تقریبا همه ما با وردپرس آشنا هستیم و در دنیای امروزی دوست داریم وبسایتی را برای کسب و کارمان با آن طراحی و ایجاد کنیم. مسلما برای ساخت یک وبسایت به فضایی به نام هاست نیازمندیم. یکی از سرویسهایی که برای نصب وردپرس مناسب بوده، لینوکس است و از طرفی یکی از بهترین پنلهای لینوکسی، سی پنل است. امروز قصد داریم آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را داشته باشیم تا دوستان در صورت تهیه چنین هاستی قادر به نصب و راه اندازی وردپرس باشند.
هاست سی پنل چیست؟
هاست در واقع محلی است که اطلاعات مربوط به سایت روی آن ذخیره میشود و برای مدیریت هاست ابزارهای مختلفی وجود دارد که از جمله مهمترین پنلهای مدیریت هاست دایرکت ادمین، plesk و سی پنل هستند که ما در این محتوا به آموزش نصب وردپرس روی Cpanel خواهیم پرداخت.
نصب وردپرس روی سی پنل
نصب وردپرس روی سی پنل مراحلی دارد که سریع و آسان است. تنها باید دقت کرده و قدم به قدم با ما در این مسیر همراه شوید تا بتوانید در نهایت وبسایت خود را ایجاد کنید.
مرحله اول: دانلود جدیدترین نسخه وردپرس
در اولین گام باید جدیدترین نسخه وردپرس را از مخزن وردپرس به نشانی www.wordpress.org دانلود کرده و فایل آن را که یک فایل فشرده است روی سیستم خود ذخیره کنید.
مرحله دوم: بارگذاری فایل وردپرس و نصب آن روی هاست Cpanel
در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس را روی هاست سایت خود در مسیر مشخصی آپلود کنید برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام اجرا کنید:
۱- ورود به حساب کاربری هاست Cpanel سایت
در گام اول برای آپلود فایل روی هاست Cpanel، باید وارد بخش مدیریت حساب کاربری هاست سایت خود شوید برای این منظور قبلا آدرس ورودی به هاست برایتان توسط شرکت هاستینگ ارسال شده. آدرس مورد نظر را در مرورگر وارد کنید.
۲- وارد کردن اطلاعات حساب کاربری
در این مرحله در صفحه لاگین بخش مدیریت هاست، باید اطلاعات کاربری سایت که از شما درخواست میشود را وارد کنید تا وارد پنل مدیریت Cpanel هاست خود شوید.
۳- رفتن به بخش File Manager
در این گام شما باید در صفحه مدیریت هاست Cpanel خود به بخش File Manager بروید.
۴- رفتن به پوشه public_html
در این مرحله باید وارد پوشه public_html شوید و فایل وردپرس خود را در این بخش که روت یا شاخه اصلی Cpanel است آپلود کنید. مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload در این صفحه این کار را انجام دهید. فایل زیپ را در این بخش آپلود کنید.
در این مرحله میتوانید فایل فشرده وردپرس را در مسیر public_html آپلود کنید و بعد از آپلود فایل زیپ وردپرس، آنها را در همان هاست با انتخاب گزینه Extract از حالت فشرده خارج کنید و سپس فایل زیپ را با استفاده از گزینه Delete حذف کنید.
مرحله سوم: ایجاد پایگاه داده در هاست
بعد از آپلود فایلهای وردپرس روی هاست Cpanel نوبت به ایجاد پایگاه دادهبرای اتصال سایت به هاست میرسد. برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.
۱- به بخش MySQL در سی پنل بروید.
در اولین گام باید از صفحه مدیریت هاست Cpanel خود روی گزینه MySQL مطابق شکل زیر کلیک کنید.
۲- تعیین نام پایگاه داده
در گام بعدی برای ایجاد پایگاه داده ، باید برای پایگاه داده خود یک نام تعیین کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید.
۳- تعریف کاربر یا همان user برای پایگاه داده
در این مرحله باید برای دسترسی به پایگاه داده سایت خود یک کاربر یا همان user تعریف کنید. برای این منظور در صفحهای مطابق شکل زیر نام کاربری و رمز عبور تعریف کرده و روی دکمه Create User در پایین صفحه کلیک کنید.
البته در این مرحله سعی کنید حتما از کلمه عبوری استفاده کنید که ایمن باشد برای این منظور میتوانید از حروف بزرگ و کوچک و علائم به طور همزمان و ترکیبی در پسورد خود استفاده کنید. بعد از تعیین نام کاربری و رمز عبور، حتما آنها را به خاطر بسپارید.
۴- اختصاص مجوزها به کاربر برای دسترسی به پایگاه داده سایت
بعد از اینکه برای سایت خود پایگاه داده ایجاد کردید به صورت پیشفرض ممکن است کاربر تعریف شده به پایگاه داده سایت شما دسترسی نداشته باشد به همین دلیل باید مجوزهای لازم برای این منظور ایجاد شود. برای ایجاد دسترسی کاربر به پایگاه داده مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید:
- به بخش Add User To Database بروید.
- کاربر مورد نظر خود را از منو کشویی که شامل نام کل کاربرها است انتخاب کنید.
- پایگاه داده مورد نظر خود را در منوی کشویی Database انتخاب کنید و روی دکمه Add کلیک کنید.
- در گام بعدی ، اختیارات و دسترسی های کاربر به پایگاه داده را تعیین کنید.
- بعد از اجرای مراحلی که بیان کردیم روی دکمه Make Changes کلیک کنید تا دسترسی های لازم به پایگاه داده در اختیار کاربر تعریف شده قرار بگیرد.
مرحله چهارم: پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس روی سی پنل
در ادامه آموزش نصب وردپرس روی سی پنل، نوبت به پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس میرسد. راههای زیر را برای این منظور طی میکنیم:
آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید و در صفحه باز شده زبان سایت خود را تعیین کنید برای این منظور باید در سایتهای فارسی زبان سایت را فارسی انتخاب کنید.
در گام بعدی به صفحه ای مطابق شکل زیر منتقل خواهید شد که در این مرحله نیاز به تنظیمات خاصی نیست فقط کافی است روی دکمه “بزن بریم” یا “lets go” کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.
در گام بعدی باید در صفحهای مطابق تصویر زیر اطلاعات مربوط به پایگاه داده سایت خود را وارد کنید. (همان اطلاعاتی که موقع ساخت پایگاه داده داشتیم.) همانطور که مشاهده میکنید در این بخش باید اطلاعات مربوط به نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و سپس روی دکمه فرستادن یا submit در پایین صفحه کلیک کنید.
در تمام کادرهای بالا باید اطلاعاتی را که در هنگام ساخت دیتابیس ایجاد کردیم، وارد نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات روی گزینه فرستادن کلیک کنید تا با صحنه جذاب زیر مواجه شوید:
مرحله پنجم: تکمیل اطلاعات سایت
با کلیک روی دکمه راه اندازی نصب به بخشی منتقل میشوید که باید اطلاعات سایت را در آن وارد کنید:
حال روی گزینه راه اندازی وردپرس بزنید و کار نصب وردپرس روی سی پنل انجام میشود. کار تمام است! از سایت خود لذت ببرید.
جمع بندی محتوا
در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را به شما ارائه کردیم. با کمک این آموزش میتوانید سایت خود را در کمترین زمان و بطور کاملا استاندارد روی سیپنل نصب کرده و به فعالیت روی آن بپردازید.
چنانچه در مسیر نصب مشکلی داشتید، حتما در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید.
ghazi
ین بسته نمیتواند نصب شود. پوسته، پروندهی استایل style.css را کم دارد.
قالب avenue مشکل داه مثل اینکه لفا سیدگی بشه
دانایی
(تا اینجای کار پایگاه داده ی سایت را هم ساختیم و حال باید به سراغ وارد کردن اطلاعات پایگاه داده در وردپرس رفته و آن را نصب کنیم)
ببخشید من نمیدونم اینجا چیکا باید بکنم لطفا راهنمایی بفرمایید/
vahid
سلام . من در قالب هایی که دانلود میکنم وقتی اکسترکت می کنم . فایلی به نام wp-sample-config.php وجود نداره که بخوام نامشو تغییر بدم . چرا ؟
فرزانه
سلام خسته نباشید زمانی که آدرس سایتم روی توی مرورگر وارد میکنم همچین اروری میده
Fatal error: Call to undefined function get_bloginfo() in /home/anzanpaj/public_html/wp-includes/class-wp-locale.php on line 233
اگه میشه راهنمایی کنید.ممنونم
غفاری
سلام
کل محتوای وردپرس دوباره آپلود کنید و ادامه بدید
عارفه
چرا به سوالم جواب نمیدین مگه شما همیار وردپرس نیستین؟
عارفه
سلام. من همین کاری که گفتین رو انجام دادم تا مرحله ی انتقال فایل های داخل پوشه ورد پرس به پوشه public_html اما یه مشکلی که پیش اومده اینه که وقتی که آدرس سایتم رو میزنم صفحه ای باز میشه با تایتل index/wordpressو یه پوشه نشون میده به نام parent directory. خواهش میکنم کمکم کنید هر کاری میکنم حل نمیشه.
با تشکر از سایت خوبتون
امیر
سلام،من قالب
http://hamyarwp.com/esteem/
رو میخوام نصب کنم.
میشه لطفا راهنمایی کنید؟
حسین رحیمی 11 سال عضو همیار وردپرس
با احترام
لطفا از آموزش و دیدگاههایی که در همان لینک ثبت شده استفاده کنید.
ram
سلام . بنده قالب ادرنالین رو خرید کردم و قالبو تو زیر شاخه public_html اکسترک کردم و واسه وردپرس دیتابیس ساختم اما تو گزینه های اکسترک شده گزینه ای به نام wp-config-sample.php یا wp-login.php یا کلا هر چی که با wp شروع بشه نیست ! چه کنم که یوزر ایجاد شده رو بتونم وصل کنم و سایت رو بالا بیارم
حسین رحیمی 11 سال عضو همیار وردپرس
با احترام
در کل شما باید وردپرس را نصب کنید و بعد فایل قالب را در پوشه wp-content/themes بارگذاری و از حالت فشرده خارج کنید. سپس از در پنل وردپرس آن را فعال کنید.
sweet
سلام
میشه خواهش کنم من رو راهنمایی کنین ؟
من وقتی دیتا بیس رو ایجاد میکنم در سی پنل ، اون قسمت که اکانت و رمز my sql رو باید بزنیم نمیاد؟
باید چیکار کنم ؟
میشه خواهشا راهنماییم کنید.
reza ahar 8 سال عضو همیار وردپرس
سلام
خسته نباشيد؛
من تازه هاست خريداري كردم. جايي كه هاست رو خريداري كردم خودشون وردپرس رو نصب كردن. الان در حال نصب يك پوسته بودم كه با مشكل روبرو شدم. پوسته رو نصب كردم صفحه جديدي بازكردم با صفحه سفيد روبرو شدم. صفحه رو بستم رفتم تا دوباره وارد وردپرس شوم باز صفحه سفيد ظاهر شد!
به نظرتان چه كار بايد انجام دهم؟!
ممنونم.