
شاید خیلی از ما به این فکر افتاده باشیم که یک هاستینگ برای خودمون راه بندازیم و علاوه بر اینکه میتونیم سایتهای خودمون و رفیقامون رو روش میزبانی کنیم – میتونیم سرویسهامون را بخشبندی کنیم و به مردم بفروشیم. اما اگر واقعا بخوایم به صورت جدی کار کنیم و لقمههای بزرگی برداریم یه سری الزامات برای این کار وجود داره.
توی این مطلب نحوه راه اندازی یک شرکت هاستینگ سایت های وردپرسی و … رو باهم از ۰ تا ۱۰۰ بررسی می کنیم.
کلا راه اندازی هر کسب و کار بزرگی به ۲ بخش خیلی کلی زیر تقسیمبندی میشه :
- بخش حقوقی
- بخش فنی
در قسمت حقوقی باید به این مسئله توجه کنیم که کسب و کارمون به صورت رسمی کار کنه یا فلان کار و بهمان کار رو بکنیم تا کسی نتونه از لحاظ حقوقی به ما آسیب بزنه یا تو آینده درگیر شکایت و شکایت کشیها نشیم.
اولین مرحله بخش حقوقی – ثبت شرکت
اولین مرحله راه اندازی قانونی هر کسب و کار اینترنتی یا غیر اینترنتی ثبت شرکته.
ثبت شرکت به صورت ساده یعنی اینکه شما به همراه حداقل یکی از شریکاتون (یعنی باید حداقل ۲ نفر باشید) میرید و یه شرکت تو حوزه فعالیت تون برای خودتون ثبت می کنید.
مزیت های ثبت شرکت چیه ؟
- افرادی که قراره در آینده مشتریاتون بشند بیشتر بهتون اعتماد می کنند (چون یه شرکت و دفتر دستکی دارید)
- مشتریای حقوقی هم مایل به استفاده از خدماتتون میشند – یعنی دیگه تو کار کردن با اداره جات – سازمان های بزرگ و کوچیک و ارگان های دیگه مشکلی ندارید
- توی گرفتن مجوز ها برای کارتون خیلی میتونه کمکتون کنه (مثل ای نماد و … )
- قابلیت پیشرفت دارید – یعنی اینکه چون از اول مردم شما رو به عنوان یک شرکت شناختند – به مرور زمان می تونید کارمند استخدام کنید و کارتون رو گسترش بدید – دیگه کارتون وابسته به یه شخص نیست !
- میتونید از معافیت های مالیاتی یا مزایایی که برای شرکتها دانش بنیان وجود داره استفاده کنید
- اگر شرکتتون سهامی باشه – میتونید بعدا توی بورس وارد بشید
و دهها مزیت دیگه که توی این مطلب نمی گنجه.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت میتونید به وبسایت موسسه حقوقی نخستین ثبت به نشانی www.nokhostinsabt.com برید و علاوه بر اینکه کلی مطلب حقوقی دیگه میخونید – پایین صفحه یه قسمت مشاوره آنلاین هست که می تونید سوالاتتون رو بپرسید
دومین مرحله بخش حقوقی – ثبت برند
برند چیه ؟ برند همون اسمیه که مردم کسب و کارتون رو با اون صدا می کنند.
توجه کنید که اسم شرکت همون برند نیست !
مثلا همین وبسایت نخستین ثبت که بالا به اون اشاره کردیم – اسم اون شرکت نخستین ثبت نیست بلکه اسم برندشون نخستین ثبته – اگه برید بررسی کنید می بینید که اسم شرکتشون موسسه حقوقی فروغ پاسارگاد ماندگاره!
پس اسم شرکت میتونه یه اسم طولانی باشه – ولی شما میتونید یه اسم کوتاه هم بعنوان برند انتخاب و اونو برای خودتون ثبت و با اون کار کنید. شاید به فکرتون برسه اصلا برند لازمه ؟ چرا ثبتش کنیم ؟
جالب اینجاست که ثبت شرکت از لحاظ قانونی برای شروع هر کسب ضروریه ولی ثبت برند از لحاظ قانونی ضروری نیست بلکه برای محافظت از کسب و کار خودتون واجبه ! خیلی هم واجبه !
از مهم ترین مزیتهای ثبت برند ایناس:
- دیگه کسی نمی تونه تو دنیای کاسبی ازش استفاده کنه
(مثلا فکر کنید سالها زحمت کشیدید تا اسم محصول یا کاروکاسبی خودتون رو جا بندازید – حالا یه نفر از راه میرسه میاد از اسم شما استفاده می کنه و محصول یا خدمات مشابه ارائه می کنه – حالا اگر قبلا برند کسب و کارتون رو ثبت نکرده باشید – بیچاره می شید) - بعدا که کسب و کارتون گرفت – می تونید شعبات مختلف بزنید و اسمتون رو به هر شعبه اجاره بدید یا بفروشید
- اگه می خواید در سطح بین المللی فعالیت کنید – یکی از لازمه های قانونیش اینکه که یه شرکت و برند تو کشور مبدا داشته باشید
سومین مرحله بخش حقوقی – گرفتن کارت بازرگانی
به طور خلاصه – اگر بخواید محصولات یا خدماتتون رو به کشورهای دیگه هم ارائه بدید ـ از لحاظ قانونی باید براش کارت بازرگانی بگیرید.
کارت بازرگانی جوازیه که با شما اجازه میده به واردات و صادرات کنید. اگر هم نیاز نداشتید که اصلا لازم نیست برای گرفتنش اقدام کنید.
حالا میرسیم به بخش جذاب مطلب.
بخش فنی راه اندازی یک شرکت هاستینگ
کلا بخش فنی دو قسمت کلی بیشتر نداره:
- ساختن اون چیزی که مشتری میبینه ! (مثل وبسایت و صفحه کاربری)
- ساختن اون چیزی که مشتری نمی بینه ! (مثل سرور و سیستم اتوماسیون)
ساختن اون چیزی که مشتری میبینه
خیلی واضحه که اگر بخواید یه شرکت هاستینگ راه بندازید باید یه وبسایت داشته باشید که مشتری بتونه بیاد داخل و پکیجها رو ببینه و انتخاب کنه و بتونه بره داخل پنل کاربریش و سفارش بده و پرداخت کنه و بخره !!!
همه این مراحل – کارهایی یه که باید تو قسمت اول انجام بدید.
یعنی اول یه وبسایت درست کنید (همه تون هم که واردید و میدونید که سریعترین راهش استفاده از وردپرسه)
کلی پلاگینهای آماده هم هستند که برای شرکتهای هاستینگ مناسبند و با یه سرچ کوتاه میتونید کلی از اون افزونهها رو پیدا کنید که کارتون راحت پیش بره.
برای مدیریت مشتری و سفارشها هم راههای زیادی پیش رو دارید – سادهترین راهش استفاده از همون سیستم فروشگاه ساز وردپرسه ولی شرکت های هاستینگ برای اینکه کارها راحتتر پیش بره از یه سیستم مدیریت مشتری مخصوص شرکتهای هاستینگ استفاده میکنند که با یه سرچ ساده میتونید پیدا و نصبش کنید.
تا اینجا همه این توضیحات مربوط به پوسته کار بود – یعنی اون چیزی که مشتری از شما می بینه!
ساختن اون چیزی که مشتری نمیبینه
حالا اگر میخواید یه هاستینگ وردپرس خوب داشته باشید باید یه سرور خوب و تنظیم شده مخصوص وردپرس هم داشته باشید! مگه نه!
اکثر این شرکتهایی که هاست وردپرس ارائه میدن – هیچ کار خاصی نمیکنند – یعنی بر داشتن روی یه سرور یکی از کنترل پنلهای آماده سی پنل – دایرکت ادمین یا پلسک نصب کردن و دارن اونا رو فقط به اسم هاست مخصوص وردپرس میفروشن.
اگر میاید میگید که هاست وردپرس ارائه میدید – هاست وردپرس یعنی چی؟ یعنی فقط اسمش هاست وردپرسه یا واقعا باید یه چیزهاییش برای وردپرس تنظیم شده باشه ؟
پس اگر ادعا میکنید که میخواید هاست وردپرس بفروشید پس باید سرور اون هاست برای وردپرس تنظیم شده باشه – سرعتش خوب باشه – کش توسط خود سرور انجام بشه ، نیاز به هیچگونه پلاگین اضافه برای کش نباشه و …
(مثلا وبسایت مجموعه وب نهاد رو ببینید – سایت اونا هم وردپرسی – ولی ببینید چه سرعتی داره – چقدر روون کار میکنه – از هیچ افزونه و پلاگینی هم برای افزایش سرعت استفاده نمیکنند)
حالا برای داشتن یه سرور پرقدرت و وردپرسی خوب که بتونید سایتهای خودتون یا کاربرانتون رو روی اون میزبانی کنید باید چه کار کنید؟
خیلی ساده است – دو راه پیش رو دارید :
- خودتون به سرورهای لینوکسی و نحوه کارکرد وردپرس و نیازمندیهای اون آشنا باشید تا بتونید یه سرور بهینه شده راه بندازید.
- از یه شرکت که سالهاست توی این زمینه فعالیت میکنه و تجربه داره بخواین که یه وب سرور وردپرس پرسرعت براتون نصب و پیکربندی کنه.
به وبسایت وب نهاد به نشانی webnahad.com سر بزنید – علاوه بر اینکه چیزای جالب یاد میگیرید شاید بعضی خدماتشون هم بدردتون بخوره
جمع بندی
توی این مطلب اومدیم بررسی کردیم که چجوری میتونیم یه شرکت هاستینگ (وردپرس و …) راه بندازیم که به اختصار مسیر راه به ۲ بخش حقوقی و فنی تقسیم میشه :
- بخش حقوقی
- شرکت ثبت کنیم
- برند ثبت کنیم
- بریم کارت بازرگانی بگیریم (اگر نیاز داریم)
- بخش فنی
- یه سایت خوب و قابل قبول و سیستم مدیریت مشتری داشته باشیم (پوسته کارمون اینه)
- سرور های پیکربندی شده و مناسب وبسایت های وردپرسی داشته باشیم (نه اینکه فقط الکی بگیم هاست مون وردپرسیه !)
توی زمینه های حقوقی این کار میتونید به وبسایت موسسه نخستین ثبت به نشانی www.nokhostinsabt.com مراجعه کنید – باهاشون چت کنید یا با شمارههای ۰۲۱۸۸۸۸۱۲۳۵ و ۰۲۱۸۸۸۸۱۲۴۵ تماس بگیرید و سوالاتتون رو بپرسید
توی کلیه زمینههای فنی وب و شبکه هم میتونید به وبسایت مجموعه وب نهاد به نشانی webnahad.com مراجعه کنید و مطلبها رو بخونید و لیست خدماتشون رو ببینید یا با خطوط ویژه ۰۲۱۶۲۸۶۸۰۸۰ تماس بگیرید باهاشون صحبت کنید.
اگر هم در مورد این مطلب سوال یا نظری دارید – پایین بنویسید تا جواب بدیم
خوش و خرم باشید
سارا آزادی 2 ماه عضو همیار وردپرس
مفید بود