ابزارهای کاربردی برای نگارش پایان‌نامه

ابزارهای کاربردی برای نگارش پایان‌نامه ابزارهای کاربردی برای نگارش پایان‌نامه

پایان‌نامه به عنوان سندی که در حمایت از مدرک دانشگاهی یا صلاحیت حرفه‌ای است، ارائه می‌شود که تحقیق و یافته‌های نویسنده مربوط به یک موضوع خاص را بیان می‌کند.

الزامات آن از کشوری به کشور دیگر و موسسه‌ای به موسسه دیگر متفاوت است اما ساختار کلی آن تقریباً مشابه می‌باشد. روند نوشتن پایان‌نامه ممکن است از ۲ تا ۳ ماه تا بیش از یک سال طول بکشد. دانشجویان موضوع پایان‌نامه خود را بررسی می‌کنند و دیدگاه نهایی خود را با نگاهی به نتایج تحقیقات خود ارائه ‌‌می‌دهند. در اینجا به چند ابزار و وب‌سایت موثر و کارآمد برای نگارش پایان‌نامه اشاره می‌کنیم.

1. Google Scholar

با استفاده از گوگل اسکالر به یکی از بزرگترین پایگاه‌های اطلاعاتی مجلات تحقیقاتی و مقالات به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنید. این ابزار برای یافتن منابع معتبر اطلاعات برای پایان‌نامه ضروری است. می‌توانید براساس موضوع جستجو کنید و وب‌سایت‌ها را در کتابخانه شخصی خود ذخیره کنید تا بعداً بخوانید. همچنین دارای یک استناد برای ردیابی منابع بر اساس نام، موضوع، وب‌سایت و موارد دیگر است. اگر می‌خواهید مقالات بیشتری را براساس منبعی که قبلاً استفاده کرده‌اید دوباره پیدا کنید، گوگل اسکالر واقعا کارآمد است. همچنین باعث ایجاد استناد برای شما می‌شود و در وقت صرفه‌جویی می‌کند.

۲. فری‌پیپر

برای جستجو و دانلود مقالات مرجع پایان‌نامه خود می‌توانید از وب‌سایت فری‌پیپر استفاده کنید. با داشتن شناسه DOI مقاله مد نظرتان به سادگی اقدام به دانلود آن کنید یا کلمه کلیدی و یا بخشی از یک مقاله را در کادر جستجو وارد کنید تا مقالات مرتبط را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید از مقالات و کتاب‌های ترجمه‌شده‌ این سایت استفاده کنید. در صورت کمبود وقت یا نداشتن تسلط کافی به زبان انگلیسی از امکان سفارش ترجمه تخصصی در این سایت بهره بگیرید و کار ترجمه را به مترجمان حرفه‌ای بسپارید.

۳. ویراستیار

ابزار ویراستیار
ابزار ویراستیار

بیایید این را بپذیریم که غلط‌گیر املا در مایکروسافت ورد بسیار ساده و پیش پا افتاده است و دارای خطاهای گرفته‌نشده و حتی گاهی پیشنهادهای مضحک می‌باشد. معمولاً بهتر است خودتان اصلاحات را انجام دهید که خوشبختانه، با وجود ویراستیار نیازی به این کار ندارید.

ویراستیار یک نرم‌افزار کاربردی رایگان است که کاربر را در نگارش و ویرایش متون فارسی کمک می‌کند. این نرم‌افزار به صورت Add-on بر روی نسخه‌های متفاوت برنامه ورد نصب می‌شود و نگارش فارسی شما را بررسی و اصلاح می‌کند. ویراستیار می‌تواند خطاهای املایی، اشتباهات ویرایشی، نشانه‌گذاری و سایر ایرادات متون فارسی را اصلاح کند. همچنین اگر در متن به تاریخی اشاره شده و این تاریخ به درستی نوشته نشده باشد، ویراستیار طریقه نوشتن صحیح این تاریخ را نمایش می‌دهد، کلمات فینگلیش را تشخیص داده و به نوشتار فارسی برمی‌گرداند، هم‌چنین اعداد انگلیسی را به فارسی تبدیل می‌کند. قابلیت به‌روزرسانی لغت‌نامه‌ها و ‍وجود راهنمای داخل برنامه هم از دیگر مزیت‌های این نرم‌افزار به شمار می‌رود.

 ۴. Mendeley

قالب‌بندی صحیح نقل‌قول‌ها و ارجاعات برای یک رساله یا پایان‌نامه ضروری است. اگر مرجع آورده نشود، تحقیقات حتی با بالاترین کیفیت نیز اعتبار خود را از دست می‌دهند و این بسیار شرم‌آور است که دانشجویان در این مورد نمره از دست بدهند، زیرا درست کردن آن با نرم‌افزار مدیریت مراجع مانند مندلی بسیار آسان است.

Mendeley یک نرم‌افزار مدیریت منابع و مراجع رایگان است که از تمام نقل‌قول‌ها و منابع شما در ورد مراقبت می‌کند. به سادگی مقالات مجله را در مندلی بارگذاری کنید و سپس هنگام نوشتن در ورد، فقط نقل‌قول‌های خود را وارد کنید. سپس مندلی به طور خودکار لیست منابع شما را مطابق با هر قالبی که انتخاب کنید، ایجاد می‌کند (به عنوان مثال هاروارد، APA و غیره). مطمئناً، تعداد بسیاری از نرم‌افزارهای مشابه وجود دارند، اما مندلی از نظر ویژگی بسیار غنی است.

۵. موتور ترجمه ترگمان

زمانی که در مقالات مرجع خود با کلمات جدیدی روبرو می‌شوید و قادر به تشخیص دقیق معنی کلمه نیستید، با کمک موتور ترجمه ترگمان، می‌توانید معنای کلمات و مترادف‌های مختلف و عبارات مرتبط را برای انتقال مناسب پیام خود پیدا کنید. همچنین می‌توانید به معانی اصطلاحات و عباراتی پی ببرید که از آنها بی‌اطلاع هستید. این وب‌سایت می‌تواند در گوشی، تبلت، لپ‌تاپ یا حتی دسک‌تاپ شما به صورت کاملا رایگان استفاده شود.

۶. ترجمیار

ابزار ترجمیار
ابزار ترجمیار

استفاده از این ابزار به‌ تمامی دانشجویان پیشنهاد می‌شود زیرا به کمک آن می‌توانند مقالات مرجع خود را بارگذاری کرده و ترجمه مقاله خود را با سرعت بیشتری انجام دهند. ترجمیار حاوی محیط شبیه‌ساز ورد مایکروسافت آفیس است و دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا به راحتی می‌توانند ترجمه خود را در آن به شکل ورد یا پی‌دی‌اف ذخیره کنند. برای صرفه‌جویی در زمان شما می‌توانید معنای یک کلمه یا عبارت را در یک سند تعیین نمایید و در نهایت ترجمه‌ای روان و سلیس داشته باشید. این ابزار در ترجمه مقالات علمی و تخصصی بسیار قدرتمند ظاهر شده‌ است. همچنین در صورت تمایل برای خواندن سریع چندین مقاله در گوشی می‌توانید از مقاله‌خوان ترجمیار کمک بگیرید.

۷. Docear

اگر دانشجو تحصیلات تکمیلی هستید، احتمالاً در کاغذها غرق هستید. تلاش برای سازماندهی مطالب در یک سیستم ساده و قابل فهم می‌تواند مانع روند پیشرفت نوشتن شما شود. از Docear استفاده کنید. این ابزار منحصر به فرد مدیریت ادبیات با حوزه تحقیق دانشجو را بر‌عهده دارد و به‌طور خاص برای دانشگاهیان طراحی شده است که ممکن است بهترین دوست شما برای کشف، سازماندهی و در نهایت ایجاد ادبیات دانشگاهی باشد. این ابزار یک رابط کاربری و دارای یک بخش می‌باشد که به شما امکان مرتب‌سازی اسناد و حاشیه‌نویسی‌ها را می‌دهد و می‌توانید به طور همزمان چندین حاشیه‌نویسی از چندین سند را مشاهده کنید.

۸. Freemind

هنگامی که شما در حال انجام تحقیقات خود، به ویژه بررسی ادبیات خود هستید، با تعداد زیادی نظریه، مدل و چارچوب روبرو خواهید شد و دیدن تصویر بزرگ و بیرونی از آن‌ها و اتصال همه نقاط دشوار است. نگاشت ذهن روشی بسیار کارآمد برای تجسم (و اتصال) کلیه اطلاعات است، اما انجام آن بر روی کاغذ روشی بسیار قدیمی است. وارد Freemind  شوید .این ابزار یک نرم‌افزار نقشه‌برداری ذهن است که به شما امکان ایجاد نقشه‌های ذهنی قابل ویرایش و غنی از نظر بصری را در رایانه شما می‌دهد. استفاده از آن ساده و کاملا رایگان است.

۹. نرم‌افزارهای ذخیره‌سازی

مواجه شدن با دانشجویان به دلیل خرابی درایو‌های فلش یا هارد، لپ‌تاپ‌های آغشته به قهوه یا رایانه‌های سرقت‌شده کار سختی را که ساعت‌ها / روزها / هفته‌ها زمان صرف آن کرده‌اند را از دست می‌دهند (و حتی مهلت ارسال کارشان را) واقعاً ناراحت‌کننده است. اگر از ذخیره‌سازی ابری برای ذخیره‌سازی کار خود استفاده نمی‌کنید، خطر بزرگی شما را تهدید می‌کند. حداقل در یکی از خدمات ابری زیر ثبت‌نام کنید (اکثر آنها نسخه رایگان ارائه می‌دهند) و کارهای خود را در آنجا ذخیره کنید:

  • Dropbox
  • Google Drive
  • OneDrive
  • iCloud Drive

این کار نه تنها باعث می‌شود که پروژه شما همیشه با خیال راحت ذخیره شود (فراموش نکنید که دکمه Save را بزنید!)، بلکه کار روی چندین دستگاه را آسان‌تر می‌کند، زیرا بدون نیاز به داشتن یک میلیون نسخه بین دسک‌تاپ، لپ‌تاپ، تبلت و … همه چیز در یک مکان باقی می‌ماند و پرونده‌های شما به طور خودکار همگام‌سازی می‌شوند.

جمع‌بندی

برنامه‌ها و نرم‌افزارها زندگی روزمره شما را آسان می‌کنند به‌ویژه هنگامی که در مقطع ارشد و دکترا هستید، آسان کردن کارها بسیار مهم است. شما باید از همه این ابزارها بازدید کرده و از آن‌ها استفاده کنید. هریک از این ابزارها به نوعی کار نگارش مقالات و پایان‌نامه شما را تسهیل می‌کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید