
وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا می باشد و اکثر سایت هایی که مشاهده می کنیم؛ چیزی در حدود 529 میلیون وبسایت با وردپرس ساخته شده اند که سهمی معادل 61.3% می باشد. تاکنون نزدیک به 70 هزار افزونه برای وردپرس نوشته شده است.
آماری که وردپرس در دنیای اینترنت به خود اختصاص داده است خیره کننده است.
اگر شما هم مدیر یک وب سایت وردپرسی می باشید؛ قطعا از امکانات و ویژگی های این سیستم مدیریت محتوا شگفت زده شده اید! که چقدر ساده می توان یک سایت را با آن راه اندازی کرد و عجیب تر آن است که حتی نیازمند یک خط دانش کدنویسی نمی باشد.
هرچقدر راه اندازی یک وب سایت با وردپرس ساده و کاربردی هست اما عرضه سایت به مشتری یا بازدیدکنندگان سایت ساده نیست! نمی توان به سادگی ورودی بالایی را به دست آورد و اگر سایت فروشگاهی هست به فروش بالا رسید.
بهترین راهکار برای اینکه سایت شما ورودی بالا دریافت کند این است که گوگل سایت شما را در جستجو ها به کاربران نمایش دهد! بله این بهترین راهکار هست اما قطعا ساده ترین راه نیست!
رتبه گرفتن در گوگل نیازمند یک استراتژی قدرتمند و SEO عالی می باشد. وارد شدن به این مسیر چالش های فراوانی دارد اما اگر با دقت و اصولی پیش بروید نتیجه این کار کاملا دلچسب خواهد بود.
در این مقاله چند قدم که به افزایش رتبه سایت شما در گوگل کمک می کند را توضیح می دهیم.
قدم اول : از افزونه سئو درست استفاده کنید!
اگر تصور می کنید با نصب افزونه Yoast SEO یا Rank Math قرار است رتبه خوبی در گوگل پیدا کنید باید عرض کنیم به هیچ وجه به این شکل نخواهد شد! اگر شما هم جزو دسته مدیران وب سایت هایی هستید که صرفا با نصب افزونه منتظر معجزه هستند باید برای این معجزه ای که قرار نیست رخ دهد سال ها منتظر بمانید!
اما چطور می توان از این افزونه ها به شکل حرفه ای استفاده کرد؟
برای استفاده صحیح و حرفه ای از این افزونه ها چند مورد باید بیشتر از بقیه گزینه ها مورد بررسی قرار بگیرد!
1- نقشه سایت ضروری هست:
به کمک این افزونه ها برای سایت خود sitemap.xml و robots.txt بنویسید. به این کمک این فایل ها گوگل ساده تر از صفحات مهم سایت شما آگاه می شود و ایندکس را انجام می دهد.
2- عنوان درست و توضیحات سئو را فراموش نکنید:
برای صفحات حتما از عنوان اصولی و توضیحات سئو استفاده کنید که شامل کلمه کلیدی صفحه باشد. این عنوان های صحیح به جذابیت کلیک بر روی لینک اضافه می کند و کاربران بیشتر ترغیب می شوند از صفحات دیدن کنند.
سعی کنید عنوان ها را محدود به زمان نکنید برای مثال اگر مقاله ای با عنوان راهکار افزایش فروش دارید ننویسد پنج راهکار افزایش فروش در 2025 ! مقالات نباید به زمان خاصی اشاره کنند که بعد گذشت سال ها کلیک ها را از دست بدهند!
3- استفاده از کلیدواژه کانونی:
انتخاب یک کلیدواژه کنونی صحیح و اصولی در صفحه یا مقاله بسیار کمک کننده خواهد بود و در گوگل با آن نام دیده می شوید.
الف) کلیدواژه کنونی چیست؟
کلیدواژه کانونی یا کلمه کلیدی اصلی در واقع همان عبارت یا جمله ای هست که می خواهید صفحه مربوط به سایت شما در گوگل با آن عبارت دیده شود؛ بنابراین انتخاب این عبارت و استفاده در متن بسیار حائز اهمیت هست.
فرض کنید شما قصد دارید در یک صفحه با عبارت (خرید عینک طبی) به رتبه های بالای گوگل برسید در این صورت شما باید در افزونه های SEO خود در صفحه مربوطه عبارت خرید عینک طبی را به عنوان کلید واژه کانونی استفاده کنید و در تیتر و متن هم سعی کنید به صورت اصولی از این عبارت استفاده کنید البته نه به گونه ای که متن خوانایی را از دست بدهد! استفاده بیش از اندازه از کلیدواژه کنونی باعث از دست دادن جذابیت متن می شود!
فراموش نکنید گوگل به مرور زمان پیشرفت کرده است و الگوریتم های گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی به سادگی یک متن را که برای رتبه گیری در موتور جستجو نوشته شده نه برای رفع نیاز های کاربران را تشخیص می دهد و رتبه را کاهش می دهد.
4- توضیحات متا:
وقتی یک عبارت در گوگل سرچ می شود و سایت ها نمایش داده می شوند پایین دامنه وب سایت ها یک توضیح معمولا یک الی دو جمله قرار دارد که به آن توضیحات متا یا Meta Description گفته می شود.
اما کاربر اصلی این توضیحات این است که کاربر با خواندن این توضیحات ترغیب می شود روی لینک سایت شما کلیک کند و آمار CTR بهتری به دست بیاورید!
برای نوشتن توضیحات متا اصولی بهتر است از کلیدواژه کانونی در ابتدای توضیحات استفاده کنید و به گونه ای بنویسید که مبهم و گنگ نباشد و به صورت مختصر و جذاب باشد.
توضیحات متا باعث متمایز شدن نتایج جستجو سایت در گوگل نسبت به رقبا می شود و گوگل هم بهتر می تواند درک کند موضوع صفحه چیست.
5- نامک یا Slug :
نامک همان آدرس های کوتاهی هست که بعد دامنه قرار میگیرد و برای انسان و موتورهای جستجو قابل فهم خواهد بود.
دیگر نباید مانند گذشته بدون توجه به url صفحات را منتشر کرد امروزه موتور جستجو گوگل و حتی خود کاربران به آدرس صفحات اهمیت می دهند! استفاده از url های فارسی در زمان اشتراک گذاری صفحات در شبکه های مجازی یا سایت های دیگر به شکل بهم ریخته نمایش داده می شود و اعتماد کاربران برای کلیک بر روی این لینک ها از بین می رود.
بنابراین لینک ها را به صورت فینگلیش یا انگلیسی و به صورت کوتاه استفاده کنید. گوگل لینک های تمیز و کوتاه را بهتر می فهمد و اعتبار بیشتری هم می دهد.
6- صفحات بی ارزش را NoIndex کنید.
یکی از نکاتی که خیلی وقت ها سئوکاران یا مدیران وب سایت در نظر نمی گیرند اهمیت ایندکس نشدن بعضی صفحات هست! بله درست شنیدید نیاز نیست تمام صفحات ایندکس شوند! صفحاتی نظیر تماس با ما، ورود به پنل کاربر، سبد خرید و صفحه قوانین سایت نیاز به ایندکس شدند ندارند!
در ابتدا تصور می شد هر چه تعداد صفحات ایندکس شده بالا تر باشد رتبه سایت هم بهتر خواهد شد ولی در واقع به این شکل نیست و ایندکس های صفحات بی مورد باعث رقیق شدن اعتبار سایت نزد گوگل می شود.
در واقع ایندکس های غیرضروری و صفحات تکراری بودجه خزیدن (Crawl Budget) سایت را هدر می دهد. و وقتی صفحه ای که اعتبار سئو خاصی ندارد ایندکس می شود صفحات اصلی نمی توانند جایگاه خوبی پیدا کنند چون گوگل باید اعتبار (Authority) سایت شما را بین تمام صفحات تقسیم کند!
بنابراین از NoIndex کردن صفحات بی ارزش نترسید و همین الان شروع کنید و با تگ noindex در Meta یا دستور Disallow در فایل Robots.txt صفحاتی که نباید ایندکس شوند را مشخص کنید.
نکته: Disallow مانع ایندکس شدن نمی شود ولی خزیدن را محدود می کند.
قدم دوم: نسخه موبایل سایتت را جدی بگیر!
امروزه بیش از 70 درصد ورودی های سایت شما از موبایل هست! بله این آمار فوق العاده هست پس شاید نیاز به تاکید زیادی نباشد که تا چه اندازه نسخه موبایل مهم است!
Mobile-First Indexing یعنی گوگل ابتدا نسخه موبایل را نسبت به دسکتاپ مورد بررسی قرار می دهد و رتبه را تعیین می کند! اگر نسخه موبایل سایت شما ضعیف باشد پس سئو کلی سایت شما هم آسیب خواهد دید. این نشان دهنده جایگاه ویژه نسخه موبایل سایت برای گوگل می باشد.
برای نسخه های موبایل چه مواردی باید بررسی شود؟
چند عامل مهمی که در نسخه موبایل باید مدنظر گرفته شود به صورت خلاصه در این مقاله ذکر می کنیم طبیعی هست که موارد متعدد دیگری هم وجود دارد که تاثیر مثبتی خواهند داشت.
1- طراحی واکنش گرا یا همان Responsive:
به روشی از طراحی صفحات سایت که در آن ظاهر و چیدمان سایت متناسب با اندازه و نوع دستگاه کاربر تغییر می کند واکنش گرا می گویند.
سایت های ریسپانسیو به شدت برای کاربران جذاب تر هستند و گوگل اهمیت خاصی به این طراحی می دهد. اگر سایت شما در نسخه های موبایل به درستی نمایش داده نمی شود سریعا باید طراحی واکنش گرا را انجام دهید.
2- عدم اسکرول افقی:
اگر کاربر در صفحات سایت شما نیاز به اسکرول افقی پیدا کند یعنی سایت از نظر نسخه موبایل به شدت ضعیف هست و این مورد باید سریعا اصلاح شود.
اسکرول های افقی باعث می شود بعضی قسمت های سایت دیده نشود و جذابیت بازدید از سایت کاهش پیدا کند امروزه با توجه به نوع طراحی ریسپانسیو داشتن صفحاتی که نیاز به اسکرول افقی داشته باشد اصلا توصیه نمی شود.
3- استفاده از دکمه های قابل کلیک:
نباید دکمه و ابزار های سایت خیلی کوچک یا نزدیک بهم باشد تا کاربر نتواند به خوبی روی آن کلیک کند. چون باعث تجربه بد و خروج کاربر از سایت می شود.
طراحی اصولی و جایگذاری این دکمه ها به شکل استاندارد به تجربه خوشایند کاربر کمک به سزایی می کند.
4- عدم استفاده از Popup و تبلیغات بیش از حد:
اگر سایت شما در زمان لود شدن یک Popup را نمایش می دهد که کل صفحه را می گیرد، یا از تبلیغات زیادی در نوارهای کنار یا پایین صفحه استفاده می کند باعث افت عملکرد و بازدید سایت شما و در نهایت ضربه سنگین به سئو می شود پس از این موارد هم اجتناب کنید.
5- محتوای مهم دیده شود:
گاهی در بعضی نسخه های موبایل محتوای مهم و تصاویر ارزشمندی که در نسخه دسکتاپ دیده می شود قابل رویت نیست! طبیعی هست اگر کاربر شما محتوای با ارزش سایت را نبیند ماندن در آن صفحه هم توجیه ندارد!
پس حتما صفحات مختلف و مهم را در نسخه موبایل چک کنید که مشکلی نداشته باشد.
6- آنالیز سایت با PageSpeed Insights:
با سایت PageSpeed Insights به خوبی می توانید نسخه موبایل سایت خود را چک کنید و نقاط ضعف آن را برطرف کنید. این ابزار کمک خوبی برای چک کردن و رفع ایراد سایت در هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ می باشد.
بنابراین این نکات ضروری برای نسخه موبایل سایت خود را فراموش نکنید و به شما قول می دهیم تاثیر آن خیلی سریعتر از انتظار شما خود را نمایش می دهد.
قدم سوم: لینکسازی داخلی قوی انجام دهید!
لینک سازی داخلی در سایت یکی دیگر از نکات مهم سئو و رتبه گیری در گوگل می باشد که خیلی از اوقات مدیران وب سایت از آن غافل می شوند در حالیکه این مورد به شدت روی اعتبار سایت و دامنه شما اهمیت دارد.
با لینک سازی داخلی هوشمند و قدرتمند شما می توانید کاربران را در سایت برای مدت زمان بیشتری نگه دارید و طبیعی هست هرچقدر زمان ماندن یک کاربر در سایت بیشتر باشد گوگل هم اهمیت بیشتری به سایت شما می دهد.
هدف از لینک سازی داخلی چیست؟
1- هدایت کاربران به صفحات مختلف و مهم سایت
2- توزیع اعتبار (Link Juice) بین صفحات مختلف
3- فهم بیشتر و بهتر گوگل از صفحات مهم وب سایت
4- افزایش زمان ماندن کاربر در سایت برای نرخ اعتبار بیشتر
برای لینک سازی داخلی حرفه ای چه کاری انجام دهیم؟
1- از صفحات دارای اعتبار یا پربازدید به صفحات خدمات یا محصولات که صفحات هدف هستند لینک دهی کنید.
2- صفحات مرتبط و محتوا های نزدیک را به صورت تارعنکبوت بهم متصل کنید و یک خوشه محتوایی (Content Cluster) ایجاد کنید.
3- از انکرتکست (Anchor Text) اصولی استفاده کنید به جای گفتن اینجا کلیک کنید از عبارت های توصیفی استفاده کنید برای مثال به جای برای خرید عینک (اینجا) کلیک کنید خود خرید عینک را لینکدهی کنید.
4- صفحه های مهم نباید بیش از سه کلیک با صفحه اصلی فاصله داشتند! یعنی کاربر نهایتا با سه کلیک باید به صفحه مهم مدنظر برسد اینکار باعث خزش بهتر گوگل و اعتبار بالاتر صفحه می شود.
5- لینک های شکسته باید برداشته شوند اگر لینکی قبلا داده شده و صفحه دیگر وجود ندارد حتما باید این لینک شکسته برداشته شود.
6- استفاده از منو و فوتر را برای لینک دهی به صفحات مهم و صفحات هدف را فراموش نکنید.
با رعایت اصولی موارد بالا سایت شما به شدت پیشرفت می کند و شما این پیشرفت را به خوبی در رتبه گیری سایت خود در گوگل مشاهده خواهید کرد.
قدم چهارم: محتوای ارزشمند و منظم تولید کنید!
گوگل عاشق سایت هایی هست که محتوایی برای پاسخ به نیاز کاربر به صورت معتبر و منظم تولید می کنند! اگر این سه عامل در محتواهای منتشر شده از سمت شما رعایت شود جایگاه بسیار خوبی در گوگل پیدا می کند و صفحات هدف شما هم دارای رتبه بهتری خواهند شد.
گوگل به سایت هایی که مطالب را به صورت پیوسته و اصولی تولید می کنند بیشتر سر می زند و اعتبار صفحات آن ها را بالاتر از سایرین در نظر می گیرد. یعنی شما صرفا می توانید با انتشار مقالات مناسب در سایت اعتبار خوبی به دست بیاورید.
اما چطور باید یک محتوای خوب تولید کرد؟
1- پاسخگو به نیاز کاربر باشد:
یک محتوای خوب باید نیاز کاربر را بعد از خواندن مقاله به طور کامل برطرف کند و به پرسش های کاربر پاسخ دهد! وقتی محتوایی می نویسید خود را به جای کاربر قرار دهید و سوال هایی که ایجاد می شود را در متن پاسخ دهید. اگر کاربر از صفحه خارج شود و همچنان پرسش هایی داشته باشد سایت های دیگر را باز می کند و گوگل احساس می کند محتوای شما به قدر کافی خوب نبوده و رتبه را کاهش می دهد.
گوگل در الگوریتم BERT که در سال 2019 منتشر کرد این مورد را کاملا در نظر می گیرد که یک متن باید پاسخگو نیاز کاربر باشد نه صرفا تولید شده برای موتور های جستجو!
به زبان ساده تر اگر متنی که تولید می کنید صرفا جهت رتبه گیری در گوگل باشد و هدف آن پاسخ به نیاز واقعی کاربران نباشد! این مورد را گوگل کاملا با الگوریتم خود می فهمد و رتبه ای به شما نمی دهد.
بنابراین پرسش پاسخ های کوتاه (FAQ) در صفحات روی رتبه گیری تاثیر مثبتی دارد.
2- محتواهای سبز تولید کنید:
محتوای سبز در واقع محتوایی می باشد که در طی زمان ارزش خود را از دست نمی دهد و همیشه مفید می باشد! برای مثال فرض کنید شما مقاله ای راجع به “یک عینک خوب چه ویژگی هایی دارد؟” در سایت خود منتشر کردید، این مقاله در طی زمان همیشه دارای ارزش هست چون ویژگی های یک عینک خوب هیچ وقت شامل تغییر نمی شود و همیشه یک ورودی خوب بدون نیاز به تبلیغات را برای سایت شما فراهم می کند.
انتشار مقالات سبز و بروزرسانی آن جایگاه ثابت شما را در گوگل تضمین می کند پس فراموش نکنید محتوای سبز یکی از کلید های موفقیت در گوگل می باشد.
3- کپی شده یا توسط هوش مصنوعی تولید نشده باشد:
یکی از بدترین کارهایی که می توانید در انتشار مقالات یا قرار دادن محتوا در صفحات خود استفاده کنید این است که متن را از سایت دیگر کپی کنید یا توسط هوش مصنوعی بنویسید!
گوگل متن ها را در دیتابیس خود ذخیره می کند و به خوبی یک متن کپی شده را تشخیص می دهد و شما سقوط آزاد را در رتبه گیری تجربه می کنید!
همانطور که هوش مصنوعی به سادگی می تواند متن مورد نیاز شما را تولید کند، گوگل ساده تر از آن با الگوریتم های خود این را تشخیص می دهد و طبیعتا اعتباری هم نمی دهد!
پس اگر از محتوای تکراری یا تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده کرده اید سریعا اصلاح کنید تا بیش از این دچار مشکل نشوید.
4- همراه با مثال، تصاویر، آمار یا ویدیو باشد:
یک محتوای خوب باید برای خواننده جذابیت داشته باشد تا به ادامه مطلب ترغیب شود! این جذابیت را می توان با قرار دادن تصاویر یا ویدیو در متن ایجاد کرد. دقت کنید این تصاویر یا ویدیو باید کاملا مرتبط با موضوع یا محتوا باشد و فراموش نکنید هدف اصلی همانطور که گفته شد پاسخ به نیاز و نگه داشتن مدت زمان بیشتر کاربر داخل سایت می باشد.
5- انتشار منظم و هفتگی مقاله:
اگر سایت شما به صورت منظم آپدیت می شود گوگل به مرور با دقت بیشتری خزش یا Crawl را انجام می دهد. برای خود یک تقویم هفتگی داشته باشید که در چه روز هایی باید سایت از نظر مقاله یا محتوا آپدیت شود و سعی کنید حتی ساعت انتشار مقاله شما ثابت باشد. این مورد برای گوگل به شدت جذاب می باشد و اهمیت خاصی به سایت شما خواهد داد.
6- ساختار اصولی نوشتن محتوا را رعایت کنید:
برای نوشتن یک متن خوب شما باید محتوا را به شکل استاندارد و اصولی بنویسید و از تگ های h1،h2،h3 و … در استفاده کنید. از تگ h1 بجز در عنوان استفاده نکنید.
در مقدمه متن توضیح دهید که این محتوا برای چیست؟ چه کمکی می کند و چرا باید خوانده شود؟
پاراگراف ها خیلی طولانی نباشد کلمات مهم را بولد کند که راحت تر دیده شود.
لینکدهی های داخلی و خارجی را در متن استفاده کنید.
نتیجه گیری در انتهای محتوا و مقالات چالشی بسیار مهم هست و سعی کنید انتهای مقاله دعوت به اشتراک گذاری را فراموش نکنید.
7- بروزرسانی محتوای قدیمی و لینک سازی جدید:
اگر شما در خصوص یک صفحه مهم در سایت خود مقاله دارید و به آن لینک می دهید شاید هر بار نتوان یک مقاله جدید ساخت و این لینکدهی را انجام داد! بهترین راهکار در این زمان این است که شما همان مقاله قبلی را هر بار بروزرسانی کنید و نکات و موارد مهم دیگر را به آن اضافه کنید.
بروزرسانی مقالات و محتواهای قدیمی به شدت برای گوگل جذاب می باشد و اعتبار صفحه را بهبود می دهد با این کار نیاز نیست هر بار یک مقاله با اندکی تغییر دوباره در سایت بارگذاری شود که حتی در ایندکس هم دچار مشکل می شود.
پس مقالات قدیمی را با لینک سازی های داخلی جدید ویرایش کنید و تاثیر مثبت آن را مشاهده کنید.
با رعایت اصول حرفه ای تولید محتوا گام دیگری برای بهبود در گوگل برخواهید داشت و رتبه سایت را بهبود خواهید داد.
قدم پنجم: گوگل سرچ کنسول را فعال کنید.
بسیار بعید هست که مدیران وب سایت ها نامی از Google Search Console نشنیده باشند! این ابزار به شدت کاربردی و مفید باعث می شود که شما اطلاعات بسیار خوبی از سایت خود به دست بیاورید و ذهنیت خیلی خوبی در رابطه با عملکرد سایت و صفحات مختلف برای شما ایجاد می کند.
GSM چه کاربردی دارد؟
1- تعداد نمایش لینک های خود را در گوگل مشاهده می کنید.
2- چه تعداد کلیک بر روی لینک های شما انجام شده است. (CTR)
3- صفحات سایت در چه موقعیتی در گوگل قرار دارند.
4- خطاهای 404 را نمایش و مشکلات ایندکس نشدن را اطلاع می دهد.
5- شما را از جریمه های احتمالی گوگل آگاه می کند.
6- به راحتی می توانید sitemap.xml را به کنسول گوگل اضافه کنید.
7- امکان ایندکس دستی و فوری برای صفحات و درخواست مجدد Crawl را هم فراهم می کند.
8- اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص کلمات کلیدی و کارایی سایت شما در موبایل را نشان می دهد.
این ها بخشی از مواردی هست که گوگل سرچ کنسول در اختیار شما قرار می دهد و اگر به درستی مورد بررسی و آنالیز قرار دهید و مشکلات احتمالی را برطرف کنید یک قدم دیگر به رتبه های بالای گوگل نزدیک می شوید.
۲. سرعت سایت را بالا ببرید.
شاید هیچکدام از موارد گفته شده به اندازه سرعت سایت باعث رتبه گیری شما در گوگل نشود! این مسئله به تنهایی نقش بسیار پررنگی در جایگاه شما در گوگل خواهد داشت.
طبق آمار ها اگر سایت شما بیش از 4 ثانیه برای بارگذاری زمان نیاز داشته باشد %53 از کاربران خود را از دست می دهید! این آمار بسیار عجیب می باشد.
اگر قرار است کاربران بدون مشاهده سایت از آن خارج شوند و به سایت های دیگر وارد شوند چطور قرار است گوگل به سایت شما رتبه دهد؟
بیایید با هم چند عامل حیاتی در افزایش سرعت سایت را بررسی کنیم.
عوامل موثر بر افزایش سرعت سایت وردپرسی؟
1- استفاده از کش ردیس:
بله درست شنیدید کش ردیس!!! شاید شنیدن نام ردیس برای سایت های وردپرسی کمی عجیب باشد چون در ایران شرکتی در حوزه میزبانی وب این کش را به مشتریان خود ارائه نکرده است البته بجز پارس وب سرور!
در پارس وب سرور شما در تمام هاست ها از جمله هاست وردپرس و هاست ووکامرس به فعالسازی این کش دسترسی دارید.
ردیس یک سیستم ذخیره سازی داده در RAM می باشد که برای کش کردن درخواست های سایت به سمت دیتابیس در سرور به کار می رود و چون روی رم ذخیره می شود نسبت به کش های دیگر که روی دیسک ذخیره می شود کارایی بالاتری دارد. و حدود ده برابر سریعتر از کش های معمولی نسبت به پاسخگویی درخواست ها اقدام می کند.
با فعالسازی کش سرعت پاسخگویی دیتابیس به شدت بهبود پیدا می کند و برای سایت های فروشگاهی یا سایت هایی که ورودی بالا دارند بسیار مفید هست.
شما می تواند کش ردیس را در کنار کش لایت اسپید به آموزش های موجود در پارس وب سرور به راحتی چند کلیک برای خود فعال و کانفیگ کنید.
2- فعالسازی GZIP Compression:
Gzip یک الگوریتم فشرده سازی هست که فایل های html، js و css را قبل از ارسال به مرورگر کاربر فشرده می کند. یعنی در واقع این قابلیت ابتدا این فاکتور ها را در سرور به صورت فشرده نگه می دارد و با درخواست کاربر برای دیدن سایت شما تحویل مرورگر می دهد و نمایش پیدا می کند. طبیعتا فشرده سازی و کاهش حجم این مقادیر در افزایش سرعت سایت شما تاثیر مثبتی دارد.
Gzip به صورت پیش فرض در تمام سرور های پارس وب سرور فعال می باشد.
3- بهینه سازی تصاویر:
حجم صفحات سایت شما باید به اندازه ای باشد که کاربر با هر سرعت اینترنتی بتواند خیلی سریع به آن دسترسی پیدا کند! فرض کنید حجم صفحه اصلی سایت شما 10 مگابایت هست این یعنی هر کاربر بعد از ورود به سایت شما باید 10 مگابایت را در مرورگر خود دانلود کند! و تا زمانی که این دانلود کامل نشود مرورگر از چرخش باز نمی ایستد! پس حجم کم برای یک سایت یکی از ضروریاتی هست که باید رعایت شود.
یکی از فاکتور هایی که در کاهش حجم باید رعایت شود بهینه سازی تصاویر هست شما می توانید از فرمت WebP برای بارگذاری تصاویر خود استفاده کنید که در سئو هم تاثیر مثبتی دارد و سرعت را هم افزایش می دهد.
استفاده از افزونه هایی نظیر Smush به شما در بهینه سازی تصاویر کمک می کنند.
4- افزونه کمتر ، سرعت بیشتر:
در وردپرس برای هر تغییری می توان یک افزونه پیدا کرد و نصب کرد!
این کار در عمل بسیار ساده هست و با چند کلیک انجام می شود اما واقعا نصب تعداد بالای افزونه برای یک سایت وردپرسی مناسب هست؟ جواب روشن هست خیر!
وقتی تعداد زیادی از افزونه ها در سایت های وردپرسی نصب می شوند و هر کدام هم قرار است اسکریپت ها و استایل های خود را لود کنند مشخص هست شما را از هدف اصلی خود که افزایش سرعت سایت هست دور می کند.
بنابراین تا جایی که می توان تغییرات خود را در قالب به صورت کدنویسی انجام دهید و از نصب افزونه های کم استفاده یا بی استفاده دوری کنید.
تا احتمال بروز مشکل یا تداخل افزونه ها با یکدیگر را کاهش دهید.
5- قالب های سبک و بهینه:
قالب هایی که به صورت ضعیف کدنویسی شده اند تعداد درخواست های بالایی به سمت سرور و دیتابیس ارسال می کنند.
برای مثال فرض کنید اگر در هر بار لود شدن سایت فقط 2 ریکوئست بیشتر به سمت سرور و دیتابیس شما ارسال شود و شما حدود 50 ورودی همزمان دارید که هر کدام می توانند در لحظه روی سایت کلیک داشته باشند که این درخواست های اضافه به صورت تصاعدی بالا می رود و روند پاسخگویی سرور و دیتابیس را به شدت کند می کنند!
پس بسیار مهم هست قالبی که برای سایت خود استفاده می کنید نهایت بهینه سازی انجام شده باشد و تعداد درخواست ها تا حد امکان کم باشد تا سرعت سایت بالاتر برود.
6- بالا بردن نسخه php و بروز کردن افزونه ها:
بروز نگه داشتن افزونه ها و بالا بردن نسخه php سایت البته به گونه ای که با تمام افزونه ها و قالب شما سازگار باشد یکی دیگر از مواردی هست که به افزایش سرعت سایت شما کمک می کند.
افزونه های قدیمی می تواند باعث کندی سایت شوند و در بروزرسانی هایی که دریافت می کنند ممکن است این کندی ها را برطرف می کنند. فقط نکته ای که باید در نظر داشته باشید بک آپ گیری قبل از بروزرسانی را فراموش نکنید که اگر بعد بروزرسانی مشکل در سایت رخ داد امکان بازگردانی به نزدیکترین زمان وجود داشته باشد.
7- هاست و سرور پرسرعت و قدرتمند:
اگر شما تمام موارد بالا را به بهترین شکل ممکن انجام دهید ولی هاست یا سرور که از آن استفاده می کنید ضعیف، کند و آپتایم پایین داشته باشد تمام تلاش های شما بیهوده می شود!
فرض کنید شما در حال دریافت ورودی های بسیار خوبی از گوگل هستید یا تبلیغات فعال دارید وقتی کاربران با ورود به سایت شما کندی شدید داشته باشند یا سایت لود نشود ورودی خود را از دست می دهید و بدتر از این موارد این است که ربات های گوگل اگر سایت را مشاهده نکنند یا کندی را حس کنند شما یک سقوط آزاد را تجربه خواهید کرد.
پس فراموش نکنید هاست و سرور خود را از شرکتی تهیه کنید که نهایت کیفیت و امکانات را در اختیار شما قرار می دهد ما در پارس وب سرور به شما در این انتخاب کمک می کنیم.
می توانید در چت آنلاین سایت، تیکت و تماس تلفنی از مشاوره های قبل از خرید استفاده کنید.
ما در پارس وب سرور سایت های کند را مورد آنالیز قرار می دهیم و مشکلات و ضعف های احتمالی را به کاربر اطلاع می دهیم.
نتیجه گیری:
فراموش نکنید رتبه گیری در گوگل و نتیجه گیری در SEO یک پروسه زمان بر و طولانی هست که نیازمند یک پشتکار مداوم می باشد. اگر تغییراتی که می دهد حس می کنید تاثیر خیلی مثبتی در گوگل نداشته است ناامید نشوید و مطمئن باشید گوگل از تلاش ها و تغییراتی که اعمال می کنید آگاه هست و به مرور جایگاه شما را بهبود می بخشد.
سئو یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود و اگر شما بتوانید ورودی های خوبی را به صورت منظم از گوگل دریافت کنید کسب و کار شما پیشرفت خیلی خوبی خواهد داشت.
دقت داشته باشید کاری که گوگل برای شما انجام می دهد رایگان هست! شما باید با روش های گفته شده این امتیاز رایگان را به دست بیاورید.