با سلام خدمت دوستان عزیز وردپرسی!
آیا میدانید بیش از 80 درصد ترافیک یک سایت از طریق موتورهای جستجو آغاز میشود؟! تعجب برانگیز است، نه؟ به همین دلیل است که کسب و کارهای اینترنتی تمرکز و سرمایهگذاری ویژهای را بر روی موتورهای جستجو دارند.
بهینهسازی مناسب وبسایت برای موتورهای جستجو در نهایت باعث افزایش ترافیک از موتورهای جستجو در سایت شما خواهد شد که در نهایت منجر به دریافت ترافیک بیشتر و متمرکزتری خواهد شد، چرا که به جرئت میتوان گفت چنین مخاطبانی بازدیدکننده واقعی شما خواهند بود.
افزایش ترافیک از موتورهای جستجو
ایجاد یک ساختار سئو و بهینهسازی مناسب یک سایت وردپرسی تا حدی ممکن است و زیاد هم سخت نیست. یکی از این موارد با نصب و راهاندازی یک از افزونههای سئو وردپرس آغاز میشود که با پرکردن متاباکسهای مربوط به هر صفحهای از سایت میتوان به سطح بالاتری از سئو وردپرس وارد شد. اما با این حال به تاکتیکهای بعدی و پیشرفتهای لازم است تا این مراحل را به مرور سپری کرد تا به مرحله مناسب و استانداردی از آن رسید.
خوشبختانه، این دقیقا همان چیزی که میخواهیم در این مقاله از همیار وردپرس به آن بپردازم است. در ادامه به معرفی 6 تکنیک برای بهینه سازی موتور جستجو بپردازم که میتواند کمک قابل توجهی جهت افزایش ترافیک از موتورهای جستجو برای وبسایت شما داشته باشد.
1- تحقیق در رابطه با چیزی که کاربران به دنبال آن هستند!
اگر چه در نگاه اول بسیاری از مردم فکر میکنند که سئو صرفا یک کار فنی میباشد، بنابراین این شما هستید که باید بدانید مخاطب شما زمانی که اقدام به جستجو در رابطه با موضوع خاصی میکند از چه کلیدواژههایی استفاده خواهد کرد.
شما باید رفتار کاربران خود را بسنجید و به هر طریقی که شده تمامی سلایق موجود را بررسی و تجزیه تحلیل کرده و در نهایت اقدام به ساخت کلیدواژه و کلمات کلیدی که بیشترین شانس را برای افزایش ترافیک از موتورهای جستجو دارند را برای خود انتخاب کنید.
این دادهها میتوانند از هر طریقی جمعآوری شوند. با استفاده از مطالعه مقالات گوناگون، استفاده از لیست ایمیلهای دریافتی و خرید دورههای آموزشی یاد بگیرید که چگونه این دادهها را کسب کنید.
2- ساخت صفحات فرود و بهینهسازی آنها
وقتی شخصی اقدام به جستجو در موتور جستجو میکند با کلیک بر روی لینک سایت شما به چه صفحهای هدایت میشود؟! بیشترین شانس متعلق به صفحه اصلی، یکی از مقالات وبلاگ و یا قسمتهای مشابه دیگری همچون دستهبندی و برچسب سایت شما میباشد. با این حال اگر هدف شما فروش یک محصول و یا ارائه خدمات است بهتر است که از طراحی صفحات فرود استفاده کنید.
صفحه فرود چیست؟
یک صفحه فرود چیست و چگونه میتواند بر روی افزایش ترافیک از موتورهای جستجو بر سایت ما تاثیر بگذارد؟!
صفحه فرود شامل یک صفحه کم حجم و خاص با طراحی منحصر به فرد برای هدف خاصی است، این اهداف میتواند برای جمع آوری خبرنامه، انجام یک بازی آنلاین و در نهایت ارائه یک کد تخفیف به برندگان بازی و یا هر ایدهای نو میتواند باشد که شما آن را ساخته و اجرا میکنید.
بسیاری از وبسایتهای خدماتی و فروشگاهی هستند که با یک ایده نو از طراحی صفحه فرود توانستهاند تا فروش خود را چندین برابر کنند و علاوه بر آن بازار هدف را شناسایی کنند.
چطور یک صفحه فرود مناسب انتخاب کنیم؟!
برای انتخاب یک صفحه فرود مناسب و بهینهسازی شده لازم است تا موارد زیر را رعایت کرده و به آنها عمل کنید که عبارتند از:
- انتخاب یک کلمه مناسب و استفاده آن در عنوان صفحه، عنوان مرورگر، متای توضیحات، کلمات کلیدی و..
- سعی کنید صفحه فرود شما حداقل شامل 2000 کلمه باشد
- بر روی طراحی صفحه فرود سرمایهگذاری کافی را داشته باشید و بهترین نوع آن را انتخاب کنید
- در صورت لزوم صفحه فرود شما شامل توصیفات مناسبی باشد
حال پس از اینکه صفحه فرود خود را با بهترین طراحی و انتخاب کلمات کلیدی مناسب ایجاد کردید وقت آن رسیده است تا لینکسازی برای آن را آغاز کنید.
3- محتوای خود را بازبینی کنید!
همه ما میدانیم که محتوا پادشاه است و به همین دلیل زمان بسیار زیادی را برای تولید محتوای مناسب و استاندارد صرف سایت میکنیم. با این حال، حتی اگر همچنان فکر می کنید که محتوای شما به صورت اصولی تهیه شده است باز هم لازم است تا یک بازبینی بر روی آن داشته باشید.
یک رویکرد زمانی دقیق است که با استفاده از همان محتوا بتوان در اشکال مختلفی از آن استفاده کرد. پس چرا نباید از کارآمدترین روشها در ان استفاده کرد؟!
به عنوان مثال شما میتوانید نوشتههای وبلاگ خود را که شامل موارد زیر میباشند بازیافت کنید:
- آموزشهای ویدئویی
- دروس ارائه شده
- فایلهای PDF
- پادکستها
- اینفوگرافیک
- و..
شاید از خود بپرسید که چرا باید چنین محتوایی را بازیافت کنید؟! پاسخ ساده است، همانطور که اشاره کردم همچنان محتوا پادشاه است، پس سعی کنید تا جای ممکن که میتوانید آموزشهای ارائه شده خود را که در قالب موارد فوق میباشند در قالب متن گردآوری کرده و ارائه کنید. البته در مورد PDF حساسیت زیادی لازم نیست به خرج دهید. اما این را هم در نظر بگیرید که در یک جستجوی گوگل شاید در 100 نتیجه تنها 3 فایل pdf را مشاهده کنید که در موتور جستجو به شما ارائه شود.
4- محتوای قدیمی را بهروزرسانی کنید!
به عنوان مثال همیار وردپرس را در نظر بگیرید که به صورت روزانه اقدام به معرفی افزونههای وردپرس میکنید، تمامی افزونههای وردپرسی تا مدتها به شکل فعلی باقی نخواهند ماند. برخی از آنها به کلی از مخزن وردپرس حذف میشوند، برخی با تغییرات کوچک همچنان به حیات خود ادامه میدهند و برخی با تغییرات گستردهای روبهرو هستند و در هر بار بهروزرسانی شاهد تعاریف جدیدی در آنها هستیم.
پس زمانی که شما یکی از مقالات را که متعلق به یک سال پیش است را مطالعه میکنید خواهید دید که تغییرات بزرگی در آن به وجود آمده است. حتی با لغات و اصطلاحات جدیدی روبهرو میشوید که نامی از آنها برده نشده است.
گوگل دوست دارد تا محتوای شما بهروز باشد به همین دلیل است که در نتایج خود تاریخ ایندکس تمامی صفحات را درج میکند تا جستجوگران بتوانند جدیدترین مقاله در این زمینه را مطالعه کنند. و همین امر سبب افزایش ترافیک از موتورهای جستجو شود.
شاید وقتی ببینید که با همان آموزش قدیمی در صدر نتایج هستید و بیخیال بهروزرسانی مقاله خود شوید، اما باید این را بدانید که این مخاطبان شما هستند که ارزش گذاری را بر روی مقاله شما خواهند گذاشت، علاوه بر آن مشخص نیست که در الگوریتمهای بعدی موتور جستجو همچنان در صدر باشید یا نه!!!
5- اضافه کردن محتوای منحصر بهفرد در صفحات بایگانی
همانطور که میدانید به صورت خودکار وردپرس اقدام به ایجاد ارتباط مقالات بین دستهبندیها، برچسبها و موارد دیگر به انتخاب شما میکند. پس اگر این ارتباط به درستی ایجاد شود به نوبه خود میتواند برای صفحات سایت اعتبار مناسبی را کسب کند.
میپرسید چطور؟! خُب اولین کاری که باید انجام دهید این است که محتوای منحصربه فرد خود را در این صفحات اضافه کنید. انجام ان کار بسیار ساده است.
اگر از افزونه سئو وردپرس استفاده نمیکنید آن را نصب کرده و سپس به مسیر نوشتهها> دستهها مراجعه کرده و بر روی ویرایشش دستهبندی مورد نظر کلیک کنید تا به صفحهای مطابق تصویر زیرر هدایت شوید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید اقدام به درج توضیحات مرتبط با دستهبندی انتخابی در فیلد توضیحات کنید. در این دستهبندی میتوانید اقدام به درج توضیحات مختصری در رابطه با دشته مورد نظر کنید.سپس با پایین اسکرول کرده و در بخش مربوط یه Yoast Seo اقدام به انتخاب کلیدواژه، کلمه کلیدی، و توضیحات کنید. در نهایت دستهبندی مورد نظر را ذخیره کنید.
پس از مدت کوتاهی خواهید دید که توضیحات درج شده در صفحه نتایج گوگل نمایش داده خواهد شد. همچنین توصیه میکنم که از این توضیحات در صفحه دستهبندی نیز استفاده کنید تا در بالای مطالب موجود در این دسته نمایش داده شوند.
6- بهبود وضعیت LSI
LSI مخفف نمایه سازی معنایی نهفته و چیزی است که گوگل در هنگامی که رتبه بندی وب سایتها را در نظر میگیرد آن را تشخیص میدهد. اجازه دهید تا با ذکر یک مثال به درک درستی از LSI برسیم.
هنگامی که شما از کلمه “سیب” در محتوای خود استفاده میکنید، گوگل نمیداند که آیا شما به یک میوه اشاره دارید و یا به یک شرکت در کالیفرنیا!
این موضوع فقط میتواند از محتوای متن کشف و تعیین شود. بنابراین، اگر شما در متن خود از عباراتی همچون “آیپد”، “استیو جابز”، “کوپرتینو” و صفهای طولانی از این دست عبارت استفاده کنید گوگل به درک این موضوع خواهد رسید.
علاوه بر این با استفاده از LSI میتوانید مترادف کلمات را در محتوا وارد کنید تا هم از تکرار زیاد در متن خود جلوگیری کنید و هم اینکه از یک چاشنی کلمه کلیدی مناسب بهرهمند شوید.
به عنوان مثال به جای اینکه مدام در این متن از کلماتی همچون سئو، تکنیک سئو، افزایش سئو، افزایش ترافیک از موتورهای جستجو و.. استفاده کنم میتوان از کلماتی همچون تکنیک جستجوگرها و سایر عبارات استفاده کرد.
اگر در این موضوع به اندازه کافی ماهر نیستید، ابتدا شروع به خواندن مقالات مختلف پیرامون مقالهای که قصد گردآوری آن را دارید، کرده و سپس برای خود یک اصطلاحنامه تعریف کنید و به جای واژههای تکراری قرار دهید. من مطمئن هستم که شما میتوانید بهترین کلمات مربوط به کلمه کلیدی خود را انتخاب کنید. کافی است تا مدتی با همین روش به تمرین و تکرا آن بپردازید.
شاد باشید 🙂