مروری بر استفاده از وردپرس برای توسعه ی نرم افزارهای تحت وب

سلام دوستان! در این پست  امکاناتی رو که وردپرس رو پایه ای قوی برای توسعه ی نرم اقزارهای تحت وب می کنه معرفی میکنم و هر کدام از این امکانات رو شرح میدم.

 مهمترین مسئله  درباره ی استفاده از وردپرس برای توسعه ی نرم افزار های تحت وب اینه که وردپرس با تمام فریم ورک هایی که استفاده میشه متفاوته چون وردپرس اصلا فریم ورک نیست!

وردپرس یک foundation (پایه) است نه فریم ورک!

تفاوت foundation با framework

Framework :

در برنامه نویسی کامپیوتر,یک فرم فرک دارای قالب کلی یک نرم افزاره  که برنامه نویس می تونه قسمتهایی رو که به صورت اختصاصی می خواد بهش اضافه کنه(کدش رو بنویسه).یک فریم ورک دارای ابزار های توسعه,  کتابخانه ی کدها , ابزار پشتیبانی , کامپایلرها و رابط کاربردی برنامه نویسی (APIs)  هست که با استفاده از این ابزار می تونیم یه پروژه رو انجام بدیم.

Foundation :

به صورت خلاصه: یه نرم افزار می تونه در framework ساخته بشه و در foundation گسترش پیدا کنه.

تجدید نظر در معماری برنامه

برنامه های تحت وب لایه بندی مشابهی دارند که وردپرس هم همینطوره.

3 لایه ها شامل:

  • لایه پایگاه داده (The Database Layer) :

mySQL  در وردپرس

  • لایه کاربرد(The Application Layer)  :

در وردپرس با PHP  نوشته شده و کارهایی مثل نوشتن و خواندن از پایگاه داده رو انجام میده و برای توسعه دهندگان یه رابط کاربری برنامه نویسی (APIs)   هست

  • لایه ارائه (The Presentation Layer):

در وردپرس از CSS  و HTML  ( در بعضی از تم ها) , JQuery  و … استفاده میکنه.

ما وقتی می خوایم بر پایه (Foundation) وردپرس برنامه مون رو توسعه بدیم باید همین لایه بندی رو حفظ کنیم. ما می تونیم طراحی خودمون رو داشته باشیم و حتی از روش های خودمون استفاده کنیم اما باید با لایه بندی وردپرس هماهنگ باشیم چون با اینکه امروزه بیشتر از معماری (Model View Controller MVC) استفاده می شه اما معماری وردپرس فرق می کنه.

مدیریت جلسات, ایمیلها و کاربران

مدیریت حساب کاربری (account)  کاربرانی که ثبت نام کردند!

جلسات (session) برای داده های پایدار

خدمات ایمیل

اینها اصلی ترین خدماتی هستند که برنامه های تحت وبی که توسعه داده شده ارائه می دهند.کارهایی که این خدمات ارائه می دهند با هم مرتبطه.مثلا : وقتی کسی در سایت عضو میشه یه ایمیل از طرف سایت بهش می رسه که بتونه حساب کاربریشو فعال کنه بعد که وارد سایت شد تا لحظه ای که در سایت می مونه داره از session  ها استفاده می کنه.

خوبه که قبل از ادامه بحث یه توضیح مختصر درباره ی session  بدم:

وقتی کاربری داره از سایتی استفاده می کنه یه سری اطلاعاتش در همون چند دقیقه ای که در سایت هست نگه داری می شه.این اطلاعات بعد از اینکه از سایت خارج بشید از بین میره و در پایگاه داده سایت نگه داری نمیشه به این اطلاعات session  می گن.

  راهنمای خرید بهترین هاست وردپرس

وقتی داریم در برنامه های وردپرس از session  صحبت می کنیم باید اینو بدونیم که در برنامه های عادی session  توسط API (رابط کاربری) ارائه می شه اما در اینجا session  رو php  ارائه می کنه.

در آخر هم درباره ی ایمیل این نکته رو بگم که:

کاملا  مشخصه که ایمیل یه راه ارتباط بین سایت و کاربره اما ممکنه ندونید که وردپرس (با اینکه به صورت استاندارد اینطور نیست) میتونه هم در روال های عادی(مثل زمان ثبت نام) و هم زمانی که اتفاق خاصی رخ میده با استفاده از ایمیل کاربرش رو مطلع کنه.

ذخیره و بازیابی اطلاعات

وقتی کاربری از سایت استفاده میکنه به احتمال قوی بعضی از اطلاعات رو در پایگاه داده ذخیره یا بازیابی میکنه یا گاهی ممکنه که خودش اینکار رو انجام نده.وردپرس خودش بعضی از کارهایی که یک کاربر انجام میده رو ضبط می کنه یا اطلاعاتی رو که قبلا از کاربر گرفته به کارمیبره (بازیابی می کنه).

در همین مقاله گفتیم که وردپرس دارای یک API  (رابط کاربری) هست.ذخیره و بازیابی اطلاعات در همین API  رخ میده اما مسئله ی مهم اعتبار و امنیت اطلاعاته.ما باید اطلاعات صحیح و کاربر پسند رو در اختیار کاربر قرار بدیم!

مدیریت ادرس دهی URL

در مورد آدرس دهی وردپرس نسبت به نیاز برنامه نویس در API  طرح های مختلفی رو برای ادرس دهی استفاده میکنه که با استفاده از روالهای خاص خودشون ادرس هایی مناسب و بدون مشکل رو ایجاد میکنند.

CASHING

Cash  (حافظه نهان) راه کاری برای سرعت دادن به بارگزاری صفحات وبه.ممکنه در جاهای خاصی از مسیر بین کاربر تا وبسایت (مثلا داخل مرورگر خود کاربر یا پراکسی ها) اطلاعات سایت یا صفحه HTML  برای  استفاده های بعدی ذخیره بشه.

با اینکه شما میتونید از افزونه ها برای CASHING  استفاده کنید در وردپرس API  این امکان رو فراهم میکنه و میتونید با ایجاد تغییرات در API  پایگاه داده رو برای CASHING  بهینه کنید.

ارتباط با پایگاه داده

وردپرس بر پایه پایگاه داده کار میکنه (اولین لایه ی معماری وردپرس!) و برای هر نوع تبادل اطلاعاتی با وردپرس راهکار مناسبی داره.

Wp_query  برای تبادل اطلاعات درباره پست ها و ابر داده ها و…

Wp_user_query  برای تبادل اطلاعات پیشرفته (مثلا اگه لازم یه لیست از کاربرای خاصی رو از پایگاه داده درخواست کنید)

$dbwp  برای نوشتن دستورات سفارشی.

در پایان:

این مقاله سعی داشت تا امکاناتی رو که وردپرس برای توسعه یک برنامه ی تحت وب در اختیار ما میذاره رو به صورت کوتاه معرفی کنه. این امکانات نسبت به نیاز ما استفاده میشه و لزومی نداره حتما همشون رو استفاده کنیم!

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 10 سال عضو همیار وردپرس

    تشکر عالی و مفید
    saqi.ir

  2. تشکر خیلی زیاد؛
    اگه بشه در مورد ارتباط دادن وردپرس با سیستم عامل اندروید هم مقاله ای ارائه کنید؛
    با تشکر

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      اگه امکان زمانیش باشه حتماً چشم

      با احترام