ابزارهای تحلیلی وبسایت راهی آسان و کم هزینه و حتی گاهی اوقات رایگان را برای شناخت هر چیزی درباره وبسایت شما ارائه میدهند. وبسایت شما برای رسیدن به پتانسیلهای خود به استفاده از ابزارهای تحلیلی نیاز دارد و در واقع میتوان گفت جزء مهمترین مواردی است که همیشه باید برای وبسایت خود در نظر داشته باشید. درک چگونگی عملکرد وبسایت با کمک بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت برای اهداف و مقاصدی که در نظر دارید و همچنین عملکرد رقابتی آن برای به حداکثر رساندن پتانسیلهای سایت ضروری است.
بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت
برای افرادی که در این زمینه تخصصی ندارند مشکلی که پیش میآید دادههای زیاد و جزئی است که وبسایت را در برمیگیرد. وقتی یک لندینگ پیج یا صفحه فرود میسازید مسائلی مثل نوار دستورسازی، گنجایش چندرسانهایها، تولید مقاله، گنجایش شبکههای اجتماعی و دیگر موارد مورد نیازی که وبسایت شما را در فهرستبندی گوگل جزء سایتهای پر بازدید نشان میدهد، وجود دارد. تمام این موارد میتوانند بدون پی بردن به اینکه هر کدام چه عملکردی دارد، چرا از دیگر شرکتها در زمینه فعالیتی مشابه عقب افتاده و چه کاری لازم است تا به هدف رسید، تولید و در وبسایت منتشر شود.
اینکه همه این موارد را در عین واحد برای مدیریت وبسایت خود در نظر داشته باشید کاری پر استرس است اما ابزارهایی هستند که این روند را آسان میکنند. در ادامه چند مورد از بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت در این زمینه معرفی میشوند.
تلاش برای درک بازدیدکنندگان وبسایت شما میتواند کمی گیجکننده باشد. هر بازدیدکننده با استفاده از وبسایت شما مجموعهای از دادهها را با خود میآورد که باید جمعآوری، ارزیابی، بررسی و گزارش شود. اگر نمیدانید به چه چیز باید توجه داشته باشید احساسی مثل درست کردن یک مکعب روبیک را به شما میدهد.
خوشبختانه، ابزارهای زیادی وجود دارد که میتواند اطلاعات جمعآوری شده را به گزارشی ساده و با درک آسان تبدیل کند که به شما درک و بینش بسیار زیاد و مورد نیاز از بازدیدکنندگان منحصر به فرد وبسایت را میدهد. وقتی شما به چنین دانشی مجهز باشید میتوانید متوجه شوید چقدر وبسایتتان تاثیرگذار است و چه تغییراتی لازم است تا آن را بهتر هم کنید. با استفاده از این ابزارها میتوانید به درک بیشتری از ترافیک وبسایت خود برسید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
بیشک گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارهای رایگان تحلیلی وبسایت است که هر مدیر وبسایتی میتواند برای پیگیری و تحلیل دادههای ترافیک سایت از آن استفاده کند. با این ابزار میتوانید ببینید چه کلمههای کلیدی بیشترین بازدیدکننده را به صفحات سایت شما میآورند و چه جنبههایی از طراحیهای شما باعث میشود سایت را زود ترک کنند. این ابزار گزارشی درباره وبسایت شما تولید میکند که شامل اطلاعاتی درباره بازدیدکنندگان، منابع ترافیک، اهداف، محتوا و تجارت الکترونیک میشود. نکته منفی درباره گوگل آنالیتیکس این است که آپدیت شدن آن زمانبر است (نسخه بلادرنگ آن هنوز در حال آزمایش بتا است). ابزار دیگری هم هست که آپدیتهای بلادرنگ از دادههای شما را ارائه میدهند.
با دسترسی گوگل آنالیتیکس به بزرگترین موتور جستجو، استفاده نکردن از این ابزار برای تحلیل وبسایت و مزایای آن سهل انگاری به حساب میآید. این مزیت میتواند پیچیدهترین دادهها را نسبتا ساده کند، به شما این امکان را میدهد میزان کلیک در تبلیغات، تبها و پیج را ببینید. این در حالی است که آمار لحظهای بازدیدکنندگان از دامنههای محلی، منطقهای و بینالمللی را هم به شما ارائه میدهد.
بزرگترین امتیاز گوگل آنالیتیکس این است که فقط چیزی را در گزارش جزئیترین دادههای سایت منتشر میکند که لازم است بدانید یا میتوانید درک کنید.
اسپرینگ متریکس (Spring Metrics)
اسپرینگ متریکس خصوصیات ابزارهای تحلیلی وبسایت را به شکلی سادهتر در خود دارد. لازم نیست متخصص دادهکاوی باشید تا به جواب سوالات خود در این زمینه برسید. با این ابزار میتوانید تبدیل تجزیه تحلیلهای بلادرنگ، بهترین منابع تبدیل، بررسیهای کلمات کلید، تحلیل صفحه فرود، گزارش عملکرد ایمیلی و وضعیت ساده پوینت و کلیک در سایت را دریافت کنید. بر خلاف گوگل آنالیتیکس، اسپرینگ متریکس مسیر بازدید کاربر سایت شما را از زمانی که وارد صفحه اصلی میشود تا زمانی که از سایت بیرون میرود پیگیری میکند. تمام این ویژگیها در برنامه استاندارد اسپرینگ متریکس برای 49 دلار در هر ماه قابل دسترسی است. وقتی در این برنامه ثبت نام میکنید، میتوانید تا 14 روز از امکانات آن به صورت رایگان استفاده کنید. سادگی این ابزار باعث شده بسیاری از مدیران وبسایت به جای گوگل آنالیتیکس از اسپرینگ متریکس استفاده کنند.
ووپرا (Woopra)
یکی دیگر از بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت، ووپرا است که امکان پیگیری تحلیلی بلادرنگ را برای شما فراهم میکند در حالی که آپدیت گوگل آنالیتیکس ساعتها طول میکشد. ووپرا ابزاری مخصوص دسکتاپ است که بازخوردی از وضعیت بازیدکنندگان آنلاین مثل جایی که زندگی میکنند، صفحهای که الان در آن هستند، جایی که در سایت شما بودهاند و مرورگرهای وب آنها را به شما ارائه میدهد. این ابزار برای تجارت الکترونیکی شما به منظور ارتباط با مشتریها عالی است. ووپرا یک برنامه رایگان محدود ارائه میدهد و گزینههایی پرمیوم هم دارد.
کلیکی (Clicky)
کلیکی هم یکی از ابزارهای تحلیل وبسایت است که اگر فقط ۱ وبسایت و ۱ اکانت حرفهای داشته باشید به شما تا ۱ ماه رایگان سرویس میدهد. از کلیکی میتوانید تحلیل و بررسیهای بلادرنگی مثل Spy View را استفاده کنید. این گزینه به شما این امکان را میدهد تا ببینید کاربران فعلی در سایت شما چه میکنند. استفاده از داشبورد کلیکی ساده است و تمام اطلاعاتی را که میخواهید ببینید به طور شفاف در اختیار شما میگذارد. همچنین ورژن موبایل هم دارد که چک کردن وضعیت سایت را برای شما در هرجایی که باشید آسان میکند.
مینت (Mint)
مینت یک ابزار آنالیتیکس خودمیزبان است و هزینه آن برای هر وبسایت 30 دلار است. شما میتوانید با مینت از مزایای آمار بلادرنگ که نمیتوانید با گوگل آنالیتیکس دریافت کنید، بهرهمند شوید. میتوانید بازدیدکنندگان سایت را از جایی که میآیند و صفحاتی که میبینند پیگیری کنید. Peppermill، بخشی از Mint به شما این امکان را میدهد هر تغییر و تعدیلی لازم است ایجاد کنید تا با افزودن گزینههای متنوع و رایگان استفاده از آن برای شما راحتتر شود.
چارت بیت (Chartbeat)
چارت بیت یکی دیگر از بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت است که به کاربران این امکان را میدهد بیشترین استفاده را از دادهها با اطلاعات فوری کسب کنند. آنها مدام در حال زیر نظر گرفتن بازدیدکنندگان سایت شما و کارهایی که در سایت انجام میدهند، هستند. این ابزار به شما اطلاعاتی میدهد تا هر تغییر و تعدیلی که لازم است برای محتوا یا طراحی وبسایت خود انجام دهید. از وقتی در این ابزار ثبتنام کنید تا ۱ ماه میتوانید رایگان از آن استفاده کنید و پس از آن برنامههایی که از 9.95 دلار در هر ماه است شروع میشود.
کیس متریکس (Kiss Metrics)
کیس متریکس یکی دیگر از ابزارهایی است که به کاربران امکان پیگیری حرکات هر بازدیدکننده را در وبسایت میدهد. شما میتوانید ببینید چطور رفتار کاربران در طول زمان تغییر میکند، الگوها را شناسایی کنید و بیشترین ارجاعدهندههای معمول را ببینید. این ابزار تحلیل وبسایت یک ” Timeline View” از فعالیت کاربران در یک فرمت دیداری با درک آسان ارائه میدهد. شما میتوانید از این سرویس تا 30 روز رایگان استفاده کنید بعد بسته به اینکه چند رویداد پیگیری شود برنامههای پرداختی از 419 دلار در هر ماه شروع میشود.
یوزر تستینگ (User Testing)
UserTesting.com روشی منحصر به فرد برای جمعآوری اطلاعات درباره کاربران سایت است. شما برای گروهی از کسانی که انتخاب میکنید، پولی برای این ابزار پرداخت میکنید تا مجموعهای از کارها در سایت انجام شود. کاربر و فعالیت او روی یک ویدئو ضبط میشود. حدود ۱ ساعت بعد میتوانید فیدبک خود را داشته باشید. در یوزر تستینگ میتوانید افکار واقعی کاربران سایت خود را در یک جمعیتشناسی هدفدار بشنوید. هزینه استفاده از این ابزار برای هر کاربر انتخابی ۳۹ دلار است. شما میتوانید از ۱ تا ۱۰۰ تستر را هر کجا انتخاب کنید.
کریزی اِگ (Crazy Egg)
کریزی اِگ از قدرت تکنولوژی نقشه گرمایی استفاده میکند تا به شما تصویری دیداری از آنچه کاربران سایت در صفحات وب انجام میدهند نشان دهد. این ابزار به شما نشان میدهد افراد در سایت، ماوس را کجای صفحه حرکت میدهند و کجا کلیک میکنند. یک ارتباطی بین افرادی که ماوس را جایی میگذارند و جایی که چشمهایشان را حرکت میدهند، وجود دارد. بنابراین این نوع پیگیری به شما کمک میکند ببینید چه قسمتهایی بیشترین توجه افراد را به خود جلب کرده و بیشترین واکنشها را از کاربران داشته اشت. این ابزار یک دوره استفاده ۱ ماهه رایگان دارد و بعد قیمت استفاده از آن بعد از این ۱ ماه از ۹ دلار در ماه برای ۱۰ نقشه گرمایی است.
ماوس فلو (Mouse flow)
ماوس فلو به شکلی، ترکیبی از یوزر تستینگ و کریزی اِگ است. در این ابزار تحلیلی برای وبسایت میتوانید واکنشهای کاربران را نسبت به وبسایت خود، از جمله هر کلیک و حرکت ماوس، اسکرول و فشار دادن دکمههای کیبورد فیلمبرداری کنید. همچنین میتوانید نقشه گرمایی از دورههای زمانی متفاوت را ببینید تا بتوانید تاثیر تغییراتی را که میتوانید در پیج خود ایجاد کنید مشاهده نمایید. قیمت استفاده از این ابزار بسته به تعداد سایتهایی که میخواهید پوشش دهید و تعداد دورههایی که میخواهید، فرق میکند. برای یک سایت و تا ۱۰۰ دوره ضبط شده هیچ پولی لازم نیست، بپردازید. بیش از این، قیمتها از ۱۳ دلار برای ۱ ماه شروع میشود.
در این مقاله به ۱۰ مورد از بهترین ابزارهای تحلیلی وبسایت پرداختیم که به کمک آن میتوان سایت را به طور کامل تحت نظارت و بررسی قرار داد. به شما پیشنهاد میکنیم حتما از ابزارهای تحلیلی استفاده کنید تا بتوانید عملکرد سایت خود را رصد کرده و تصمیمات درستی برای پیشرفت آن بگیرید.
منبع: