راهنمای جامع سئوی وردپرس

راهنمای جامع سئوی وردپرس راهنمای جامع سئوی وردپرس

یکی از موضوعاتی که می‌تواند به دیده شدن سایت و افزایش فروش سایتتان کمک کند بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است. درک این موضوع امر مشکلی نیست، اما برای ساختن یک استراتژی سئوی اصولی برای یک سایت وردپرسی زمان لازم است. به همین دلیل یک راهنمای جامع سئوی وردپرس می‌تواند تاثیر بسزایی در عملکرد شما داشته باشد. سئوی کامل وردپرس برای گرفتن ترافیک بالاتر در سایت امر بسیار مهمی است. متأسفانه بیشتر آموزش‌هایی که برای سئو در سایت‌ها ارائه می‌شود بسیار تخصصی است و نمی‌تواند چندان کمکی به کاربران جدید و مبتدی کند در اینجا ما نکات حیاتی را برای سئو به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید به صورت بنیادین و سازمانی سایت خود را ارتقا دهید. اما اول از هر چیز بهتر است بدانیم سئو چیست؟

راهنمای جامع سئوی وردپرس

سئو چیست؟
به بیان ساده، سئو فرآیندی است که در آن شما سایت بهینه‌ای را برای موتورهای جستجو می‌سازید. این امر دقیقا به چه معنی است؟ خب، راستش را بخواهید؛ هرچه سایت وردپرس بهینه‌تر باشد، شانس بیشتری پیدا می‌کند که در اولین صفحه نتایج جستجوی گوگل ظاهر شود و این یعنی آخر خوشبختی سایت!
الگوریتم‌های موتور جستجو (قوانینی که توسط آنها وب‌سایت‌ها را نسبت به دیگران رتبه بندی می‌کنند) به گونه‌ای ابداع شده‌اند که به وبسایت‌هایی ارجعیت داده می‌شود که تجربه بهتر و مناسب‌تری را برای کاربران فراهم می‌کنند.

چرا SEO مهم است؟
موتورهای جستجو اغلب بزرگترین منبع ترافیک برای اکثر وبسایت‌ها هستند. Google و سایر موتورهای جستجو از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای برای درک و رتبه‌بندی مناسب صفحات در نتایج جستجو استفاده می‌کنند. اگر محتوای شما بهینه نشده باشد، موتورهای جستجو نمی‌دانند چگونه آن را رتبه‌بندی کنند. وقتی دیگران مباحثی را که شما نوشته‌اید را سرچ می‌کنند، در موتورهای جستجو ظاهر نمی‌شود و به همین سادگی تمامی آن ترافیک‌ها را از دست می‌دهید. و اما نکاتی درباره سئوی کامل وردپرس و اعمال آن بر روی سایت:

مرحله اول: تحقیق

بسیار مهم است که سایت شما تا حد امکان به بالای اولین SERP نزدیک شود. برای انجام این کار، باید درک کاملی از موارد زیر داشته باشید:

  • سایت وردپرس شما راجع چه موضوعی است؟
  • مخاطب شما کیست؟
  • سایت شما بیشتر بر روی چه نوع اصطلاحات و کلماتی متمرکز است؟

حال نیاز به یک راهنمای جامع سئوی وردپرس داریم تا ما را در این مسیر یاری کند. در گذشته سایت و محتواهای آن‌ها پر بود از کلمات کلیدی که حتی گاه در بین متن و مقالات کاملا بی‌معنا و غیر منطقی بود و می‌توانست موتورهای جستجو را فریب دهد؛ اما امروزه گوگل بسیار باهوش‌تر شده است پس بهتر است شما هم عاقلانه‌تر عمل کنید.
برای انجام این کار، سایت وردپرسی نیاز به تمرکز بیشتری دارد. واقعاً، این امر هیچ تفاوتی با سایر تجارت‌های بیرونی ندارد. شما با یک ایده درخشان شروع می‌کنید، خدمات و یا محصولات خود را ارائه می‌دهید و سپس مطابق با آن‌ها تبلیغات می‌کنید. باید همین کار را نیز در مورد سایت خود انجام دهید. ابتدا با نگاه کردن و تحقیق کردن در مورد سایت‌های مشابه و یا رقبای خود شروع کنید:

  • ساختار وب سایت آن‌ها چگونه است؟
  • محتوای آن‌ها حول چه نوع کلمات کلیدی می‌چرخد؟
  • این سایت‌ها در آن کلامت کلیدی چه رتبه‌ای دارند؟

پس از این کار، کلمات کلیدی مورد نیاز سایت خود را جستجو کنید. مثلا این عنوان ممکن است برای سایت شما که تازه اول کار هستید، مناسب نباشد ” جوراب‌” و تنها برای سایت رقیب شما که رنک بالایی دارد جواب بدهد پس بهتر است شما بنویسید ” جوراب‌های مرغوب”

مرحله دوم : تنظیمات وردپرس را بروز رسانی کنید

گزینه خواندن در وردپرس
وردپرس گزینه‌ای به صورت مخفی و دیفالت در درون خود دارد که وبسایت شما را مخفی نگه می‌دارد. هدف از این گزینه این است که تا قبل از آماده شدن برای اینکه عمومی شود، به شما فرصت دهید تا بر روی وبسایت خود کار کنید.گاهی اوقات اگر شما که تازه کار هستید از این گزینه مطلع نباشید؛ باعث می‌شود که کلا سایت شما نمایش داده نشود. پس برای ظاهر شدن وبسایت در دید عموم از این بخش مطمئن شوید. برای انجام این کار:

وقتی در صفحه وردپرس هستید؛ به برگه تنظیمات بروید و بر روی خواندن کلیک کنید. شما باید به قسمت ” نمایش به موتورهای جستجو ” بروید و مطمئن شوید که کادر کنار ” از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند “تیک ندارد. فراموش نکنید که برای ذخیره تغییرات ، روی دکمه “save” کلیک کنید.

read- تنظیمات خواندن
ذخیره تنظیمات در بخش خواندن

در گزینه‌ای که می‌گوید “برای هر مقاله یک فید نمایش داده شود” گزینه خلاصه را انتخاب کنید. این کار خلاصه‌ای از وبلاگ و یا مقاله و نوشته شما را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این کار به سه دلیل مفید فایده است:

وبلاگ را بسیار منظم و سازماندهی شده نشان می‌دهد که برای تجربه کاربر بسیار مفید است.

اگر به جای خلاصه، کل متن در همین قسمت نمایش داده شود؛ رفتن به داخل سایت شما دیگر بی‌فایده خواهد بود زیرا محتوا برای کاربر تکراری می‌شود این امر باعث می‌شود که کاربر به سایت شما مراجعه نکند.

با ارائه خلاصه و گذاشتن لینکی در آنجا برای ارجاع کاربر به داخل سایت، باعث می‌شود سایت شما بازدید خورده و با بالا رفتن تعداد کلیک‌ها سایت سئوی کامل وردپرس صورت گیرد.

استفاده از ساختار URLهای استاندارد

URLهای استاندارد در سئو شامل کلماتی هستند که به طور واضح محتوای صفحه را توضیح می‌دهند و خواندن آنها توسط انسان و موتورهای جستجو آسان است. توجه داشته باشید که این نوع  URLها قابل خواندن هستند و یک کاربر می‌تواند فقط با نگاه کردن به متن URL، آنچه را که در صفحه مشاهده می‌کند، حدس بزند. به عنوان مثال:
https://hamyarwp.com/wordpress
یک نامک کاملا استاندارد دارد و می‌تواند به عنوان یک آدرس استاندارد شناخته شود.

URL غیر استاندارد به چه صورت است؟

https://hamyarwp.com/?p=10467

اگر دقت کرده باشید؛ این URL از اعدادی غیر مرتبط به محتوا استفاده می‌کند و یک کاربر نمی‌تواند با مراجعه به URL حدس بزند که در صفحه چه چیزی را پیدا خواهد کرد.
برای اینکه بتوانید راهنمای جامع سئوی وردپرس را به خوبی اجرا کنید بهتر است در قدم اول از URLهای استاندارد و محبوب بهره ببرید. برای این کار در وردپرس دوباره به برگه تنظیمات بروید و صفحه پیوند‌های یکتا  رفته و سپس بر روی گزینه نام نوشته بروید و در پایان تنظیمات را ذخیره کنید. 

permalinks- ذخیره پیوندهای یکتا
پیوندهای یکتا را ذخیره کنید

نکته: اگر وبسایت شما بیش از 6 ماه است که راه‌اندازی شده است؛ لطفا پیوند‌های یکتا را تغییر ندهید؛ مگر اینکه از گزینه اعداد استفاده می‌کنید. زیرا با این کار تمامی کاربرها و بازدیدهای خود را از دست خواهید داد و سئوی شما در گوگل پایین خواهد آمد.

  دیدگاه ها در وردپرس

مرحله سوم: از یک قالب قابل اعتماد استفاده کنید

یک قالب وردپرس ضعیف می‌تواند به راحتی سئوی شما را پایین بکشد؛ مثلا موجب ناکارآمد شدن صفحات، بارگذاری کند صفحات، تصاویر با وضوح پایین و هر چیزی که کاربران شما را ناامید و سرخورده کند و دیگر به سایت شما سر نزنند، همه این‌ها برای گوگل و سایر موتورهای جستجو بسیار مهم است پس باید به آن خیلی دقت کنید.

WWW در مقابل غیر WWW

اگر تازه در وبسایت خود شروع به کار کرده‌اید، باید بدانید که از کدام آدرس سایت اینترنتی می‌خواهید استفاده کنید. آدرس با www یا بدون www.
موتورهای جستجو این‌ها را دو وبسایت متفاوت می‌دانند، بنابراین شما باید یکی را انتخاب کنید و به آن بچسبید.
می‌توانید اولویت خود را با مراجعه به صفحه تنظیمات، عمومی را انتخاب کنید. URL مورد نظر خود را در هر دو قسمت “آدرس WordPress” و “آدرس سایت” اضافه کنید.

سئوی کامل وردپرس
تنظیم آدرس یکسان

مرحله چهارم : محتوای با کیفیت بالا بنویسید

همانطور که در راهنمای جامع سئوی وردپرس توضیح می‌دهیم، شما باید برای کاربران خود محتوا بنویسید. اگر واقعاً می‌خواهید در گوگل برنده شوید، باید بازدیدکنندگان خود را خوشحال کنید. اما چگونه؟ با نوشتن محتوایی که ارزش خواندن داشته باشد و کاربران حاضر باشند زمان خود را به سایت شما اختصاص دهند.

در واقع سایت شما باید “مسکنی” برای بازدیدکنندگان باشد. آیا خدمتی ارائه می‌دهید که زندگی آنها را آسان‌تر می‌کند؟ آیا محصولاتی را که به آنها احتیاج دارند، می‌فروشید؟ آیا داستان‌هایی را با نکات برجسته منتشر می‌کنید؟ هدف شما هرچه که باشد، بر روی کار خود متمرکزشوید تا بتوانید در هر صفحه از سایت خود یک پیام ماندگار و با ارزش ارائه دهید.

چگونه به محتوای خود کلمه کلیدی تزریق کنیم؟

پس از نگارش محتوا، پیشنهاد می‌کنیم که دوباره به عقب برگردید و محتوای خود را با کلمات کلیدی مد‌نظر خود، ویرایش کنید. دیگر نیازی نیست که این کلمات کلیدی را به محتوای خود وارد کنید. اگر محتوای خود را حول پیام اصلی و هدفی که از تحقیقات شما ناشی شده است، نوشته باشید. پس کلمات کلیدی باید به طور طبیعی در لابه‌لای متن وجود داشته باشند.
در هنگام کار با کلمات کلیدی در وردپرس باید چند نکته را در نظر داشته باشید.

در سئوی کامل وردپرس برای مبتدیان، سعی کنید تا حد امکان از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید. یک کلمه کلیدی طولانی کلمه‌ای است که بیشتر شبیه به عباراتی است که ما در گفتار طبیعی از آن استفاده می‌کنیم. این امر هنگامی اهمیت پیدا می‌کنند که افراد با موبایل خود شروع به سرچ می‌کنند و به صورت صوتی از موتورهای جستجو می‌خواهند که مطلب مورد نظر را برای آن‌ها پیدا کنند.

از لحاظ وارد کردن کلمات کلیدی در داخل متن، فقط درج قرار دادن این عبارات به صورت تصادفی در هر صفحه کافی نیست. فرمولی برای این کار وجود دارد که اگر بخواهید ریتمی پایدار برقرار کنید و ایده اصلی را تقویت کنید. این کار برای موتورهای جستجو بسیار مهم است زیرا به منظور یافتن اینکه محتوای شما در چه موردی است، به قسمت‌های خاصی از صفحه نگاه می‌کنند. در اینجا یک سری کارها وجود دارد که شما باید انجام دهید:

با ابزار SEO plugin  شروع کنید

این ابزار به شما کمک می‌کند و به شما خواهد گفت که کدام متادیتا را پر کنید و حتما مطمئن شوید که کلمه کلیدی شما در همه این فیلدها وجود داشته باشد:

  • عنوان متا
  • توضیحات متا
  • کلمه کلیدی تمرکز

Slug را ویرایش کنید

شما تنها یکبار URL  و Permalinks را درست می‌کنید اما همیشه باید Slug را ویرایش کنید؛ این امر به شما کمک می‌کند که URLهای شما واضح‌تر و شفاف‌تر ظاهر شوند و البته مطمئن شوید که کلمات کلیدی در این قسمت وجود دارند.

edit slug- راهنمای جامع سئوی وردپرس
اسلاگ‌ها را به راحتی ویرایش کنید

در این قسمت به راحتی می‌توانید slug را ویرایش کنید؛ سعی کنید آن را کوتاه، آسان و به یادماندنی بنویسید.

کلمه کلیدی را به محتوای خود اضافه کنید

استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در مقالات و محتوای سایت باعث می‌شود تقریبا متن غیر قابل خواندن شود. و در پایان، این که سعی کنید محتوا را جذاب و آسان کنید مثلا از پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید، جملات ساده و تصایر جذاب و تیترهای بولد بزنید.

add keyword- افزودن کلمه کلیدی
کلمه کلیدی را به محتوای خود اضافه کنید

مرحله پنجم: بهینه سازی تصاویر در وردپرس جهت سئو

تصاویر جذاب‌تر از متن هستند، اما زمان بارگذاری آنها نیز طول می‌کشد. اگر به اندازه و کیفیت تصویر دقت نکنید، به راحتی سرعت وبسایت شما را پایین می‌آورند.

ترفند دیگری که می‌تواند برای بهینه‌سازی تصاویر خود در موتورهای جستجو استفاده کنید، استفاده از عنوان‌های توصیفی و برچسب‌های alt است. این برچسب‌ها به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تصویر شما را بشناسند و آن‌ها را نمایش دهند و کاربران به راحتی متوجه می‌شوند که این تصاویر درباره چه چیزهایی هستند؟

وردپرس به شما این امکان را می‌دهد هنگام بارگذاری یک تصویر، برچسب‌های عنوان و alt را اضافه کنید.

مرحله ششم: بالا بردن تعداد کامنت ها در سایت

دیدگاه‌های کاربران شما، می‌توانند به راحتی تعداد کاربران و اینکه چند نفر در سایت شما درگیر هستند را نشان دهد و همین امر موجب بهبود و ارتقای سایت شما می‌شود. اما نکته مهم، واقعی بودن این نظرات است. برخی کامنت‌های فیک وجود دارند که می‌تواند حتی به سئوی سایت شما آسیب بزنند.

به همین دلیل توصیه می کنیم که از افزونه Akismet استفاده کنند. این یکی از دو افزونه‌ای است که بر روی هر وردپرسی از پیش نصب شده است و به شما کمک می‌کند تا مطالب و نظرات فیک را از بین ببرید.
با این حال، بسیاری از نظرات در مورد تنها یک پست هم می‌تواند باعث کندتر شدن آن شود و این نیز بر رتبه‌بندی موتور جستجو شما تأثیر می‌گذارد.

در نهایت پس از انجام تمامی این مراحل طبق راهنمای جامع سئوی وردپرس، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما از از افزونه حرفه‌ای Yoast SEO حتما استفاده کنید. این افزونه بسیاری از فاکتورهای سئو را برای شما اجرا کرده و موجب بهینه ماندن سایتتان می‌شود.

سئوی کامل وردپرس

سئو عاملی است که همه ما می‌خواهیم بر آن مسلط شویم، اما این به معنای عجله در یادگیری آن نیست. راهنمای جامع سئوی وردپرس که امروز ارائه کردیم، یک رویکرد جامع و منسجم را برای بهینه‌سازی سایت به شما ارائه می‌دهد. اگر چه ممکن است یک راه‌حل سریع نباشد، اما خیلی می‌تواند شما و سایت‌تان را بالا بکشد.

خرید افزونه رنک مث

منابع

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام
    سایتی با وردپرس راه اندازی کردم و میخوام اونو سئو کنم دنبال افزونه میگردم هر کسی یه افزونه رو معرفی میکنه میشه از چند افزونه که کاربرد یکسان دارن استفاده کرد.

  2. سلام
    ما هم به همه مشتری ها و دوستان خودمون لینک این این آموزش رو میدیم تا ازش استفاده کنن.
    ممنون

  3. سئو وردپرس حتماً باید با افزونه باشه؟

  4. ممنون
    من که طبق همین تنظیمات انجام دادم و فقط بین مثلا سایت نیم و تگ شما فاصله گذاشتید و من از | استفاده کردم و مشکلی نیست و فرق نداره که ؟

    در کل ممنونم و منتظرم 🙂

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      برای این نشانه ها صحبت های زیادی مطرح میشه، این نشونه ای که شما استفاده کردید هم یکی از این موارد هست، موردی نداره و تایید میشه ولی بهترین حالت همون کاما (,) هست که به صورت استاندارد در نظر گرفته میشه
      پیروز باشید

  5. ممنون خوب توضیح دادید

    سایتتون عالیه

  6. سلام ممنون بابت سایت خوب و مطالب مفیدتون

  7. کسی من رو راهنمایی نمیکنه؟

  8. خب من مشکل رو پیدا کردم که چرا اینجوری میشه : تیک گزینه اجبار به بازنویسی عنوان ها، اگر تیک را بذارم بالای سایت اسم هر محصول رو مینویسه مثلا اگه بازی call of 11 باشه توی عنوان اینو مینویسه. حال اگه برش دارم توی تمام صفحاتی که باز میکنم فقط عنوان اصلی سایت رو مینویسه. برای همین هم هست که وقتی تیک گذاشته میشه توی پیج ۲ و ۳ مینویسه صفحه پیدا نشد.
    حالا به نظر شما تیک گزینه اجبار به بازنویسی باید باشه یا برداشته بشه؟

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      میتونید بردارید

  9. یعنی چی این ارور ؟
    You do not have your postname in the URL of your posts and pages, it is highly recommended that you do. Consider setting your permalink structure to /%postname%/.
    من هر کاری که میکنم صفحه بعدی که میری مینویسه صفحه پیدا نشد. عجب حکایتی داریما.

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      پیوندهای یکتا رو چک کنید به احتمال زیاد بهم ریخته

  10. سلام. به خاطر این افزونه است. غیر فعالش که میکنی درست میشه. فکر کنم یک تنظیماتی رو درست انجام ندادم.
    جالبه پشتیبان ایران هاست یک چیز دیگه میگفت در مورد htaccess. 🙂