp22459_dbmajid’);
/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘cp22459_wp’);
/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘wordpress123456’);
عمران
سلام من دقیقا این کارارو کردم،ولی خطای زیر داده میشه:
Hostcontrol
bimemelli.com pending validation
The registrant details for bimemelli.com have not been validated yet, if you are the registrant please check your e-mail for instructions on how to validate and activate your domain.
بابک
سلام، برای ورود به cpanel سایتم با ارور 404 مواجه میشم، امکان عدم وجود cpanel وجود داره؟!
سایتم جوملاست، البته میخوام به وردپرس تبدیل کنم، اولین کاری که نیازه بکنم اینه که وردپرس را رو cpnael نصب کنم؟
Faramarz Ghahremanifar
سلام به همگی عزیزانی که این وب سایت را راه اندازی و هدایت می کنند
از آنجایی که شغل من رابطه ای با طراحی و راه اندازی وب سایت نیست، با زحمات فراوان وب سایت خود را آماده کردم.
من می خواهم مشکلات وب سایتم را بدانم بدانم. آیا کسی می تواند به من کمک کند؟ . . . از این وب سایت اصلا راضی نیستم و اگر کسی مایل به کار است می تواند با من تماس بگیرد. لطفا وب سایت را مرا چک کنید
با تشکر از توجه شما عزیزان
فـرامـرز قـهرمانی فر
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
ایمیلی برای شما ارسال شد
amirm10203069 9 سال عضو همیار وردپرس
با سلام
بنده بعد از نصب وردپرس ادرس سایتم رو میزنم یک صفحه باز میشه که پوشه wordpress توشه وقتی روش کلیک میکنم سایتم درست نمایش داده میشه ولی میخوام مستقیم ادرس سایت رو زدم سایتم بیاد بالا.محتویات داخل پوشه wordpress رو به public_html انتقال میدم ولی همه چی بهم میریزه کلا استایل های سایتم کار نمیکنه انگار
میشه راهنمایی کنید مشکل از کجاست
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
پس از انتقال به phpmyadmin مراجعه کنید و در جدول wp_option آدرس ها را تغییر بدید. بعد برای درست کردن لینک های شکسته شده از افزونه ی Broken link checker استفاده کنید.
دانیال
سلام ببخشید میشه به جای خرید هاست از نرم افزار wamp server استفاده کرد؟
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
ومپ یک لوکال هاست هست و فقط امکان اجرا بر روی کامپیوتر شما را دارد.
شادی
سلام ، ممنون بابت آموزشاتون ، واقعا علی بود
فقط میخواستم بدونم اگر در مرحله آخر تیک دسترسی موتورهای جست و جو به اطلاعات سایت را برداشته باشیم ، کجا میتوان دوباره تنظیمش کرد
با سپاس
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
خواهش میکنم دوست عزیز
در قسمت تنظیمات>> همگانی
کاغذ 9 سال عضو همیار وردپرس
درود
پس از نصب وُردپرس ورژن 4_3_1 وقتی وارد پنل کنترلی میشیم در قسمت به روز رسانی ها گزینه ارتقاء به ورژن 4_3_1 مشاهده میشه !
با انتخاب دکمه به روز رسانی پیغام خطای زیر داده میشه:
نمیتوان پرونده را کپی کرد.: wordpress/wp-includes/js/tinymce/tinymce.min.js
راهاندازی انجام نشد
من این مشکل رو برای به روز رسانی این ورژن در لوکال هاست هم داشتم. در جلسه چهارم مطرح کردم ولی نتوانستید راه حل مشکل عدم امکان آپدیت را بیابید. آیا واقعا این نسخه 4_3_1 مشکل اساسی داره؟
سپاس
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
الان این پرونده ای که میگه مربوط به ویرایشگر Tiny MCE است.
کاغذ 9 سال عضو همیار وردپرس
درود
فضای هاست من 50 مگابایته. قبل از ریختن وردپرس در سی پنل نزدیک 2 مگابایت از هاست اشغاله. حجم وردپرس هم 7 مگابایته. چرا بعد از ریختن وُردپرس در سی پنل حجم اشعال شده به 26 مگابایت می رسه؟! در حالیکه منطقاً می بایست 9 مگابایت باشه؟
سپاس
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
این مورد رو باید با پشتیبانی هاست خود مطرح کنید.
bibak87 9 سال عضو همیار وردپرس
وقتی فایل زیپ وردپرس که حدودا 7 مگ هست رو اکسترکت میکنید حدودا 24 مگ میشه