
مهمترین بخش بهینهسازی یک وبسایت، لینک سازی است. لینک سازی موثر میتواند با تقویت حضور آنلاین شما شگفتیهایی برای کسب و کار شما ایجاد کند. به خصوص اگر وبسایت خود را با وردپرس راهاندازی کرده باشید. لینکسازی درست بصورت داخلی و خارجی هر کدام به شما در رشد و شناخته شدن سایت، کمک بزرگی خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم بطور کامل به مسئله لینک سازی در وردپرس بپردازیم.
لینک سازی در وردپرس چیست؟
لینک سازی در وردپرس یکی از جنبههای ضروری سئو است. این مسئله به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات شما را پیدا کرده و رتبه بندی کنند. شما میتوانید یک پست عالی تولید کنید، اما اگر موتورهای جستجو نتوانند حداقل یک پیوند به آن را دنبال کنند، به احتمال زیاد برای همیشه منتظر بازدیدکنندگان برای تحسین محتوای برجسته آن خواهند ماند. برای اینکه گوگل بتواند پست شما را پیدا کند، به پیوندهایی از سایر وبسایتها نیاز دارد. هر چه لینکها بیشتر باشد بهتر است. اما دقت کنید زیرا کیفیت لینکها مهم است! هر پیوندی ممکن است ارزشمند نباشد حتی برخی از پیوندها میتوانند بر سایت شما تأثیر منفی بگذارند. آموزش رایگان سئو همیار وردپرس به شما کمک میکند تا مفاهیم و اصول سئو را به خوبی درک کنید.
اما قبل از قدم گذاشتن در آن، اجازه دهید بفهمیم که لینک بیلدینگ دقیقا چیست. لینک بیلدینگ چیزی نیست جز دریافت یا ایجاد هایپرلینک از وبسایت خود به وبسایتهای خارجی یا مقالات داخلی. این مسئله مانند رای اعتماد است که به موتورهای جستجو میگوید محتوای شما ارزشمند و قابل اعتماد است. برای این کار باید مقدماتی را درنظر بگیرید که به شرح زیر است:
1. محتوای با کیفیت بالا ایجاد کنید
محتوا ستون فقرات یک استراتژی لینکسازی خوب را تشکیل میدهد. وبسایتهای دیگر نمیخواهند به شما پیوند دهند، مگر اینکه به محتوای خوب پیوند دهند. محتوای با کیفیتی که برای مخاطبان شما آموزنده و جذاب است، مانند پستهای وبلاگ، اینفوگرافیکها، ویدیوها یا محتواهای آموزشی نحوه کار. هرچه کیفیت محتوای شما بالاتر باشد، احتمال اینکه سایت دیگری به آن لینک دهد بیشتر است.
2. از پیوند داخلی استفاده کنید
بخش پیوند داخلی تلاشهای لینک سازی خود را فراموش نکنید. پیوندهای داخلی به معنای پیوند دادن به صفحاتی از وبسایت خودتان است. این مسئله به موتورهای جستجو اجازه میدهد تا ساختار سایت شما را به وضوح درک کنند و سئو را در صفحات لینک شده تقویت کنند. همچنین زمان ماندگاری را افزایش میدهد و عملکرد بهتر وبسایت مستقیماً با مدت زمان بازدیدکننده بیشتر متناسب میشود.
3. پست مهمان ایجاد کنید
یکی از بهترین راهها برای دریافت بک لینک و در عین حال نشان دادن برندتان به مخاطبان بیشتر، ایجاد پست مهمان است. میتوانید مقالات باکیفیت بالا برای سایتهای دیگر بنویسید و پیوندی را به صفحه خود بدهید. این مسئله نه تنها ترافیک را افزایش میدهد، بلکه سایت شما را معتبر میکند. مطمئن شوید که هر پست مهمانی که ارسال میکنید ارزش خوبی برای سایت میزبان و خوانندگان آن دارد.
4. از رسانه های اجتماعی استفاده کنید
میتوانید از شبکههای اجتماعی برای تبلیغ محتوای خود استفاده کنید و از آنها بک لینک بگیرید. محتوای خود را در چندین کانال رسانه اجتماعی توزیع کنید. افزایش تعداد افرادی که میتوانند محتوای شما را مشاهده کنند در نهایت احتمال پیوند آن را به وبسایتهای دیگر افزایش میدهند. با تعامل با مخاطبان آنلاین خود در چنین پلتفرمهایی، میتوانید یک رابطه ایجاد کنید و برخی از پروفایلهای پیوند را نیز از آن خارج کنید.
5. استفاده از افزونه های وردپرس
وردپرس دارای منابع فراوانی است که میتواند به فرآیند لینک سازی شما کمک کند. بهینه سازی محتوای خود برای موتورهای جستجو با استفاده از افزونههایی مانند Yoast SEO میتواند آن را مستعد لینک سازی درست کند. اگر بازاریابی سایت خود را انجام میدهید، این افزونه میتواند لینکهای شما را به صورت جغرافیایی نشان دهد.
6. مراقب بک لینک های خود باشید
با استفاده از ابزارهایی مانند کنسول جستجوی گوگل یا سایر ابزارهای جستجوگر بک لینک، پیوندهایی را که به سایت شما اشاره میکنند، نظارت کنید. این مسئله به شما این امکان را میدهد تا ببینید چه استراتژیهایی مؤثر هستند و لینکهای بیکیفیت یا اسپمی که میتوانند به سئوی شما آسیب بزنند را مشخص کنید. ضروری است که بک لینکهای مضر را حذف نمایید.
7. با اینفلوئنسرها همکاری کنید
این بازاریابی راه دیگری برای دریافت بک لینکهای با کیفیت است. بهتر است با تأثیرگذاران بازار خود که حضور آنلاین قوی در منطقه شما دارند، تعامل داشته باشید. محتوای خود را تبلیغ کنید و بک لینکهای ایمن داشته باشید. این مسئله همچنین به ایجاد اعتبار سایت و مخاطبان شما کمک میکند.
8. روی سئوی محلی تمرکز کنید
اگر کسب و کار شما حضور محلی دارد، تمرکز بر سئوی محلی منطقهای است. سایت خود را در فهرست راهنماها و فهرستهای کسب و کار محلی فهرست کنید. این دایرکتوریها میتوانند بک لینکهایی را ارائه دهند که به افزایش رتبه جستجوی محلی سایت شما کمک میکند. از مشتریان راضی دعوت کنید تا نظرات خود را بنویسند و به سایت شما لینک دهند.
انکر لینک چیست؟ و چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟
انکر تکست یا انکر لینک دو هدف را دنبال میکند: باید توضیح دهد که صفحه پیوند داده شده درباره چه چیزی است و افراد را به کلیک کردن ترغیب کند. پیوند با انکر تکست استاندارد دو مزیت دارد:
- افراد بیشتری روی آن کلیک میکنند که منجر به ترافیک مستقیم بیشتر میشود و
- این لینکها به موتورهای جستجو کمک میکنند تا بفهمند صفحه شما در مورد چیست و احتمالاً منجر به ترافیک بیشتر موتورهای جستجو میشوند.
البته، شما نمیتوانید انکر تکست مورد استفاده در زمانی که دیگران به سایت شما لینک میدهند را کنترل کنید. اما میتوانید از انکر تکست برای بهبود لینکهای داخلی خود استفاده کنید.
چرا باید از انکر لینک استفاده کنیم؟
افرادی که در حال مشاهده یک وبسایت هستند، اغلب برای دسترسی به محتوای تکمیلی که درک آنها از یک موضوع را افزایش میدهد، روی یک پیوند انکر کلیک میکنند، بنابراین برای صاحبان وبسایت مهم است که یک استراتژی حول پیوندهای انکر خود ایجاد کنند تا به حفظ مشتریان بالقوه برای مدت طولانیتری در وبسایت کمک کند. لینکهای انکر به دلیل مزایایی که ارائه میدهند، اغلب جزء بزرگی از استراتژی محتوای یک شرکت هستند. آنها میتوانند در موارد زیر تاثیرگذار باشند:
- تجربه کاربری: یک انکرلینک میتواند به طور قابل توجهی بر تجربه کاربر در وبسایت شما تأثیر بگذارد زیرا اطلاعات مورد نیاز آنها را در میانه محتوای مرتبطی که در حال حاضر مصرف میکنند در اختیار آنها قرار میدهد. به این ترتیب، کاربران نیازی به صرف زمان بیشتری برای جستجو و پیمایش وبسایت شما ندارند.
- سرنخها: اگر کاربر بتواند به راحتی وبسایت شما را پیدا کند، احتمال اینکه زودتر راه ارتباطی با شما را پیدا کند بیشتر است. از طریق انکرتکست، میتوانید مشتری بالقوه را برای ثبت نام در لیست ایمیل، دانلود PDF رایگان یا استفاده از یک پیشنهاد ویژه ترغیب کنید.
- بهینهسازی موتور جستجو (SEO): انکر لینکها میتوانند تأثیر مثبتی بر سئو داشته باشند زیرا موتورهای جستجو ساختاری را که برای لینکهای انکر تنظیم کردهاید بررسی میکنند تا تعیین کنند محتوایی که به بازدیدکنندگان ارائه میدهید چقدر مفید است. سپس مشخص میکند که وبسایت شما در لیست نتایج جستجو براساس جستجوی کاربر کجا ظاهر میشود.
نحوه ایجاد لینک به صورت دستی در وردپرس
قبل از یادگیری نحوه لینک سازی در وردپرس، درک انواع لینکهایی که میتوانید استفاده کنید هم برای هدایت افراد و هم برای سئو مهم است. هر نوع لینک یک هدف منحصر به فرد در استراتژی محتوای شما دارد که بر نحوه خزیدن و تفسیر موتورهای جستجو سایت شما تأثیر میگذارد. چه یک «اینجا کلیک کنید» یا یک بلوک دکمه که کاربران میتوانند با آن تعامل داشته باشند، لینکها مخاطبان شما را به موضوعات یا منابع مرتبط راهنمایی میکنند. پیوندهای داخلی و خارجی وجود دارند که به نوبه خود میتوانند “فالو” یا “نوفالو” باشند.
- لینکهای داخلی محتوای شما را در همان دامنه به هم متصل میکنند. اینها برای سئو بسیار مهم هستند زیرا به موتورهای جستجو کمک میکنند صفحات جدیدی را در سایت شما کشف کنند و “link juice” را توزیع کنند، که میتواند بر رتبه بندی شما تأثیر مثبت بگذارد. با پیوندهای داخلی، صفحات وبسایت خود را به هم متصل میکنید.
- پیوندهای خارجی به دامنه متفاوتی منتهی میشوند. آنها برای ارائه مراجع و مطالعه بیشتر مفید هستند، که میتواند اعتمادها را به محتوای شما افزایش دهد.
حال که با این دو نوع لینکسازی آشنا شدید به سراغ لینکسازی دستی در سایت وردپرسی میرویم:
افزودن لینک به پست ها یا صفحات در ویرایشگر گوتنبرگ
هنگامی که میخواهید لینکی را به متن خود در ویرایشگر گوتنبرگ اضافه کنید، با کلیک بر روی بلوکی که حاوی متنی است که میخواهید پیوند را در آن وارد کنید، کلیک کنید. متن خاصی را که میخواهید به یک لینک تبدیل کنید برجسته کنید، سپس روی نماد لینک در نوار ابزار بلوک کلیک کنید یا از میانبر Ctrl+K (Cmd+K در مک) استفاده کنید.
در قسمت ورودی کوچک، آدرس اینترنتی را که متن باید به آن پیوند داده شود، وارد کنید. هنگامی که URL اضافه شد، Enter را فشار دهید یا روی دکمه ارسال کلیک کنید تا پیوند اعمال شود.
افزودن لینک به پست ها یا صفحات در ویرایشگر کلاسیک
ویرایشگر کلاسیک در وردپرس یک پلتفرم بصری برای مدیریت محتوا و ترکیب لینکها فراهم میکند که برای پیمایش و ارجاع ضروری است. همچنان بسیاری از ما از این ویرایشگر استفاده میکنیم به همین دلیل در اینجا نحوه افزودن لینک در وردپرس با استفاده از ویرایشگر کلاسیک آورده شده است.
هنگامی که با ویرایشگر کلاسیک وردپرس کار میکنید، روند افزودن لینک به محتوای ساده است. برای درج یک لینک، به سادگی مراحل زیر را طی کنید:
متنی را که میخواهید به پیوند تبدیل کنید انتخاب کنید:
روی نماد پیوند در نوار ابزار کلیک کنید.
آدرس اینترنتی را که به آن پیوند میدهید را در پاپ آپی که ظاهر میشود وارد کنید.
اگر میخواهید کاربران در صفحه اصلی شما بمانند، کادری که میگوید Open link in a new tab را علامت بزنید.
دکمه Add Link را فشار دهید تا هایپرلینک اعمال شود.
نحوه ایجاد لینک به کمک کد html
اگر رویکردهای فنی را ترجیح میدهید، افزودن لینک در وردپرس از طریق HTML نیز یک گزینه روی میز قرار دارد. افزودن پیوندها به طور مستقیم به HTML یک پست یا صفحه وردپرس امکان کنترل بیشتر بر ظاهر و عملکرد پیوند را فراهم میکند. این مراحل را دنبال کنید:
به پست یا صفحهای که میخواهید پیوند را در آن اضافه کنید بروید.
در ویرایشگر وردپرس، از ویرایشگر ویژوال به ویرایشگر متن (HTML) تغییر دهید (معمولاً در سمت راست بالای قسمت ویرایشگر یافت می شود).
میتوانید با استفاده از تگ انکر HTML زیر یک پیوند اضافه کنید: <a href=”URL”>متن پیوند</a>. URL واقعی را که میخواهید به آن پیوند دهید، «URL» و متنی را که میخواهید برای پیوند نمایش داده شود، «متن پیوند» را جایگزین کنید.
پس از افزودن پیوند خود، به ویرایشگر ویژوال برگردید تا ببینید چگونه به نظر میرسد، یا پیش نمایش صفحه را مشاهده کنید.
تغییرات خود را به روز کنید یا منتشر کنید تا پیوند در وبسایت شما مشاهده شود.
جمع بندی
فهمیدن لینک سازی در وردپرس یک مهارت اساسی است که عملکرد، قابلیت ناوبری و سئوی هر وبسایت را افزایش میدهد. از ادغام پیوندهای داخلی و خارجی تا استفاده استراتژیک از ویژگیهای nofollow مسئله مهمی است که باید کاملا به آن مسلط باشید. همانطور که آموختهاید، چه از طریق ویرایشگر گوتنبرگ، چه از طریق ویرایشگر کلاسیک یا مستقیماً در HTML، افزودن لینکها در وردپرس یک فرآیند ساده است که به طور قابل توجهی به تجربه کاربری کلی سایت و رتبه بندی موتور جستجو کمک میکند.
با یک بار امتحان کردن، به درج پیوندها در هر رابط ویرایشگر مسلط خواهید شد. این تکنیکها و بهترین شیوهها هم برای شما به عنوان خالق و هم برای مخاطب مفید خواهد بود.