چگونه بهترین کلید واژه کانونی را برای سئو انتخاب نماییم؟

کلید واژه کانونی

درج بهترین متن برای سایتتان با رعایت قوانین پایه از بهترین روش­ های سئو است. گوگل با مشاهده فعالیت­ های سایتتان اطلاعات جدید درج شده در سایت را ثبت یا به عبارتی ایندکس می­ کند. و همینطور علاوه بر آن شما هم در تلاش برای افزایش ارزش متون مندرج در سایتتان هستید. اگر استراتژی انتخاب کلمه هدف درست باشد و متن­ تان هم برای آن کلید­واژه­ ها به خوبی بهینه­ سازی شده باشد، درج متون و در واقع تولید محتوا باعث می­ شود سایتتان به راحتی در نتایج جست­جو قرار بگیرد. اما واقعا چگونه می­توان کلمه درستی را به این منظور انتخاب کرد؟ به ویژه زمانی که در حال نوشتن مطلبی هستید و دنباله ی کلیدواژه­ هایتان زیاد می­ شود؛ انتخاب بهترین کلمه هدف برایتان سخت­ تر می­ شود. امروز در همیار وردپرس، 3 کار را قبل از نوشتن یک مطلب جذاب به شما آموزش میدهم.

نکته: در این مقاله “کلمه هدف” و “کلید واژه کانونی” هر دو یک مفهوم دارند و برای جا افتادن این موضوع در متن از هر دو لفظ استفاده کرده ام.😉

کلیدواژه ای که برای جستجو استفاده می­ شود را انتخاب کنید

زمانی که پلاگین yoast seo برای اولین بار عرضه شد، قابلیتی داشت که با وارد کردن عنوان مطلب، لیستی برای شما نمایش می­ داد که همان کلمات هدف پیشنهادی بود که از نتایج سرچ گوگل استخراج می­کرد. منتهی بعد از مدتی گوگل این دسترسی را بست و این قابلیت از این پلاگین حذف گردید.

حال برای انجام این­کار خودتان باید دست به کار شوید و کلمه هدف مورد نظرتان را سرچ کنید و نتایج جستجو مردم را در گوگل ببینید. با این کار می­ توانید از سلیقه مردم در انتخاب کلمات برای جستجو مطلع شوید و تصمیمات بهتری برای انتخاب کلمه هدف بگیرید.

کلید واژه کانونی

حال به جمع آوری اطلاعات درباره ارزش نتایج جستجو شده بپردازید

زمانی که با دنباله ­ای از کلمات هدف مواجه می­ شوید، باید برای آن­ها با صبر و حوصله ارزشیابی کنید تا بتوانید بهترین کلمه هدف را انتخاب نمایید. برای راحت­ تر شدن این­کار از 2 راه مرسوم می­ توانید استفاده کنید:

  1. با استفاده از سرویس تبلیغاتی گوگل ( Google Adwords ) کمپینی راه­ اندازی کنید و در آن کلمات هدفتان را قرار دهید و بعد از گذشت یک بازه زمانی مشخص نتایج را بررسی کنید و ارزش هریک از کلیدواژه­ هایتان را با اعداد و ارقامی که گوگل اعلام می­ کند، مشاهده کنید. (البته این روش ملزم به خرج کردن چند دلار برای راه اندازی کمپین است که شرایط آن را هم می­ توانید در خود سایت گوگل مطالعه نمایید.)
  2. اما راه حل دوم و رایگانی هم برای این ارزش گذاری وجود دارد که باز هم از سمت گوگل ارائه شده و اسم آن Google Trends است. با استفاده از این سرویس شما می­توانید ارزش کلمات مدنظرتان را با هم در طی زمان از گذشته تا به امروز را مشاهده نمایید.

اگر در حال حاضر وب­سایتی دارید که مطالب آن رتبه و بازدید خوبی دارند، حتما می­دانید که کدام نوع از مطالبتان بازدیدکننده بیشتری را به خودش جذب کرده است. با استفاده از سرویس Google Trends می­ توانید کلمات هدف مطالب قدیمی­ ترتان را (البته اگر تعداد بازدیدکنندگان سایتتان زیاد و قابل توجه باشد) با کلمه­ ای که در ذهنتان دارید مقایسه کنید. با این­کار می­ توانید حدس بزنید که کلمه هدفی که در ذهنتان است چقدر می ­تواند بازدیدکنندگان را به خودش جذب کند. البته از این بابت اطمینان حاصل نمایید که مطلب قبلیتان بسیار شبیه به مطلبی باشد که در حال نوشتن آن هستید و اگر دنباله کلیدواژه­ هایی که در ذهنتان است زیاد است، سعی کنید مطلبی را انتخاب کنید که دنباله کلیدواژه­ های زیادی داشته باشد.

  نمایش پست های اینستاگرام در وردپرس با Smash Balloon Instagram Feed

کلید واژه کانونی

کلمه کلیدی پیشنهادیتان را در گوگل جستجو کنید!

در نهایت برای اینکه دقیقا بدانید دیگران در مطالبشان از چه کلمات هدفی استفاده کرده­ اند و آیا کلمه هدف مورد نظر شما و ایده شما در این بین می­ گنجد یا خیر؛ بهترین راه جستجو کلمه هدف موردنظرتان در گوگل و دیدن حداقل 2 صفحه از نتایج جستجو می­ باشد.

آیا مقالاتی که گوگل نمایش می­دهد دارای همان کلمات کلیدی مدنظر شما است؟ آیا وب­سایت شما در بین نتایج قرار دارد؟ اگر تصمیم به نوشتن مقاله یا ساخت صفحه­ ای در سایتتان گرفته ­اید، باید بدانید که بهینه سازی مقاله­ یا صفحه­ تان با این کلمه کلیدی باعث می­ شود که سایتتان در میان نتایج جستجو گوگل قرار بگیرد یا خیر.

کلید واژه کانونی

در تصویر بالا کلمه کلیدی آموزش آنلاین وردپرس را جستجو کرده ام که همانطور که مشاهده میکنید سایت همیار وردپرس در اولین نتیجه گوگل قرارگرفته و در ادامه صفحه می توانید سایت های دیگر را مشاهده نمایید.

حتما از محتوای نتایج جستجو شده استفاده نمایید و از آن­ها الهام بگیرید. آیا ایده­ های خوب و ناب در این نتایج پیدا کرده­ اید ( ما به هیچ وجه شما را تشویق به کپی محتوا نمی­کنیم؛ صرفا از شما می­خواهیم که مطمئن شوید چیزی را در مقاله­ تان از قلم نینداخته باشید)؟ اما از همه این­ها مهم تر این است که چگونه مطمئن می شوید که مطلبتان برجسته و معتبر خواهد شد؟ به چه طریقی مطلبتان بهتر، جذاب­ تر و معتبرتر از دیگر مقالاتی می­ شود که در حال حاضر در نتایج جستجو گوگل وجود دارد. حتما به راه­ هایی که می­ توانید با استفاده از آن­ها مخاطبانتان را وادار به «کلیک» و «اشتراک­ گذاری» مطلب بکنید، فکر کنید. (این راه­ ها بسته به نوع سایت شما و مطالب و محتویات داخل آن با یکدیگر متفاوت هستند. و باید از ایده­ هایی جدید و نابی که خودتان ابداع می­ کنید و یا در سایت­های دیگر مشاهده کرده­ اید، استفاده کنید)

جمع بندی­ : پیدا کردن کلمه هدف اصلا کار راحتی نیست

پیدا کردن کلمه هدف از دانش و یا راه علمی خاصی پیروی نمی­ کند. شما باید از کلماتی که مخاطبانتان آن­ها را دقیقا جستجو می­ کنند، مطلع باشید.کلمات کلیدی­ ای که دارای ارزش زیاد و مطابق با خواسته­ ها و جستجوهای مخاطبانتان باشد.

 

سوالات متداول

۱- کلیدواژه ای که برای جستجو استفاده می­ شود را انتخاب کنید ۲- به جمع آوری اطلاعات درباره ارزش نتایج جستجو شده بپردازید ۳- کلمه کلیدی پیشنهادیتان را در گوگل جستجو کنید!
کلمه یا عبارتی است که با توجه به هدف خود انتخاب می‌کنید مطابق با همان محتوانویسی می کنید.
زمانی که با دنباله ­ای از کلمات هدف مواجه می­ شوید، باید برای آن­ها با صبر و حوصله ارزشیابی کنید تا بتوانید بهترین کلمه هدف را انتخاب نمایید. برای راحت­ تر شدن این­کار از 2 راه مرسوم می­ توانید استفاده کنید: با استفاده از سرویس تبلیغاتی گوگل ( Google Adwords ) کمپینی راه­ اندازی کنید و در آن کلمات هدفتان را قرار دهید و بعد از گذشت یک بازه زمانی مشخص نتایج را بررسی کنید و ارزش هریک از کلیدواژه­ هایتان را با اعداد و ارقامی که گوگل اعلام می­ کند، مشاهده کنید. (البته این روش ملزم به خرج کردن چند دلار برای راه اندازی کمپین است که شرایط آن را هم می­ توانید در خود سایت گوگل مطالعه نمایید.) اما راه حل دوم و رایگانی هم برای این ارزش گذاری وجود دارد که باز هم از سمت گوگل ارائه شده و اسم آن Google Trends است. با استفاده از این سرویس شما می­توانید ارزش کلمات مدنظرتان را با هم در طی زمان از گذشته تا به امروز را مشاهده نمایید. اگر در حال حاضر وب­سایتی دارید که مطالب آن رتبه و بازدید خوبی دارند، حتما می­دانید که کدام نوع از مطالبتان بازدیدکننده بیشتری را به خودش جذب کرده است. با استفاده از سرویس Google Trends می­ توانید کلمات هدف مطالب قدیمی­ ترتان را (البته اگر تعداد بازدیدکنندگان سایتتان زیاد و قابل توجه باشد) با کلمه­ ای که در ذهنتان دارید مقایسه کنید. با این­کار می­ توانید حدس بزنید که کلمه هدفی که در ذهنتان است چقدر می ­تواند بازدیدکنندگان را به خودش جذب کند. البته از این بابت اطمینان حاصل نمایید که مطلب قبلیتان بسیار شبیه به مطلبی باشد که در حال نوشتن آن هستید و اگر دنباله کلیدواژه­ هایی که در ذهنتان است زیاد است، سعی کنید مطلبی را انتخاب کنید که دنباله کلیدواژه­ های زیادی داشته باشد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام خسته نباشید
    آیا کلمه هدف یا کلمه ی کانونی که مثلا در پلاگین yoast seo وارد می کنیم همون کلمه ی سرچ شده توسط کاربران در گوگل هست؟
    متلا کلمه هدف من «فریلنسر» هست
    و وقتی که یکی سرچ میکنه «فریلنسر چیست؟» شامل کلمه هدف من هم میشه؟ یا کلا باید مثلا خود عنوان فریلنسر چیست را به عنوان کلمه هدف انتخاب کنم؟

  2. سلام
    من در افزونه yoast seo زمانی که کلید واژه کانونی انتخاب می کنم و کلید واژه کانونی چند بار در متن تکرار شده و به صفحات داخلی هم لینک شده است این پیام رو میده :
    شما به برگه دیگری با کلمه کلیدی اصلی لینک کرده اید شما به این برگه نیاز به رتبه دادن دارید برایش. تمرکز کنید برای تغییر این که شما میخواهید حتما برگه را رتبه بندی کنید.
    نمیشه عنوان مقاله را دقیقا در قسمت کلید واژه کانونی بنویسیم؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دوست عزیز کلمه کلیدی باید برای هر مطلب منحصر به فرد باشد. چنانچه در مقالات قبلی هم از آن استفاده کرده باشید این پیام برای شما نمیان خواهد شد.
      خیز نمیشود از عنوان استفاده کرد اما کلمه کلیدی باید در عنوان هم موجود باشد.

  3. سلام خسته نباشید
    الان بهترین کلمه کانونی برای پستی مربوط به دانلود آهنگ یا فیلم خود نام فیلم و آهنگه؟

    • بله همینطوره

  4. سلام

    1- اگر من مثلا 50 محصول پرده داشته باشم آیا برای همه کلمه کلیدی “پرده زبرا” رو وارد کرده باشم این برای سئو ضرر داره؟ برای کلمات کلیدی مطالب سایت هم مضره؟ (البته یچیزایی تو سایتا مطالعه کردم که فکرکنم ضرر داره بازم راهنماییم کنید ممنون میشم.)

    2-اگر همین کلمات کلیدی بالا با “پرده زبرا کالیته 2″و هر پرده با شماره کلیتش وارد کنم یعنی همه محصولات کلمات کلیدی مجزا دارن اما جملست نه یک کلمه آیا این مناسب هست و آیا در جایی که کلمه کلیدی “پرده زبرا کالیته 2” هست توی سرچ “پرده زبرا” و یا “پرده” هم این صفحه بالا میاد تا صفحه اول؟ یعنی از تو کلماتی که جزئی از کلمات کلیدی من هستند مثل زبرا یا پرده !؟

    3- آخر هم اینکه من تو صفحه 2 بودم قالبم رو عوض کردم و البته چندتا از url های محصولات رو که فکرکنم گند زدم و عوض کردم الان تا صفحه 4-5 برگردوندم ، آیا این به مرور زمان برمیگرده خودبخود و براساس سابقه قبلی یا کاری باید بکنم و دوباره مطلب و محصول اضافه کنم تا برگرده؟

    4-توهمین کلمه کلیدی “پرده زبرا خوش سایه” من تو صفحه اول هستم ولی من شاید بالای 60 تا محصول با کلمه کلیدی “پرده زبرا خوش سایه” دارم ولی فقط یک صفحه تو سرچ میاد حتی تا صفحات بعدی ، آیا اگر کلمه کلیدی هر محصول رو مجزا کنم (همونی که تو سوال اول پرسدم) با همون نوشتن کلمه کلیدی آیا میشه که تو سرچ ازین به بعد جای یک صفحه چندین صفحه باشه؟(منظورم اینه مثلا محصول پرده زبرا کالیته 1 و 2و 3 و .. همشون باشن!؟

    5- اینکه چند کلمه کلیدی برای یک محصول بذاریم خوبه یا فقط یکی بسه؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      – کلمه کلیدی عنوانی است که در صورت جستجوی آن می‌خواهید سایت شما بالا بیاید(موضوع اصلی صفحه)
      پس کلماتی مثل پرده زبرا کالیته ۲ و … بی معنی است چون جستجو نمی‌شود.
      – مشکلی نیست که چند صفحه یک کلمه کلیدی یکسان داشته باشند(و البته اصلا نیازی نیست شما همه صفحات را سئو کنید)
      – معمولا فقط یک صفحه از سایت در یک جستجو نمایش داده می‌شود.
      – یک کلمه کلیدی کافیست
      – به صورت کلی توصیه میکنم شما این صفحات را سئو نکنید یا با همان کلمه تکراری سئو کنید.

    • سلام
      مرسی از پاسخ

      کدوم صفحات را سئو نکنم؟

      ۳- آخر هم اینکه من تو صفحه ۲ بودم قالبم رو عوض کردم و البته چندتا از url های محصولات رو که فکرکنم گند زدم و عوض کردم الان تا صفحه ۴-۵ برگردوندم ، آیا این به مرور زمان برمیگرده خودبخود و براساس سابقه قبلی یا کاری باید بکنم و دوباره مطلب و محصول اضافه کنم تا برگرده؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      صفحات تکراری و با محتوای کم
      – مثلا همین که شما برای هر مدل از محصولات یک صفحه دارید نیازی نیست این مدل‌ها را سئو کنید.
      – به مرور شرایط عادی برمی‌گردد

    • از وقتی یه مطلب یا کالا ایجاد میکنیم په اتفاقاتی تو گوگل میفته تا برسه به صفحه اول سرچ یه کلمه کلیدی تو گوگل؟
      (مثلا اول بعد از فلان مدت ایندکس میشه بعد براساس بهینه بودن سایت میاد بالا و بعد…)
      مثلا همین : پرده زبرا

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      گوگل هرچندوقت یکبار سایت رو برسی می‌کنه مطالب جدید رو ایندکس می‌کنه و بر اساس فاکتورهای خودش در جستجو‌ها نمایش می‌ده

    • منظورتون اینه مثلا تو زیردسته پرده هیچکدوم از محصولات رو سئو نکنم و فقط دسته بندی رو سئو کنم؟
      دسته بندی محصولات که سئو نداره! داره؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      اگر تفاوت خاصی ندارند بله
      دسته‌بندی هم امکان سئو کردن دارد.

    • چجوری؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      در بخش دسته‌ها می‌توانید روی ویرایش دسته کلیک کنید تا آن را با استفاده زا افزونه yoast سئو کنید.

  5. sلام خسته نباشی من یه سوالی داشتم اینکه من سایتم رو به گوگل معرفی کردم ولی وقتی ادرس انگلیسیش رو هم میزنم گوگل نمیارتش چرا؟
    rakhshanard.ir

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      یا سایت شما هنوز در گوگل وبمستر ثبت نشده(یا خطای در گوگل وبمستر است که باید رفع کنید) یا هنوز ایندکس نشده است

  6. از اطلاعات مفیدتان سپاسگزارم. مثلا اگر ما 20 تا مطلب رو همگی کلیدواژه های کانونی شان رو شبیه هم انتخاب کنیم کار درستیه؟؟؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      ترجیج بر این هست که این کار رو نکنید و هرکدام کلید واژه‌ی جدا داشته باشه تا توی سرچ‌های جدا هم نمایش داده بشوند اما اگر این کار را هم انجام دادید مشکل خاصی پیش نمیاد.

  7. 8 سال عضو همیار وردپرس

    سلامم
    میشه یه راهنمایی بکنید در مورد اینکه کلن تو ورد پرس سئو چطوریه و با چی استفاده میشه
    ایا با افزئنه کارم حل میشه
    یا به کد نویسی نیاز داره
    اگه با افزونعه حل میشه چه افزونه ای بهترینه ؟
    خیلی ممنون میشم

  8. مقاله خوبی بود. همین مشکل برای من پیش اومد و عملا در وسط کار متوجه شدم که انتخاب کلمات کلیدی، مناسب نبود. این کار باعث شد تا کلمات کلیدی رو تغییر بدم و البته مقداری از زمان رو هم از دست دادم. موفق باشید

  9. سلام و خسته نباشید خدمت اساتید و دوستان.
    راستش مدتی هست سایتی رو با وردپرس راه اندازی کردم. مشکل من اینه که نه تنها ععنوان سایت، بلکه حتی آدرس کامل سایت هم وقتی در گوگل سرچ می شه نتیجه ای در بر نداره. این رو هم بگم که این سایت اولین تجربه ی من در زمینه ی وردپرسه. نمی دونم در پیکر بندی وب سایت مشکلی هست یا مشکل جای دیگریست. این رو هم بگم که میزبان سایت، cPanel هستش.
    ممنون می شم اگه راهنماییم کنید.

  10. درود. گاهی اوقات تعداد سرچ بالای یک عبارت دال بر بازدهی بالای اون نیست، مخصوصآ برای سایت های فروشگاهی. به طور مثال عبارت “مقاله ارشد” در جایگاه بالاتری از نظر CTR نسبت به عبارت “خرید مقاله ارشد” قرار داره، اما بازدهی مالی عبارت دوم چه بسا بیشتر از عبارت اول باشه، به این دلیل که حدود 60 درصد جست و جو کننده عبارت اول به دنبال محصول رایگان میگرده که صرفآ بخاطر جست و جوی فراگیر از عبارت کلی استفاده کرده.