بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو میتواند همان چیزی باشد که وبسایت شما را به هدف مورد نظر نزدیک کند. بهینهسازی تخصصی وردپرس ممکن است کار نسبتا دشواری باشد؛ بنابراین، ما قصد داریم شما را با نحوه سئوی وردپرس بهصورت کامل و تخصصی آشنا کنیم.
بهینهسازی تخصصی وردپرس
قبل از اینکه بخواهید هر وبسایتی را مدیریت کنید، باید وضعیت فعلی آن وبسایت را بدانید تا بتوانید بهتر برای آن برنامهریزی کنید. اکثر افراد روشها و ترفندهای مخصوصی دارند و بهصورت کاملا حرفهای میتوانند یک وبسایت را تجزیه و تحلیل کنند. اگر شما از این روشها و ترفندها آگاه نیستید، میتوانید از ابزارهایی مثل SEO Spider استفاده کنید. نظر شما را به چند سرویس فوقالعاده و حرفهای جلب میکنیم:
استفاده از سرویس Google Webmaser Tools
Google webmaster tools یک وبسرویس بدون هزینه است که توسط شرکت گوگل برای وبمستر ها به وجود آمده است. این سرویس اجازه میدهد تا مدیران وبسایتهای وردپرس برای وضعیت سایت و کمک در روند بهینهسازی تخصصی وردپرس اقداماتی را داشته باشند.
در این مرحله شما باید وبسایت خود را برای هریک از ابزارهای وب مستر محبوب از جمله گوگل ثبت کنید. پس از دریافت اطلاعات، میتوانید در محیط این سرویس در مورد افرادی که از وبسایت شما بازدید میکنند، اطلاعاتی دریافت کنید. در واقع تجزیه و تحلیل وبسایت شما این اطلاعات را فراهم میکند.
تست پذیرش سایت
این فرایند تعیین خواهد کرد که آیا وبسایت شما برای موتورهای جستجو و کاربران در دسترس است یا خیر.
ROBOTS.TXT
فایل robots.txt به معنای محدودکردن رباتهای خزنده در وبسایت برای رسیدن به بخشهای مختلفی است که تمایل به دسترسی آنها توسط کاربران ندارید. با این وجود، این فایل میتواند دلیل محکمی برای این باشد که موتورهای جستجو سایت شما را به خوبی در صفحات جستجو نمایش نمیدهد. بنابراین شما باید بررسی دستی انجام دهید تا ببینید آیا فایل robots.txt محدودیت دسترسی به برخی از صفحات مهم را دارد.
متاتگ
این یک برچسب طراحی شده برای هدایت خزندههای موتور جستجو برای ایندکس شدن صفحات خاصی صورت میگیرد. همچنین مجوز دنبال کردن لینکها را در یک صفحه برای خزندهها را صادر میکند. بنابراین باید برای بهینهسازی تخصصی وردپرس مطمئن شوید، صفحاتی وجود نداشته باشد که از ورود خزندهها جلوگیری کند.
وضعیت کدهای HTTP
دسترسی به سایت در صورتی که URLها برای برخی از صفحات خطاهایی مانند (error 404) بازگشت داشته باشند، مانع ورود خزندهها میشوند. بنابراین شما باید تمام URLهایی را که ممکن است دچار ارور 404 شوند را بیابید و در نهایت آنها را اصلاح کنید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تغییر مسیر HTTP 301 در وردپرس سایت انجام میشود.
سایت مپ(Site Map)
سایت مپ درواقع نقشه راهی است که خزندههای موتور جستجو برای بهینهسازی تخصصی وردپرس استفاده میکنند تا به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند. باید اطمینان حاصل کنید که سند XML بهخوبی تشکیل شده است که تمام صفحات سایت در آن موجود باشد. این نمایش باید بهروز شده باشد و تمام صفحات سایت را در بر بگیرد. در صورتی که برخی از صفحات فاقد نمایش در سایتمپ هستند، باید معماری آن را مرور کنید و لینکهای داخلی سایت را بررسی کنید. همچنین میتوانید برای پیدا کردن سایت توسط موتور جستجو نقشه سایت خود را در ابزار وبمستر تولز برای آن ارسال کنید تا این روند آسانتر شود.
بررسی معماری سایت
بررسی معماری سایت برای شما یک تصویر از پهنا و تعداد سطوح است. بدین معنا که تعداد کلیکهایی که کاربر برای بررسی مطالب مهم سایت انجام داده است را در برمیگیرد. علاوه بر این، میتوانید ببینید که چگونه صفحات مختلف در سلسهمراتب سایت به یکدیگر پیوند دارند.
فلش و جاوا اسکریپت
ناوبری سایت اهمیت حیاتی در تعیین رتبه موتورهای جستجوگر برای بهینهسازی تخصصی وردپرس دارد. قاعده کلی این کار این است که شما باید بهترین کار خود را برای استفاده از ناوبری انجام دهید. تست ناوبری باید بدون جاوا اسکریپت فعال شود. با مقایسه نتایج، میتوانید بگویید که کدام صفحات بدون جاوا اسکریپت غیرقابل دسترسی هستند.
عملکرد سایت
یکی از عوامل مهم در روند کار خزندهها، سرعت بارگذاری سایت است. اگر وبسایت شما دارای سرعت بارگذاری پایینی باشد، در نتیجه کمتوجهی کاربران و بازدیدکنندگان را در برمیگیرد. رباتهای موتورهای جستجو درست مثل انسانها هستند. آنها تنها مدت محدودی را در وبسایت شما میمانند. پس وب سایتهایی که دارای سرعت بارگذاری بالایی هستند مسلما خزندهها بهصورت کاملتر آن را بررسی میکنند.
عملکرد سرعت سایت را میتوان با کمک ابزارهای مختلف از جمله Google Page Speed و YSlow ارزیابی کرد. بهترین ابزارها نه تنها صفحات وبسایت شما را بررسی میکنند، بلکه به شما پیشنهاد میدهند که چگونه میتوانید سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید. یک ابزار مثل Pindgdom Full Page یک لیست از تمام صفحات سایت، اندازه آنها و همچنین سرعت بارگذاری آن را ایجاد میکند. به این ترتیب شما میتوانید بهراحتی بگویید که کدام صفحات سایت، سرعت سایت شما را کاهش میدهد.