روند طراحی وبسایت نسبت به چندین سال قبل، بسیار سادهتر شده است. امروزه به کمک سیستمهای متنوع، از جمله سیستم مدیریت محتوای وردپرس، با حداقل دانش برنامهنویسی میتوان شروع به طراحی کرد. البته داشتن دانش کافی برای مدیریت قالب نیز حائز اهمیت است و منظور از طراحی این است که، هر شخصی میتواند برای کسب و کار خود وبسایت نسبتاً خوبی را طراحی کند. در تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی به یک قالب نیاز است و پس از اتمام طراحیها، شروع به ارسال محتوا کرده و مشتریان یا کاربران از این طریق شما را دنبال میکنند.
تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی
امروزه روند طراحی و تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی، بسیار تغییر کرده و توسعه دهندگان ترجیح میدهند که این روند را با سرعت بیشتری هدایت کنند… زیرا این تفاوتها باعث افزایش بازدید وبسایت خواهد شد.
بنابراین، اجازه دهید به برخی از موارد و تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی در سال جدید نگاهی بیندازیم.
- استفاده از صفحه سازها
- ویدیو هدر در قالبهای وردپرس
- اضافه کردن VR / AR به وردپرس
- تمرکز بیشتر روی طراحی مبتنی بر موبایل
- استفاده از انیمیشنها
- میکرو تعاملات (Micro-Interactions)
استفاده از صفحه سازها
قابلیت طراحی صفحههای دلخواه به کمک افزونهها، مدتها است که در بسیاری از قالبهای وردپرسی در دسترس است. به کمک صفحهسازها بدون داشتن دانش PHP، میتوان صفحات را با کشیدن عناصر و رها کردن روی صفحه طراحی کرد. افزونه Elementor یک گزینه مناسب است که برای این کار میتوانید از آن کمک بگیرید.
ویدیو هدر در قالبهای وردپرس
امروزه سرعت اینترنت به طرز چشمگیری افزایش یافته است و میتوان ویدیوهای موجود در وبسایت را از طریق موبایل یا دسکتاپ مشاهده کرد. به همین دلیل است که برخی از توسعهدهندگان وردپرس از این تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی، یا همان ویژگیهای ویدئو هدر در قالب، که بسیار محبوب است استفاده میکنند. فیلمها، وبسایتها را جذابتر میکنند… زیرا بر خلاف تصاویر، کاربران فقط با تماشای ویدیو به اطلاعات زیادی دست مییابند. صاحبان وبسایتها و یا کسب و کارهای آنلاین میتوانند نمایی از محصولات و خدمات خود را از طریق ویدیو به کاربران ارائه دهند. در سالهای اخیر، قالبها با هدرهای ویدئویی در مرکز توجه قرار دارند.
اضافه کردن VR / AR به وردپرس
با توجه به این که برنامههای واقعیت مجازی در دنیای دیجیتال جایگاه ویژهای دارند، توسعه دهندگان وردپرس سعی خواهند داشت که از تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی بیش از گذشته بهره جویند و افزونههایی مانند افزونه WP-VR-view طراحی کردهاند که میتوان محتوای VR / AR و یا تصاویر 360 درجه را در وبسایتهای وردپرسی تعبیه کرد.
این نکته قابل توجه است که تصاویر واقعیت مجازی برای وبسایتهای حاوی عکس و ویدیو به سازندگان کمک میکند، تا دید جامعتری را برای کاربران پوشش دهند.
تمرکز بیشتر روی طراحی مبتنی بر موبایل
دو تکنیک محبوب زیر که جزء جدیدترین تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی هستند، با طرحهای مبتنی بر موبایل همراه میشوند.
- صفحات سریع موبایل (AMP)
- برنامههای پیشرفته وب (PWAs)
در حال حاضر گوگل توجه ویژهای به صفحات AMP دارد و سرعت را به عنوان عامل رتبهبندی در نظر میگیرد. زیرا بخش عظیمی از ترافیک اینترنتی از تلفنهای همراه استفاده میکنند و دلیل جزئیتر اینکه، صفحات AMP سبکتر هستند و صفحات موبایل با سرعت بیشتری بارگذاری میشوند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس این قضیه را به کمک توسعهدهندگان خود، تسهیل کرده و قالبهای موبایل فرندلی نیز ارائه داده است. اما باز هم برای مدیریت بیشتر این موضوع روی ساخت افزونههای PWA کار میکنند.
استفاده از انیمیشنها
در گذشته انیمیشنهای مبتنی بر فلش که در macromedia ساخته شده بودند در بستر اینترنت محبوب بودند. اما با توجه به محدودیتهای آنها، این محبوبیت به سرعت از بین رفت. امروزه به لطف پیشترفتهای HTML5 و CSS3 انیمیشنها در برخی وبسایتها به چشم میخورند.
انیمیشنها نیز از محبوبها در تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی هستند!
برخی از وبسایتها به جای فیلمها و تصاویر، از انیمیشنهای سبک استفاده میکنند. این نوع فایلها سبک وزن هستند و میتوانند در پشت وبسایت اجرا شوند، بدون آنکه سرعت سایت را بکاهند. اما مانند همه موارد دیگر باید اصل تعادل را رعایت کرد و به صورت معقول از این نوع فایلها بهره گرفت.
میکرو تعاملات (Micro-Interactions) دوباره معروف خواهد شد
یکی دیگر از تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی Micro-Interactions یا انیمیشن و جلوههای بسیار کوچکی در وبسایت هستند، که اجرای آنها معمولاً کمتر از یک میکرو ثانیه طول میکشد. این تکنیک در شبکههای اجتماعی خیلی زیاد دیده میشود. اگر به گزینه likes در فیسبوک یا hearts در توییتر دقت کرده باشید، متوجه این مسئله خواهید شد.
برخی رسانههای خبری آنلاین، این دسته از تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی را رایج کردهاند… چون باعث میشوند کاربر در کمترین زمان ممکن با محتوای وبسایت ارتباط برقرار کند. مثال دیگری از این موضوع Buzzfeed است که کاربران میتوانند احساسات خود را با انیمیشنهای ریز بیان کنند و یا گزینههایی مانند لایک مطالب که نویسنده متوجه میشود چند نفر مطلب او را پسندیدهاند.
استفاده از این گونه تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی و تعاملات، با سرعت زیادی رو به رشد است و این روند افزایش خواهد یافت. پیش بینی میشود با توجه به این استقبال عظیم، افزونههای دیگری هم برای تعبیه این موارد در وبسایت ارائه شوند. سازندگان محتوا میتوانند از Micro-Interactions برای افزایش تعاملات استفاده کنند.
جمعبندی نهایی
سال جدید، مسیر هیجان انگیزی را برای جامعه وردپرس پیش رو دارد. زیرا وقتی این تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی را در مقیاس وسیع بررسی میکنیم، شاهد پیشرفت قابل توجه وردپرس در سال جدید هستیم و این پیشرفت را بیشتر برای افزونهها پیشبینی میکنیم. به عنوان یک طراح یا تولید کننده محتوای وردپرس، این تکنیکها بهترین گزینهها برای تدوین استراتژیهای وبسایت شما هستند.
بهنام زنده دل
متاسفانه عنوان محتوایی با تیتر آن “تکنیکهای طراحی وبسایت وردپرسی در سال ۱۳۹۷” همخوانی ندارد. بهتر است برای بالا رفتن بازدید مخاطب را فریب ندهیم. من انتظار داشتم تکنیک های طراحی را ببینم و یاد بگیرم. اما این محتوا فقط یک سری اخبار و اطلاع رسانی بود. لطفاً به این نکته دقت کنید.
بهنام زنده دل
محدثه اسماعیلی 8 سال عضو همیار وردپرس
سلام
این موارد تکنیک هایی هستند که بر اساس پیش بینی های انجام شده بیشترین رونق واستفاده را در سال جاری دارند.
بهنام زنده دل
بله متوجه شدم، این مقاله تنها جنبه ی خبری داشت و اطلاع رسانی …
اما عنوان به گونه ای نوشته شده بود که گویا حاوی تکنیک هایی برای یادگیری هم قرار است باشد. اصولاً واژه ی تکنیک زمانی استفاده می شود که فن یا شیوه ای در آن بیان یا از آن استفاده شده باشد.
“بهتر است عنوان محتوا با مفاهیم اصلی و استراکچر محتوا همخوانی داشته باشد.”
عنوان پیشنهادی،
“مهمترین تکنیک های احتمالی برای طراحی وبسایت وردپرسی در سال 97”
لطفاً کامنت را به دبیر تیم محتوایی ارجاع دهید.
متشکرم
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
کامنت شما رو خوندم. متشکرم از توجهتون به مطالب و ریزنگری که دارید.