انواع پیوندهای سایت را بشناسید!

پیوندهای سایت پیوندهای سایت

پیوندهای سایت، بخش مهمی از سئو را تشکیل می‌دهند. بدون پیوند، گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) ممکن است صفحات شما را کشف و تجزیه و تحلیل(crawl) نکنند، یا از اهمیت آنها با خبر نشود. با این وجود، گاهی اوقات ممکن است بخواهید که گوگل پیوندی را در سایت شما دنبال نکند. یا ممکن است بخواهید به گوگل بگویید که پیوندی که در سایت قرار داده‌اید توسط یک اسپانسر خاص است یا توسط یک کاربر به صفحه شما اضافه شده است. برای دانستن همه این موارد و نحوه ایجاد پیوندهای مختلف، حتما این مقاله را با دقت تا انتها مطالعه کنید.

پیوندهای سایت

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • انواع پیوند‌های سایت و اهمیت آنها در سئو
  • ویژگی‌های پیوند دنبال نشده(nofollow)
  • منظور از پیوند حمایت شده ((Sponsored و محتوای تولیدی کاربران (UGC) چیست؟
  • نحوه ایجاد پیوند‌های دنبال نشده (nofollow) و (Sponsored) حمایت شده در وردپرس

انواع پیوند‌های سایت و اهمیت آنها در سئو

خوب است بدانید که وقتی شما در سایتتان به سایت دیگری پیوند می‌دهید، موتورهای جستجو ممکن است این پیوند را به عنوان “رای و اعتبار” برای صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهید، حساب کنند. صفحاتی که تعداد زیادی از این آراء را از وب سایت‌های معتبر و قابل اعتماد دارند، ممکن است در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشند. چراکه آنها به نوبه خود، معتبرتر و قابل اعتمادتر می شوند. این امر پیوندها را به نوعی ارز – Currency –  تبدیل می‌کند. (مانند یک ارز دیجیتال که هر روز اعتبارش بیشتر و بیشتر می‌شود)

به همین دلیل شما حتما به طراحی یک استراتژی مناسب برای پیوندهای سایت نیاز دارید تا هم سئو خود را بهبود داده و در موتور‌های در رتبه بالاتری قرار بگیرید و هم پیوند هایی با هویت مناسب ایجاد کنید. جالب است بدانید که تا سالهای قبل گوگل حتی برای هر پیوند خارجی (Back Link) غیر مرتبط و ناکارآمد اعتبار بسیاری بالایی قائل می‌شود و صرفا تعداد بک لینک‌ها” به طور مستقیم سبب بهبود رتبه در موتورهای جستجو می‌شد اما اکنون چنین نیست و الگوریتم‌هایی مانند پنگوئن در گوگل، کیفیت و اعتبار بک لینک نیز بسیار مهم است و اگر صاحبان سایت صرفا به تعداد بک لینک توجه کنند گوگل آنها را به اشکال مختلف جریمه خواهد کرد. امروزه برای فرار از جریمه شدن، صاحبان سایت علاوه بر لینک دادن به سایت‌های معتبر، از پیوندهای دنبال نشده(nofollow) استفاده می‌کنند. شناسایی پیوندهای سایت، یکی از وظایفی است که امروزه گوگل با دقت به آن می‌پردازد.

ما به طور کل در حال حاضر با 4 نوع از پیوندهای سایت مواجه هستیم:

  1. دنبال شده (follow)
  2. دنبال نشده(nofollow)
  3. حمایت شده (Sponsored)
  4. محتوای تولیدی کاربران (User Generated Content – UGC)

ویژگی‌های پیوند دنبال نشده(nofollow)

پیش از آنکه بگوییم پیوند دنبال نشده چیست باید تعریفی از پیوند دنبال شده داشته باشیم. پیوند دنبال شده یا اصلاحا فالو به هر نوع پیوندی میگوییم که ما در سایتمان قرار می‌دهیم و برای آن هیچ صفت و ویژگی تعیین نکرده ایم. یعنی به طور پیشفرض اگر ویژگی برای پیوندهای سایت انتخاب نکنیم، پیوند از نوع دنبال شده می‌باشد. اما ما برای اینکه به گوگل بفهمانیم، پیوندی که در سایتمان قرار داده‌ایم اسپم و تایید شده نمی‌باشد، از پیوند دنبال نشده استفاده می‌کنیم. پیوندهای دنبال نشده برای لینک‌های خارجی به سایت‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این نوع پیوندها حتما باید مربوط به سایت‎‌های معتبر نیز باشند تا در سئو سایت ما تاثیر منفی نگذارند. امروزه در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام نیز با پیوند‌های دنبال نشده مواجه هستیم.

اما خوب است بدانید که ظاهر یک لینک نوفالو در وردپرس به چه شکل است. در html، یک پیوند ساده به این شکل نمایش داده می‌شود:

  ردیابی نرخ تبدیل در گوگل یا conversion tracking + راهنمای جامع

<a href=”https://www.example.com”>example link</a>

این پیوند که هیچ ویژگی‌ای(attribute) برای آن تعریف نشده است به طور پیش‌فرض از نوع دنبال شده می‌باشد. شما نیز حتما تا به حال مثل خیلی از افراد در میان مطالب سایتتان از آن زیاد استفاده می‌کنید.

یکی از کاربرد‌های زیاد آن برای پیوندهای داخلی)پیوندهایی که به دیگر صفحات یک سایت داده می‌شوند) هر سایتی می‌باشد. البته گاهی اوقات مثلا برای پیوند دادن به صفحات ورود و ثبت‌نام که از نوع پیوند داخلی هستند از پیوندهای دنبال نشده استفاده می‌کنیم. این کار سبب می‌شود که منابع گوگل دیگر وقتشان برای تجزیه تحلیل ( crawling & evaluating) آن تلف نشود.

اما اگر تصمیم دارید نسبت به سایتی که قرار است به آن پیوند دهید هیچگونه تاییدی را اعلام نکنید، کافیست مانند کد زیر ویژگی پیوند دنبال نشده را برای آن در نظر بگیرید:

<a href=”https://www.example.com” rel=”nofollow”>example link</a>.

منظور از پیوند حمایت شده (Sponsored) و محتوای تولیدی کاربران (UGC) چیست؟

در سپتامبر سال 2019، گوگل دو نوع جدید از انواع پیوندها را اعلام کرد که اکنون می‌توان پیوندها را به عنوان حمایت مالی (Sponsored) و یا نوع دیگر به نام محتوای تولیدی کاربران (UGC) تقسیم بندی کرد.

از پیوندهای حمایت شده (Sponsored)، برای نشان دادن تبلیغاتی بودن یک پیوند و اعلام حمایت مالی، استفاده می‌شود.

برای شناسایی پیوندهای سایتی که مربوط به کاربران است از پیوندهای محتوای تولیدی کاربران (UGC –  User Generated Content)، استفاده می‌شود. به طور کلی هر پیوندی که توسط کاربران ایجاد شود از نوع UGC می‌باشد. برای مثال‌ نوشته‌های موجود در انجمن‌ها و فروم‌ها، دیدگاه‌ها و … از این نوع پیوندها می‌باشند.

در ژوئیه سال 2020، موتور جستجوی بینگ نیز اسناد خود را به روز کرد تا مشخص شود که آنها نیز از پیوندهای حمایت شده و UGC پشتیبانی می‌کنند.

ظاهر پیوندهای حمایت شده در کدهای html به شکل زیر است:

<a href=”https://www.example.com” rel=”sponsored”>example link</a>

و برای یک پیوند UGC نیز به صورت زیر است:

<a href=”https://www.example.com” rel=”ugc”>example link/a>

توجه: شما گاهی می‌تواند برای یک پیوند چند ویژگی نیز تعیین کنید. مثلا اگر بخواهیم یک پیوند هم حمایت شده باشد و هم دنبال نشده باید به صورت زیر تعریف کنید:

<a href=”https://www.example.com” rel=”nofollow sponsored”>example link</a>

توجه داشته باشید که بعضی از موتورهای جستجو از پیوندهای UGC و حمایت شده ممکن است پشتبیانی نکنند. پس به شما توصیه می‌کنیم مثل کد بالا، هر یک از این دو صفت را در کنار صفت دنبال نشده به کار ببرید.

نحوه ایجاد پیوند‌های دنبال نشده (nofollow) و حمایت شده (Sponsored) در وردپرس

اگر از ویرایشگر کلاسیک در وردپرس استفاده می‌کنید و قصد دارید از پیوندهای دنبال نشده و حمایت شده استفاده کنید، می‌توانید در قسمت “متن” این ویرایشگر، کدهایی که در بخش قبل داده شد را قرار دهید. اما اگر از ویراشگر بلاک استفاده می‌کنید، مطابق شکل زیر، با نصب افزونه Yoast SEO از نسخه 14.4 به بالا به راحتی می‌توانید فقط با زدن یک کلیک پیوندهای خود را به صورت دنبال نشده یا حمایت شده تعریف کنید.

nofollow link in block edotor
انواع لینک در ویرایشگر بلوک

انواع پیوندهای سایت را بشناسید

سئو، قلب تپنده هر وبسایت می‌باشد که برای بهبود آنها باید از همه ظرفیت‌ها و روش‌ها استفاده کرد. یکی از مواردی بسیار مهمی که در سئو سایت تاثیر گذار است استفاده از پیوندها به صورت هدفمند با ویژگی های متفاوت است. ما در این مقاله تمامی انواع پیوندهای سایت را با جزئی‌ترین نکات به شما آموزش دادیم. با رعایت نکاتی که در این مقاله به آن اشاره شد می‌توانید سئو سایت خود را از جهت شناسایی پیوندهای مختلف برای موتورهای جستجو  به خوبی بهبود ببخشید. در نهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا نظرات و سوالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Yoast.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.