در چند سال اخیر استفاده از قابلیت ایجکس در قالبها و افزونههای وردپرس بسیار مرسوم شده است. با استفاده از عملکرد رشته های ایجکسی در وردپرس، قادر به نمایش محتوا و اجرای دستورالعملهای سایت بدون نیاز به بارگذاری مجدد صفحه خواهید بود. در این مقاله قصد داریم نحوه عملکرد رشتههای ایجکس را به شما کاربران وردپرس معرفی کنیم.
رشتههای ایجکسی در وردپرس
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس در بخشهای زیر با قابلیت رشتههای ایجکسی مواجه هستید:
- صفحات پرداخت
- فرمهای چند مرحلهای
- ابزارکها
- بارگذاری صفحه در هنگام اسکرول
- بارگذاری فرمهای مختلف
- و…
در نمایش سایت به صورت ایجکس تنها ظاهر قضیه را مشاهده میکنید، اما در این مقاله قصد داریم به شما آنچه را که در واقعیت اتفاق میافتد بیان کنیم.
در این اینفوگرافیک اطلاعات کامل مربوط به عملکرد رشتههای ایجکسی در وردپرس نمایش داده شده است. نحوه عملکرد این قابلیت شباهت بسیار زیادی با بارگذاری معمولی صفحات دارد و تنها تفاوت آنها، در نحوه نمایش است. البته این موضوع به این معنی نیست که آنچه شما در قابلیت ایجکس مشاهده میکنید با چیزی که در عمل اتفاق میافتد یکسان است! بلکه تفاوت بسیار زیادی دارند و عملیات زیادی در سیستم اجرا میشود که کاربر معمولی قادر به مشاهده و درک آن نیست.
جمع بندی
در بررسی این بخش دو نتیجه مهم خواهیم داشت:
- در ترجمه ajax هیچگاه دو درخواست js و php به صورت همزمان به سرور ارسال نخواهند شد. این مورد در بررسی مشکلات، رفع آنها و همچنین نتیجه بهتر و سریعتر عملکرد بهتری خواهد داشت.
- گاهی در سرور با درخواستهای js مواجه میشویم که مربوط به قابلیت ajax نیستند! این موارد گاهی شباهت بسیاری با تحلیلگر کدهای PHP در سرور دارند که گاهی در مدیریت سایت الزاما چنین مواردی را به سایت اضافه میکنیم که ممکن است مشکلاتی را برای سایت بوجود آورد. از این رو باید همواره در انتخاب کدها و قرار دادن آنها در سایت توجه زیادی داشته باشیم.