5 نکته برای نوشتن یک مطلب جذاب برای مخاطب و موتور های جستجو
نوشتن یک مطلب برای وبلاگ یا وب سایت، مثل نویسندگی، یک مهارت است. برای اینکه مخاطب شما را به خواندن مطلبی که نوشتید علاقه مند کنید، باید یک سری نکات رو رعایت کنید.
به نظر بعضی ها، نوشتن با هدف بهینه سازی برای موتور های جستجو، در تضاد با نوشتن یک مطلب جذاب برای مخاطب هاست. اما در این مطلب نکاتی را با شما مطرح می کنیم تا با کمک آن ها ، مطالبی بنویسید که هم برای موتور های جستجو بهینه باشد و هم برای بازدید کننده ها جالب. پس با ما همراه باشید.
1. قبل از شروع به نوشتن، فکرکنید.
راجع به پیامی که متن شما می خواهد منتقل کند خوب فکر کنید. خیلی مهم است که بدانید قصد دارید چه چیزی به خواننده منتقل کنید؟ یا اینکه جواب چه سوالی را بدهید؟ هدف متن شما چیست؟ و می خواهید کسانی که آن را می خوانند بعد از فهمیدن مطلب چه کاری انجام دهند؟
جواب این سوالات را قبل از شروع به نوشتن پیدا کنید و بنویسید.
2. ساختار پست خود را بنویسید.
هر پستی باید موارد زیر را داشته باشد:
شکلی از معرفی (که شما در این قسمت عنوان مطلب مورد بحث را معرفی می کنید)
بدنه ی پست (که شامل پیام اصلی متن میشود)
نتیجه گیری (که یا باید خلاصه ای از مهم ترین ایده های برگرفته از متن را در این قسمت ارائه کنید یا یک سری ایده ی جدید نتیجه گیری کنید)
هر چیزی را که قصد دارید بنویسید، در این سه بخش طبقه بندی کنید. این خلاصه ای از پست شماست. حالا می تونید نوشتن پست را شروع کنید.
3. از پاراگراف ها استفاده کنید.
البته که همه از پارگراف ها استفاده می کنند، ولی دقت داشته باشید منظور ما استفاده از پاراگراف های اثر بخش است. فقط به خاطر زیبایی ظاهری پارگراف اضافه نکنید. دلیلی باید برای ایجاد یک پارگراف وجود داشته باشد. هر پاراگراف بایستی دارای یک ایده یا موضوع اصلی باشد. از خودتان بپرسید که ایده اصلی هر پاراگراف چیست؟ و البته باید بتوانید این ایده ی اصلی را در قالب تنها یک جمله بیان کنید. اگر نتوانستید این کار را انجام دهید، یعنی این که به پاراگراف های جدیدی احتیاج دارید.
4. از عنوان ها (Heading) ، استفاده کنید.
عنوان ها، ساختار کلی صفحه را مشخص می کنند! پس از آنها استفاده کنید. اهمیت عناوین، مربوط به بحث خوانایی متن میشود. عناوین به گوگل کمک میکنند که ایده های اصلی یک متن طولانی را بفهمد و این مورد در رنکینگ وب سایت شما مؤثر است. اگر دوست دارید که کاربران راه خودشان را در مطلب شما پیدا کنند و دچار سردرگمی نشوند، از زیر عنوان ها (subheading) استفاده کنید.
زیر عنوان ها کاربران را راهنمایی می کنند و به آن ها کمک می کنند که سریع صفحه را مرور کنند و متوجه ساختار مطلبی که نوشتید بشوند. حتماً از کلمات کلیدی که در نظر گرفتید در زیر عنوان ها استفاده کنید اما نه در همه ی آنها. پس زیاده روی نکنید لطفا! چون باعث ناخوانایی متن میشود.
5. از کلماتی که برای مخاطب القا کننده ی مفهوم خاصی هستند استفاده کنید.
این کلمات به کاربرها کمک می کنن که ایده اصلی مطلب شما رو بهتر دریافت کنند. به عنوان مثال اگر سه دلیل وجود دارد که مشتری ها محصول شما را خریداری کنند بهتر است شما از کلمه های آشنای ” اول از همه ” ، ” دوماً ” و ” در آخر ” موقع نگارش مطلبتان استفاده کنید. هم چنین، کلمه هایی مثل ” علیرغم ” ، ” مسلماً ” و ” در واقع ” ، مفهوم روشنی را به ذهن مخاطب شما القاء می کنند. بازدید کننده ها بعد از دیدن عبارت هایی مثل ” به تبع آن ” ، ” بنابراین ” و ” به این دلیل ” ، سریعاً متوجه میشوند که بحث مربوط به نتیجه گیری می باشد.
امیدوارم این پست برایتان مفید واقع شده باشد.
ترجمه ای آزاد از yoast.com
فرزاد
سلام
ببخشید میدونم جای طرح این سوال اینجا نیست ولی جای دیگه پیدا نکردم، میخواستم بدونم چه جوری میشه همزمان 2 یا چند نفر بر روی طراحی یک سایت در وردپرس کار کنند؟ سیستم ها باید شبکه بشن؟ یا فایلها باید تجمیع بشن تو یه سیتم؟ یا پلاگینی برنامه ای چیزی داره؟! یا هر چیز دیگه!! اگه کامل جواب بدین یا لینکی معرفی کنین واسش که کامل با توجه به پیش نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری واسه یه تیم کاری توضیح بده ممنون میشم چون من چیزی پیدا نکردم…
تشکر از سایت خوبتون
محمدرضا رضائی
سلام و عرض ادب
یه سوال از خدمت شما داشتم
عنوان هر پست heading 1 حساب میشه؟ و آیا ما برای عناوین اصلی پاراگرافهای پست باید از heading 2 استفاده کنیم؟
حسین رحیمی 11 سال عضو همیار وردپرس
با احترام
این بسته به قالب شماست که عنوان را با چه تگی مشخص کرده است.
بله بهتر است از تگ h2 استفاده کنید و برای زیر دستهها از h3