سئو خارجی چیست ؟ + چک لیست کامل تکنیک ها

سئو خارجی چیست ؟ + چک لیست کامل تکنیک ها سئو خارجی چیست ؟ + چک لیست کامل تکنیک ها

سئو خارجی سایت اگر به اندازه سئو داخلی مهم نباشد، حداقل به همان اندازه اهمیت دارد. در گذشته حتی سئو خارجی می‌توانست از سئو داخلی تاثیر بیشتری بر رتبه سایت داشته‌باشد اما امروزه اوضاع کمی فرق کرده‌است. با این حال هنوز هم سئو offpage می‌تواند یک تنه بار سئو سایت را بر دوش بکشد و آن را به موفقیت برساند. اگر سئو داخلی به درون سایت تمرکز داشته و نیاز به مهارت‌های فنی و تولید محتوا دارد، سئو خارجی نیاز به برقراری ارتباط با دیگر سایت‌ها و گسترش برند در فضای اینترنت دارد. اگر سئو داخلی را زیربنای سئو بدانیم، سئو offpage جایی است که همه کارها به بار می‌نشیند و نتیجه کار به نمایش عمومی در می‌آید. در واقع این مرحله است که می‌تواند همه کارهای قبلی را تکمیل کند. در این مقاله از همیار وردپرس قصد داریم زیر و بم سئو خارجی سایت را بررسی کنیم. اگر شما هم می‌خواهید با اصول سئو خارجی آشنا شوید و چک لیستی از اقدامات لازم آن را داشته‌باشید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • سئو خارجی چیست؟
  • چک لیست سئو خارجی
  • جمع بندی

سئو خارجی چیست؟

اگر بخواهیم به زبان ساده سئو خارجی سایت را توصیف کنیم، در واقع کارهایی است که انجام می‌دهیم تا سایت‌مان در فضای وب مطرح شده و بیشتر شناخته‌شود. سئو offpage در واقع جایی است که فراتر از سایت خودمان عمل می‌کنیم و نگاه‌مان بیشتر به بیرون از سایت است. برخلاف آنچه در ظاهر به نظر می‌رسد، سئو خارجی سایت چیزی فراتر از به‌دست‌آوردن لینک برای صفحات سایت است. تکنیک‌های گسترده و متنوعی در سئو offpage وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید در رقابت سئو جایگاه خود را ارتقا دهید. کارهایی که در سئو خارجی سایت انجام می‌دهید ممکن است تا سال‌ها دوام داشته‌باشند و همواره رتبه شما را در گوگل و دیگر موتورهای جستجو بالا ببرند. برخی از متخصصین اعتقاد دارند سئو خارجی سایت حتی از سئو داخلی هم اهمیت بیشتری دارد، البته ما با این نظر چندان موافق نیستیم اما به هرحال از چنین اعتقادی می‌توانید به اهمیت سئو offpage پی ببرید. از نظر ما فعالیت‌های سئو خارجی و سئو داخلی سایت باید به صورت برابر و با یک استراتژی درست اجرا شوند تا در کنار یکدیگر جایگاه سایت را بالا ببرند.

چرا سئو خارجی اهمیت دارد؟

به طور کلی گوگل از چیزی حدود 200 فاکتور برای رتبه‌بندی سایت‌ها استفاده می‌کند. به‌همین دلیل نمی‌توان تنها با تولید محتوای باکیفیت به رتبه‌های بالای گوگل دست پیدا کرد. اینجا است که سئو خارجی سایت وارد می‌شود. وقتی گوگل بداند کاربران درباره محتوای سایت شما چگونه فکر می‌کنند و چه نظری دارند، بهتر می‌تواند میزان مرتبط‌بودن آن با موضوعات مختلف را تشخیص دهد. در نتیجه در جستجوها بیشتر به آن توجه می‌کند. به همین دلیل است که گرفتن لینک از سایت‌های معتبر و باکیفیت در سئو offpage اهمیت دارد.

اگر فاکتورهای رتبه‌بندی سایت را دسته‌بندی کنیم، این فاکتورها در سه دسته سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال قرار می‌گیرند.

برای درک تفاوت سئو offpage با انواع دیگر سئو بگذارید نگاهی گذرا به این سه نوع بیندازیم:

سئو داخلی: این بخش سئو کلیه فعالیت‌هایی است که به طور مستقیم روی سایت خودمان انجام می‌دهیم. تولید محتوای بهینه در کنار رعایت نکات فنی سایت باعث می‌شود ربات‌های گوگل به‌طور مرتب سایت شما را بررسی کرده و در مقایسه با سایت‌های دیگر به آن رتبه بالاتری بدهد. بدین‌ترتیب با رعایت اصول سئو داخلی می‌توانید امیدوار باشید به جایگاه خوبی در نتایج جستجو دست پیدا کنید. فعالیت‌هایی مثل بهینه‌سازی تصاویر، عنوان مطالب، لینک‌سازی داخلی و تولید محتوای بهینه در این بخش از سئو قرار می‌گیرند.

سئو خارجی: کلیه فعالیت‌های سئویی که در خارج از محدوده سایت خود انجام می‌دهید، جزو سئو خارجی سایت به حساب می‌آیند.اگر در سئو onpage محتوا پادشاه است، در سئو offpage ایجاد بک لینک، پادشاه به‌شمار می‌آید. ضمن اینکه کارهای زیاد دیگری هم برای بالابردن رتبه سایت می‌توانید انجام دهید. از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی گرفته تا فعالیت‌های بخش روابط عمومی از فعالیت‌هایی هستند که در سئو خارجی سایت می‌توانید روی آن‌ها حساب باز کنید.

سئو تکنیکال: این بخش سئو، فعالیت‌هایی است که برای بهبود خزش و ایندکس صفحات سایت توسط خزنده‌های گوگل انجام می‌شود. بالابردن سرعت بارگذاری سایت، اصلاح ساختار سایت و url ها از جمله فعالیت‌های سئو تکنیکال هستند.

انتخاب یکی از انواع سئو داخلی، سئو خارجی یا سئو تکنیکال برای اینکه آن را در اولویت بیشتری قرار دهیم، مثل این است که برای ساختن خانه بخواهیم بین ساختن پی ساختمان، دیوارها یا سقف یکی را در اولویت قرار دهیم. همان‌طور که نمی‌توانید در ساخت خانه به هیچ بخشی اهمیت بیشتری بدهید، در سئو هم نمی‌توانید برای هیچ‌کدام از قسمت‌ها، اهمیت بیشتری قائل شوید. اگر می‌خواهید موتورهای جستجو به سایت شما رتبه‌های بالا بدهند، باید برای همه قسمت‌های سئو تلاش زیادی بکنید.

فاکتورهای سئو خارجی سایت

یکی از تصورهای غلطی که در مورد سئو offpage در بین تازه‌کارها وجود دارد، این است که فقط فعالیت‌های مربوط به لینک‌سازی اهمیت دارند. این افراد اعتقاد دارند لینک‌سازی می‌تواند به‌تنهایی ضعف بقیه بخش‌های سئو را بپوشاند و رتبه‌های بالایی برای سایت فراهم کند. اما واقعیت این است که الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌دادن به صفحات سایت به فاکتورهای زیادی توجه می‌کنند. تقریبا 200 فاکتور رتبه‌بندی برای گوگل وجود دارد. قطعا همه این فاکتورها وزن یکسانی ندارند و گوگل به برخی از آنها توجه بیشتری نشان می‌دهد. گرفتن لینک از سایت‌های دیگر یکی از این فاکتورهای مهم و دارای وزن زیاد است، هرچند این فاکتور خیلی اهمیت دارد اما همه‌چیز نیست. به‌نظر می‌رسد برای گرفتن رتبه‌های بالا از گوگل بهتر است به جای آنکه تمرکز خود را فقط روی لینک‌سازی بگذارید، مجموعه فاکتورهای رتبه بندی را مورد توجه قرار دهید. در ادامه برخی از مواردی که در سئو offpage باید مدنظر داشته‌باشید را بررسی می‌کنیم:

  • Domain Authority: Domain Authority که به اختصار DA هم نامیده می‌شود، در واقع شاخصی است که توسط سایت moz برای نشان‌دادن نمای کلی از عملکرد سایت ایجاد شد. از آنجا که این شاخص توسط خود گوگل ارائه نشده، به‌طور رسمی یک فاکتور رتبه‌بندی گوگل محسوب نمی‌شود اما تجربه نشان داده سایت‌هایی که DA بالاتری دارند، رتبه‌های بالاتری هم از گوگل می‌گیرند. همچنین از این شاخص می‌توان برای مقایسه سایت‌ها و صفحات مختلف استفاده کرد. به هرحال DA شاخصی است که در زمان اجرای فعالیت‌های سئو offpage باید به آن توجه داشته‌باشید. چراکه عملکرد و کیفیت سایت شما را به‌خوبی ارزیابی می‌کند. در ساده‌ترین حالت می‌توان گفت اگر سایتی با DA پایین از سایت دیگری با DA بالاتر لینک dofollow بگیرد، این کار تاثیر مثبتی بر جایگاه آن نزد گوگل دارد و رتبه آن را ارتقا می‌دهد. از این رو توجه به DA سایت‌ها برای سئو خارجی اهمیت پیدا می‌کند.
  • مرتبط بودن: لینک گرفتن از سایت‌هایی با DA بالا، راهی برای افزایش رتبه در گوگل است اما نه هر سایتی. باید توجه داشته‌باشید لینک‌هایی که از سایت‌های مرتبط با حوزه کاری خودتان می‌گیرید، بر رتبه شما تاثیر دارند. به‌طور کلی گوگل از طریق لینک‌ها سعی می‌کند اعتبار یک سایت را تشخیص دهد، به‌همین خاطر به سایت‌هایی که به آن لینک داده‌اند دقت زیادی می‌کند. علاوه بر داشتن DA بالا، سایت لینک‌دهنده باید در حوزه کاری خودتان باشد تا به گوگل نشان دهد سایت شما در این حوزه، محتوای مفید و کاربردی دارد.
  • ترافیک: هنگامی که فعالیت‌های سئو خارجی سایت را انجام می‌دهید، باید دقت کنید هر کدام از سایت‌ها چه میزان ترافیک می‌توانند برای سایت شما فراهم کنند.
  • نوع لینک دریافتی: به طور کلی دو نوع لینک می‌توانید از سایت‌های دیگر بگیرید. لینک Do-Follow یا No-Follow. نوع لینک‌ها با یک برچسب کد در آن مشخص می‌شود که برای کاربر قابل مشاهده نیست اما خزنده‌های گوگل آن را تشخیص می‌دهند. در ادامه این دو نوع لینک را بررسی می‌کنیم:
    • لینک Do-Follow: لینک‌های دوفالو حالت پیش‌فرض لینک‌ها هستند که به خزنده‌های گوگل اجازه می‌دهند از لینک موردنظر عبور کرده و مقصد آن را خزش کنند. با این کار در واقع سایت لینک‌دهنده به صفحه‌ مقصد، اعتبار می‌بخشد. خزنده‌های گوگل با دیدن لینک Do-Follow می‌فهمند صفحه مقصد لینک، دارای محتوایی ارزشمند است که توسط سایت لینک‌دهنده موردتایید قرار گرفته‌است. الگوریتم‌های گوگل تعداد لینک‌های دوفالو سایت شما و تعداد دامنه‌هایی که به سایت شما لینک دوفالو داده‌اند را بررسی می‌کنند. هرچه تعداد آن‌ها بیشتر باشد، ارزش بیشتری برای سایت شما ایجاد می‌شود. البته همان‌طور که گفتیم گوگل به مرتبط‌بودن محتوای سایت‌های لینک‌دهنده هم توجه دارد. بنابراین مراقب باشید همیشه لینک‌هایی از نوع Do-Follow از سایت‌های متنوع و مرتبط با حوزه کاری خودتان بگیرید.
    • لینک No-Follow: لینک‌های نوفالو به این معنا هستند که خزنده‌های گوگل با دیدن آن‌ها اجازه ندارند لینک و مقصد آن را خزش کنند. بدین‌ترتیب سایت لینک‌دهنده هیچ ارزش و اعتباری برای سایت مقصد ایجاد نمی‌کند. لینک‌های نوفالو در واقع هیچ‌گونه تاثیری در رتبه سایت شما نخواهند داشت. تنها کاربرد آن‌ها در سئو offpage جلوگیری از اسپم تشخیص‌دادن بک‌لینک‌ها است. در مواردی که شما اقدام به لینک‌سازی در سایت‌های دیگر می‌کنید، بهتر است بخشی از بک‌لینک‌ها را نوفالو در نظر بگیرید. زیرا اگر همه لینک‌ها دوفالو باشند، گوگل نسبت به اسپم‌بودن آن‌ها حساس می‌شود و ممکن است لینک‌های دوفالو شما را بی‌اثر کند. حتی اگر نسبت به اسپم بودن آن‌ها مطمئن شود، شما را جریمه هم خواهد کرد.

سئو خارجی برای سایت‌های کوچک

در مواردی که سایت شما، صفحاتی محدود و محتوای کمی دارد، سئو خارجی سایت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. زیرا گزینه‌های دردسترس برای سئو داخلی محدود بوده و به سرعت قابل اجرا هستند، بنابراین باید تمرکز بیشتری روی سئو offpage سایت بگذارید. پیشنهاد ما این است که در چنین مواردی بیشتر تمرکز خود را روی برقراری ارتباط با سایت‌های مشابه بگذارید تا حضور شما در فضای آنلاین بیشتر احساس شود. در ادامه راه‌های ایجاد ارتباط را مرور می‌کنیم:

  • دوستان و آشنایان: احتمالا شما هم در بین دوستان و آشنایان‌تان کسانی را دارید که اهل وبلاگ‌نویسی هستند یا سایت شخصی دارند. ساده‌ترین و سرراست‌ترین راه، لینک‌گرفتن از همین دوستان و آشنایان است. بهتر است رودربایستی را کنار بگذارید و از آنها بخواهید در پست بعدی‌شان به شما لینک بدهند. جالب است بدانید 80 درصد کاربران اینترنت، پست‌های بلاگی را می‌خوانند. در نتیجه به‌راحتی می‌توانید از این طریق مزایای زیادی برای سئو خارجی سایت خود بدست آورید.
  • روزنامه‌ها یا رسانه‌های محلی: اگر کسب‌وکار و وب‌سایت شما در یک شهر نه‌چندان بزرگ فعالیت دارد، احتمالا وب‌سایت روزنامه محلی شهرتان بیشترین اثرگذاری را نسبت به سایت‌های دیگر دارد. از این‌رو می‌توانید این وب‌سایت‌ها را برای معرفی خود از طریق رپورتاژ امتحان کنید. با این کار می‌توانید برند خود را در سطح شهر مطرح کنید و لینک‌هایی به سایت خود ایجاد کنید که ترافیک بالایی برای‌تان به‌همراه می‌آورند. با انتشار هر رپورتاژ می‌توانید سه تا چهار لینک برای صفحات مختلف سایت خود ایجاد کنید.
  • شرکای اقتصادی: هر کسب‌وکاری بسته به نوع فعالیت آن ارتباطاتی با دیگر شرکا مثل تامین‌کنندگان، تولیدکنندگان، خرده‌فروش‌ها، صادرکنندگان و واردکنندگان و… دارد. می‌توانید از این شرکا بخواهید از سایت‌شان لینک‌هایی برای سایت شما ایجاد کنند. در صورتی که ارتباط گسترده و محکمی با شرکای خود داشته‌باشید، با این روش می‌توانید یک لینک‌سازی قوی برای سایت خود انجام دهید. در این مورد اصلا خجالت نکشید، بهتر است همین الان دست‌به‌کار شوید و درخواست خود را برای شریک‌تان ایمیل کنید.
  • اتاق بازرگانی و انجمن‌های صنفی: یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید امتحان کنید، درخواست از اتاق بازرگانی یا دیگر انجمن‌های اقتصادی است که عضو آن هستید. اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف هم می‌توانند در زمینه سئو خارجی سایت به شما کمک کنند.

چک لیست سئو خارجی

گفتیم سئو offpage به ساخت بک لینک محدود نمی‌شود، بلکه علاوه بر آن باید به گسترش برند خود و توجه به آن در فضای وب هم تمرکز داشته‌باشید. در این قسمت چک لیستی از فعالیت‌های مورد نیاز برای سئو خارجی سایت را مرور می‌کنیم:

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی به طور مستقیم تاثیری روی سئو ندارند، حتی لینک‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی به صفحات وب‌سایت شما داده می‌شوند، معمولا نوفالو هستند و توسط گوگل خزش نمی‌شوند. اما به‌هرحال هرچه بیشتر در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته‌باشید، بیشتر در معرض توجه دیگران قرار دارید و برند شما گسترده‌تر میشود.

موتورهای جستجو شبکه‌های اجتماعی را به عنوان یک فاکتور رتبه‌بندی نمی‌شناسند. با این حال این شبکه ها به چند طریق بر رتبه شما تاثیر دارند:

  • محتوای سایت شما در همه جا پخش می‌کنند
  • آگاهی از برند و اعتبار آن را بالا می‌برند
  • جایگاه سئو محلی سایت شما را بهبود می‌بخشند
  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

هر سئوکاری می‌داند که هرچه کاربران بیشتری مطالب سایت شما را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند، توجه بیشتری به محصولات و خدمات شما جلب شده و آگاهی از برند شما بیشتر می‌شود. همین باعث می‌شود جستجوی نام برند شما در گوگل بیشتر شود که تاثیر مثبتی بر عملکرد سئوی سایت شما خواهد داشت. نکته‌ای که در این میان اهمیت دارد، تولید محتوای جذاب و کاربردی است که کاربران را جذب و ترغیب به اشتراک‌گذاری آن کند. به‌هرحال هرچه نام برند شما و پست‌های سایت‌تان در فضای وب پخش شود، باعث شهرت بیشتر شما شده و در درازمدت برند شما را تثبیت می‌کند.

چک لیست سئو خارجی

  • بلاگ‌نویسی

نوشتن پست درسرویس‌های وبلاگ عمومی یکی از سودمندترین اقدامات برای سئو خارجی سایت است. این کار باعث می‌شود با یک تیر دو نشان بزنید، هم برای سایت خود لینک بسازید و هم به شهرت برند خود کمک کنید. برخی از سایت‌هایی که سرویس وبلاگ عمومی ارائه می‌کنند، اجازه قراردادن لینک دوفالو در پست‌های وبلاگ را می‌دهند. بدین‌ترتیب می‌توانید لینک‌هایی برای صفحات سایت خود ایجاد کرده و برند خود را در آن مطرح کنید. البته علاوه بر استفاده از سرویس‌های وبلاگ عمومی، می‌توانید به سایت‌هایی دیگری که در حوزه کاری مرتبط با شما فعالیت دارند، پیشنهاد دهید پستی به عنوان نویسنده مهمان در سایت آنها منتشر کنید و در آن لینک‌هایی برای سایت خود بگذارید.

  • لینک‌سازی

همیشه بیشترین بحث‌ها در حوزه سئو خارجی، درمورد لینک‌سازی است. این موضوع جای تعجب چندانی هم ندارد. به‌هرحال در مقایسه با دیگر فاکتورها، لینک‌گرفتن از سایت‌های دیگر تاثیر روشن و چشم‌گیری در ارتقا رتبه سایت شما در گوگل دارد. اگر نگوییم مهم‌ترین، قطعا یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سئو خارجی همین لینک‌سازی است. برای ساخت لینک روش‌های متنوعی وجود دارد که می‌توانید در سئو خارجی سایت از همه آنها استفاده کنید. چند مورد از این روش‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم:

    • لینک طبیعی: در سئو خارجی سایت لینک طبیعی درست مانند نام آن به‌صورتی طبیعی برای سایت شما ایجاد می‌شود. یعنی شما هیچ تلاشی برای گرفتن آن نکرده‌اید. ممکن است برخی افراد که طرفدار برند شما هستند، لینک‌هایی از سایت خودشان به شما بدهند. علاوه بر این در مواردی ممکن است کاربران محتوای سایت شما را مفید و کاربردی تشخیص دهند و از سایت خود به آن لینک بدهند. چنین حالتی بستگی به این دارد که محتواهای جذاب و کاربرپسند در سایت خود گذاشته‌باشید و بتوانید آنها را به مخاطب هدف برسانید.
    • رپورتاژ: رپورتاژها مطالبی هستند که برای معرفی محصولات یا خدمات شما نوشته شده و در سایت‌های دیگر منتشر می‌شوند. یعنی تیم روابط‌عمومی کسب‌وکار شما با مدیران سایت‌ها، ناشران تبلیغات و روزنامه‌نگارها تماس برقرار می‌کنند و با راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی، محتوای تولیدشده را در این سایت‌ها منتشر می‌کنند. این کار نه‌تنها به سو خارجی سایت کمک می‌کند بلکه باعث می‌شود محتوای آن بیشتر درمعرض دید کاربران قرار گیرد. بنابراین هم برند شما بیشتر مطرح می‌شود و هم احتمال تعامل کاربران با محتوای سایت و لینک‌دادن به آن‌ها بیشتر می‌شود. در تهیه رپورتاژ نکته‌ای که اهمیت دارد، توجه به لحن سایت میزبان است. گوگل انتشار رپورتاژ را یک فعالیت سئویی کلاه سیاه می‌داند و با آن مقابله می‌کند. برای آنکه بتوانید گوگل را به‌خوبی دور بزنید باید محتوایی که برای رپورتاژ تولید می‌کنید، دقیقا با لحن و فرمت دیگر محتواهای سایت میزبان مطابقت داشته‌باشد. همچنین در هر رپورتاژ بیشتر از سه تا چهار لینک دوفالو به سایت خود نگذارید و سعی کنید محتوای تولیدشده جنبه آموزشی و کاربردی داشته‌باشد.
    • بک لینک: در این روش باید خودتان دست‌به‌کار شوید و در سایت‌های دیگر برای سایت خود لینک بسازید. برای این کار باید در فروم‌های مرتبط، وبلاگ‌ها، سایت‌های مشابه و فهرست‌های کسب‌وکارها در اینترنت، مطالبی را همراه با لینک به سایت خودتان ایجاد کنید. توجه داشته‌باشید که این روش در سئو offpage به عنوان یک روش سئو کلاه سیاه شناخته می‌شود. به همین دلیل باید برای انجام آن به شدت احتیاط کنید.
  • پروفایل لینک‌سازی

گوگل هم به تعداد لینک‌ها و هم به کیفیت لینک‌هایی که سایت شما گرفته، توجه می‌کند. اما این همه چیزی نیست که گوگل را حساس می‌کند. گوگل علاوه بر این‌ها به سرعت ایجاد لینک‌ها هم توجه دارد. این کار برای جلوگیری از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه و دور زدن گوگل انجام می‌شود. به‌همین خاطر باید مراقب دو نکته مهم باشید، یکی سرعت رشد لینک‌ها و دیگری مدت زمانی که از راه‌اندازی سایت شما می‌گذرد. به‌طور کلی اگر می‌خواهید گوگل به لینک‌سازی‌های شما گیر زیادی ندهد، دو نکته زیر را همواره در سئو offpage مدنظر داشته‌باشید:

    • افزایش تدریجی لینک‌ها اهمیت دارد: بهتر است لینک‌های سایت را آرام آرام و به‌مرور بسازید. اینکه به صورت یک‌دفعه و ناگهانی تعداد لینک‌های سایت شما جهش سریعی نشان دهد، چندان خوشایند گوگل نیست و به سئو خارجی سایت آسیب می‌زند.
    • اگر سایت را تازه راه‌اندازی کرده‌اید، در دام لینکسازی نیفتید: به‌طور کلی سایت‌های تازه‌تاسیس چندان مورداعتماد گوگل نیستند. به‌همین دلیل معمولا رتبه‌های بالایی در جستجوی گوگل کسب نمی‌کنند. در این حالت اگر دست به لینک‌سازی هم بزنید، گوگل شدیدا حساس شده و این لینک‌ها را بی‌تاثیر می‌کند. بهتر است تا سه ماه اول پس از راه‌اندازی سایت، کاری برای لینک‌سازی انجام ندهید و بعد از سه ماه به‌صورت تدریجی با یک شیب ملایم شروع به ساخت لینک کنید.
  • اینفلوئنسر مارکتینگ

در روش اینفلوئنسرمارکتینگ شما تبلیغ محصولات یا خدمات خود را به تعدادی از متخصصین و صاحب‌نظران معروف حوزه کاری خود می‌سپارید و از آنها می‌خواهید پیام برند شما را به طرفداران پروپاقرص خود برسانند. معمولا اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی طرفداران پرشور و وفاداری دارند که به آنها اعتماد خاصی پیدا کرده‌اند. به‌طوری‌که معرفی یک محصول از سوی این اینفلوئنسرها می‌تواند مشتری زیادی برای آن فراهم کند. در صورتی که یکی از اینفلوئنسرهای محبوب حوزه کاری خود را برای تبلیغ و معرفی محصولات یا خدمات خود انتخاب کنید، هم به شهرت برندتان کمک کرده‌اید و هم می‌توانید مستقیما مشتریان زیادی پیدا کنید. هر دو اتفاق به گسترش آگاهی از برند شما کمک کرده و با افزایش جستجوی برند در گوگل به موفقیت سئو خارجی سایت کمک زیادی می‌کنند.

  • جستجوی برند

تا اینجای کار بر اهمیت برندسازی در سئو offpage تاکید زیادی کردیم. نکته اینجاست که برندسازی در دنیای واقعی با برندسازی در فضای وب متفاوت است. درواقع علاوه بر وقت و انرژی که برای گسترش برند خود در دنیای واقعی می‌کنید، باید برای گسترش آن در فضای اینترنت هم برنامه داشته‌باشید. در واقع راهی که گوگل می‌تواند اعتبار برند شما را تشخیص دهد، میزان جستجوی آن در گوگل و بحث‌هایی است که در جای جای اینترنت در مورد برند شما انجام می‌شود. بدین‌ترتیب باید تلاش کنید که میزان جستجوی نام برند شما در گوگل بیشتر شود. اساسا یکی از راه‌هایی که می‌توانید بفهمید استراتژی‌های برندسازی شما نتیجه مناسبی در برداشته یا نه، توجه به میزان جستجوی نام برند، آدرس دامنه یا نام محصولات شما در گوگل است. معنای این جستجوها این است که کاربران نام برند یا محصولات شما را شنیده‌ و نسبت به آن جذب شده‌اند، حالا به‌دنبال سایت شما برای خرید محصول یا خدمات می‌گردند. گوگل از این طریق متوجه می‌شود که برند شما یک برند معروف و معتبر در دنیای واقعی است. همچنین یکی دیگر از اتفاقاتی که در مورد یک برند به گوگل سیگنال مثبت می‌فرستد، افزایش میزان ترافیک سایت بدون لینک‌سازی بیشتر است. این اتفاق هم نشان می‌دهد برند مربوطه آنقدر اعتبار و شهرت بدست‌آورده که بدون نیاز به لینک‌سازی، خود کاربران به دنبال آن می‌گردند. در صورتی که میزان جستجوی نام برند، نام دامنه یا محصولات شما روزبه‌روز در حال افزایش است، در مسیر درستی قرار دارید.

  • سئو محلی

سئو محلی یکی از شاخه‌های سئو است که به خاطر اهمیت آن می‌توان مبحث جداگانه‌ای را به آن اختصاص داد. البته بخشی از فعالیت‌های آن به سئو خارجی سایت هم مربوط می‌شوند، فعالیت‌هایی که باعث بهبود جایگاه سایت بین رقبای منطقه‌ای شده و اعتبار برند شما را در منطقه‌ای که در آن حضور دارید، بیشتر می‌کند. دو فعالیت اصلی که در این قسمت باید مدنظر داشته‌باشید، یکی گرفتن ارجاع از دیگر سایت‌ها است و دیگری حضور در Google My Business.

Google My Business: کلیه فعالیت‌هایی که برای بهینه‌سازی سایت و افزایش رتبه در برنامه گوگل مپ انجام می‌دهید، به سئو خارجی سایت مربوط می‌شود. یکی از این اقدامات داشتن حساب کاربری در Google My Business است. ابزاری قدرتمند که حضور شما را در بین دیگر کسب‌وکارهای محلی منطقه شما پررنگ‌تر می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از هر پنج مشتری، چهار تن از آن‌ها برای گرفتن اطلاعات در مورد فروشگاه‌ها یا کسب‌وکارهای محل زندگی‌شان، در گوگل جستجو می‌کنند. تصور کنید اگر در این فضا حضور نداشته‌باشید، چه میزان مشتری بالقوه را از دست می‌دهید.

  • ارجاع‌گرفتن

ارجاع‌گرفتن یعنی سایت‌های دیگر به سایت شما با نام، آدرس کسب‌وکار و شماره تماس بک‌‌لینک بدهند. برخی لیست‌ها از کسب‌وکارهای مختلف در سایت‌های‌دسته بندی مشاغل وجود دارد که در این زمینه به شما کمک می‌کنند. این روش یکی از کاربردی‌ترین فعالیت‌های سئو خارجی سایت است که می‌تواند شما را یک قدم از رقبا جلوتر بیاندازد. به‌خصوص وقتی برای گرفتن رتبه در کلمات کلیدی محلی مثل « بهترین دندان پزشک تهران» در حال رقابت هستید، ارجاع‌گرفتن کمک زیادی به شما می‌کند. البته مراقب باشید حضورتان در این لیست‌ها باثبات باشد و اطلاعات دقیق آدرس محل کسب‌وکار، شماره تماس و سایت شما در آن وجود داشته‌باشد.

  • نظرات کاربران

تخمین اینکه نقد و بررسی‌های کاربران تا چه میزان بر سئو خارجی سایت تاثیر دارد، کار آسانی نیست اما این نقد و بررسی‌ها به برندسازی شما کمک زیادی می‌کنند. نظرات کاربران سایت راهنمای خیلی خوبی برای شما است تا بفهمید کاربران و موتورهای جستجو سایت شما را چگونه می‌بینند؟ سایتی که نظرات بیشتری از سوی کاربران می‌گیرد، کاربردی‌تر به‌نظر می‌رسد و اعتبار بیشتری کسب می‌کند. در نتیجه چنین سایتی بیشتر احتمال دارد که رتبه‌های بالای گوگل را کسب کند. علاوه بر این نظرات مثبت کاربران باعث شهرت و محبوبیت شما در فضای وب شده و بر بالارفتن نرخ تبدیل کاربران سایت تاثیر زیادی می‌گذارد. در واقع کاربرانی که از هر طریق جذب سایت شما شده‌اند، با دیدن نظرات مثبت دیگر کاربران، تمایل بیشتری برای خرید محصول یا خدمات شما پیدا می‌کنند. یکی از فاکتورهایی که اعتبار سایت شما را نزد گوگل ارتقا می‌دهد، نرخ بازگشت کاربران به سایت شما است. اینکه کاربران پس از دیدن سایت شما برای بار اول، دوباره به آن سر می‌زنند یا نه، برای گوگل مهم است و آن را زیر نظر دارد. از طریق راه‌های زیر می‌توانید نقد و نظرات بیشتری از کاربران سایت دریافت کنید:

  • اگر محصولات شما کیفیتی استثنایی داشته‌باشند، خود کاربران دوست دارند در مورد آن صحبت کنند و حتی آن را به دیگران پیشنهاد می‌کنند.
  • در پایان معرفی هرکدام از محصولات یا خدمات سایت خود از کاربران بخواهید نظر خود را در مورد آن بیان کنند تا به بهبود کیفیت محصولات کمک شود.
  • می‌توانید برای ترغیب کاربران به نوشتن نظرات هدایایی در نظر بگیرید. برای مثال برخی سایت‌ها برای بهترین نقد و بررسی یک محصول، جایزه در نظر می‌گیرند. این جایزه می‌تواند اعتبار خرید از سایت یا ارسال رایگان خریدهای بعدی یا حتی یکی از محصولات باشد.
  • علاوه بر جایزه، درنظرگرفتن تخفیف برای کاربرانی که نظرات خود را در سایت منتشر می‌کنند، از دیگر راه‌هایی است که آن‌ها را به نظردادن تشویق می‌کند. این کار همچنین می‌تواند کاربران را به مشتریانی وفادار تبدیل کند.

جمع‌بندی

سئو خارجی بخشی از فعالیت‌هایی است که در کنار سئو داخلی و سئو تکنیکال به بالارفتن جایگاه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل کمک می‌کند. درحالی که سئو داخلی و سئو تکنیکال به درون سایت و تولید محتوا تمرکز دارند، فعالیت‌های مربوط به سئو offpage در بیرون از سایت انجام می‌شود. این فعالیت‌ها از یک سو باعث افزایش شهرت و محبوبیت برند سایت می‌شوند و از سوی دیگر سیگنال‌های مثبتی به گوگل می‌فرستند. چیزی که در سئو offpage برای گوگل اهمیت دارد، تشخیص میزان اعتبار یک سایت است. هرچه یک سایت را معتبرتر تشخیص دهد، رتبه بالاتری را به آن اختصاص خواهد داد. به‌طور کلی گوگل برای تشخیص میزان اعتبار یک سایت به لینک‌های دریافتی سایت و میزان شهرت آن در فضای اینترنت توجه می‌کند. در این مقاله چک لیستی از اقدامات لازم برای سئو خارجی سایت ارائه کردیم که با انجام آن‌ها به گوگل نشان می‌دهید سایت شما از اعتبار بالایی برخوردار است.

منبع :

https://directlinedev.com/blog/what-is-off-page-seo

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.