لینکسازی داخلی در سئو عضو جدایی ناپذیر در تولید محتواست. محتوای شما پیش از آنکه رتبهبندی شود، نیازمند ایجاد لینک در آن میباشد. لینکهای داخلی علاوه بر اینکه محتوای سایت شما را به هم متصل میکند و سبب انسجام سایت شما میشود، در نهایت از ساختار وبسایت شما به گوگل ایده میدهد و در رتبهبندی شما در موتورهای جستجوی فوقالعاده تاثیر گذار است. ما در این مقاله از همیار به طور کامل اهمیت لینک سازی داخلی در سئو را شرح داده و تمامیه نکات مربوط به آن را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر به دنبال ایجاد بهبود در سئو سایتتان هستید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
لینک داخلی در سئو
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- لینک سازی داخلی چیست؟
- چرا لینکسازی برای گوگل اهمیت دارد؟
- چه استراتژی برای لینکسازی داخلی وجود دارد؟
- لینکسازی داخلی به کمک افزونه در وردپرس
لینک سازی داخلی چیست؟
لینک یا پیوند داخلی، به پیوندی میگویند که هر صفحه از سایت شما را به صفحه دیگر از سایتتان ارجاع میدهد. هم کاربران و هم موتورهای جستجو از پیوندهای داخلی برای یافتن محتوا در وبسایت شما استفاده میکنند. بدین صورت که کاربران شما با کلیک بر روی هر پیوند از یک صفحه به صفحه دیگر از سایتتان منتقل میشوند و با این کار میتوانند مطالب را بهتر پیدا کرده و استفاده بهتری از سایت شما داشته باشند. از سوی دیگر موتورهای جستجو نیز برای مسیریابی، سنجش و درک بهتر محتوای سایت شما از لینکهای داخلی بهره میگیرند.
درحالت کلی ما با چند نوع لینک داخلی در سئو مواجه هستیم. از لینک سازی داخلی در صفحه اصلی سایت، فهرست و … گرفته تا لینک سازی در محتوای سایت همه و همه جز پیوندهای داخلی به حساب میآیند.
لینکسازیهای داخلی را اصطلاحا با نام پیوندهای متنی(contextual links) میشناسند که پیوندهای متنی کاربران شما را به مطالب مرتبط ارجاع میدهند. از طرفی دیگر آنها به موتورهای جستجو این امکان را میدهند تا دریابند که چه محتوای مرتبط دیگری در سایت شما وجود دارد و این موضوع در ارزش گذاری آن محتوا تاثیرگذار است.
خوب است بدانید که هرچه تعداد پیوندها به یک صفحه مهم بیشتر باشد، اهمیت آن صفحه برای موتورهای جستجو نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین، لینک سازی داخلی در سئو کاملا تاثیرگذار است.
چرا لینکسازی برای گوگل اهمیت دارد؟
پیوند داخلی عامل مهمی برای گوگل و سایر موتورهای جستجو است. گوگل از لینک سازی انجام شده برای کشف محتوا در وبسایتها و رتبهبندی محتوا در موتورهای جستجو استفاده میکند. اگر به یک صفحه یا یک مقاله از سایت پیوندهای زیادی ارجاع داده شده باشد، گوگل آن صفحه را با اهمیتتر از بقیه قلمداد میکند. پس پیوندهای داخلی ابزاری است که صاحبان سایت برای تاثیر گذاری در موتورهای جستجوی میتوانند از آن استفاده کنند.
به طوریکه با لینک سازی داخلی مناسب میتوانند بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را به صفحات مهم سایت خود هدایت کنند.
جالب است بدانید که گوگل با استفاده از رباتی به نام Google Bot، پیوندهای داخلی سایت را تجزیه و تحلیل(crawl) میکند. این ربات وقتی به صفحه اصلی وبسایت میرسد شروع به رندر کردن صفحه کرده و اولین لینک را دنبال میکند. سپس با دنبال کردن بقیه پیوندها گوگل میتواند روابط بین صفحات مختلف را مشخص کند. بدین ترتیب گوگل درمییابد که کدام صفحات در سایت شما موضوعات مشابه را پوشش میدهد.
برای الگوریتمهای گوگل علاوه بر درک رابطه بین محتوا، انواع پیوند و ارزش هر پیوند نیز در رتبهبندی سایت شما کاملا تاثیرگذار است. اگر تاکنون از اهمیت انواع پیوند در سئو سایت اطلاع نداشته اید، حتما به مقاله پیوندهای سایت از همیار سری بزنید و آن را با دقت بخوانید.
چه استراتژی برای لینک سازی داخلی وجود دارد؟
برای سئو سایت شما بسیار مهم است که بطور منظم استراتژی پیوند داخلی را ارزیابی کرده و بهبود بخشید. اهمیت لینک سازی داخلی برای گوگل در سه بخش قرار میگیرد:
- اهمیت هر صفحهی سایت از کل سایت (Relevance of pages)
- ارتباط بین صفحات سایت (Relationship between pages)
- ارزش صفحات سایت (Value of pages)
شما باید بدانید برای تدوین استراتژی پیوند داخلی خود، موارد متعددی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. چگونگی تدوین این استراتژی براساس نوع سایت و اهداف شما تعیین میشود. اما ما مراحل زیر را به عنوان یک قاعده مناسب برای تدوین استراتژی خوب میدانیم.
1. یک ساختار ایده آل برای سایت خود تعیین کنید.
توصیه ما به صاحبان سایت این است که سایت خود را مانند یک هرم تصور کنید. بدین صورت که در بالای هرم صفحه اصلی سایت قرار دارد، در زیر آن دیگر بخشها و دستهبندیها (categories) قرار میگیرند و در نهایت در پایینترین بخش آن نیز صفحات،مقالات و پستهای سایت قرار دارند.
2. باید تصمیم بگیرید که مهمترین محتوای شما چیست؟
در مرحله دوم شما باید تعیین کنید که دقیقا مهمترین محتوای شما در سایت چه چیزی است و در حول چه موضوعی قرار است کار کنید. برای تعیین مهمترین محتوا باید به هدف کسبوکارتان رجوع کنید. و ببنید هدف اصلی کسبوکار شما چه چیزی میباشد سپس محتوای شما باید حول همان هدف اصلی باشد.
این محتوای شماست که به جستجو و گردش کاربرانتان در سایت جهت میدهد و برای تاثیرگذاری بر روی مخاطب بسیار حائز اهمیت است. از طرفی دیگر تعیین مهمترین محتوای سایت شما بر اهمیت لینک سازی داخلی نیز بسیار تاثیرگذار است.
3. پیوندهای متنی را به محتوا اضافه کنید.
حال بعد از آنکه بابت مهمترین محتوای سایتتان تصمیم گیری کردید وقت آن رسیده است که مقالاتی مختلف حول یک موصوع خاص بنویسید و سپس آنها را با لینک سازی داخلی به هم مرتبط و متصل کنید. با اینکار به گوگل و کاربران در فهم وبسایت و محتوای سایتتان کمک بسیار خوبی خواهید کرد.
پیوندهای متنی میتواند ابتدا، وسط یا انتهای متن شما بیایند و تعیین محل قرار گیری آنها به متن و محتوایی که در حال نگارش آن هستید مربوط میشود. سعی کنید چندین نوشته و مقاله نسبتا طولانی و جامع در مورد موضوع مدنظرتان(مرحله دوم) بنویسید و سپس مقالاتی کوچکتر نوشته و این مقالات کوچک را به آن مقالات جامع پیوند دهید.
یک مثال ساده
فرض کنید ما مرحله اول،دوم و سوم از مراحل بالا را طی کردهایم و یک مقاله طولانی و جامعه پیرامون موضوع اصلی کسبکارمان با عنوان “راهنمای کامل برای پیداکردن کلمات کلیدی” نوشتهایم. حال ما قصد داریم در جستجوی گوگل با عنوان ” کلمات کلیدی” رتبه کسب کنیم. برای این کار باید چند مقاله با عناوین مانند:
- 7 اشتباه رایج در یافتن کلمات کلیدی
- کلمات کلیدی چیست
- بر روی کلمات کلیدی طولانی تمرکز کنید.
بنویسیم و در این مقالات لینک سازی داخلی انجام دهیم یعنی به مقاله طولانی و جامعای که قبلا نوشته پیوند بدهیم. با این کار از دید گوگل مقاله “راهنمای کامل برای پیداکردن کلمات کلیدی” حاوی اطلاعات زیادتری بوده و بالاتر از سایر مقالات قرار دارد. و سایر مقالات از لحاظ رتبهبندی در ارزش و رتبه پایینتری قرار خواهند گرفت.
4. صفحاتی که به صورت سلسله مراتبی هستند را به یکدیگر پیوند دهید.
اگر صفحات سلسله مراتبی در وبسایت خود دارید، صفحات والدین را به صفحات فرزند آن پیوند دهید و بالعکس. همچنین فراموش نکنید که صفحات خواهر و برادر (sibling pages) را به یکدیگر پیوند دهید. در یک سایت سازمان یافته این صفحات باید به یکدیگر مرتبط باشند و پیوند دادن آنها به این ترتیب حس کامل بودن را به گوگل و کاربران القا خواهد کرد.
5. در میان پست و مقالاتتان، مقالات و پستهای مرتبط قرار دهید.
امروزه افزونههای زیادی وجود دارند که مقالاتهای مرتبط را به مقالههای شما اضافه میکنند. بعد از انتخاب یک افزونه، حتما تست کنید که آیا پستهای مرتبط قرار داده شده واقعاً پستهای مرتبط هستند یا خیر. اگر بابت درستی انجام کار این افزونهها دچار تردید هستید، به شما توصیه میکنیم پیوند دادن مقالات مرتبط را به صورت دستی انجام دهید.
لینکسازی داخلی به کمک افزونه در وردپرس
بر اساس آنچه که تا بدین جا گفتیم اهمیت لینک سازی داخلی بسیار واضح و روشن به نظر میرسد. پس به شما توصیه میکنیم حتی اگر خودتان قادر به انجام لینک سازی داخلی نیستید از یک افزونه برای اینکار استفاده کنید. در مقاله “ایجاد لینک های داخلی در وردپرس با SEO Post Content Links “به طور کامل اینکار را آموزش دادهایم، حتما آن را مطالعه کنید.
چرا باید از لینک داخلی در سئو استفاده کنیم؟
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، لینک سازی داخلی در سئو فوقالعاده تاثیرگذار بوده و نیازمند یک استراتژی حرفهای است. ما هر آنچه را که برای انجام اینکار نیاز داشتید را در این مقاله به شما آموزش دادیم. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای بهبود سئو سایتتان از لینکسازی داخلی به صورت هدفمند استفاده کنید. در نهایت از توجه شما سپاسگزاریم لطفا نظرات و سوالات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: yoast.com