به جرات میتوان گفت امروزه یکی از بهترین راههای افزایش درآمد و معرفی بهتر هر کسبوکاری، فعالیت در اینترنت و داشتن یک وبسایت است. اما سوال بسیار مهمی که مطرح میشود اینست که چگونه سایت بسازیم؟. راههای مختلفی برای ایجاد و طراحی سایت وجود دارد که شما میتوانید متناسب با شرایطتان یکی از آنها را انتخاب نمایید. ما در این مقاله از همیاروردپرس قصد داریم به شما راههای ساخت سایت را آموزش دهیم و شما را در نحوه طراحی یک سایت حرفهای یاری کنیم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
چگونه سایت بسازیم ؟
آنچه به اختصار در این مقاله خواهید خواند:
پارامترهای مهم در طراحی سایت
چگونه یک سایت حرفه ای بسازیم؟
پارامترهای مهم در طراحی سایت
پیش از آنکه شروع به طراحی سایت کنید باید بدانید یک قانون بسیار مهم به نام “مثلث توسعه دهندگان” وجود دارد. مطابق شکل زیر، این قانون همانطور که از نامش پیداست دارای سه ضلع (سه پارامتر) بسیار مهم است:
- زمان کمتر
- هزینه کمتر
- کیفیت بالاتر
اما باید توجه داشته باشید که شما هیچگاه به طور 100 درصد نمیتوانید هر سه پارامتر را همزمان باهم داشته باشید. برای مثال زمان کمتر و هزینه کمتر هیچگاه با پارامتر سوم یعنی کیفیت بالاتر همراه نخواهد بود. و یا اینکه زمان کمتر و کیفیت بالاتر قطعا نمیتواند هزینه کمتر برای شما داشته باشد.
از سوی دیگر شما و تمامی کسانی که قصد ایجاد یک سایت دارند، به طور کلی با 4 روش برای ایجاد وبسایت روبه رو هستید:
- سایتسازها
- سیستمهای مدیریت محتوا
- طراحی سایت با کدنویسی توسط خودتان
- برونسپاری به شرکتهای طراحی سایت
اما اینکه کدام یک از روشها برای شما مناسب است باید به آن سه پارامتر قانون مثلت توسعه دهندگان مراجعه کنید. در ادامه توضیح خواهیم داد که میزان اولویت بندی هر پارامترها در هر روش به چه صورت است.
چگونه یک سایت حرفه ای بسازیم؟
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم شما برای طراحی سایت با چهار روش مواجه هستید که در ادامه به ترتیب هر روش را شرح خواهیم داد.
1. سایتسازها
سایتسازها(Websites Builders)، سیستم نرم افزاری از قبل طراحی شده هستند که ابزارهایی را برای طراحی و ساخت وبسایت به شما ارائه میدهند. سایتسازها به طور کلی در دو نوع رایگان و تجاری (پولی) تقسیمبندی میشوند. آنهایی که رایگان هستند از قابلیت محدودی برخوردار بوده و آنهایی که پولی هستند براساس هزینه سالانه یا ماهانه خود، ویژگیها و گزینههای پیشرفتهای در اختیار کاربران قرار میدهند.
این روش یکی از سادهترین روشهای طراحی یک وبسایت است. بدین معنا که در این روش تنها به دو پارامتر هزینه کمتر و زمان کمتر توجه شده است و به عبارتی دیگر تا حدودی کیفیت و کارایی قربانی میشود. اگر شما قصد طراحی یک سایت حرفهای را ندارید و تنها نیاز دارید که در سریعترین زمان یک سایت برای خود داشته باشید میتوانید از این روش استفاده نمایید. از انواع مختلف این سایتسازها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Wix: با استفاده از سایتساز Wix شما قادر خواهید بود در عرض چند ساعت یک وب سایت تجاری، وبلاگنویسی، نمونه کارها و یا فروشگاهی کوچک و محدود ایجاد کنید.
- Square space: در این سایتساز شما میتوانید یک وب سایت آژانس مسافرتی، نمونه کارها و موارد دیگر ایجاد کنید. الگوهای آماده مختلف زیادی در آن وجود دارد که به راحتی میتوان طبق نیازتان آنها را شخصیسازی کنید. سایتساز Squarespace.com مشابه wix.com است. اما بزرگترین مزیت استفاده از Squarespace این است که شامل دامنه، میزبانیوب (هاست)، فروشگاه اینترنتی، تجزیه و تحلیل و پشتیبانی میباشد که همه در یک بسته خدماتی به شما ارائه میشود.
2. سیستمهای مدیریت محتوا (اگر دانش چندانی از کدنویسی ندارید حتما از این روش استفاده کنید)
به طور ساده سیستمهای مدیریت محتوا (Content mangement System) نرمافزارهایی تحت وب هستند که به شما امکان طراحی و پیادهسازی وب سایتهای مختلف بدون داشتن هیچگونه دانش کدنویسی را میدهند. یک پاسخ بسیار مناسب برای این سوال که چگونه سایت بسازیم؟ قطعا پاسخ همین سیستمهای مدیریت محتوا میباشد. برخی از سیستمهای مدیریت محتوای عبارتند از:
وردپرس
قطعا وردپرس را باید یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا دانست چراکه آمارها به روشنی نشان میدهند که پرچمدار همه سیستمهای مدیریت محتوا، وردپرس است. به طوریکه 34 درصد از کل سایتهای ساخته شده در سرتاسر جهان با وردپرس طراحی شده اند! یعنی حدودا از هر سه وبسایتی که شما بازدید میکنید، یک وبسایت با وردپرس طراحی شده است که این آمار فوقالعاده است!
همانطور که در بخش قبل در مثلت توسعه دهندگان اشاره کردیم، هیچگاه به طور کامل نمیتوان در طراحی سایت هر سه پارامتر زمان کمتر، هزینه کمتر و کیفیت بالاتر را در نظر گرفت. اما شما با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس قادر خواهید بود این سه پارامتر را تا حدود زیادی در نظرگرفته و به مطلوبترین حالت دست پیدا کنید.
اگر علاقه مند به ایجاد سایتتان با سیستم مدیریت وردپرس هستید، ما یک کتاب الکترونیکی آموزش وردپرس برای شما تهیه کردیم که در آن به شما نحوه طراحی سایت با وردپرس را آموزش دادهایم. حتما آن را به دقت بخوانید و سایت خود را هرچه سریعتر راهاندازی کنید.
برای مشاهده سرفصلها و دانلود کتاب آموزش وردپرس اینجا کلیک کنید.
مطابق شکل زیر، در حال حاضر بعد از وردپرس در رتبههای پایینتر با فاصله زیاد، سیستمهای مدیریت محتوای دیگر مانند جوملا، دروپال و … وجود دارند.
3. طراحی سایت با کدنویسی توسط خودتان
اگر فرصت زیادی برای طراحی سایتتان دارید اما بودجه کافی برای آن ندارید بهتر است که خودتان دست به کار شوید تا با یادگیری مهارتهای برنامهنویسی وب، سایت خود را طراحی نمایید.
شما با انجام اینکار هم مهارتهایی که بسیار میتواند برای شما پولساز باشد را کسب کردهاید و هم توانستهاید با صرفهجویی در هزینهها سایتتان را به دلخواه خودتان طراحی کنید. در این روش بیشتر به پارامتر هزینهکمتر توجه شده است و زمان طراحی سایت طولانیتر میباشد.
4. برونسپاری به شرکتهای طراحی سایت
اگر وقت کافی برای طراحی سایت ندارید و مشکلی هم بابت پرداخت هزینههای مربوط به آن نیز ندارید و میخواهید که یک سایت حرفهای داشته باشید، باید از شرکتهای معتبر در این زمینه کمک بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که این روش میتواند برای شما چالش های از قبیل موارد زیر داشته باشید:
- نیازمند هزینه اولیه بالا برای طراحی سایت
- احتمال عدم پاسخگویی ایدهال و مناسب بعضی از شرکتهای طراحی سایت
- احتمال تاخیر در تحویل سایت
- نیازمند پرداخت هزینه برای تغییر در هر قسمت از سایت پس از تحویل آن
جمع بندی
چگونه سایت بسازیم ؟ آموزش کامل ساخت سایت
در این مقاله تمامی روشهایی که به شما در طراحی سایت کمک میکند را معرفی کردیم و قطعا حالا میتوانید بر اساس شرایط خود و اولویتی که در پارامترهای مثلث توسعه دهندگان برای شما وجود دارد، روش مناسب خود را انتخاب نمایید. یقین داشته باشید هر کاری در ابتدا سخت به نظر میرسد اما مزایا و فرصتهایی فوقالعاده ای که یک کسبوکار اینترنتی در بستر یک وبسایت برای شما ایجاد خواهد کرد، قطعا در این راه به شما انگیزه خوبی خواهد داد. پس همین حالا روش موردنظرتان را انتخاب کرده و شروع به راهاندازی وب سایت خود نمایید تا درآمدتان چندین برابر شود. درنهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالان و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
منابع: www.klientsolutech.com و how2buildawebsite.com