سازماندهی رسانه در وردپرس با Media Library Folders

دسته بندی رسانه ها در وردپرس دسته بندی رسانه ها در وردپرس

وب سایت‌های امروز تمایل به بالا بردن فضا برای نمایش تصاویر بیشتر و استفاده از متن کم‌تر دارند. تعداد زیادی از فایل‌های رسانه‌ای مانند صدا، فیلم و سایر موارد چندرسانه‌ای نیز برای تقویت محتوای متن گنجانده شده‌اند. اما تصور کنید که بخواهید روزانه 10 یا 20 تصویر بارگذاری کنید. اگر این تعداد را با ده ها یا صدها پست ضرب کنیم، تعداد پرونده‌های موجود در کتابخانه‌ی رسانه شما بسیار زیاد خواهد شد و نیاز به سازماندهی این پرونده‌ها خواهید داشت. به طور پیش‌فرض، وردپرس براساس سال و ماه‌ به طور خودکار پوشه‌هایی را در کتابخانه‌ی رسانه ایجاد می‌کند. با این حال، برخی از کاربران ممکن است بخواهند پوشه‌های دلخواه خود را برای پرونده‌های رسانه‌ای مختلف ایجاد کنند!! صادقانه بگویم، وردپرس ابزار کافی برای کمک به سازماندهی پرونده‌ها و دسته بندی رسانه ها در وردپرس به شما ارائه نمی‌دهد. اینجا است که افزونه های مدیریت کتابخانه‌ی رسانه‌ وارد می‌شوند. ما در این مقاله چگونگی سازماندهی رسانه‌ها در وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد. با همیاروردپرس همراه باشید.

دسته بندی رسانه ها در وردپرس

مطالبی که در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • چرا باید پرونده‌های خود را سازماندهی کرده و دلایل پوشه بندی رسانه وردپرس چیست؟
  • معرفی افزونه‌ی Media Library Folders
  • سازماندهی پرونده‌های وردپرس با افزونه
  • اضافه کردن پوشه‌های رسانه‌ای جدید
  • نحوه‌ی انتقال و کپی‌کردن پرونده‌های خود در افزونه
  • چگونگی تغییر نام و حذف کردن پرونده‌ها و پوشه‌ها در کتابخانه رسانه

چرا باید پرونده‌های خود را سازماندهی کرده و دلایل پوشه بندی رسانه وردپرس چیست؟

به طور معمول، وردپرس تمام تصاویر و سایر پرونده‌های چندرسانه‌ای را در پوشه /wp-content /uploads/  ذخیره می‌کند. تمامی پرونده‌ها همانطور که قبلا گفتیم براساس سال و ماه در این پوشه دسته‌بندی شده و ذخیره می‌شوند. به عنوان مثال می‌توانید تصویر زیر را مشاهده کنید.

WordPress Media Folder-دسته بندی رسانه ها در وردپرس
پوشه بندی رسانه وردپرس

این کار برای اکثر وب سایت ها کاملاً مناسب است. با این حال، برخی از کاربران ممکن است بخواهند کنترل بهتری در نحوه‌ی ذخیره‌ی پرونده‌های چندرسانه‌ای در وردپرس داشته باشند.

به عنوان مثال، یک وب‌سایت عکاسی ممکن است بخواهد تصاویر وردپرس را براساس موضوع، مکان یا رویداد خاصی سازماندهی کند. به طور مشابه، یک وب‌سایت دیگر ممکن است برای نمایش نمونه‌کارها و آلبوم کاری خود بخواهد دسته بندی رسانه‌ها در وردپرس را براساس نوع، مشتری و موارد دیگر انجام دهد.

دسته بندی رسانه ها در وردپرس این امکان را می‌دهد که بتوانید به راحتی پرونده‌های چندرسانه‌ای خود را مرور کنید. همچنین، سئوی وردپرس را نیز بهبود می‌بخشد، زیرا شما هم اکنون می‌توانید کلمات کلیدی را در نشانی اینترنتی فایل‌های تصویری خود اضافه کنید که این موجب می‌شود که نشانی‌ها معنای بیشتری پیدا کنند.

هم اکنون با ذکر این توضیحات، به سراغ آموزش نحوه‌ی سازماندهی پرونده‌های چند رسانه ای در وردپرس خواهیم رفت.

معرفی افزونه‌ی Media Library Folders

Media Library Folders Plugin-پوشه بندی رسانه وردپرس
افزونه Media Library Folders

برای ایجاد پوشه بندی رسانه وردپرس می‌توانید از یک افزونه‌ خوب به نامMedia Library Folders  استفاده کنید. این افزونه به طور مرتب توسط یک توسعه‌دهنده‌ی معتبر وردپرس به نام Max Foundry  به‌روز و ساخته می‌شود. شما می‌توانید در انتهای این مطلب این افزونه‌ را که به صورت اختصاصی توسط تیم همیار وردپرس فارسی‌سازی شده، دانلود و نصب کنید.

نکته: اگر بعد از نصب افزونه دیدید که منوی تنظیمات آن فارسی نشده است، باید در هاست خود وارد مسیر

wp-content/plugins/ media-library-plus/languages

شوید و فایل‌های زبان آن افزونه که نام‌های maxgalleria-media-library-fa_IR.mo و maxgalleria-media-library-fa_IR.po  می‌باشند را در مسیر

wp-content/languages/plugins

“کپی کنید”. دقت کنید که نباید آن را کامل انتقال دهید و حتما باید این دو فایل در هردو مسیر بالا وجود داشته باشند تا افزونه فارسی شود.

توجه: نسخه‌ی رایگان این افزونه تنها اجازه‌ی ایجاد 10 پوشه را به شما می‌دهد. اگر به تعداد بیشتری نیاز دارید باید نسخه‌ی حرفه‌ای افزونه را تهیه کنید.

سازماندهی پرونده‌های وردپرس با افزونه

پس از فعال‌سازی ‌افزونه، یک مورد جدید با عنوان “پوشه‌های کتابخانه رسانه” به داشبورد وردپرس شما اضافه می‌شود. این بخش درب ورودی به کتابخانه‌ی رسانه جدید و پیشرفته شماست که تمام پوشه های بارگذاری‌شده در وردپرس شما را نشان خواهد داد. از اینجا می‌توانید پوشه‌های جدید ایجاد کرده و فایل‌های خود را به آن‌ها اضافه کنید. همچنین می‌توانید فایل‌های خود را جابجا، کپی، تغییر نام و یا حذف کنید.

نکته: دقت داشته باشید با این که این رابط از لحاظ فنی از کتابخانه رسانه‌ای معمولی وردپرس جدا است، ولی همچنان هر پرونده‌ای که در اینجا بارگذاری می‌کنید، در کتابخانه‌ی رسانه معمولی شما نیز نمایش داده خواهد شد.

وقتی شما روی آن کلیک کرده و وارد آن شوید، تمامی تصاویر یا سایر پرونده‌های چندرسانه‌ای مطابق با ساختار پیش فرض پوشه وردپرس که به صورت سال و ماه تنظیم می‌شود را مشاهده خواهید کرد. می‌توانید این ساختار را در مثال زیر مشاهده کنید:

Media Library Folders-دسته بندی رسانه ها در وردپرس
دسته بندی رسانه ها در وردپرس

برای دیدن فایل‌های رسانه‌ای فعلی خود، باید به زیر پوشه ها (سال / ماه) بروید.

اضافه کردن پوشه‌های رسانه‌ای جدید

ایجاد پوشه‌ی جدید، به سادگی با کلیک کردن روی دکمه “اضافه کردن پوشه” قابل انجام است. بعد از کلیک روی آن جعبه‌ای ظاهر می‌‌شود که باید نام پوشه را در آن وارد کنید.

نکته: توجه داشته باشید که نام پوشه ها نمی‌توانند حاوی فاصله باشند. برای جدا کردن کلمات می توانید از خط زیر(_) یا خط ربط(-) استفاده کنید.

Add new folder in library-دسته بندی رسانه ها در وردپرس
اضافه کردن پوشه جدید در کتابخانه

در صورت لزوم می‌توان زیر‌پوشه نیز در پوشه‌ها ایجاد کرد. برای ایجاد زیر پوشه، روی پوشه والد و اصلی کلیک کنید تا آن را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه “افزودن پوشه” کلیک کنید و شروع به پوشه بندی رسانه وردپرس کنید.

Add Subfolder in library-Media Library Folders Plugin-پوشه بندی رسانه وردپرس
اضافه کردن زیر پوشه

ما به عنوان مثال دو زیرپوشه برای پوشه‌ی”Photos” ایجاد کردیم. آنها “Jungle” و “Mountain” هستند. برای مشاهده‌ی زیرپوشه‌ها، باید روی پیکان کوچک در سمت راست پوشه اصلی مطابق تصویر کلیک کنید:

open subfolder-پوشه بندی رسانه وردپرس
بازکردن زیرپوشه

برای افزودن فایل به پوشه‌های خود، کافیست روی پوشه کلیک کرده و بر روی دکمه “اضافه کردن فایل” کلیک کنید. صفحه‌ای مطابق تصویر زیر باز می‌شود که می‌توانید هر تعداد فایل که می‌خواهید بارگذاری کنید.

Add File-دسته بندی رسانه ها در وردپرس
اضافه کردن فایل

پس از پایان بارگذاری پرونده‌ها، آن‌ها را به صورت تصاویر کوچک با نام مشخص مطابق تصویر مشاهده خواهید کرد.

drag and drop file for upload-دسته بندی رسانه ها در وردپرس
آپلود فایل در رسانه

افزودن پرونده‌های آپلود شده به پست‌ها یا صفحات خود نیز مانند قبل به آسانی قابل انجام است. می‌توانید مانند همه پرونده‌های دیگری که در کتابخانه‌ی رسانه بارگذاری کرده‌اید‌، آن‌ها را انتخاب کرده و به پست خود اضافه کنید:

اضافه کردن فایل به پست‌ها و صفحات

نحوه‌ی انتقال و کپی‌کردن پرونده‌های خود در افزونه

در صورت نیاز به انتقال یا کپی یک فایل چه باید کرد؟ جابجایی یا کپی کردن پرونده‌ها در این افزونه بسیار آسان است و به شما در دسته بندی رسانه ها در وردپرس بسیار کمک می‌کند. در ادامه چگونگی انجام هر کدام را به شما خواهیم گفت.

انتقال فایل به پوشه جدید در کتابخانه رسانه

برای جابجایی یک تصویر یا هر پرونده‌ی دیگر، ابتدا بررسی کنید که دکمه‌ی انتقال/کپی روی حالت “انتقال” تنظیم شده باشد و سپس تصویر را به پوشه صحیح بکشید.

توجه: متاسفانه عملکرد این دکمه در حالتی که وردپرس به زبان فارسی باشد به درستی انجام نمی‌گیرد و با این که با کلیک روی آن حالت آن بین کپی و انتقال تغییر می‌کند اما متن دکمه تغییر نمی‌کند. با این حال اگر دکمه در حالتی که در تصویر زیر مشخص است باشد یعنی در حالت کپی می‌باشد.

copy media buttom-پوشه بندی رسانه وردپرس
تصویر دکمه کپی

و در صورتی که دکمه را به حالت تصویر زیر بگذارید عملیات انتقال انجام خواهد گرفت.

cut folder buttom-پوشه بندی رسانه وردپرس
تصویر دکمه انتقال

نکته: همانطور که در تصویر نیز پیداست باید توسط نشانگر موس پوشه‌ی مقصد را مشخص کنید و تصویر کوچک فقط به شما نشان می‌دهد که چه چیزی در حال انتقال است.

cut media folder in library
انتقال رسانه از یک پوشه به پوشه دیگر

در این مثال، یک تصویر کوه به طور نادرست در پوشه‌ی Jungle قرار گرفته که ما آن را به پوشه‌ی Mountain منتقل می‌کنیم تا به خوبی دسته بندی رسانه ها در وردپرس را انجام دهیم.

کپی کردن تصویر به یک پوشه‌ی دیگر در کتابخانه رسانه

برای کپی کردن یک تصویر، دکمه‌ی انتقال/کپی را روی حالت “کپی” تنظیم کنید و سپس مانند گذشته تصویر را بکشید. در اینجا، ما در حال کپی کردن یک تصویر از یک پرنده و گل هستیم، به گونه‌ای که در هر دو پوشه‌ی “bird” و “flower” وجود داشته باشد.

copy files in media library
کپی کردن فایل

در این حالت، تصویر اصلی در جای خود باقی می‌ماند و فقط یک کپی از آن در پوشه‌ی دیگر نیز اضافه می‌شود.

چگونگی تغییر نام و حذف کردن پرونده‌ها و پوشه‌ها در کتابخانه رسانه

شما به راحتی می‌توانید نام پرونده‌ها را با افزونه Media Library Folders تغییر دهید. ابتدا پرونده‌ای را که می‌خواهید تغییر نام دهید پیدا کنید و جعبه‌ی تأیید واقع در زیر آن را تیک بزنید. سپس روی دکمه “تغییر نام” در بالای صفحه کلیک کنید.

پس از آن نام مورد نظر خود را تایپ کنید. نام پرونده‌ها می‌تواند اندکی در سئو وردپرس شما تاثیرگذار باشد، بنابراین توصیه می‌شود از کلمات کلیدی موجود در آن‌ها استفاده کنید. در اینجا، ما نام پرونده را به beautiful jungle تغییر دادیم:

rename files in library
تغییر نام فایل‌ها

شما نمی‌توانید پوشه‌ای را در این افزونه تغییرنام دهید یا جابجا کنید. با این وجود، می‌توانید یک پوشه‌ی جدید ایجاد کرده و همه‌ی تصاویر داخل پوشه‌ی قدیمی را به پوشه‌ی جدید جابجا کنید و سپس پوشه قدیمی را حذف کنید.

برای پاک کردن پوشه، روی آن راست کلیک کرده و سپس بر روی دکمه “حذف این پوشه؟” کلیک کنید. در اینجا ، ما تصاویر جنگل را در پوشه جدیدی به نام Woodlands انتقال داده‌ و پوشه‌ی jungle  را حذف می‌کنیم.

delet folders in library
حذف پوشه موردنظر

سپس پیامی را مشاهده خواهیدکرد که از شما درخواست تأیید می‌کند. برای ادامه روی “ok” کلیک کنید تا پوشه حذف شود. بنابراین دیگر آن را در لیست مشاهده نخواهیدکرد.

نکته: ممکن است پیغام “پوشه خالی نیست و حذف نمی‌شود.” را ببینید، با این که در ظاهر پوشه خالی به نظر برسد. برای حل این مشکل بر روی دکمه “همگام سازی” کلیک کنید. وردپرس ممکن است نسخه های دیگری از تصاویر شما را ایجاد کرده باشد که نیاز به حذف دارد. پس از همگام سازی، می‌توانید آن تصاویر را مرور و حذف کنید.

یک موضوع تاسف برانگیز در نسخه رایگان این افزونه وجود دارد. علیرغم ارائه‌ی راهی آسان برای ساماندهی پرونده‌های رسانه‌ای قدیمی، راهی آسان برای درج آن‌ها در پست‌های شما ارائه نمی‌شود مگر اینکه به نسخه حرفه ای ارتقا دهید.

دسته بندی رسانه ها در وردپرس

ما در این مقاله یکی از افزونه‌های مناسب برای دسته بندی رسانه ها در وردپرس را به شما معرفی و آموزش دادیم. امیدواریم این مقاله به شما کمک کند که پوشه بندی رسانه وردپرس را یاد بگیرید و فایل‌های چند رسانه‌ای سایت خود را سازماندهی و منظم سازی کنید.

در صورت بروز هر گونه سوال می‌توانید آن را از بخش دیدگاه‌ها بپرسید. همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دانلود افزونه Media Library Folders

دانلود افزونه Media Library Folders صفحه افزونه

سوالات متداول

فایل های تصویر، ویدیویی و فایل‌های پی دی اف و ... در وردپرس با عنوان رسانه بارگذاری می‌شوند.
به طور معمول، وردپرس تمام تصاویر و سایر پرونده‌های چندرسانه‌ای را در پوشه /wp-content /uploads/ ذخیره می‌کند. تمامی پرونده‌ها همانطور که قبلا گفتیم براساس سال و ماه در این پوشه دسته‌بندی شده و ذخیره می‌شوند.
این کار برای اکثر وب سایت ها کاملاً مناسب است. با این حال، برخی از کاربران ممکن است بخواهند کنترل بهتری در نحوه‌ی ذخیره‌ی پرونده‌های چندرسانه‌ای در وردپرس داشته باشند. به عنوان مثال، یک وب‌سایت عکاسی ممکن است بخواهد تصاویر وردپرس را براساس موضوع، مکان یا رویداد خاصی سازماندهی کند. به طور مشابه، یک وب‌سایت دیگر ممکن است برای نمایش نمونه‌کارها و آلبوم کاری خود بخواهد دسته بندی رسانه‌ها در وردپرس را براساس نوع، مشتری و موارد دیگر انجام دهد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. من قبلا این را استفاده میکردم، یک مشکلی که داره، دسته بندی را فقط به صورت دیتابیسی داره که خیلی بده، چیزی که دقیقا در اپن کارت به خوبی عمل میکنه، یعنی اگر به صورت FTP یک فولدر بسازیم، به راحتی در گالری هم طبقه بندی میشه و نشون داده میشه، ولی توی وردپرس، در واقعیت همه تصاویر به صورت کلی یک جا هستن و واقعا طبقه بندی خوبی نیست، متاسفانه خیلی گشتم که بشه فولدرهای داخل بخش آپلود وردپرس را در گالری به صورت طبقه بندی نشون بده، ولی نشد، خیلی مشکل بدیه

  2. جالب و کاربردی مثل همیشه

  3. 9 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام و عرض ادب
    می خواستم در قسمت پنل وردپرس/رسانه دسته بندی داشته باشم به غیر از اینکه بتونم عکس و فیلم و فایل های صوتی مجزا داشته باشم؛ باز هم توی هر قسمت بتونم دسته بندی داشته باشم.
    به عنوان مثال در قسمت عکسها دسته بندی هایی از قبیل عکس بهاره، عکس تابستونه، عکس پاییزه و عکس تابستونه
    امیدوارم تونسته باشم منظورم رو درست بیان کرده باشم.
    ضمنا از راهنمایی هاتون کمال تشکر را دارم.
    شاد باشید

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      دسته بندی ها فقط در گالری ها انجام میشه اون هم همه در کنار هم. در غیر اینصورت این امکان وجود نداره

  4. سلام
    آیا سطح دسترسی پوشه های عکس رسانه باز باشه مشکل ایجاد میشه ؟
    برای مثال ممکنه روبات گوگل به داخل تک تک این پوشه ها سر بزنه ؟
    wp-content/uploads/2015/10/
    به علت اینکه برای مثال داخل یکی از پوشه ها ممکنه هزار عدد عکس موجود باشه و لود شدن نام و تاریخ و لینک تصاویر لیست شده خیلی سخت است…

  5. با ادب و احترام
    یک اشکال تایپی در متن: حالا میریم سراف تنظیمات و عملکردش

  6. 9 سال عضو همیار وردپرس

    سلام من یه مشکلی در سایتم دارم و وقتی تصاویر رو ویرایش می کنم تصویر قبل از ویرایش هنوز هست و وقتی آدرس رو می زنی می تونی ببینیش می خوام این اتفاق نیافته و وقتی ویرایش می کنم تصویر قبلی حذف بشه ممنون می شم بگید چطوری این کار رو بکنم

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      منظور شما از ویرایش چیست؟
      در خود وردپرس ویرایش می کنید؟

    • بله وقتی توی خود وردپرس ویرایش می کنم

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      با احترام
      در زمان ویرایش در قسمت اعمال تغییرات به: گزینه “تمام اندازه‌های تصویر” را انتخاب کنید.

  7. عالی
    مثل وب خودم : دی

  8. بسیار عالی . . . به وبسایت کنکوری منم سر بزنید 🙂

  9. سلام من متوجه نشدم چه نظمی داده شد؟!؟ اگر از این افزونه استفاده نکنیم مثلا چه اتفاقی میفته؟؟ من الآن بیشتر مشکلم اینه که بعضی نویسنده ها مثلا 10 تا عکس آپلود میکنن ولی مثلا 8 تا شون رو توی مطلب استفاده میکنن بقیه شون الکی حجم سایت رو پر میکنن! چکار کنم؟

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      پیشنهاد من اینه که مطلب رو دقیق بخونید حتما متوجه منظور میشید 🙂

  10. سلاممن یه مشکل دارم من میخوام  ادرس سایتم رو از site.ir به http://www.1.site.ir تغییر بدم با این افزونه های وردپس مثل Serach and replace ..  زدم اما اینا فقط عکس و .. تغییر میدن ادرست پست ها رو تغییر نمیدن
    ییا ادرس دسته بندی ها و فهرست ها    اینارو تغییر نمیدن 🙁
    چکار کنم یه راه بگید لطفا

    • 11 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      اصلا احتیاجی به افزونه نیست
      باید آدرس دامنه رو بهش پیشوند اضافه کنید.(addon domain)