امروزه در دنیای جذاب دیجیتال، همه سایتها و اپلیکیشنها از آیکون برای افزایش جذابیت بصری و کمک به کاربران برای درک بهتر محتوا استفاده میکنند حتی برخی از برندهای معروف با استخدام گرافیست حرفهای و با پرداخت هزینه برای نشان تجاری خود یک آیکون یا برند خاص که معرف آن برند باشد طراحی میکنند. اگرچه بسیاری از فعالان حوزه طراحی سایت، اپلیکیشن و سایر فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ بدون پرداخت هزینه آیکون های مورد نیاز خود را از سایتهای دانلود آیکون دانلود میکنند.
آیکون چیست و چه کاربردهایی دارد؟
آیکون یک تصویر یا نماد گرافیکی کوچک است که میتوان از آن برای افزایش جذابیت بصری سایت یا اپلیکیشن و برقراری ارتباط با مخاطبین استفاده کرد. آیکونها میتواند کاربردهای زیادی در سایتها و اپلیکیشنها داشته باشند که از مهمترین کاربردهای این آیکون ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از آیکون به عنوان بخشی از برند
از آیکونها میتوان در معرفی برند یک مجموعه استفاده کرد که این موضوع در برندسازی بسیار اهمیت دارد به عنوان مثال سایتهایی مثل فیسبوک، توییتر و اینستاگرام آیکون اختصاصی خود را دارند که معرف برند آنهاست.
استفاده از آیکونها برای معرفی بخشهای مختلف سایت یا اپلیکیشن
طراحان باید در هر سایت یا اپلیکیشنی برای افزایش خوانایی و کمک به درک بهتر بخشهای مختلف آن سایت یا اپلیکیشن توسط کاربران، از آیکونها استفاده کنند. به عنوان مثال در یک سایت یا اپلیکیشن فروشگاهی آیکون سبد بیانگر سبد خرید کاربر است که هرکاربری با دیدن آن متوجه این موضوع میشود یا آیکون ذره بین به همه کاربران این پیام را منتقل میکند که این بخش برای جستجو در سایت طراحی شده است.
استفاده از آیکونها به عنوان یک مفهوم مشترک بین کاربران با زبانهای مختلف
آیکون بین کاربران از کشورهای مختلف و با زبانهای مختلف یک مفهوم مشترک است که با استفاده از همین آیکونها میتوان یک مفهوم را به کاربران با زبانهای مختلف بدون نیاز به طراحی سایتهای چندزبانه منتقل کرد.
انواع آیکونها
آیکونها بر اساس عملکرد آنها، سبک طراحی، نوع تعامل کاربر با آنها، مضمون آنها و سایر جنبهها به دستههای مختلفی تقسیمبندی میشوند.
انواع آیکونها بر اساس عملکرد
میتوان آیکونها را براساس عملکردی که دارند به موارد زیر تقسیم بندی کرد.
آیکونهای شفاف سازی یا Clarifying
هدف اصلی این نوع آیکونها شفاف سازی در مورد عملکرد یک بخش است و کاربر با دیدن این نوع آیکونها به راحتی میتواند عملکرد هر بخش را درک کند.
آیکونهای تعاملی یا interactive
هدف اصلی این آیکونها بیان عملکرد یک دکمه با قابلیت کلیک کردن است که کاربر با مشاهده آن میتواند عملکرد هر دکمه را تشخیص دهد.
آیکونهای تزئینی و سرگرم کننده
این نوع آیکونها برای افزایش جذابیت گرافیکی سایت یا اپلیکیشنها استفاده میشوند با استفاده از این آیکونها میتوان یک حس خوبی را به کاربران منتقل کرد و مانع از خروج آنها از سایت یا اپلیکیشن شد.
آیکونهای برنامه یا App
آیکونهای برنامه بیانگر نماد یک برنامه یا اپلیکیشن هستند که آن اپلیکیشن با آن آیکون در ذهن کاربران ثبت میشود و به نوعی یک برندسازی برای آن برنامه است.
آیکونهای favicon
این آیکونها نماد یک سایت هستند که در بخش آدرس بار مرورگر به عنوان آیکون و نماد یک سایت به کاربر نمایش داده میشود و کاربران به وسیله آن نماد با سایت یک ارتباط بصری برقرار میکند.
انواع آیکونها بر اساس شکل ظاهری
میتوان آیکونها را بر اساس شکل ظاهری آنها به موارد زیر تقسیمبندی کرد.
آیکونهای Glyph
این نوع آیکونها شامل یک تصویر ساده تک رنگ هستند که کاربر با دیدن آنها خیلی زود عملکرد آن بخش را شناسایی میکند در شکل زیر برخی از آیکونهای Glyph نمایش داده شدهاند. آیکونهای تصویر زیر هم نمونه دیگر از آیکونهای Glyth هستند که در سایتها و اپلیکیشنهای هواشناسی میتوان از آنها استفاده کرد.
آیکونهای مسطح (flat) و نیمه مسطح (semi-flat)
این آیکونها کمی پیچیده تر از آیکونهای Glyph هستند و در آنها میتوان از ترکیب رنگهای متفاوت و اشکال توپر هم استفاده کرد و در واقع این آیکون ها اشکال دوبعدی مسطحی هستند که برای مخاطب به راحتی قابل فهم هستند.
آیکونهای Skeuomorphism
این آیکونها شامل تصاویر سه بعدی هستند که بسیار شبیه به تصویر اصلی شی هستند البته این نوع آیکونها نسبت به آیکن های مسطح و دوبعدی کاربرد به نسبت کمتری دارند در تصویر زیر میتوانید چند نمونه از آیکون های Skeuomorphism را مشاهده کنید.
آیکونهای SVG
این نوع آیکونها یک به عنوان یک گرافیک برداری مقیاس پذیر شناخته میشوند که ویژگی ریسپانسیو هم دارند.
انواع آیکونها بر اساس استعاره تصویر
میتوان آیکونها را بر اساس مفهومی که در ذهن کاربر ایجاد میکنند به انواع زیر تقسیم بندی کرد.
آیکون Resemblance
آیکونهایی که یک تصویر فیزیکی را نمایش میدهند آیکون Resemblance هستند که آن تصویر فیزیکی یا شی بیانگر عملکرد آن آیکون است به عنوان مثال آیکون خانه بیانگر صفحه اصلی سایت است که با کلیک روی آن کاربر به صفحه اصلی سایت منتقل میشوند و یا آیکون ذره بین بیانگر بخش جستجو در سایت یا اپلیکیشن است.
آیکونهای مرجع یا refrence
این نوع آیکونها یک عمل را نمایش میدهند به عنوان مثال آیکونهای شیشه شکسته یا عمل زیپ که در شکل زیر نمایش داده شده است در این دسته از Icon ها قرار میگیرند.
آیکون های قراردادی (Arbitrary)
این نوع آیکن ها شبیه به هیچ یک از اشیا نیستند ولی به دلیل استفاده مکرر از آن نمادها عملکرد و مفهوم آنها در ذهن مخاطبین حک شده است نماد save از جمله معروفترین این نوع آیکن ها هستند.
بهترین سایتها برای دانلود آیکون
در بیشتر موارد نیازی به صرف زمان یا هزینه برای طراحی اختصاصی آیکون نیست و سایتهای زیادی برای دانلود انواع آیکونها وجود دارند که در این بخش ما به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
-
flaticon
سایت flaticon.com یکی از سایتهای مرجع برای دانلود آیکون است که شامل بیش از 70 هزار آیکن در فرمتهای SVG ، EPS ، PSD و PNG است که میتوان به صورت رایگان آنها را دانلود کرد. این سایت علاوه بر داشتن آیکون های متنوع دارای امکانات جالبی مثل تولیدکننده font-face است این سایت دارای یک پلاگین کاربردی برای اصلاح آیکن با استفاده از برنامه هایی مثل Adobe Photoshop ، Illustrator و After Effects است.
-
IconArchive
سایت IconArchive.com شامل بیش از 500000 آیکون رایگان برای سیستم عاملهای مختلف ویندوز، لینوکس و مک است. ویژگی جالب این سایت این است که میتوان بدون لاگین کردن در سایت آیکونهای مورد نیاز را دانلود کرد یا حتی با دیگران به اشتراک گذاشت.
-
1001 free downloads
سایت 1001freedownloads.com دارای هزاران وکتور، گرادینت، PSD، فونت، عکس و بسیاری موارد به صورت رایگان است که مطابق با نیازهای طراحان ارائه شده است. در این سایت هر روز آیکونهای جدید توسط فریلنسرها طراحی و به مجموعه آیکونهای این سایت اضافه میشوند.
-
freepik
سایت Freepik.com یک منبع عالی برای دانلود انواع تصاویری گرافیکی از جمله آیکونها به صورت رایگان است این سایت شامل تصاویر، آیکونها، فایلهای PSD و انواع دیگر تصاویر گرافیکی است.
-
DeviantArt
سایت deviantart.com یک سایت دیگر برای دانلود رایگان آیکون است که شامل بیش از 200000 آیکون است که برای دانلود از این سایت باید عضو آن شوید.
-
Softicons
سایت softicons.com در سال 2010 راهاندازی شد و از آن سال به طور تصاعدی پایگاه داده آن در حال رشد بوده است. این سایت یک منبع مفید برای طراحان است تا بتوانند آیکونها یا سایر المانهای گرافیکی را از آن دانلود کنند.
-
Iconfinder
سایت IconFinder.com شامل تعداد بسیار زیادی آیکون جذاب است که به کاربران امکان جستجو بین آنها بر اساس فیلتر اندازه یا نوع تصویر را فراهم میکند. برای عضویت و دانلود آیکون از این سایت باید ابتدا عضو آن شد که برای عضویت در آن پلنهای مختلفی برای کاربران وجود دارد که از 9 دلار در ماه شروع میشود.
-
Premiumpixels
سایت Premiumpixels.com که توسط یک طراح انگلیسی به نام اورمن کلارک ایجاد شد یک منبع مفید برای دانلود آیکون و سایر المانهای گرافیکی است.
-
Iconmonstr
سایت Iconmonstr.com شامل تعداد زیادی المان گرافیکی است که میتوان در آن آیکونها با فرمتهای SVG ، AI ،PSD و PNG را بدون نیاز به ثبت نام در اندازه ها و رنگهای مختلف دانلود کرد.
-
Iconmoon
سایت Iconmoon.io هم یک سایت دیگر شامل تعداد بسیار زیادی آیکن است ویژگی که این سایت را از بقیه متمایز میکند این است که در این سایت میتوان از طریق این سایت Icon های دیگر را سفارشی سازی کرد.
-
Iconseeker
یکی دیگر از سایتهای جذاب برای دانلود آیکون و تصاویر گرافیکی سایت Iconseeker.com است که شامل آیکونهای متنوعی در فرمتهای مختلف است.
-
Iconpng
سایت Iconpng.com یک سایت شامل تعداد زیادی آیکن است که در آن میتوان بر اساس رنگ ، اندازه ، دسته و سایر ویژگی ها بین آیکون ها جستجو کرد.
-
Fontello
سایت Fontello.com یک ابزار مفید برای طراحان وب برای تبدیل سریع تصاویر برداری به وب فونت است. به علاوه این سایت شامل تعداد زیادی المان گرافیکی مثل آیکون است که میتوان از این سایت دانلود کرد.
-
Find Icons
سایت findicons.com شامل تعداد بسیار زیادی آیکون متنوع است در واقع میتوان گفت در این سایت میتوانید هر آیکونی که نیاز دارید را مشاهده کرد. در این سایت با توجه به حجم بالای آیکون ها میتوان بر اساس رنگ، اندازه و سایر فیلترها بین آیکونها جستجو کرد.
-
Iconspedia
سایت Iconspedia.com یک منبع دیگر برای دانلود آیکونهای متنوع گرافیکی است که میتوان به صورت رایگان از آن آیکونهای مورد نیاز را دانلود کرد.
-
Mr Icon
سایت mricon.com یک موتور جستجوی آیکون است که در آن میتوان آیکونهای مورد نظر را در فرمتهای مختلف همانطور که در شکل زیر قابل مشاهده است جستجو کرد.
-
Veryicon
سایت Veryicon.com شامل تعداد بسیار زیادی آیکون رایگان در فرمت PNG و ICO است که این آیکونها با همه سیستم عاملها سازگار هستند.
-
FreeIconweb
سایت FreeIconweb.com که در سال 2006 تاسیس شد شامل تعداد زیادی آیکون متنوع است که میتوان به صورت رایگان این آیکونها را دانلود کرد. ویژگی جذاب این سایت این است که میتوان در آن آیکونها و نمادهای دیگر را سفارشی سازی کرد.
-
IconScout
وبسایت iconscout.com که بیشتر 7000 آیکون رایگان دارد یکی از بهترین سایتهای دانلود آیکون سه بعدی، SVG و… به شمار میرود که به راحتی میتوانید هر نوع آیکونی که مدنظرتان است را از آن دانلود نمایید.
-
CSS Icons
وبسایت css.gg یک منبع بسیار عالی برای دانلود آیکون برای فیگما و آیکونهایی با فرمت سی اس اس است. اگر طراح سایت باشید قطعاً به آیکونهایی نیاز خواهید داشت که فرمت CSS باشند تا به راحتی بتوانید در فرآیند طراحی سایتتان از آن بهره ببرید.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به معرفی آیکونها، مزایای استفاده از آنها در سایتها و اپلیکیشنها پرداختیم و در نهایت 18 سایت کاربردی برای دانلود آیکون را به شما معرفی کردیم. امیدواریم که این محتوا برای شما مفید بوده باشد.
منبع : ای ان گجت