سایت مپ در وردپرس
قطعا يكي از مهمترين عوامل بهينهسازي سايت براي موتورهاي جستجو ساخت نقشه سايت يا سايت مپ است. شما با ساخت سايت مپ قادر خواهيد بود كه سايت خود را بهتر به موتورهاي جستجو معرفي كرده و رتبه بهتري كسب نماييد. رباتهاي موتورهاي جستجو با دريافت نقشه سايت درك بهتري از سايت شما پيدا خواهند كرد و بخشهاي مختلف آن را بهتر آناليز خواهند نمود. به همين خاطر ما در اين مقاله از سری مقالههای آموزش وردپرس هميار وردپرس قصد داريم به شما نحوه ساخت نقشه سایت یا سایت مپ در وردپرس با Google XML Sitemaps آموزش دهيم. بنابراين تا انتهاي اين مقاله با ما همراه باشيد.
سایت مپ در وردپرس
آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ در وردپرس با Google XML Sitemaps
در ابتدا بهتر است بدانيد كه منظور از XML يا نقشه سايت چيست؟ واژه XML اختصار شده Extensible Markup Language ميباشد كه در عموم كاربران با نام نقشه سايت يا سايت مپ شناخته ميشود. اما به عبارتي ساده اينطور ميتوان تعريف نمود كه نقشه سايت يك صفحه XML است كه به منظور ذخيره (ايندكس) نمودن محتويات سايت براي موتورهاي جستجو كه شامل لينكهاي مختلف صفحات وب ميباشد، مورد استفاده قرار ميگيرد.
براي ساخت سایت مپ در وردپرس نياز به نصب افزونه Google XML Sitemaps داريم. اين افزونه داراي بيش از دو ميليون نصب فعال بوده و براي نسخه وردپرس 3.3 و بالاتر مناسب است.
براي نصب و فعالسازي افزونه مطابق شكل زير، به قسمت افزونهها در پيشخوان وردپرس رفته و بر روي گزينه افزودن كليك كنيد. در كادر مشخص شده نام افزونه را وارد كرده و آن را نصب و فعالسازي نماييد.
بعد از نصب و فعالسازي Google XML Sitemaps، در قسمت تنظيمات مطابق شكل زير بخشي به نام XML-Site اضافه خواهد شد. بر روي آن كليك نماييد تا وارد پيكربندي اين افزونه شويد.
توجه داشته باشيد كه اگر سايت شما در حال راهاندازي باشد و نمايش به موتورهاي جستجو را بسته باشيد در همين ابتدا با پيغامي كه در شكل زير مشاهده مينماييد مواجه ميشويد.
براي از بين بردن اين پيغام بايد به قسمت خواندن در تنظيمات وردپرس رفته و نمايش به موتورهاي جستجو را فعال نماييد.
حالا به بررسي تنظيمات مختلف اين افزونه براي ساخت نقشه سايت وردپرس ميپردازيم.
بخش اول: Basic options
در اولين بخش تنظيمات اين افزونه براي ساخت سایت مپ وردپرس مطابق شكل زير، قسمت Basic options وجود دارد. در ادامه تمامي گزينهها و قسمتهاي اين بخش را بررسي خواهيم كرد.
- Notify Google about updates of your site
اين گزينه مربوط به رباتهاي گوگل ميباشد كه ميتوانيد آنها را از هر نوع تغييري در سايتتان باخبر كنيد. گوگل مهترين و بهترين موتور جستجو است، حتما اين گزينه را فعال نماييد.
- Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your site
اين قسمت نيز مربوط به موتور جستجوي bing ميباشد و با فعالسازي اين گزينه تمامي تغييرات سايتتان به اين موتور جستجو اطلاع داده خواهد شد.
- Add sitemap URL to the virtual robots.txt file
با فعالسازي اين قسمت آدرس سايت مپ وردپرس شما در فايل robots.txt قرار خواهد گرفت.
- Try to increase the memory limit to
در اين گزينه قادر خواهيد بود تا ميزان حجم اشغالي توسط فايل sitemap.xml را مشخص نماييد. توصيه ما بر اين است كه بگذاريد خالي بماند و محدوديتي براي آن تعريف نكنيد.
- Try to increase the execution time limit to
با فعالسازي اين گزينه قادر خواهيد بود كه زمان مورد نياز براي بارگذاري نقشه سايت را برحسب ثانيه تعيين نماييد.
- Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports
اين گزينه كه به طور پيشفرص فعال است براي فشرده سازي فايل sitemap.xml مورد استفاده قرار ميگيرد. اگر در كار با افزونه دچار اشكال شديد اين گزينه را غيرفعال كنيد در غير اينصورت بگذاريد همانند حالت پيشفرض فعال بماند.
بخش دوم: Additional Pages
اگر از سيستم مديريت محتواي وردپرس استفاده ميكنيد نيازي به اعمال تغييرات در اين بخش نخواهيد داشت. تنظيمات مربوط به اين قسمت براي زماني كه شما يك زير دامنه يا اصطلاحا ساب دامين وردپرسي داريد اما برخي از صفحات مانند صفحه اصلي سايت شما )مثلا (www.example.com وردپرسي نميباشد. شما آدرس اين صفحات را در اين قسمت اضافه كنيد.
براي انجام اين كار مطابق شكل زير، بر روي گزينه Add new page كليك كرده و سپس در بخش بازشده آدرس صفحه (URL to the page)، ميزان اهميت صفحه(Priority)، تعداد دفعات اعمال تغييرات و بروزرساني صفحه(Change Frequency) و تاريخ آخرين تغييرات (Last Changed) را وارد نماييد.
بخش سوم: Post Priority
در اين بخش قادر خواهيد بود كه معياري براي ميزان اهميت نوشتهها و صفحات سايت خود را تعيين كنيد.
مطابق شكل بالا اين بخش شامل معيارهاي زير است:
- Do not use automatic priority calculation
اگر ميخواهيد ارزش و اهميت همه نوشتهها يكسان شود، بايد اين گزينه را فعال نماييد.
- Comment Count
اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشتهها بر اساس تعداد ديدگاههاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.
- Comment Average
اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشتهها بر اساس تعداد ميانگين ديدگاههاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.
بخش چهارم: Sitemap Content
در ساخت سایت مپ برای وردپرس شما ميتوانيد تعيين نماييد كه كدام يك از صفحات و قسمتهاي سايت در ساخت sitemap قرار بگيرد. براي انجام اينكار مطابق شكل زير، به بخش چهارم يعني Sitemap Content افزونه Google XML Sitemaps مراجعه كرده و سفارشيسازيهاي موردنظرتان را اعمال نماييد.
بخش پنجم: Excluded Items
اين بخش شامل دو قسمت Excluded categories و Exclude posts است كه در شكل زير مشاهده مينماييد.
- Excluded categories
اگر ميخواهيد براي سایت مپ در وردپرس بعضي از دستهبنديهاي شما در گوگل ايندكس نشود، تيك آنها را در اين قسمت بزنيد.
- Exclude posts
اگر قصد داريد براي سایت مپ سايتتان بعضي از نوشتههاي شما در گوگل ايندكس نشود، بايد شماره ID آن نوشته را در اين قسمت وارد نماييد و بين آنها ويرگول بگذاريد تا از يكديگر جدا شوند. ضمنا اگر چگونگي پیدا کردن ID نوشتهها را نمیدانید، به مقاله “آموزش پیدا کردن ID برگهها و نوشتهها در وردپرس” مراجعه کنید.
بخش ششم: Change Frequencies
در اين بخش شما قادر هستيد كه تعداد دفعات بروزرساني محتويات سايت خود را تعيين كنيد. بدين صورت تعيين نماييد كه هر يك از صفحات و بخشهاي سايت شما ظرف مدت چه زماني آبديت خواهند شد؟ تعيين اين زمان به رباتها و خزندگان گوگل كمك ميكند تا سايت شما را بهتر آناليز كند.
بخش هفتم: Priorities
در اين بخش مطابق شكل زير، بايد به هر يك از صفحات و بخشهاي سايت يك عدد بر اساس ميزان اهميت آنها نسبت دهيد. البته حتما توجه داشته باشيد اگر قرار است اين بخش را مطابق نظرتان شخصيسازي كنيد، حتما بايد در بخش دوم گزينه ” Do not use automatic priority calculation” را انتخاب كرده باشيد.
در نهايت بعد از تكميل تنظيمات مدنظرتان در هفت بخش بالا، براي ذخيره اين تنظيمات بايد بر روي دكمه “Update Options” کلیک نماييد.
ضمنا اگر خواستيد تنظيمات به حالت اوليه خود افزونه بازگردد و تغييرات اعمال شده ذخيره نشود بايد بر روي دكمه” Reset options ” بزنيد.
حال براي مشاهده نقشه سايتتان به آدرس زير مراجعه نماييد.
yourdomain.com/sitemap.xml
به جاي yourdomain.com آدرس سايتتان را وارد نماييد.
آموزش ساخت نقشه سایت
همانطور كه در ابتداي مقاله اشاره شد، يكي از مهمترين عوامل بهينهسازي سايت براي موتورهاي جستجو ساخت نقشه سايت يا سايت مپ است. رباتهاي موتورهاي جستجو با دريافت نقشه سايت درك بهتري از آن پيدا خواهند كرد و بخشهاي مختلف سايت شما را بهتر اناليز خواهند نمود. نحوه ساخت سایت مپ در وردپرس در اين مقاله به كمك افزونه Google XML Sitemaps به طور كامل شرح داده شد. حال نوبت شماست كه با به كارگيري اين آموزش يك نقشه سايت حرفهاي براي سايت خود بسازيد. در نهايت از توجه شما به اين مقاله سپاسگزاريم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش ديدگاهها با ما به اشتراك بگذاريد.
Jafar Samimi 5 سال عضو همیار وردپرس
سلام، برخی از صفحات در گوگل ایندکس شده که نمی خوام در نتایج نمایش داده بشه، برای این که دیگه در نتایج نمایش نده باید چیکارکرد؟( از نقشه سایت حذف کنم؟ و تو فایل robots هم دسترسی به اون رو محدود کنم؟ )
برخی از صفحاتی که برای کارکرد برخی افزونه ها ایجاد شده و عملا نیازی نیست که در نتایج هم نمایش داده بشه برای اینکه ایندکس نشن باید چیکار کرد؟(یا اگه این صفحات ایندکس شدن باید چیکار کرد که از نتایج حذف بشن؟)
گوگل اعضای سایت رو ایندکس کرده برا این مورد چیکار میشه کرد؟(از سایت مپ حذف کنم و دسترسی به افزونه ثبت نام کاربران رو برا موتورهای جستجو محدود کنم؟)
امکان دسترسی به سایت مپ پیش فرض وردپر س هست یا نه به طور خودکار با کد php تولید میشه؟ (wp-sitemap.xml رو برای سایت بزنی میاره ولی در دایرکتوری موجود نیست)
یه سوال دیگه اینکه افزونه ها رو برای موتورهای جستجو از دسترس خارج کنیم بهتره یا اینکه برای کارکرد بهتر سایت دسترسی بدیم بهتره(نظرات متناقضی برا این این مورد وجود داره)
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
از داخل سرچ کنسول صفحاتی که نمیخوایید ایندکس بشن رو به گوگل اطلاع بدید. در بخش Removals
javadfarazmand76 4 سال عضو همیار وردپرس
با تشکر از قاله کاملتون
من تقریبا ده روز پیش سایتم رو داخل سرچ کنسول ایندکس کردم و سایت مپ ساخنم و تمام کارهارو انجام دادم
و همچنان وقتی اسم فارسی سایتم را سرچ میکنم نمیتونم اونو ببینم واصن نمیاره
به نظرتون چه کاری باید انجام بدم؟
اسم سایت : shikru.com
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
باید اسم فارسی رو یک کلمه کلیدی در نظر بگیرید و اونو داخل یه صفحه سئو کنید. اینطوری جواب میگیرید. بعد سایت شما رتبه خوبی هم نداره اینم باید مد نظر قرار داد.
zia najafi 8 سال عضو همیار وردپرس
من قبلا افزونه yoast رو داشتم و بعد از نصب این افزونه این خطا رو داد
((ما موارد زیر که در سئوی سایت شما تاثیرگذار هستند را تشخیص دادیم.
ممکن است افزونه XML Sitemap & Google News زمانی که همزمان با افزونه Yoast SEO فعال می شود مشکلاتی را بوجود آورد.
هر دوی Yoast SEO و XML Sitemap & Google News می توانند نقشۀ سایت XML بسازند. داشتن دوتا نقشۀ سایت چندان مفید نیست و حتی میتواند سرعت سایت شما را پایین بیاورند.))
حالا اینو پاکش کنم؟
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
زمانی که yoast نصب کنید دیگر نیاز به هیچ افزونه دیگری برای ساخت سایت مپ نیست.
mhmdkh9998 4 سال عضو همیار وردپرس
با سلام
من بعد از انجام تنظیمات برای مشاهده (digitalsahand.ir/sitemap.xml)
با ارور (XML Parsing Error: XML or text declaration not at start of entity
Location: digitalsahand.ir/sitemap.xml
Line Number 3, Column 1:)
مواجه میشوم.
با افزونه YOAST هم دقیقا همین ارور را میداد که من با این افزونه تست کردم که با ز هم با همین ارور برخورد کردم .
ممنون میشم راهنایی کنید.
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
درود بر شما.این ارور احتمالا به خاطر وجود فاصله (spase) در شروع کد (قبل از
mhmdkh9998 4 سال عضو همیار وردپرس
ببخشید بخشی از پیاتون حذف شده فکر میکنم (قبل از …)
اگر که کد تو این جا نمیشه فرستاد
این ایمیل منه digitalsahand@gmail.com
ممنون میشم اگر بتونید راهنمایی کنید.
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
ایمیل شد براتون.
mhmdkh9998 4 سال عضو همیار وردپرس
سلام متاسفانه ایمیلی دریافت نکرده ام!
قسمت spam و آدرس ایمیلی هم که قرار داده ام چک شده است.
morvarid4365328 9 سال عضو همیار وردپرس
سلام
یک سوال در مورد این افزونه داشتم
من سئوی مطالب سایتم را با کمک افزونه یاست سئو انجام میدم و می خوام برای بخش نقشه سایت از این افزونه که شما معرفی کردید استفاده کنم میخوام بدونم سئوی مطالبی که من در افزونه یاست سئو کردم در نقشه سایتی که با این افزونه جدید می سازم خوانده میشه ؟
با تشکر
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
بله خونده میشه ولی بهتره از همون yoast استفاده کنید.
agrinnaseri1995gmail-com 5 سال عضو همیار وردپرس
سلام الان یعنی با دخیره کردن این تنظیمات نقشه سایت درست میشه؟؟ پس
چرا وقتی سایتمو به انالیزگر گوگل میدم میگه نقشه سایت نداری؟؟
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
با yoast seo هم امتحان کنید.
علی خدری 7 سال عضو همیار وردپرس
مشکل داره نو خط ۴۷
galleryyaghoot 5 سال عضو همیار وردپرس
با عرض سلام خسته نباشید
من سایتمپ سایت رو با افزونه xml google sitemap میسازم اما آدرس سایتمپ تو این آدرس میاد
site.com/index.php?xml_sitemap=params=
همه راه هایی که وستان فرمودن تو سایتای دیگه امتحان کردم ( تغییر پیوندهای یکتا ، ساختن دستی فایل ، زدن دکمه ذخیره ی تغییرات ، استفاده از افزونه yoast seo ) اما متاسفانه فایل sitemap.xml ایجاد نمیشه و ارور 404 میده از دوستان عزیز خواهش میکنم اگه کسی مشکل رو میدونه از کجاس راهنمایی کنه
البته با همین آدرس در گوگل وبمستر ایندکس میشه اما مثلا امروز میزنه صفحات ایندکس شده 199 فرداش میزنه 0 در صورتی که هیچ تغییری ندادم .
پیشاپیش از راهنمایی و سایت خوبتون ممنونم .
Alireza Jafarzadeh 6 سال عضو همیار وردپرس
با سلام
آموزشی بسیار کارآمد
ممنون از همیار وردپرس و تمامی کارکنان این سایت بزرگ
کاش این آموزش رو زودتر دیده بودم مطمئنم بعد از این تاثیر مثبتی رو سایتم می ببینم که حتما اعلامش می کنم
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
موفق باشید
nopad 5 سال عضو همیار وردپرس
Parse error: syntax error, unexpected ‘