بانس ریت (Bounce Rate) در سایت اهمیت زیادی دارد. در واقع این معیار است که مشخص میکند کاربران چقدر با محتوای شما ارتباط برقرار میکنند و به طور کلی چه تجربهای از ورود به سایت شما دارند. نرخ پرش در سئو سایت نیز تاثیر دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت. ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل شما را با مفهوم بانس ریت آشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟
نرخ پرش معیاری است که تعداد بازدید کنندگانی را که از یک صفحهی سایت دیدن میکنند و پیش از ترک پیج کاری انجام نمیدهند، اندازهگیری میکند. به عبارت دیگر بانس ریت تعداد کاربرانی که بدون عکسالعمل صفحه سایت شما را ترک میکنند، محاسبه میکند. در واقع این کاربران افرادی هستند که برای نمونه چیزی نمیخرند، فرمی پر نکرده و روی هیچ لینکی کلیک نمیکنند.
اگر شما در کار بازاریابی هستید یا به طور کلی کسب و کار اینترنتی دارید، بهتر است حتما اطلاعات مناسبی درباره نرخ پرش به دست آورید. زیرا این مسئله روی استراتژی دیجیتال مارکتینگ نیز تاثیر میگذارد. برای نمونه بانس ریت بد ممکن است ناشی از مشکلات فنی سئو باشد. از جمله این مشکلات احتمالی میتوان به کاهش سرعت بارگذاری صفحه اشاره کرد.
ما در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چه مولفههایی موجب میشوند که نرخ پرش بهبود یابد و راههای کاهش آن را معرفی میکنیم. توجه به این معیارها میتواند در بهبود رتبهتان در موتورهای جستجو تاثیر زیادی داشته باشد. پس اگر میخواهید در کسب و کارتان تغییرات مثبتی ایجاد کنید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
بانس ریت خوب به چه معنا است؟
برای این که بتوانید بهتر خوب بودن بانس ریت را درک کنید، بهتر است ابتدا بدانید که تفاوت میان نرخ پرش زیاد و کم در چیست. بانس ریت بالا یعنی مدت زمان کلی حضور بازدید کنندگان در صفحات سایت کم است؛ در واقع در این حالت کاربران صرفا از سایتتان بازدید کرده و به سرعت از آن خارج میشوند. از سوی دیگر نرخ پرش پایین یعنی بازدید کنندگان زمانی را در صفحات شما صرف کرده و روی لینکهای مختلف کلیک میکنند.
قابل ذکر است که بالا بودن بانس ریت همیشه یک نکته بد محسوب نمیشود. در واقع خوب یا بد بودن این معیار به سایتی که در حال بررسی آن هستیم بستگی دارد.
اگر موفقیت سایت شما به تعداد صفحاتی که کاربران از آنها بازدید میکنند بستگی دارد، بله، بالا بودن نرخ پرش برای شما بد است. اما از سوی دیگر اگر شما سایت ایستا و تک صفحه داشته باشید، بانس ریت بالا کاملا برای شما عادی در نظر گرفته میشود.
ساختار سایت نیز در این معیار اهمیت دارد. برای مثال بیایید یک سایت فروشگاهی را در نظر بگیریم. در این نوع سایت صفحه خانگی ممکن است در بین سایر صفحات بالاترین نرخ پرش را داشته باشد. اما شما بیشتر میخواهید بازدید کنندگان در لندینگ پیج یا صفحه فرود بمانند؛ جایی مثل صفحه محصولات که احتمال خرید را بالا ببرد.
در نهایت چه مقدار بانس ریت خوب است؟ نرخ پرش 56 تا 70 درصدی مقدار بالایی در نظر گرفته میشود. حد وسط این معیار را میتوان بین 41 تا 55 درصد در نظر گرفت. در نهایت نیز بانس ریت 26 تا 40 درصدی، مقداری بهینه محسوب میشود.
شما میتوانید به سادگی با استفاده از Traffic Analytics Tool، نرخ پرشتان را بررسی کنید. در واقع این ابزار به شما متوسط مدتزمان حضور کاربران در صفحات سایت، صفحاتی که از آنها بازدید صورت گرفته شده است و تعداد کلی بازدید کنندگان غیر تکراری را نشان میدهد.
چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟
اگر میخواهید بانس ریت سایتتان را کاهش دهید، باید عواملی که روی تجربه مخاطب تاثیر منفی میگذارند را پیدا کنید. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد:
- کند بودن سرعت صفحات سایت
- پاپ آپها
- پلاگینهای غیر ضروری
- ناکارآمد بودن صفحه
- تگهای عنوان و توضیحات متایی که به خوبی بهینه نشدهاند
- صفحات خالی و مشکلات فنی
- محتواهایی با کیفیت پایین
- صفحاتی که برای کاربران گوشیهای موبایل مناسب نیستند
- پیادهسازی نامناسب Google Analytics
از همین جا است که متوجه میشویم بانس ریت تاثیر زیادی روی سئو دارد. در واقع اگر سئو سایت شما مناسب باشد، بیشتر دیده میشوید و کاربران زمان بیشتری را در صفحات شما میگذرانند. همه این موارد به بهبود کسب و کار شما کمک میکنند. البته منظور ما این نیست که خود نرخ پرش صرفا رتبه شما در موتورهای جستجو را تحت تاثیر قرار میدهد؛ بلکه همانطور که گفتیم به صورت غیر مستقیم در عملکرد سایت شما موثر خواهد بود.
حال شاید تمایل داشته باشید که بانس ریت سایتتان را کاهش دهید. برای این امر ما راههای مختلفی را پیشنهاد میدهیم که در ادامه میتوانید آنها را ببنیید:
Exit Volumes را بررسی کنید
در Google Analytics به مسیر Behavior رفته و پس از رفتن به Site Content وارد Exit Pages شوید. در این بخش شما میتوانید صفحاتی که بیشترین حجم خروجی را دارند، پیدا کنید. این بخش به شما نشان میدهد افراد بیشتر از کدام صفحات، سایت شما را ترک میکنند. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا نرخ پرش سایتتان را بهبود ببخشید.
بررسی تحلیل In-Page سایت
در Google Analytics شما میتوانید بانس ریت و دیگر مشکلات مربوط به سایت را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید. گزارش All Pages نرخ پرش صفحههای مجزا را به شما نشان میدهد. از سوی دیگر به لطف گزارش Audience Overview میتوانید بانس ریت کلی سایت را مشاهده کنید. پس از ایجاد تغییرات مورد نیاز، میتوانید به سراغ ابزار Optimize رفته و صفحات مختلف وبسایتتان را آزمایش کنید تا ببینید کدام یک برای مخاطبان جذابتر هستند.
Time on Site را بررسی کنید
برای درک دادههای نرخ پرش، شما باید آن را در کنار سایر پارامترها قرار دهید. برای مثال مقایسه متقابل آن با معیارهای Time on Site اهمیت زیادی دارد. این امر به شما کمک میکند بفهمید که مشکل مربوط به کل سایت است یا صرفا به یک صفحه خاص ارتباط دارد. اگر شما صفحهی بلاگی با بانس ریت بالا دارید و مشخصات Time on Site آن پایین است، یعنی محتوای شما تاثیرگذار نیست.
استفاده از آزمون آ/ب
اگر استراتژی ارتقایی برای سایتتان تهیه کردهاید، آزمون آ/ب (A/B Testing) در پیدا کردن مناسبترین اقداماتتان میتواند به شما کمک کند. ممکن است شما دو صفحه مجزا برای فروش یک محصول داشته باشید (صفحه آ و صفحه ب). در این حالت این صفحات طراحی و CTA متفاوتی دارند. تست آ/ب این گونه است که شما در این شرایط صفحه آ را به نیمی از مخاطبان نشان میدهید و صفحه ب را در دسترس نیم دیگر قرار خواهید داد. در نهایت میتوانید بفهمید که کدام صفحه میتواند زمان بیشتری بازدید کنندگان را در سایت نگه دارد.
بهینهسازی برای گوشیهای موبایل
امروزه تعداد کاربرانی که از گوشیهای موبایل برای وبگردی استفاده میکنند بیشتر از همیشه رو به افزایش است. در نتیجه موتورهای جستجویی نظیر گوگل این دستگاهها را مورد توجه ویژه قرار میدهند. در نتیجه سایت شما باید برای ترافیک ورودی از این دستگاهها بهینه شده باشد. اگر سایتتان طراحی خوبی داشته باشد، اما زمان بارگذاری آن در گوشیهای هوشمند زیاد باشد، ارزشی نخواهد داشت. در این حالت مخاطبان برای پیدا کردن مطلب مورد نظر راهی سایر منابع میشوند.
صفحات سایتتان را خواناتر کنید
اگر از رنگ خاکستری در صفحات سایتتان استفاده میکنید، نباید از بالا بودن نرخ پرش خود متعجب شوید. سعی کنید صفحات سایتتان را خواناتر و جذابتر کنید. برای این کار بهتر است از فضای سفید رنگ استفاده کرده و فونتهایی با اندازه بزرگ را به کار ببرید. استفاده از تیترهای کوتاه و جذاب نیز در جلب توجه مخاطب تاثیر زیادی دارند.
توضیحات متای خود را اصلاح کنید
گاهی همسو کردن بخشهای مختلف موجب کاهش نرخ رشد میشود. اگر عنوان متا، تضیحات متا و URL صفحه همسو با محتوای صفحه نباشند، نتیجه خوبی به دنبال نخواهند داشت. به یاد داشته باشید که باید از کلمات کلیدی هدف در توضیحات متا استفاده کنید. در صورتی که یک کاربر به خاطر توضیحات متا وارد سایت شما شده و محتوای مورد نظرش را پیدا کنید، یعنی شما در کار خود موفقیت کامل را به دست آوردهاید.
کلمات کلیدی ارزشمند را هدف قرار دهید
همه کلمات کلیدی ارزش یکسانی ندارند. برخی از آنها از بقیه ارزشمندتر هستند. اگر شما از کلید واژهای استفاده میکنید که موجب سرازیر شدن ترافیک به سایتتان میشود، باید بتوانید محتوای درستی را در آن رابطه ارائه دهید تا نتیجه خوبی بگیرید.
از سئو برای بهبود دادن بانس ریت استفاده کنید
نرخ پرش یکی از فاکتورهای مهم در رتبهبندی سایت است (به صورت غیر مستقیم). همچنین آن را میتوان معیاری مناسب برای تعیین میزان سلامتی سایت قلمداد کرد. شما میتوانید از به کار بردن کلمات کلیدی مناسب، ایجاد لینک، سئو تکنیکال و داخلی برای بهبود بانس ریت استفاده کنید.
برای مثال میتوانید از On Page SEO Checker برای این کار استفاده کنید. در واقع شما قادر هستید که URL صفحه مورد نظر را در این ابزار وارد کرده و ببینید که کلمات کلیدی به کار رفته در آن تا چه حد موثر هستند.
کلام آخر
در مجموع باید گفت که نرخ پرش در کسب و کارهای اینترنتی اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع اگر خوب مقاله ما را مطالعه کرده باشید، متوجه میشوید که به هیچ عنوان نمیتوان این معیار را نادیده گرفت. همانطور که گفتیم سئو و بانس ریت رابطه تنگاتنگی دارند. پس بهتر است از روشهایی که معرفی کردیم برای بهتر کردن شرایط سایتتان استفاده کنید تا در نهایت نرخ پرشتان را نیز کاهش دهید.
این بود هر آنچه باید درباره بانس ریت میدانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
منبع :