انتخاب بهترین قالب برای سایت وردپرسی و آموزش نصب آن

قالب وردپرس

امروزه بسیاری از کسب وکارها برای فعالیت در فضای مجازی به دنبال طراحی سایت برای خود هستند و با توجه به مزایای فراوان طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس از جمله هزینه کمتر طراحی سایت به این روش ترجیح میدهند از این ابزار برای ایجاد سایت خود استفاده کنند. یکی از ویژگی های جذاب این ابزارتم یا قالب است که ما در این محتوا در ادامه محتواهای آموزش وردپرس به معرفی آن میپردازیم.

ما در این محتوا در مورد هر یک از سرفصلهای زیر به صورت جداگانه صحبت خواهیم کرد:

  • قالب یا تم وردپرس چیست
  • ویژگی های یک قالب خوب چیست؟
  • روشهای نصب قالب

یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت شکل ظاهری آن است و اگر ظاهر سایت برای کاربر جذاب نباشد حتی اگر از نظر محتوای و سایر جنبه های عملکردی مناسب باشند احتمالا موفقیت چندانی در جذب مخاطب نخواهد داشت. در سایتهای وردپرسی ، قالب یا تم همان ظاهر سایت است و یکی از مزایای وردپرس هم همین وجود قالبهای متنوع برای انواع مختلف سایتهای فروشگاهی ، شرکتی یا هر نوع سایت دیگری است.

ویژگی های یک قالب خوب چیست؟

شاید سوالی که برای بسیاری از کاربران پیش آمده باشد این است که یک قالب مناسب چه ویژگی ها و خصوصیتهایی باید داشته باشد که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت. به طور کلی یک قالب مناسب باید دارای ویژگی های زیر باشد:

واکنشگرا و ریسپانسیو بودن قالب

امروزه با توجه به افزایش استفاده مردم از گوشی های هوشمند و تبلت بسیاری از کاربران از این نوع ابزارهای برای ورود به سایتها استفاده میکنند و منظور از ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایتها هم این است که محتوای سایت به شکل مناسبی در دستگاههای مختلف مثل گوشی موبایل ، تبلت و یا لبتاب نمایش داده شود.

گوگل هم با توجه به همین موضوع اهمیت ویژه ای به ریسپانسیو بودن سایتها قائل است و یکی از معیارهای این موتور جستجو برای رتبه دادن به سایتها همین ویژگی ریسپانسیو بودن آنهاست. بنابراین یکی از اصلی ترین معیارهایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار گیرد همین ویژگی است.

سبک و کم حجم بودن قالب

یکی از ویژگی هایی که باید در هنگام خرید در نظر داشت سبک و کم حجم بودن قالب است زیرا اگر قالب سنگین باشد سرعت بارگذاری سایت به شدت کاهش مییابد و این موضوع تاثیر منفی روی تجربه کاربری و سئو سایت خواهد داشت.

به علاوه نصب قالب سنگین نیاز به هاست با حجم بالاتری دارد و احتمالا در هنگام نصب آن قالب ، کاربر با مشکلات و خطاهای بیشتری مواجه میشود.

راست­چین بودن قالب

یکی از ویژگی های که باید برای سایتهای فارسی وجود داشته باشد راست­­چین بودن قالب است زیرا بسیاری از قالبها انگلیسی و چپ­­چین هستند که استفاده از این قالبها برای سایتهای فارسی باعث نمایش نامناسب محتوا به کاربران میشود.

سازگاری قالب با سایر افزونه های وردپرس

در هنگام راه اندازی یک سایت با وردپرس کاربر باید برای افزودن ویژگی های موردنظر خود از افزونه ها یا پلاگینهایی مثل یوست سئو ، فرم تماس 7 استفاده کند به عنوان مثال اگر شخصی قصد راه اندازی سایت فروشگاهی را داشته باشد باید از افزونه ووکامرس استفاده کند.

پس یکی دیگر از معیارهایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرد سازگاری قالب انتخابی با پلاگینهای مورد نیاز آن سایت است به عنوان مثال اگر میخواهید یک سایت فروشگاهی با پلاگین ووکامرس ایجاد کنید میتوانید از قالب فلت­سام یا قالب انفولد که سازگار با این افزونه هستند استفاده کنید.

قابلیت شخصی سازی مناسب 

یکی از ویژگی هایی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرد قابلیت کاستومایز کردن و شخصی سازی قالب است تا کاربر بتواند با توجه به حوزه فعالیت کسب وکارش ، مخاطبین و سلیقه شخصی خودش ظاهر سایت را تغییر دهد.

جذاب و کاربرپسند بودن 

یکی از ویژگی های دیگری که در هنگام خرید باید در نظر داشت جذاب بودن آن برای مخاطبین هدف سایت است. اگر قالب سایت ظاهر چندان مناسبی نداشته باشد قطعا بسیاری از کاربران در همان ابتدای ورود به سایت ، با دیدن ظاهر آن خیلی سریع سایت را ترک میکنند و این موضوع باعث افزایش نرخ پرش یا Bounce Rate خواهد شد که همین امر تاثیر منفی بر سئو سایت دارد.

امنیت مناسب 

با توجه به روند روبه رشد هک اطلاعات و انواع مختلف جرایم اینترنتی یکی از ویژگیهایی که در هنگام خرید قالب باید مورد توجه باشد امنیت مناسب آن قالب است.

به عنوان مثال اگر قالب سایت امنیت مناسبی نداشته باشد ممکن است یک کسب­وکار برای موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ مدت زیادی روی سایت خود هزینه کند و بعد از اینکه سایت به بازدهی مناسب رسید گروهی از هکرها آن را از دسترس خارج کنند.

پشتیبانی مناسب از قالب

کاربران و طراحانی که با استفاده از قالبهای آماده اقدام به طراحی سایت با وردپرس میکنند احتمالا توانایی زیادی برای رفع باگهای موجود یا هر مشکل دیگری در قالب آن ندارند بنابراین یکی از مسائلی که باید در هنگام خرید قالب به آن توجه کرد پشتیبانی مناسب تیم طراحی و یا سایت فروش آن قالب است تا در صورت بروز هرگونه مشکلی بتوان از آنها کمک گرفت.

 

شما می‌توانید بهترین قالب های وردپرسی را برای طراحی فروشگاه اینترنتی یا سایت شرکت خود، از طریق لینک “قالب وردپرس” دریافت کنید

 

روش های نصب قالب

برای نصب قالب روشهای متفاوتی وجود دارد که ما در این محتوا به معرفی سه مورد از این روشها خواهیم پرداخت.

نصب قالب از طریق مخزن وردپرس

برای نصب قالب از طریق مخزن وردپرس کافی است مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.

گام اول :  ورود به پنل مدیریت

وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید.

گام دوم : رفتن به بخش قالبها

مطابق شکل زیر از بخش Appearance یا نمایش در نسخه فارسی وردپرس به زیر منوی Themes یا پوسته های در نسخه فارسی وردپرس بروید.

رفتن به بخش قالبها

گام سوم : افزودن قالب

مطابق شکل زیر در بخش پوسته ها روی دکمه “افزودن جدید” یا “Add New” کلیک کنید.

رفتن به بخش آپلود فایل

گام چهارم : انتخاب قالب

در این بخش میتوانید یک قالب را از بین قالبهای موجود در مخزن وردپرس برای سایت خودتان انتخاب کنید.

 برای پیدا کردن قالب مورد نظرتان میتوانید از بخش جستجو ، بین قالبها جستجو کنید یا از بخش صافی خصوصیت یا همان feature filter ، ویژگیهای قالب مورد نظر خودتان را تعیین کنید تا قالبهایی با آن خصوصیتها برای شما نمایش داده شوند. مثلا میتوانید براساس موضوع سایت قالبها را فیلتر کنید و به عنوان مثال فقط قالبهای فروشگاهی یا آموزشی را انتخاب کنید یا حتی بر اساس طرح بندی قالبهای دوستونی یا هر نوع قالب دیگری را انتخاب کنید.

  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که قالبهایی که در مخزن وردپرس وجود دارند اغلب انگلیسی و به صورت چپ چین هستند که این موضوع با سایتهای فارسی که راست چین هستند سازگاری ندارد.

انتخاب قالب

گام پنجم : نصب قالب 

در این مرحله باید تم وردپرس که انتخاب کرده اید را نصب کنید برای این منظور کافی است در مخزن وردپرس در بخش مربوط به قالب مورد نظر روی دکمه نصب یا install کلیک کنید تا قالب انتخابی شروع به نصب روی کند.

نصب قالب

گام ششم : فعالسازی قالب

بعد از اتمام مراحل نصب قالب نوبت به فعالسازی آن میرسد برای این منظور کافی است روی دکمه فعالسازی یا activate کلیک کنید تا قالب مورد نظر روی وردپرس فعال شود.

فعالسازی قالب

نصب قالب با استفاده از آپلود فایل

روش دیگر نصب قالب ، آپلود فایل زیپ قالب روس داشبورد آن است برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید.

گام اول : دانلود یا خرید قالب

در اولین گام باید قالب مورد نظر را دانلود کنید برای این منظور میتوانید از قالبها رایگان یا پولی استفاده کنید ولی توصیه ما به شما این است که سعی کنید از قالبهای رایگان استفاده نکنید زیرا این قالبها دارای پشتیبانی نیستند و معمولا باگهای زیادی دارند.

برای خرید قالب سایتهای ایرانی و خارجی زیادی وجود دارند که از جمله آنها میتوان به سایت ژاکت که ایرانی هست و سایت خارجی themeforest اشاره کرد.

سایت همیار هم دارای قالبهای متنوع و جذاب فراوانی است که به شما توصیه میکنیم حتما به بخش قالبهای وردپرسی سایت ما مراجعه کنید.

گام دوم : رفتن به بخش قالبها

در این مرحله باید وارد بخش قالبهای وردپرس شوید برای این منظور باید در از بخش نمایش یا Appearance روی زیرمنوی پوسته ها یا Themes کلیک کنید.

رفتن به بخش قالبها

گام سوم : رفتن به بخش آپلود فایل

در این مرحله در بخش قالبها مطابق شکل زیر روی دکمه افزودن یا Add New کلیک کنید تا به بخش آپلود قالب منتقل شوید.

رفتن به بخش آپلود فایل

گام چهارم : آپلود قالب

در این مرحله نوبت به آپلود تم وردپرس میشود برای این منظور کافی است مطابق شکل زیر روی دکمه “آپلود پوسته” یا “upload theme” کلیک کنید.

آپلود قالب

گام پنجم : آپلود و نصب قالب

با اجرای گام به گام مراحلی که تا کنون گفته شده است به صفحه ای مطابق شکل زیر میرسید که در این مرحله باید با کلیک روی دکمه choose file ، فایل زیپ قالب مورد نظرتان را آپلود کنید و سپس با کلیک روی دکمه Install Now آن را نصب کنید.

آپلود و نصب قالب

گام ششم : فعالسازی قالب

بعد از آپلود و نصب قالب ، نوبت به فعالسازی آن میرسد در این مرحله باید مطابق شکل زیر بعد از نصب قالب روی دکمه Activate کلیک کنید تا قالب فعال شود و یا به بخش قالبهای وردپرس در پنل مدیریت وردپرس بروید و از این بخش قالب مورد نظر خود را انتخاب و فعالسازی کنید.

 نصب قالب با استفاده از پروتکل ftp روی هاست

برای نصب قالب روی هاست با توجه به اینکه حجم فایل قالب ممکن است زیاد باشد  آپلود دستی فایلها فرآیندی مشکل و زمانبر خواهد بود که در این حالت استفاده از پروتکل ftp برای انتقال فایلها میتواند بسیار مفید باشد برای این منظور باید مراحل زیر را گام به کام دنبال کنید.

گام اول : دانلود برنامه برای استفاده از ftp

برای استفاده از پروتکل ftp باید یک برنامه روی سیستم خود نصب کنید برای این منظور میتوانید از برنامه هایی مثل filezila ، freeftp ، fireftp و یا cyberduck استفاده کنید که ما توصیه میکنیم برنامه filezila  را انتخاب کنید.

گام دوم : ایجاد حساب ftp روی هاست و اتصال آن به برنامه

در گام بعدی باید یک حساب کاربری ftp روی هاست خود ایجاد کنید معمولا شرکتهای میزبانی و هاستینگ با توجه به هاست سایت ، خدمات متفاوتی برای ایجاد اکانت ftp ارائه میدهند.

بعد از ایجاد حساب ftp برای هاست باید اطلاعات آن را در داخل برنامه ای که در مرحله قبل نصب کرده اید وارد کنید تا آن نرم افزار بتواند از طریق نام کاربری و رمز عبور وارد هاست سایت مورد نظر شود.

گام سوم : دانلود فایل قالب

در این مرحله باید فایل زیپ قالب مورد نظرتان را دانلود کنید برای این منظور میتوانید قالبهای رایگان یا پولی را دانلود کنید که با توجه به وجود خدمات پشتیبانی و احتمال وجود باگ کمتر ، توصیه میکنیم که از قالبهای غیررایگان استفاده کنید.

گام چهارم : انتقال فایل قالب به هاست

در این مرحله باید فایلهای قالب را در داخل پوشه قالبها در هاست سایت خود بارگذاری کنید اگر پنل مدیریت هاست سایت شما cpanel است باید بعد از ورود به پنل مدیریت هاست روی بخش file manager کلیک کنید و سپس قالب را در مسیر زیر با استفاد از ویژگی drag & drop آپلود کنید.

Public_html -> wp-content -> themes

انتقال فایل قالب به هاست

 گام پنجم : فعالسازی قالب

در این مرحله بعد از آپلود فایلهای قالب باید قالب خود را فعالسازی کنید برای این منظور در پنل مدیریت وردپرس سایت خود از بخش نمایش یا Appreance روی گزینه پوسته ها و یا themes کلیک کنید تا قالبهای نصب شده روی هاست وردپرس را مشاهده کنید. از بین قالبهای نصب شده ، قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید و با کلیک روی دکمه Activate مطابق شکل زیر آن را فعالسازی کنید.

فعالسازی قالب

پس از نصب قالب روی لوکال یا هاست سایت میتوانید برای افزایش کارآیی سایت خود پلاگینهای مورد نیاز را نصب کنید به عنوان مثال اگر به دنبال ایجاد یک سایت فروشگاهی هستید میتوانید بعد از نصب قالبهای فروشگاهی مثل فلت­سام و انفولد ، پلاگین فروشگاهی ووکامرس را که بسیار کاربردی است را نصب کنید.

نتیجه گیری

در این بخش در ادامه مجموعه محتواهای آموزش وردپرس ، به موضوع کاربردی قالب پرداختیم و ضمن معرفی ویژگی های یک قالب مناسب ، سه روش مختلف برای نصب قالب را به شما آموزش دادیم.

منبع : هاب اسپات

سوالات متداول

یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت شکل ظاهری آن است و اگر ظاهر سایت برای کاربر جذاب نباشد حتی اگر از نظر محتوای و سایر جنبه های عملکردی مناسب باشند احتمالا موفقیت چندانی در جذب مخاطب نخواهد داشت. در سایتهای وردپرسی ، قالب یا تم همان ظاهر سایت است و یکی از مزایای وردپرس هم همین وجود قالبهای متنوع برای انواع مختلف سایتهای فروشگاهی ، شرکتی یا هر نوع سایت دیگری است.
واکنشگرا و ریسپانسیو بودن قالب وردپرس سبک و کم حجم بودن قالب راست­چین بودن قالب سازگاری قالب با سایر افزونه های وردپرس قابلیت شخصی سازی مناسب قالب وردپرس جذاب و کاربرپسند بودن قالب وردپرس امنیت مناسب قالب وردپرس پشتیبانی مناسب از قالب وردپرس
برای این منظور به پیشخوان وردپرس رفته و سپس به بخش پوسته‌ها بروید. سپس افزودن پوسته را بزنید و قالب موردنظر را نصب و فعال کنید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام
    بابت سایت خوبتون بی نهایت سپاسگزارم.من یه قالب با html , css طراحی کردم.الآن آپلود شده و قابل دسترسی هم هست ولی نمی دانم که چطور باید بخش دیدگاه ها و …. رو به اون اضافه کنم.
    لطفا راهنمایی ام کنید.

  2. سلام من قالب رو نصب و فعال کردم اما نمیاره یعنی وقتی دامنه رو سرچ میکنی قالب رو نمیاره.باید افزونه ای چیزی نصب کنم یا تنظیماتی باز داره؟؟

    • 9 سال عضو همیار وردپرس

      با سلام
      به جای قالب چه چیزی براتون میاره؟ یه صفحه سفید یا…؟؟

  3. باسلام من مبتدی هستم وقتی یه پوسته ی رو دانلوئ میکنم 3 تا لینک هست
    محتوا
    درون ریزی
    و فونت یکان
    اول قالب رو نصب میکنم
    ولی وقتی درون ریزی (xml) رو درون ریزی میکنم اصلا سایتم مثل اون قالب نمیشه و هیچ عکس یا مطلبی رو سایتم لود نمیشه
    آموزش ها رو هم خوندم و لی در این خصوص چیزی گفته نشده بود

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      هر قالب تنظمیاتی هم داره پیشنهاد می‌کنم اول قالب‌هایی رو که اموزش ویدئویی دارند تست کنید
      در مورد عکس‌ها این اتفاق خیلی پیش میاد. چون انتقال از یک هاست به هاست دیگر است و ممکن است این موارد پیش‌بیاید.

  4. سلام درون ریزی ها رو رو لوکال هاست نمیتونم انجام بدم

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      دورن‌ریزی نیاز به ارتباط نت خوب دارد چون باید فایل‌ها و عکس‌ها منتقل شوند مخصوصا روی لوکال هاست این مشکل خیلی پیش‌میاد.

  5. سلام
    این افزونه حتما بخوانید که توی متن استفاده می شه رو از کجا می تونم بگیرم
    اگر هم نسخه پولی هم هست مشکلی نداره لطفا معرفی کنید
    سپاس

  6. 9 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام و ممنون از سایت خوبتون
    بنده در درختی یا آبشاری کردن دسته بندی های سایت خودم مشکل دارم
    خیلی جاها و خیلی سایتارو گشتم ولی چیزی پیدا نکردم که دسته بندی هام درست بشه
    بنده میخوام دسته بندی های قالبم درست شه
    ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن و بگن که بنده کدوم قسمت قالب رو باید ویرایش کنم و چه کدایی رو باید حذف یا اضافه کنم؟؟؟
    اینم آدرس سایتم میتونید دسته بندی هارو ببینید که چقدر نامنظم ان و همشون بازن.بنده میخوام دسته بندی های اصلی باشه و با رفتن موس روی اونها زیر دسته هاش باز بشه
    امیدوارم در جای مناسبی سوالمو مطرح کرده باشم
    ممنون
    http://www.parsianpatogh.ir

  7. بله هرقالبی روکه میزنم البته من قبلا لندینگ پیجی طراحی وروی هاست قراردام که باواردکردن آدرس (jazabtar.com )به اون صفحه لندینگ پیج واردمیشوم حالاکه وردپرس رونصب کردم وقتی درپیشخوان وردپرس نمایش سایت رومیزنم همون صفحه لندینگ پیج نمایش داده میشه لذا میخواستم بدونم اولا مشکل نصب نشدن قالب به این موضوع مربوطه یاخیر وثانیاٌبرای واردشدن به صفحه ای که باوردپرس ساختم چه کار بایدبکنم یاافرادی که میخوان ازسایتم بازدیدکنندچه آدرسی روبایدواردکنند

  8. 9 سال عضو همیار وردپرس

    سلام
    ببخشید من آموزش آنلاین وردپرس رو خریداری کردم الان باید منتظر باشم؟یا لینک دانلود فیلم های آموزشی رو به ایمیلم ارسال میکنید؟
    ممنون میشم جواب بدید

  9. سلام وقتی درقسمت پوسته هاقالبی روانتخاب میگنم وروی سفارش سازی کلیک می کنم پیغام شمادرحال سفارش سازی هستیدظاهرمیشودولی هیچ اتفاقی نمی افته لطفا راهنمائی کنیدچککاربایدبکنم.باتشکر

  10. من وقتی می خوام پوسته رو نصب کنم ، این پیامو میده:
    امکان ایجاد شاخه wp-content/uploads/2016/01 نیست. آیا شاخه مادر آن با سرور قابل نوشتن است؟

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      شما نباید بنویسید. زمانی که وردپرس رو نصب می کنید ایجاد میشه.
      بررسی کنید و اگه برای بار اول وردپرس نصب کردید دوباره از هاست حذف کنید و نصب کنید.

    • ممنون،مشکل حل شد.توی مک این ارورا میداد،توی ویندوز نصب کردم حل شد