با سلام خدمت دوستان عزیز وردپرسی!
یکی از موارد مهمی که برای سایتهای کاربر محور لازم است این است تا برای کاربران خود نقش کاربری را که انتخاب میکنند تا دسترسی لازم برای وی را فراهم کنند.اما در این بین برخی کاربران هستند که قصد دارید دسترسی به بخشهای مختلف سایت را به عهده آنها بگذارید.
در این صورت استفاده از نقش های کاربری در وردپرس معقولانه به نظر نمیرسد. چرا که با افزایش سطح دسترسی کاربر مربوطه میتواند به بخشهای دیگری
دسترسی داشته باشد.
در این مقاله قصد دارم تا به معرفی افزونهای بپردازم که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا نقشهای کاربری در وردپرس را مدیریت کرده و به کاربران
خاصی دسترسی بالاتری داده و یا حتی برخی دسترسیها را از وی سلب کنید.
مدیریت نقش های کاربری در وردپرس با WPFront User Role Editor
افزونهای که قصد معرفی آن را دارم با نام WPFront User Role Editor در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است و نقش های کاربری در وردپرس را مدیریت می کند.
تاکنون توانسته است تا بیش از 50.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.66 را ازآن خود نماید.
نصب و راه اندازی
پس از نصب و فعال سازی افزونه منویی در بخش پیشخوان سایت وردپرسی شما با نام Roles افزوده خواهد شد .
روی ان کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات و شخصی سازی نقش های کاربری در وردپرس هدایت شوید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، کلیه نقش های کاربری در وردپرس که با سایر افزونههایی همچون ووکامرس، EDD، افزونههای تیکیتینگ و.. که ساخته شدهاند نیز در این لیست قرار خواهند گرفت.
جدول نقش ها
همانطور که مشاهده میکنید در این جدول انواع نقش های کاربری در وردپرس به همراه اطلاعاتی همچون نام نقش کاربری، نوع نقش کاربری،
تعداد کاربران موجود و تعداد دسترسیهای لازم در پیشخوان وردپرس در آن قرار دارند.
حال اگر قصد ویرایش نقش کاربری خاصی را دارید بر روی گزینه Edit، برای حذف نقش کاربری بر روی Delete و برای انتخاب نقش کاربری موجود به نقش های کاربری در وردپرس بر روی Default که هر یک در زیر نام نقش کاربری قرار دارند کلیک کنید.
پس از اینکه نقش کاربری مورد نظر را برای ویرایش انتخاب کنید، میزان سطح دسترسی آن به انواع بخشهای پیشخوان به صورت دستهبندی شده قرار گرفته است، که میتوانید هر یک از آنها را از کاربران سلب کرده و یا اینکه دسترسی به بخشهای دیگر سایت را در اختیار آنها قرار دهید.
به عنوان نمونه اگر قصد دارید تا نقش کاربری ویرایشگر که با عنوان Editor در این افزونه درج شده است، امکان دسترسی به ویرایش مطالب دیگران نباشد کافی است تا تیک گزینه edit_others_posts را که در تصویر نیز مشخص شده است بردارید. برای سایر دسترسیها نیز به همین ترتیب عمل کنید.
افزودن نقش های کاربری در وردپرس
برای افزودن نقش کاربری خاص در وردپرس کافی است تا به زیر منوی Add New مراجعه کرده و مشابه تصویر در آن ابتدا نام، سپس یک نام لاتین برای نقش کاربری و در نهایت سطح دسترسیهای لازم در هر بخش را برای وی تعیین کنید و نقش های کاربری در وردپرس را ایجاد کنید.
همچنین اگر قصد دارید تا یک کپی از نقش کاربری خاصی را داشته باشید و سپس دسترسیهای لازم را در ان کم یا زیاد کنید، کافی است تا مشابه تصویر از بخش Capabilities نقش کاربری مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی Apply کلیک کنید تا نقش های کاربری در وردپرس جدید بر اساس آن ساخته شود.
ریدایرکت کاربر به صفحه خاص
اگر قصد دارید تا نقش های کاربری در وردپرس ساخته شده، به صورتی باشد که پس از وارد شدن به سایت به آدرس دلخواه ریدایرکت شوند به
منوی Login Redirect رفته و مشابه تصویر زیر اطلاعات فرم مورد نظر را تکمیل کنید.
مشابه تصویر ابتدا نقش کاربری مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس در بخش Priority اولویت ریدایرکت را تعیین کنید، به صورت پیشفرض این گزینه بر روی قرار دارد.سپس در بخش URL آدرسی که قصد دارید تا کاربر به آن هدایت شود را وارد کرده و برای اینکه بخواهید تا ریدایرکت کاربرانی که به عنوان مدیر کل هستند را سلب کنید تیک گزینه Deny wp-admin را فعال کنید.
با فعال کردن تیک گزینه Disable Toolbar نیز میتوانید مشاهده نوار مدیریتی پیشخوان که در بالای سایت قرار میگیرد را مخفی کنید.
شاد و سربلند باشید..
حیدری
سلام مگه اگه بخوام تعداد کاربران موجود در هر نقش رو برای کاربران نمایش بدم باید چیکار کنم ؟