امروزه طراحی و ساخت اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری یک روش مؤثر برای کسب درآمد به وجود آوردهاست. آیا تابهحال با خود فکر کردهاید که چرا نرمافزارهایی که با آنها سروکار داریم پر از محدودیت هستند؟ به چه دلیل بخشی از امکانات و خدمات درزمینۀ کامپیوتر، موبایل و کنسولهای بازی بهصورت گیفت کارت در اختیار کاربران قرار میگیرد؟
در پاسخ به این سؤال و صدها سؤال دیگر باید گفت هدف از محدودیتهای موجود در بسیاری از نرمافزارهای کامپیوتری و بازی و برنامههای موبایلی، ترغیب کاربران به خرید نسخۀ اصلی یا خرید درون برنامهای برای نرمافزارهای مختلف است. به زبان سادهتر، سازندگان اینگونه از بازیها و نرمافزارها، یک بخش اصلی را از امکانات و قابلیتهای یک برنامۀ خاص حذف میکنند و در قبال پرداخت هزینه به کاربر ارائه میدهند.
بر همین اساس، بعضی از کنسولهای بازی، نرمافزارهای کامپیوتری و موبایلی اقدام به ارائۀ خدمات خود از طریق Gift card نمودهاند. بدین صورت که کاربران با خرید Gift card متناسب با نیازشان، از خدمات کامل کنسول بازی و نرمافزارهای مختلف استفاده میکنند. البته خرید Gift Card طیف گستردهای از برنامه و بازی را تحت پوشش قرار میدهد. به گونهای که در ماههای اخیر، بیشترین درصد به خرید گیفت کارت پلیاستیشن و استیم اختصاص یافته است. با توجه به کارایی مطلوب و منحصربهفرد این نوع کارت، در ادامه قصد داریم شما را با نحوۀ عملکرد آن و نکات مهم درخصوص خرید انواع گیفت کارت PSN، استیم، آیتونز و غیره آشنا کنیم.
نحوۀ کسب درآمد اپلیکیشنها با استفاده از گیفت کارت
در ابتدا و قبل از اینکه با نکات لازم در رابطه با خرید گیفت کارت آشنا شوید، میبایست بدانید که چگونه اپلیکیشنهای مختلف با استفاده از آن درآمد کسب میکنند. در این رابطه نیز باید گفت اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری، به سه روش مختلف امکانات و خدماتشان را در اختیار کاربران قرار میدهند و درآمد جذب میکنند. در روش اول، خود بازی و نرمافزار بهصورت پولی به فروش میرسد و در ازای فروش هر یک از محصولات، هزینۀ آن توسط خریدار به حساب شرکتهای سازندۀ بازی و نرمافزار واریز میگردد.
در روش دوم، اپلیکیشن و بازی بهصورت نیمهفعال در اختیار کاربران قرار میگیرد. بهطوریکه افراد تنها به بخشی از خدمات و امکانات برنامه و بازیها دسترسی دارند، ازاینرو با استفاده از Gift card، فرآیند خرید درون برنامهای انجام میشود و برنامه بهصورت کامل در اختیار افراد قرار میگیرد. خرید گیفت کارت استیم و PSN نیز از این دسته هستند و تاکنون نیز درآمد قابل توجهی برای طرفین داشتهاست.
در روش سوم نیز صرفاً دانلود، خرید و نصب اولیۀ اپلیکیشنها رایگان است. اما برای فعالسازی برنامهها و استفاده از امکانات آنها، میبایست Gift card تهیه کرد. بدین صورت که با خرید و استفاده از قابلیتهای آن، میتوانید به تمامی بخشهای نرمافزار و بازی دسترسی داشته باشید و نهایب بهره را از آنها ببرید.
طرز کار گیفت کارت
اگر قصد خرید گیفت کارت را دارید، باید با نحوۀ عملکرد آن آشنایی داشته باشید. این شناخت کمک میکند تا هنگام خرید گیفت کارت آیتونز، استیم، پلی استیشن و غیره روند تصمیمگیری و انتخاب برایتان آسانتر شود. در این رابطه نیز باید گفت که این کارتها توسط شرکتهای تولیدکننده شارژ میشوند و براساس نیاز کاربران و پس از پرداخت هزینه، Gift Card در اختیار آنها قرار میگیرد. البته هر یک از این کارتها براساس نوع شرکت سازنده و نرمافزارهای موجود، کاربرد متفاوتی دارند و میبایست مصرفکنندگان به این نکته توجۀ ویژه داشته باشند و سپس اقدام به خرید Gift Card موردنیازشان کنند.
کاربردهای اصلی گیفت کارت در دنیا
گیفت کارتها به دلیل کارایی مطلوب و عملکرد بهینه، کاربردهای مختلفی دارند. بدین صورت که هرکدام از آنها برای فعالسازی برنامه یا بازی خاصی طراحی شدهاند و استفاده میگردند. در این میان از بین کاربردهای اصلی گیفت کارتهای موجود در دنیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) تهیۀ نرمافزارهای پولی
همانگونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، بسیاری از اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری بهصورت پول عرضه میشوند و برای بهرهمندی از تمامی امکانات آنها میبایست فرآیند خرید درونبرنامهای را انجام داد. در این خصوص، هرکدام از شرکتهای سازندۀ نرمافزارها، اقدام به تهیۀ Gift Card اختصاصی نمودهاند و کاربران با خرید این کارت، نرمافزارهای پولی موردنیازشان را فعال نموده و از قابلیتهای آنها استفاده میکنند. بهطور مثال، خرید گیفت کارت آیتونز از جانب دارندگان گوشیهای هوشمند اپل صورت میگیرد، زیرا کارخانۀ اپل جهت سهولت دسترسی به نرمافزارهای موبایلی، برای کاربران خود یک گیفت کارت در نظر گرفتهاست و در سالهای اخیر نیز شاهد افزایش خرید این نوع از کارتها توسط کاربران ایرانی هستیم.
۲) خرید آیتم و قابلیتهای مختلف بازی
با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی گیمر بهوسیلۀ موبایل و کامپیوتر مشغول انجام بازیهای مختلف هستند، مالکان کنسولهای بازی اعم از ایکس باکس، پلیاستیشن و سایر سیستمهای گیمینگ یک بخش برای خرید درون برنامه درنظر گرفتهاند. بدین نحو که گیمرها با استفاده از گیفت کار آیتم، امکانات درون بازی را خریداری نموده و جهت گذراندن مراحل مختلف از آن استفاده کنند. از بین خریدهای درون برنامهای کاربران که توسط Gift Card انجام میگردد، میتوان به خرید لباس، اسلحه، جم (سکه) و الماس اشاره کرد. در این زمینه، خرید گیفت کارت استیم و PSN بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادهاند و این امر نشاندهندۀ اهمیت و جایگاه Gift Card در روند انجام بازی و بین گیمرها است.
۳) خرید اکانت Premium
بعضی از نرمافزارها مانند اسپاتیفای، از اکانتهای ساده و پریمیوم برخوردار هستند. همانطور که از نام اکانتها مشخص است، اکانتهای ساده بهصورت رایگان یا با هزینۀ بسیار اندک در اختیار کاربران قرار میگیرد. اما خرید اکانتهای پریمیوم مستلزم صرفه هزینه است و این قابلیت توسط شرکتهای سازندۀ نرمافزارهای دواکانتی در قالب Gift catd به مصرفکنندگان ارائه میگردد.
۴) خرید اشتراک Apple music و سایر قابلیتهای آن
تلفنهای همراه اپل خاصترین و گرانترین محصولات موجود در بازار هستند، ازاینرو دسترسی کامل به قابلیتهای این گوشی هوشمند، مستلزم صرف هزینه است. بهطور مثال، بخش موسیقی گوشیهای اپل خدمات متنوعی را در اختیار کاربر قرار میدهد. بدین منظور برای خرید اشتراک اپل موزیک نیز، از گیفت کارت استفاده میشود و فعالسازی امکانات متنوع و منحصربهفرد این تلفن همراه نیز بهوسیلۀ این نوع کارت صورت میگیرد.
سخن پایانی
در این محتوا سعی کردیم تا شما را با اهمیت، نحوۀ عملکرد و کاربردهای گیفت کارت آشنا کنیم تا در صورت نیاز و متناسب با نوع اپلیکیشن و برنامههایی که از آنها استفاده میکنید، مناسبترین Gift Card را انتخاب نموده و و از آن استفاده کنید . فرقی نمیکند که کاربر نرمافزاری هستید و یا بهعنوان گیمر، به بازی با کنسولهای مختلف مشغولاید. در هر صورت استفادۀ صحیح و بهجا از این کارتها، نیاز شما را برای دسترسی به امکانات و قابلیتهای انواع بازی و نرمافزار برطرف میسازد.